View tracker

Jaha men då va det söndag igen o h ikväll vankas det veckofinal på farmen som sänds på tv4.

Den man hade som favorit, har sjunkit rejält i mina ögon då han verkar va smått instabil och beter sig som "lill-hitler".
Ja det är Hasse jag snackar om.

Men vad vet jag det kan lika gärna va ett skådespel som ingår i hanns taktik för att ta sig långt i denna tävling.

Så vi får se hur det utvecklar sig.

Annars så har jag sakta men säkert börjat röjt lite i vardagsrummet inför att min beställning från Jysk ska anlända och jag ska äntligen få in något i vardagsrummet som inte tar så stor plats, som hörnsoffan gör.

För till 99% så är det ändå bara jag och Kito här hemma.
Och då behövs inte "trettioelva" sittplatser.

Så jag har delat på soffan, så att halva soffan är ställd där den kommer att förvaras, tills att jag känner att jag trivs med den lösningen jag nu valt.

Så skulle jag inte trivas med lösningen trots allt så har jag hörnsoffan i reserv ett tag iaf.

Det jag hade som skrivbord är flyttat ut i "glasburen" och agerar blommbräda, vilket blev jäkligt bra faktiskt.

Har även fått en fönsterlampa i "glasburen" så att det inte är så mörkt där inne på kvällarna, utan det ger ett härligt sken där inne så man ser att det är någon som bor här 😀.

Sist men inte minst så har jag monterat en rullgardin i dörröppningen mellan "glasburen" och vardagsrum för att stoppa insyn på och framförallt stoppa solen på sommaren när den steker rakt in i alla fönster som är där.

Kommer att fixa bilder sen när jag har fått leveransen från Jysk så får ni se hur jag har det här hemma. ✌

Men såhär såg det ut förut i vardagsrummet.

Likes

Comments

Jag kanske inte är den gladaste personen 24:7, men det finns en anledning som ni nu kommer att få ta del av.

Det va november 2010, jag hade varit i Sundsvall, strax innan hemfärd äter jag mat på Mc Donalds i Birsta.

Sen sätter vi oss i bilen och åker dom 18mil som vi har hem, väl hemma så känns magen konstig.
Det liksom bubblar och har sig och jag känner mig riktigt dålig.
Och det går en stund innan magen total kraschar och jag får bo på toaletten.

Detta höll på så i några dagar, men sen orkar jag inte mera och kontaktar hälsocentralen eftersom något är fel, då jag inte får behålla något.

Jag får en tid och en undersökning blir gjord, dom konstaterar att det är matförgiftning som jag har fått.

Deras svar blir att jag måste dricka mycket vatten eftersom jag förlorar väldigt mycket vätska, detta för att kroppen inte ska bli uttorkad.
Sagt o gjort, så häller jag i mig stora mängder med vatten men jag blir inte bättre, utan jag blir bara sämre och sämre.

Den 26e november kommer det fram att Östersunds dricksvatten är förorenat av bakterien cryptosporidium, och man ska absolut INTE dricka vattnet utan att koka det först.

Cryptosporidium slår ut kroppen så att man får samma symptom som magsjuka fast du spyr inte utan det kommer bara ut som väldigt vattnig avföring.

Precis dom symptom har jag haft i flera dagar och när vi kontaktar läkaren igen, så är det helt klart för dom att det är detta jag är drabbad av, och eftersom jag drabbades långt innan det kommit ut i media vad det va.
Så hade dom ingen aning om detta, utan trodde då att det va just matförgiftning.

Jag va sjuk i totalt 8dagar och det va dom absolut värsta dagarna i mitt liv.

Efter detta, så trodde jag att det skulle va frid o fröjd och allt skulle bli som vanligt igen.

Men jag hade fel, idag 6år och 2månader efter utbrottet, så har jag fortfarande problem med magen.
Det kan gå ett par dagar där magen är stabil, men från ingenstans så är det som att någon trycker på en knapp och magen kraschar totalt.

Detta händer flera gånger i veckan och gör att jag inte kan leva ett normalt liv.

Och eftersom Östersunds kommun blev frikända från att va dom som skulle ha skulden för detta så finns det ingen som jag kan kräva skadestånd av, även om pengar i detta fallet inte är något som skulle trösta mig.

Och det finns inget som jag kan göra åt detta heller, då det är en kronisk sjukdom som kommer följa efter mig i hela mitt liv.

Det stoppar mig ifrån att göra väldigt mycket saker, och det är väl en av anledningarna till varför ni kanske inte ser mig göra så många roliga äventyr som jag skulle vilja.

Jag har en hel del saker jag skulle vilja göra, men jag kan inte på grund av denna skit som har satt sig i mitt tarm/mag system. 

Så nu kanske ni får en liten uppfattning om varför jag inte är den roligaste personen du möter, men att ständigt gå med en oro att magen ska krascha tar hårt på psyket, och lusten för att göra något är som bortblåst.

Jag är glad att jag har Kito som är en otroligt fin vän och familjemedlem, han är förståelig, och känner av när jag inte mår bra.

Jag jobbar med han dom dagar jag känner att magen håller ihop, då blir det att han får dra kätting (DW), eller andra roliga aktiviteter utomhus.

