I fredags, den sjunde oktober, fyllde Allan ett år. Tiden har gått overkligt fort, samtidigt som det känns som evigheter sedan han var ett spädbarn. Att jag har varit mamma i ett år är svårt att greppa, då jag ibland kan titta på Allan och fortfarande inte förstå att han är mitt barn.
Vem är Allan ett år då?
- Han är otroligt lik David till utseendet.
- Han är väldigt glad i mat. Ibland äter han mer än mig...
- Han äter helst kokta ägg.
- Han säger mamma och NEJNEJNEJNEJNEJ!
- Han är bestämt med vad han vill(NEJNEJNEJNEJNEJ!).
- Han är mjölkproteinallergiker.
- Han har ääääntligen börjat sova bättre om nätterna.
- Han tycker om att dansa, twerka.
- Han tycker om att pilla/greja med saker. Nyckel i nyckelhål är favoriten just nu.
- Han har blivit lite blyg senaste tiden, vill helst ha mig och David i närheten hela tiden.


Hur som helst, i lördags hade vi kalas för honom med min släkt och vänner. Vi bjöd på glassbuffé och jag hade bakat en mjölkfri pannkakstårta till Allan eftersom han är mjölkproteinallergiker. Han ratade tårtan, ville inte smaka mer än en tugga... Suck
Allan, här kommer en bildbomb så att du i alla fall i framtiden kan kolla på bilderna och uppskatta att jag bakade tårtan till dig.Allan är världens finaste kille med underbara egenskaper. Han får mig att skratta varje dag och när han pussar mig smälter jag.
Allan, du är fantastisk och jag älskar dig med allt vad jag har.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Värmen är tillbaka och det känns som sommar igen. Jag som mentalt hade gått in i hösten redan, tycker det känns liiiite jobbigt med värme igen.
Hur som helst, vi har hängt i kollo senaste två dagarna och Allan har fått leva loppan! Kul för Allan, mindre kul för hans vita kläder... Någon som har ett supertips på hur man får bort fläckar på kläder? Vanish funkar inte...

Likes

Comments

Förra veckan var vi på Furuvik med ett gäng barnfamiljer. Allan var yngst av alla barn och han var helt ointresserad av att vara där. Det blev mest tråkigt för honom att sitta så mycket i vagnen. Men nästa år, då blir det Furuvik flera gånger om!

Likes

Comments

David har semester, så i måndags åkte vi upp till Järvsö för att hälsa på Davids syster med familj. Det är så roligt att Allan har kusiner som inte är så mycket äldre. Svea är åtta månader äldre och Lis är cirka tre år äldre.
Två härliga dagar med fantastisk mat, vin, lite sömn och kaos!

Likes

Comments

Imorgon är dagen äntligen kommen!!! Jag och David ska ha ett dygn för oss själva. Vi ska åka till Yasuragi och spendera en natt där. Jag fick denna upplevelse i julklapp av David, och nu blir det äntligen av!
Detta dygn kunde inte komma lämpligare... Allan är inne i en fruktansvärd svacka när det gäller sömn. Inatt tex somnade han kl 19, vaknade kl 20, var vaken till 21, vaknade 01 och var vaken till 04. 07 slog han upp sina ögon och tyckte det var dags att gå upp efter en mardrömsnatt.
Allan ska sova hemma hos sin morfar och där har han sovit bra tidigare, så håller tummarna för det även denna gång! Och jag håller tummarna för min egen del, att jag ska kunna koppla av och sova en hel natt. Mina krafter är nämligen slut, jag måste ladda på med energi för att orka vara förälder, sambo, dotter, vän, ja allt.

Kommer sakna Allan, otrooooligt mycket!

Likes

Comments

Badat på Fjärran Höjder. Det gick bra, men det var ingen höjdare för Allan. Tror det blev för mycket nya intryck så att han blev lite tillbakadragen.

Hängt på leklandet, både själva och med kompisar.

Jag och David har varit på Tarzan på bio. Extra allt i snacks-väg såklart...

Jag, Allan, mamma och mormor spenderade några timmar i skogen. Supermysigt och mycket bär fick vi med oss hem! Även svamp!

Gudmor Amanda hade vägarna förbi Gävle, så vi fick spendera lite tid med henne.

Allan har badat i lilla poolen hos sin farmor.

Världens finaste kille redo för sitt första kompiskalas! Mille 1 år!

Jag har köpt en cykelsits till Allan så vi har börjat ta oss fram med cykel nu! Allan älskar det, jag med!

