View tracker

Alla människor, oavsett ålder, har garanterat någon form av negativ relation till den fruktade tandläkaren. I vissa fall rädsla rent ut sagt. Jag har så länge jag kan minnas haft fobi för spindlar. Känslan som fobi förmedlar är svår att beskriva med ord. Skräck och avsky är det bästa jag kan ge.

Jag vill inte säg att jag har fobi för tandläkaren på samma sätt som jag har för spindlar men de spelar i samma liga. Båda ting förmedlar en obeskrivbar rädsla. Avsky. Något jag till största möjliga mån vill undvika att stöta på.

Anledningen till inläggets valda ämne kan ni säkert lista ut. Jag gjorde mitt årliga besök hos tandläkaren denna förmiddag. Min största fruktan har det senaste året varit att de ska nämna något negativt om visdomständerna. Då alla jag mött berättat sina historier om borttagningen av dessa och hur...otrevliga dessa har varit så kan ni säkert första min påtagliga rädsla för att behöva gå samma öde till mötes.

Dock nämndes inte visdomständerna anmärkningsvärt idag men hon upptäckte istället något annat.

Eventuellt två små hål. Att två små jävla hål kan sätta ett sånt avtryck. Min mage blev till is. Nej nej nej..
Efter 4 utdragna tänder och därav 8 bedövningssprutor så säger jag bara NEJ. Jag vill inte gå igenom samma behandling en. gång. till.

Det var då jag insåg att jag måste skärpa mig. Jag älskar allt det söta i livet - speciellt nu i juletider. Jag har ständigt tänkt mig för någorlunda pga min hälsa. Jag vill inte gå upp i vilt osv. Däremot har jag ju helt glömt bort TÄNDERNA och skadan de får ta!

Ett tips från en 25-åring som borde vara någorlunda vuxen vid det här laget: borsta tänderna, peeps! Ok? Skölj med fluor och allt det där!

Nu ska jag hugga gran!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min lediga dag har innehållit morgonkaffe i soffan, promenad till skogen → granris, middag framför Historieätarna följt av lite bakning.

Idag blev det något så smarrigt som pepparkakscupcakes med cream cheese-frosting. Topping i form av granatäpple och vit choklad.
Följde detta recept. Bytte endast ut lingon mot granatäpplet.

Likes

Comments

View tracker

Innan mitt eftermiddags/kvällspass på jobbet igår tog jag det lugnt och samlade energi! Tog en promenad i det fina vädret och hade långfrukost i soffan. Guldvärt!

I helgen köpte jag två nya glöggsorter. En gav jag till mamma och den andra sparade jag. "Lussekatt-smaken" behöll jag själv. Vad tror ni..? Har inte smakat ännu.

Likes

Comments

Visst känns det som att det var igår vi tände första ljuset i staken? Det tycker i alla fall jag! Idag är det redan dags för det andra. Nu sitter jag i skenet från de tända ljusen och har just tittat färdigt på dagens avsnitt av Selmas Saga. I koppen är lucka tre i min kaffekalender.

Gårdagen var en väldigt skön lördag. Under dagen slappade jag mest i soffan framför film och drack kaffe. Tog mig ut på en promenad i det fina vädret. Dock var det för kallt för telefonen vilket resulterade i att jag inte kunde ta några bilder. Det var s å fint ute.

På kvällen åkte jag och en stor del av familjen hem till mamma för den traditionsenliga risgrynsgröten. Fick även äntligen krama om Nils-Erik och Julia efter en lång tid. Nils-Erik växer så fort!! Nu springer den lilla plutten runt och pratar en massa. Fasters hjärta!

Efteråt åkte jag hem till Pernilla och drack glögg och kollade på Pippis Jul med henne, Richard och Evelina.

Nu ska jag strax äta frukost och sedan bege mig mot ännu en arbetsdag i butiken. Ha en mysig söndag, fina ni!

Likes

Comments

Älskade lördag! Dagen startade med att solen visade sig och det är sådär härligt frostigt ute. Ett vinterlandskap. Jag ställde inte klockan utan vaknade fritt. Första riktiga lediga dagen på två veckor. Den inledde jag med att öppna den första luckan i min kaffekalender (lite i efterskott - har inte varit hemma) och tittade på SVTs "Selmas Saga". Jag ä l s k a r årets julkalender. Den är så mysig. Tips om ni inte sett den ännu.

Kaffet i lucka nr. 1 hade en söt smak av kola & vanilj. 5 av 5 i betyg! Ett kaffe i min smak. Spännande att se vad nästa lucka har att erbjuda. Ska smaka efter min promenad.

Likes

Comments

Vad kan bäst hjälpa till att göra en grå torsdag mindre grå? En silvrig, plisserad kjol så klart! Denna skönhet fick åka på till jobbet.

Är så nöjd med den! Kommer hänga med mycket nu i december.

Anade ett tydligt färgmönster när jag städade upp i garderoben i förmiddags...

Älskar helt enkelt jordnära, neutrala färger.

Likes

Comments

December är i gång och första luckan är öppnad. Jag välkomnade både december och en efterlängtad sovmorgon imorse. Efter att ha gått upp 5 de senaste dagarna var det en dröm att kunna gå upp vid 8 istället.

Jag satte på kaffe, tände ljus och tog med vårt stora, fluffiga täcke till soffan där jag gosade ner mig tillsammans med Creepypodden!

Självklart öppnades första luckan i min obligatoriska chokladkalender. Kommer a l l t i d ha en chokladkalender. Oavsett hur gammal jag blir.

Likes

Comments

Att få lägga sig i ett varmt, skummigt och härligt väldoftande bad var precis vad jag behövde. Fötterna värkte efter arbetsdagen och jag var frusen - vad kan då vara mer passande?

Efteråt satte jag mig i soffan och mumsade i mig en vörtbröd-macka med skinka. Mums!

Likes

Comments

Välmående och lycka är vad jag känner just nu. Problemfri. Tanken på den långa arbetsdagen imorgon känns inte lika jobbig som den gjorde för ett par timmar sedan. Jag känner extra mycket glädje. Det är snart jul med allt vad det innebär. Jag har underbara vänner. Jobb att gå till. En härlig familj och pojkvän som jag älskar.

Anledningen till denna plötsliga (och tyvärr ovanliga) glädje - endorfiner efter träningspasset jag precis var på med Ida. Förstår ni vad lite träning kan göra med kropp och inte minst själ? Underverk!

Nu ska jag sova. God natt, underbaringar!

Likes

Comments

Första advent. Första älskade, efterlängtade advent. Självklart startades dagen med kaffe, frukost, julmusik (Tommy Körberg - Julen är här. Enda jullåt jag inte tillåtit mig att lyssna på förrän första advent) och det första ljuset i staken tänt.

Nu är det igång, hörrni! NU ÄR DET OK ATT JULPYNTA OCH VARA ALLMÄNT JULIG! Our time has come!

Glad söndag!

Är väldigt nöjd med mitt julfina köksbord! Längtar tills det är dags för första "luckan" i kaffekalendern...

Likes

Comments