Header

Tänk fel men tänk själv. 

Ett problem är början på en lösning!

Nytt inlägg om mobbningen! 

I förra inlägget skrev jag om mobbning i skolan och vuxna på jobbet! 

Idag blir de om sociala medier! 

Mobbningen är nog de största problemet som finns bland ungdomar! På internet (sociala medier) Instagram, Facebook, Kik,  ELLER ask, där de pågår så himla mycket mobbning. 

På ask är de lättare att vara anonym, vilket gör de till att man skriva vad man vill till exakt vem som helst!
På kik kan man skriva gratis meddelanden ch starta grupper å skriva taskigt om andra!

På Instagram är de lätt att om man inte har sin sida privat så kan vem som helst se ens bilder sedan spara dom och starta konton om den personen och skriva fula texter över vilket händer ofta! Det är sjukt helt sanslöst att folk inte lär sig! Det sårar och gör precis lika ont som utfrysning å mycket mer om inte mer! 

På facebook har vissa profiler å man kan chatta med varandra/ vem som helst. Det finns vissa som skriver till någon annan " Kan du inte bara dö ? Du är ändå så jävla tjock å ful" 

Varför ? Varför lär sig folk inte? 

På sociala medier är de fler som får hot, utpressning eller kränkande ord och de gör ont i en. Personen som får ta all skit som den får läsa kanske håller de inom sig och blir sårad jävligt mycket. Den kanske inte berättar de för någon annan men själv så  hittar den en  annan utväg som kanske å skära sig eller vad som helst! 

Det är inte rätt ? 

Vill ni veta vad jag tycker om mobbningen? SVAR: Jag tycker mobbningen är så sjuk jag förstår inte hur man kan göra så emot en annan människa, för mig är ALLA lika värda oavsett vad! Jag har aldrig mobbat någon för att kränka någon så hårt de är absolut de vidrigaste och sjukaste, hemskaste man kan göra! Jag startade denna blogg för att jag lever för en sak å de är att samhället ska bli bättre och mobbningen ska försvinna OCH att inga mer ungdomar eller vuxna tar sitt liv! Ska de vara så svårt fortfarande ? Sluta lägga ner energi på att bry sig så mycket om en annan person eller liv. Det är som man brukar säga " Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Eller" Sköt ditt så sköter jag mitt" Och så är de i det här fallet också, en fråga till er som mobbar andra ! Vill ni bli så mobbade själva ? Vill ni må så dåligt som andra gör innerst inne ? Vill ni ha självmordstankar som vissa ungar/vuxna har ? 

Behandla fortfarande andra så som DU själv vill bli behandlad! Och sköt ert eget liv istället för att bry sig så mycket om vad andra gör. Det är deras liv. Right ? 

Lägg ner och väx upp! Vissa föräldrar till barn har ingen aning om vad som sker på datan tex dom har ingen aning om vad man får på sociala medier. OCH de är sånt vissa inte berättar för att dom tror att deras föräldrar ska bli arga på dom eller tro att de är deras fel.

Vissa får som sagt hot och utpressning som " Om du inte visar dig i kameran eller skickar en bild på dig då kommer jag lägga ut din förra bild du skickade till alla andra så alla får se dig och vad du gör". Och tjejer, skicka INTE naken bilder vad folk en utpressar med, ni kan råka jävligt illa ut. Säg till era föräldrar istället så kan dom hjälpa er det gäller killar också, vad ni en får för hot eller utpressning så hjälp er själva genom att prata med någon nära de måste inte vara era föräldrar men någon som ni vet att ni kan lita på gör ni inte de så blir de värst för er själva. 

Skicka inte bilder, eller någonting även vad s´folk som sagt utpressar med. Låt bli för din skull! 

Rykten finns också, de är något som kan spridas på sociala medier på hela facebook så alla får läsa eller bara några man skickar till i chatten som tex " Du vet om att hon är en hora vaa asså hon säljer sig själv" Sånt rykte sprids på bara någon minut och man vet själv vad som är sant och inte sant! Ge fan i att sprida rykten också! Snälla! et blir värre i längden! 

Jag förstår inte poängen med de! Usch lägg ner NU! Vart vill ni komma med att mobba andra ? Vad tror ni egentligen att ni vinner på de ? 

Skriver mer om något annat som tillhör mobbningen nästa gång jag skriver! Läs de här på bilderna så kanske ni förstår! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej alla mina finaste! Jag tänker idag skriva ett inlägg om mobbningen i vårt samhälle! För att det är så många som skadar sig själva och de är inte rätt! 

Så läs detta för din egen och andras skull! 

Vi tar de igen, är de rätt att så många barn som blir mobbade i vårt samhälle tar livet av sig?
Är de verkligen rätt?
Jag tycker att alla föräldrar ska fråga sina barn hur de va i skolan när dom kommer hem om hur det va i skolan idag? Jag vet själv hur de har känts när man inte fått vara med eller känt sig utfryst, det är inte roligt. Men jag har inte gett upp för de!

