Årets första " tävling" spikad!
60 och 70 ska vi hoppa! Mest för att få rutin! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Blev ingen uppdatering igår för att det drog ut på tiden, sedan var jag jättetrött efter ingen sömn under natten. Dök i sängen ganska så direkt efter jag hade kommit hem. Hade inte så jätte mycket att göra igår men båda sakerna tog längre tid än väntat. Jag var i stallet på förmiddagen och följde med en kompis som hjälp på Pay and Jump.

- Följde inte schemat som vanligt utan jag kände för lite markträning istället så det var precis det vi gjorde, tränade på samma saker som sist dock löst denna gången! Inkallningen går sådär jag vill få henne mer framåt just nu går hon mer och lunkar men hon kommer alltid in när jag ber henne om de och vi har ju nyss börjat så man får väl inte kräva för mycket. Spansk skritt jobbar vi på med, vi har inte kommit så långt än men vi kämpar på. Spagat går jättebra! Fortfarande mycket jobb kvar men hon fattar hur jag menar och det är guld värt! Trodde inte att det skulle gå så snabbt att lära henne men hon förvånar mig gång på gång!

Filmade lite så att ni får se hur ja gör, gärna inga kommentarer om att det är fel tack!

- Andra delen av dagen så följde jag med Jessica och hennes pålle till Pay and Jump i Sävsjö! Hon har en unghäst som hon håller på att hoppa in. Jätte mysig kille på 4 år som hon hoppade 70 och 80 med.Faktiskt hans 80 cm debut.Länkar videos här nedanför som ni kan kolla på!Likes

Comments

Hej!Något jag inte delat med mig av är att jag och Charsmin innan har tränat ganska så mycket från marken men inte så seriöst. Vi har lekt mer och inte tränat då mycket och mest gjort saker som jag hittar på, inte seriöst för fem öre men jag ville försöka variera träningen och det var så jag gjorde, vi lade det på hyllan då annat dock upp och vi tränade på annat. Jag har ett intresse för det då jag vill ha ett band med hästen jag rider, det tycker jag är viktigt om det ska funka på lång sikt då alltså. Tog upp det för ett tag sedan igen för att jag ville prova om hon kom ihåg något och det gjorde hon nog hyfsat. Behövde friska upp hennes minne men det kom tillbaka ganska fort, sedan hamnade det på hyllan igen och jag gjorde det bara ibland. På började spansk skritt då men gick inget vidare så jag började om idag och fick mycket bättre resultat.Charsmin är så himla lättlärd alltså, introducerade spansk skritt, spagat och inkallning idag och hon klarade av alla på ett bra sätt på 1 pass. Började med inkallningen då jag tycker att den måste funka på ett någorlunda sätt om jag ska jobba henne lös i framtiden. De 2 första gångerna gick sådär men när hon väl förstått så gick det hur bra som helst, jag visslar gärna och kallar på hennes namn och det lyssnade hon på direkt. Provade i trav och det gick lika bra där, fick ganska direkt reaktion, underbara häst!Spansk skritt gick sådär till en början men hon kom på hur hon skulle göra, eller hon kom på hur jag ville hon skulle göra. Eftersom vi nyss började kan man ju inte kräva så mycket men hon gjorde det jättebra och jag var mer än nöjd!Spagat är ett trick som jag fick nys om på ridlägret jag var på, Hästträffen! Arrangören lånade en häst till en av deltagarna och började och jag stod beundransvärt på håll och kollade ur hon gjorde. Fick i alla fall inspiration till att prova det själv. Pice of Cake tyckte Charsmin då hon klarade av det inom 10 minuter, eller hon gjorde mer än vad jag hade förväntat mig. Det var höjd punkten på hela passet. Hon är så underbar! Vi red sedan hem i repgrimman och grimskaft,vilken lycka !- Ebba

Likes

Comments

​Hej!

​Jag brukar aldrig vara bra på att gå efter scheman men denna gång har jag gjort det eller på sätt och vis i alla fall. ​​​Ändrade vad jag skulle göra för att det redan stod hinder framme och jag tyckte de passade oss bra så vi körde på det. Sedan var jag lat också men det får man vara en sådan dag, det var jättevarmt trots att klockan var efter 17. Men vi gjorde vårat bästa även att det var varmt och förutsättningarna inte var de bästa, hade problem med att få till avstånden. Var ändå nöjd efter ca 45 minuters aktiv ridning, vi kan bättre det vet jag men då har vi oftast hjälp. Framridningen gick super har dock fortfarande jättesvårt för höger varv på långsidan ,där vill hon skjuta ut baken och jag vet inte hur jag ska göra för att fixa det. Ska ta hjälp av tränare. Lina var och fotade för första gången och bilderna blev jättebra, är mer än nöjd. Headern är gjord av 2 av bilderna,snygga va? Vill ni ha en lika snygg header,skicka ett mejl till henne,ni hittar info här -> http://kakdegsponny.blogg.se/category/headerwebbdesign.html

​Går vi in lite på vad vi gjorde så var det inget krångligt. Började med att trava över lite travbommar för att få henne koncentrerad byggde sedan upp det till ett hinder som vi hoppade fram på. Tränade där på att landa i rätt galopp och tänkte mycket på min sits, börjar äntligen vänja mig vid hennes spräng nu.  ​Satte upp en studs serie på 2 hinder sedan 4 galoppsprång till nästa hinder fick. Där hade vi problem då  hon inte riktigt var uppmärksam på studsen och det blev mer slänga sig över. Men vi fick till det någon gång så jag var nöjd och tog bort studsen och behöll enkelhindret. Tränade på att komma rätt och rida rakt efter hindret vilket gick bra. Höjde upp de vi hoppat fram på och tränade på att sitta om då vi fick bryta av på diagonelen vilket gick sådär. Det var vingligt men vi jobbade på volten i hörnet för att återfå den. Kände mig nöjd efter ett par hopp på varje, det var ju så varmt med så jag ville vara snäll mot ponnyn.

