Igår bakade jag mitt morotsbröd igen fast jag ändrade lite.

Blev så himla gott. Här är receptet.

0,5 dl kokosmjöl

4 dl mandelmjöl

3 tsk fiberhusk

0,5 dl chiafrön

Salt.

2 tsk bikarbonat

6 ägg

2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser.

Vispa sedan upp äggen och tillsätt vatten.

Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

Rulla till frallor.

180 grader i ca 20-30 min

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra veckan bakade jag de godaste brödet på länge. Du kan få de lchf om du vill, jag bytte ut 1 dl mandelmjöl mot 1 dl glutenfritt havremjöl. egentligen för att mandelmjölet inte räckte. :)

de gick kanon att frysa och bara micra när man va sugen på en macka. då blev de som nybakat igen.

0,5 dl kokosmjöl

3 dl mandelmjöl

1 dl havremjöl ( glutenfritt)

3 tsk fiberhusk

0,5 dl med chiafrö eller linfrö (jag blandade)

lite solroskärnor & pumpakärnor

1,5 tsk bikarbonat

3 dl rivna morötter

salt

6 ägg

2 dl vatten.


Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Ta en ny bunke och vispa upp 6 ägg och 2 dl vatten .

Häll i mjölblandningen i äggsmeten.

Ta en form och häll i smeten.

Jag hällde på lite havregryn och chiafrön.

Sätt in i ugnen ca 180- 200 grader i ca 20-30 min .

när brödet har svalnat så skär du ut rutor.




Likes

Comments


testade att slänga ihop ett eget tortillabröd idag. receptet är tagit av nillaskitchen. Detta va så himla gott så jag måste dela med mig.


ca 10-12 st

400 gram kallt vatten

100 gram bovetemjöl

100 gram majsmjöl

25 gram fiberhusk

salt och agavesirap eller honung

Blanda alla torra ingredienser.

Häll i i vattnet.

Låt svälla ca 15 min, kavla och platta ut jätte tunt med hjälp av mycket majsmjöl.

stek i stekpanna utan fett.


lycka till!

Likes

Comments

slängde ihop en mellanmålskaka som ungarna älskade! snabbt och lätt. socker, mjölk och glutenfri.


40 gram smör ( Milda mjölkfritt)

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

0,5 dl mandelmjöl

lite agavesirap


smält smöret. mixa havregryn och kokos blanda ner detta i smöret tillsätt mandelmjöl. platta ut detta i en liten form med bakplåtspapper i, häll över agavesirap jag tog också lite chiafrön men man kan ta vad man tycker om tex nötter eller andra frön.

in i ugnen ca 20 min på 175 grader. låt svalna helt innan du börja skära i bitar.

Likes

Comments

700 gram vatten

30 gram olja

0,5 pkt jäst

70 gram bovetemjöl

130 gram havremjöl

200 gram kikärtsmjöl

55 gram potatismjöl

35 gram fiberhusk

värm vattnet till fingervarmt, vispa sedan ihop alla ingredienser utom fiberhusk. låt svälla en liten stund häll sedan i fiberhusken vispa ihop snabbt. häll upp i en jäskorg eller vanlig skål med mjölad handuk i. låt jäsa i ca 1,5 timme. ställ sedan in brödet i ugnen på 225 grader i 1,5 timme. låt svalna helt innan du skär upp de.

Likes

Comments

Idag lunchade vi på våfflor. Så himla goda. Vi toppade våfflan med sojayoggi, rödlök, caviar och dill. Barnen däremot toppade med min hemlagade sylt och sojagrädde. recept på sylten hittar ni också här på bloggen.


Våfflor :

4 ägg

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 dl sojagrädde

1 dl cashewnöttsmjölk ( annan mjölk funkar också)

Smörjde våffeljärnet med kokosolja utan smak.

Likes

Comments

Visst är de så himla gott med sylt på pannkakor och våfflor. Men så himla mkt socker. Här är ett recept på god och hälsosam sylt. Du kan även ha den på chiapuddingen. Min dotter på 1,5 älskar chiapudding och sylten och äter gärna de till både frukost och mellis.


1 paket på ca 225 gram valfria bär.

0,5 dl vatten

Någon tesked agavesirap

2 msk chiafrön


Koka upp bär och vatten. Häll på agavesirap efter smak, mixa allt. Häll på chiafrön sist. Ställ i kylen och låt svalna. Håller i några dagar. Funkar även bra att frysa.

Likes

Comments

Är du ingen chiapudding fantast ? De va inte jag heller innan jag testade denna. Smidig frukost. Gör extra mycket och du har frukost och mellis för några dagar. :-)

5 dl soja yoggi naturell

3 dl sojamjölk eller någon annan mjölk du gillar

1,5 dl chiafrön

Vaniljpulver och lite agavesirap

Toppar med nötter bär eller frukt.

Likes

Comments

Enkelt gott och naturligt glutenfritt fritt havrebröd 

5 dl havremjöl glutenfritt

2 dl havregryn glutenfritt

1,5 dl linfrö

2 tsk bikarbonat

2 ägg

Salt

3,5 dl sojayoggi

Vispa äggen fluffiga häll i sojayoggi och alla andra ingredienser. Blanda väl. Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 180 grader. Ca 1 timme.


Lycka till och smaklig måltid

Likes

Comments

Smörgåstårta med lax & räkor 

Jag har varit så himla sugen på smörgåstårta så himla länge. Så nu testade jag och göra naturligt glutenfri, mjölkfri och sockerfri.

Bröd :

2 dl mandelmjöl

2,5 dl pofiber

1 msk fiberhusk

3 tsk bakpulver

1 ägg

2 äggvitor

0,5 dl vatten

2 dl sojayoggi


Blanda ihop allt utom dom torra ingredienserna till en smet. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Smörj en form med avtagbara kanter. In i ugnen, 185 grader i ca 55 min.

Låt svalna innan du ta av kanterna dela sedan brödet som du gör med en tårtbotten.

Smeten du bre utanpå tårtan :

3 dl vispad sojagrädde

2 dl majonäs

2 dl sojayoggi

Citron och dill efter smak.


Fyllning :

Ta en tredjedel av smeten du nyss gjorde.

Blanda ihop med :

400 gram varmrökt lax

8 cm finhackad gurka

1 burk röd caviar

0,5 finhackad rödlök

Citron, dill, salt och peppar.

Lycka till och smaklig måltid

Likes

Comments