I helgen blev det tacogratäng!

Stek köttfärsen och ha i  tacokryddorna, jag använde mig av små formar och fyllde

tacoköttfärs i båda formen lagom mycket och vispade imat och 1 ägg 

och hällde i och in i ugnen ca 20 min! Det blev ett uppskattat mat för tösen

Igår blev de kålsoppa!

2 kg vitkål

1-3 liter vatten

2-3 grönsaksbuljongtärningar

Frikadeler

3 msk ströbröd (finns glutenfritt)

1 dl havremjölk

salt och peppar efter smak

 strimla kålen i önskad storlek i med en smörklick i kastrullen 

och lägg i kålen låt den bli lite blank, koka upp 1-3 liter med vatten och ha i 2-3 

grönsaks buljongtärning, häll över buljongvattnen över kålen låt små koka i ca 20 min 

gör under tiden frikadellerna, lägg i dom i kålen i ca 10-15 min! Eller koka upp vatten och 

lägg i frikadellerna i ca 5-10 min och servera bredvid kålsoppan.

Likes

Comments

Hej!

Som rubriken lyder enkla små tips tänkte jag ge er hur man som smidigast gör för att laga mat till en med mjölk allergi! Hemma hos oss så tar vi ett recept och byter helt enkelt ut alla ingredienser som man ska och ersätter med havre/soja i ställer.

Brunsås/gräddsås

2-3 p havre imat

1-2 msk kalvfond

1-msk kinesisk soja

1-2 äggula

låt koka upp, sänk värme

lägg i äggula ska inte kokas upp då skär sig äggulan.

Likes

Comments