Bilder kommer!

-Ebba

Likes

Comments

Hej!

Här kommer schemat för vecka 32 för Charsmin!

Måndag: Hoppning

- Bommar före och efter hinder för att hitta balansen

- Oxer på diagonalen/hinder ur sväng

- Studs -> räcke -> studs

Tisdag: Barbackapass/markträning

- Samling i trav

- Spansk skritt

- Börja träna buga

- Stretcha

Torsdag: Dressyrpass!

- Skänkelvikning - Skritt

- Jobb på volt, ställa rätt

- Travbommar för att träna att sträcka ut traven!

​Kommer eventuellt fler dagar så håll utkik!

Likes

Comments

Hej!

Ändringar i schemat idag igen,bytt ut tisdag och torsdag om jag nu hinner rids på torsdag vill säga. Vi red iallafall ett dressyrpass där hon var riktigt trevlig,lite stark men fick sitta tillbaka och verkligen rida så gick det att samla i både skritt och trav.Tränade på att ställa i hörnen i alla gångarter,vilket gick jättebra i skritt och trav,galoppen fick jag kämpa med so vanligt.Blev nöjd när jag väl jobbat ett tag och fick över till att flytta bakdelen för skänkeln,vilket gick sådär.Hon lyssnade inre så bra utan gjorde skänkelvikningar istället men vi fick till det hyfsat så bästemmde mig för att inte hålla på mer utan fortsätta träna nästa gång.Gjorde även några galoppombyten bara för att vilket gick bra,satte alla i vänster men höger är klurigare så det blir att jobba på.

Fick bilderna från gårdagens hoppträning,blev jättebra bilder och roligt att jag fick det dokumenterat när vi hoppade både bred oxer och 90 cm.Jag kunde dock ha ridit bättre men de syns ju inte på bilderna,haha!
Hoppas ni haft en bra dag,trots allt regn!

- Ebba

Likes

Comments

Hej!

Blev lite ändring i schemat idag,bästemmde det igår kväll/natt.Frågade en kompis om hon ville hjälpa mig med hoppningen då jag inte vet vart jag ska börja så det är bättre att ta hjälp.Tanken är att vi ska börja om från början dock som Jessica sa så får jag mycket gratis av Charsmin då hon är så snäll och ställer upp. Skönt att vi inte behöver göra om allt utan mer att vi ska samasvetsa oss igen.Då tycker jag det är lika bra att göra lite enklare saker.Är meningen att jag ska börja träna för tränare men hon är för tillfället på semester.Men Jessica är duktig hon med och är glad jag får hjälp.

Idag så det gick jättebra när vi inte hoppat på ett bra tag.Inte så seriöst iallafall.Det vi gjorde var att hoppa på linje/bruten linje? Värmde upp på 2 små kryss inga problem då hon var fin,lite olydig men uppvärmningen kunde varit bättre. Fortsatte med att hoppa på linjen och det gick bra.Vi kom ibland lite nära men kändes ändå bra. Såklart är det ju ingen hoppträning om jag inte ramlar av minst 1 gång,vilket jag gjorde.Det var dock för jag inte gav henne stödet hon behövde.Men annars gick det bra,vi hoppade 90 cm med hyfsat flyt,hoppade även bred oxer på ca 80 cm. Nöjd som tusan! Älskade gul ponny

- Ebba

Likes

Comments

Måndag: Hoppträning med Jessica 

Tisdag: Markarbete med Bommar.
- Upphöjda travbommar,för att hon ska lyfta på benen. Solfjäder för att samla och länga på travsteget
- Galoppbom på volt/rakt spår för att hitta rytm och jobba på att ställa rätt.

Torsdag: Dressyrpass

- Övergångar för att få henne uppmärksam

-Samla och länga

- Träna på skänkelvikningar

- Rida på volt för att ställa rätt

Detta är schemat,tänk på att de kan bli ändringar beroende på väder!

Likes

Comments

Hej!

Varit uppe tidigt idag,följde med som medhjälpare åt en kompis då hon skulle tävla i Gislaved idag.Vi gav oss av redan halv 8 för att vara framme i tid. Då jag inte sovit något i natt så är jag ganska trött men jag pallade med dagen utan större problem. Agerade kamera man vilket jag brukar göra,börjar kunna de där med bilder eller basic saker iallafall. Dagen i Gislaved kunde väl varit bättre men nya tag tills bästa gång!

Då jag var så trött hade jag bästemt mig för att inte rida,men jag var så sugen att jag red ett dressyrpass på ridbanan.Åkte senare än tänkt vilket gjorde att jag var själv vilket var skönt och jag kunde göra allt i min egen takt utan att behöva tänka så mycket. Var riktigt avslappnande.
Vi jobbade på att hitta formen vilket tog ca 30 minuters kämpande i alla gångarter.Det släppte sedan och hon var lite mjukare,det gick att rida henne i en lång och låg form vilket var de jag strävade efter. Var mycke jobb kvar för att få de perfekt men tyckte det räckte för henne då jag ville avsluta bra.Blir att fortsätta på de jobbet imorgon om vädret tillåter!

- Ebba


  • 264 Readers

Likes

Comments