Jag tycker riktigt jävla synd om ungar som måste få vara med i alla taskigheter och all mobbning som finns. Ska de vara så svårt att låta varandra vara sig själva? Alla är inte likadana ingen har någonsin vart precis som någon annan och ingen kommer någonsin att bli de. Tänk vad tråkigt de skulle vara om alla var likadana!
I morse när jag vaknade så fick jag nästan tårar i mina ögon, jag läste om en kille som hade tagit livet av sig p.g.a mobbningen, 9 år va denna lilla kille. Hela livet framför sig och väljer en annan utväg för att han blir mobbad och för att några ungar kanske inte låtit honom vara som han är! Han var värd så mycket mer, det vet jag även om jag inte kände honom!
För jävligt är precis de det är! Hur kan man?
Hade jag känt denna lilla killen så hade jag tagit tag i dom som vart taskiga mot honom. Ni som mobbade honom NI som mobbar folk överhuvudtaget borde skämmas, förstå vad de är ni gör emot vissa ungar! Förstår ni de ? Tror inte ni gör de! 

 Låt alla vara sig själv, usch vad förbannad jag blir ! Jag svär på att om någon skulle röra till exempel ett litet barn som jag känner så kommer ni ångra de. Sluta mobba räcker de inte nu? Va ? Har alltid vart emot mobbningen ända från början. Ungar skär sig,skickar sms där de står taskiga saker, väljer ta livet av sig. Lägg ner nu!


Gilla OCH dela om du håller med mig om att mobbningen i detta samhälle borde sluta!? Och om du hatar den? Annars gilla bara denna bild.

Vi måste försöka göra något! Men kom ihåg ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA! Jag blir så förbannad! 

Ni som mobbar andra ?! Lägg ner om de är avundsjuka eller vad de nu är! Det är inte värt de! Hur skulle de kännas för er om ni hade mobbat någon så hårt att personen faktiskt tagit livet av sig och någon sa till er " Det är ditt fel att de här hände henne/honom. Är de värt de här ? Några saker som inte är okej kan jag skiva några exempel.

Exempel: 

1: Det är inte okej att sparka på någon 

2: Inte okej att reta någon för personen har sin egen klädstil 

3: Inte okej att Mobba någon överhuvudtaget! 

Om en person är Bisexuell eller homosexuell så mobba inte personen för de. Man är vad man är. Den personen är precis lika mycket värd som en annan vare sig hudfärg,sexuell-läggning eller klädstil ELLER problematik! Låt alla bara vara sig själva! Samhället skulle se så mycket bättre ut om var och en bara skulle låta folk få vara sig själva. Förstå de! Idag tar minst 99% av alla barn och ungdomar om inte mer, fler och fler sitt liv eller på något sätt skadar sig själva.

Idag får både yngre barn och äldre ungdomar något i skolan! 

Exempel: 

1: Lappar där de står något taskigt. 

2: Någon har skrivit "hora" eller så på ens skåp.

3: Viskningar eller slag av några! 

Oftast är de ett gäng eller en så kallad grupp som mobbar en ensam person! 

Det finns inget skäl till att mobba andra de är som att om ett gäng bestämmer sig för att trycka ner en annan unge då gör dom de! Men sen är de ju inte bara barn eller ungdomar som blir mobbade de kan finnas även vuxna som blir utsatta på jobbet eller över nätet. Men som vuxen kan man ha lättare för att inte ta åt sig så mycket men ändå på ett litet sätt ändå, som barn om man blir mobbade så är de fler och fler som tillexempel stannar hemma från skolan och skadar sig istället!

Ser du en kille/tjej i matsalen i skolan tex gå fram och sätt dig hos personen och börja prata lite försiktigt och visa dom andra att du faktiskt inte är som dom, utan att du är en som inte tycker att mobbning är okej , försök bli kompisar med personen  som alltid känner sig ensam eller aldrig får vara med någon! 

Ser du din arbetskamrat på jobbet sitta ensam, gör samma gå fram och prata och fråga vad som är fel eller bara kolla om personen behöver en kram det kan göra så mycket! En kram eller bara att hålla i en hand kan göra så mycket om man känner sig utanför eller något! 

Tycker du ska dela detta inlägg eller något så vi kan försöka stoppa mobbningen tillsammans snälla gör de för din egen skull och för andras! Meddelande om mobbning och sånt på sociala medier tar jag upp i nästa inlägg! Hoppas ni förstår vad ni läst och vad jag skrivit. Tack!

Exempel på hur de kan kännas i en när man blir mobbad: 

Bilder : 

Även fula sms kan uppkomma. 

 

Tänk er för snälla!

vuxna personer på arbetet! 

Likes

Comments

Hej alla läsare!

Jag gjorde en ny blogg till den här på Nattstad och här får ni läsa lite om Mobbning, mitt liv och lite av varje helt enkelt.

Ska försöka blogga så mycket jag kan! Uppdatera så mycket jag kan, från mobilen elr så! Jag hoppas ni ska gilla min blogg. Börjar med ett större inlägg senare idag eller imorron! Fråga om ni har några frågor. Puss på er <3

Bjuder på den här bilden på mig :)

Likes

Comments