Likes

Comments

Vi har hittat ett lekland i stan! Det ligger nere i lokalen där Klädpiraten låg förut. Det är toppen för Allan och åldrar uppåt, så ju äldre han blir ju roligare kommer vi ha där nere. Det är mjuka mattor överallt så skaderisken minskar för Allan-boy nu när han vill göra allt själv. Bollhav, studsmatta, rutschkanor, klossar, ja allt möjligt finns det att götta med i några timmar!
Att gå dit är toppen, för miljön hemma tröttnar Allan lätt på...
Och justja, gratis är det också för barn under ett år! Vuxna går alltid in gratis till just detta leklandet. Sen finns det annat man kan göra som äldre som kostar. Tex air-hockey, sumobrottning osv.
Så till alla er föräldrar där ute med energiska barn, gå dit och röj!

Likes

Comments

För tre veckor sen var jag och David iväg till Halmstad på bröllop. Vi gruvade oss länge över hur vi skulle göra med Allan. Om han skulle följa med eller inte. Att följa med innebar åtta timmar i bilen på fredag kväll och åtta timmar på söndagen. Allan avskyr att åka bil, så efter ett givande samtal med en psykolog hos familjehälsan så bestämde vi att han skulle stanna hemma. Hon menade på att det inte direkt finns något svar på våran fråga, om vi kunde lämna våran åtta månader son hemma från lördag morgon klockan fem till söndag kväll klockan 19, utan att det var något vi skulle överväga själv. Vad som var värt. Att lämna bort ett sådant litet barn var inte det optimala tyckte hon, men man måste se på sakerna runt om också. Tex att han inte tycker om att åka bil, att bröllopet var viktigt för oss att komma iväg på som par, att lämna bort honom innebär att han får knyta band med någon annan.

Så klockan 05 på lördag morgon drog jag och David mot Halmstad och Allan stannade hemma hos oss med sin farmor. Det var jobbigt att lämna honom och veta att det skulle dröja tills vi skulle ses igen... Jag såg framför mig hur han förtvivlat skulle leta efter oss under tiden vi var borta. Men så blev det inte, Allan hade det fint med farmor under lördag dag och med sin morfar på kvällen och söndagen. När vi kom hem på söndag kväll låg han och sov och vi ville inget hellre än att väcka honom.
Två timmar senare vaknade han och var ledsen. Hos mig ville han inte vara, utan det var Davids famn som gällde. Det gjorde ont i mitt mammahjärta att han valde bort mig och det kändes som att han var besviken på mig. Morgonen därpå var dock allt bra igen.
Jag är glad att vi kom iväg och att vi vågade lämna bort honom under en längre tid. Vi hade superskoj och fick komma ifrån föräldrarrollen i två dygn. Dessutom fick vi känna oss uppklädda och fina för en kväll!

Likes

Comments

En dag förra veckan tog jag fram pottan för första gången. Jag satte Allan på den på morgonen direkt när han vaknade, och tadaaa!!! Han utförde sina behov så att säga. Efter den gången har det dock inte gått så bra... Så fort jag sätter honom på pottan vill han därifrån. Det får ta sin tid helt enkelt, ingen stress.
Annars då! Allan är livligare än någonsin. Efter att han kom på hur han ställer sig upp är det bara det som gäller. Ärligt talat tror jag inte han suttit still i mer än sju sekunder, någonsin! Till och med i matstolen ställer han sig upp.
Det tar på krafterna att ständigt vara på vakt efter honom och hela tiden försöka hitta på saker. Är väldigt trött om dagarna, hoppas det vänder snart.
Förra veckan sov han faktiskt otroligt bra fem dagar! Han vaknade antingen en eller ingen gång alls under natten. Heja Allan!

Likes

Comments

Allan...
Mår: Bra!

Sover: senaste fyra nätterna har han endast vaknat en gång eller ingen gång! Som tex igår somnade han sju, vaknade halv elva och var ledsen pga magont verkade det som. Somnade om kvart över elva och sov till sex. På dagarna har vi kommit på att han inte kan sova på eftermiddagen, utan det blir bäst om han vaknar sista gången vid 14/14.30. Det blir bäst när han sover mycket på förmiddagen. Idag sov han 08-10 och 12-13, sedan var han vaken till kl 19 och var på bra humör hela tiden fram till 18-tiden!

Utvecklingen: går verkligen i raketfart nu! Han kryper, ställer sig upp mot allt och alla hela tiden, går själv vissa studer med gå-vagnen och klappar händerna! Detta hände bara på en dag känns det som!

Äter: som alltid: bra! Kvällsgröten är favoriten!

Tänder: nu har han en till tand på väg, den åttonde!

Idag: har vi varit i tältet på Rådhustorget och kollat på Sverigematchen. Gick jättebra för Allan, trots hög volym och fullt med folk!

Likes

Comments

amandawahlstrom