Dagar när jag mår sämre, så i den mån jag orkar försöker jag att hitta på roliga uppgifter inomhus för honom. 

Han är otroligt nöjd för det lilla och ligger gärna och myser med husse i soffan domenen liten soffpotatis, lika väl som han älskar att jobba både fysiskt och psykiskt.

Men nu kanske ni får en liten uppfattning om hur saker o ting ligger till i alla fall.

Vill ni läsa mer om mig så finns det en artikel på Aftonbladet från 2010, där jag berättar om att jag kokade vatten till både mig själv och min hund jag hade då.

länk till artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12682513.ab

Likes

Comments

Att dra med hund är både roligt och en bra träning, men det kommer till en gräns där jag får huvudvärk på hur folk resonerar ang dra på vintern.

Jag läser dagligen inlägg på sociala medier där folk frågar vart dom får tag i sockar med halkskydd till hundarna eller om dom ska köra i ett lägre tempo.

För att det just då är isgata där dom brukar träna.

Men hallå vart tog det sunda förnuftet vägen?

Hur svårt ska det va att vänta med träningen tills att dina tränings vägar är körbara och du slipper riskera att resten av säsongen blir förstörd för att du eller dina hundar skadar sig.

Låt hundarna ta en paus med att dra helt enkelt, du får väl hitta på andra saker du kan stimulera hundarna med i väntan på körbart före.

Det finns en uppsjö av saker man kan hitta på som stimulerar sina hundar, va lite kreativ och kom på saker som går att träna på hemmaplan.

Har du tex dina hundar inomhus?
Så finns en uppsjö med olika lätta men stimulerande övningar som tex leta godis, balans övningar på pilatesboll, lydnad med mera googla "inomhus övningar med hund" eller något.

Eller kanske är det då att du har rätt många hundar och dom bor i hundgård året runt?

Det jag ofta ser som jag tycker är otroligt tråkigt att folk inte gör mer för sina hundar när dom bor i hundgård.

Det är att man ser fyra väggar och en hundkoja.
Sen finns där inget mer, tänk dig själv att bo i ett hus/lägenhet där det inte finns en pryl som ni kan använda utan endast fyra väggar och en säng.

Det är ju inte så tillfredsställande för någon.

Men sen så finns det dom som lägger ner riktig mycket kärlek om än få.
Dom trixar o donar för att det ska finnas möjligheter att klättra i saker, gå balansgång på cementrör och en hel del andra saker som man kan leka och roa sig med i hundgården.

Ett exempel på detta är Team Mushing Rocks, som bygger stora härliga hundgårdar där hon försöker göra allt för att hundarna ska få en så rolig och stimulerande tillvaro i sina hem (Hundgårdarna).

Så vill ni ha tips o trix så kika in hennes blogg där det finns väldigt mycket fina bilder och trevlig läsning.http://www.mushing.rocks

Eller följ henne på Instagram där hon uppdaterar oftare. 

https://www.instagram.com/team.mushing.rocks/

Likes

Comments

Sådär då va det ingen återvändo längre, jag frågade er här om dagen om hjälp, för att bestämma vad jag skulle välja att köpa till vardagsrummet.

Kravet va att man ska kunna använda det som soffa och samtidigt kunna sova i den.

Det blev inget av dom två alternativ som jag velade mellan, utan jag hittade en dagbädd som jag gillade skarpt och som jag tror mig kan bli riktigt bra i vardagsrummet.

Så nu har jag beställt dagbädden, madrasser, kuddar och en pläd från Jysk, så då är det väl bara att vänta o se när dom produkterna levereras.

Men så länge så tänkte jag visa er vad det är jag har beställt för något 😉

Detta är alltså en dagbädd, fördelen med denna är att man enkelt drar ut den så har man helt plötsligt en dubbelsäng på 160*200cm.

Madrasser måste man ha också, blir lite stelt om man skulle sova på metallen bara 😉

Sen valde jag att köpa till sex stycken prydnadskuddar för att ha något skönt att luta sig emot när man använder denna som soffa.

Dessa kuddar är alla 45*45cm.

Sist men inte minst blev det en pläd också, som är lite lurvig och härlig.
Den är inte bara härlig att snurra in sig i utan den ger en schysst design också, och som ni säkert ser så är det samma serie som ena paret med kuddar.

Jag kommer att fixa så att ni få se bilder på hur det ser ut idag och hur det ser ut sen när jag fått dagbädden på plats.
Men det tar vi när den anlänt till mig.

Så nu fattas bara en stor härlig ryamatta, men det får vi ta längre fram 😉

Likes

Comments

En kort sammanfattning bara om vad Kito's paket innehöll som jag nyligen tog emot från våran sponsor Oliver's petfood.
Detta är alltså sponsrade produkter.

Den innehöll till att börja 80kg Adult max meat 80% grain free medium.
Ett foder som Kito mår otroligt bra på, och som jag verkligen kan rekommendera.

https://www.olivers-petfood.se/max-meat-adult

Sen va det även 2st Oliver's Omega 3 boost 1L inkl pump.
Detta har jag på Kito's mat mellan varven och jag ser stor skillnad på både päls kvalité och trampdynorna.

https://www.olivers-petfood.se/olivers-omega-3-boost-1l-inkl-pump-3112

Vi fick även med 4st Oliver's camping chair.
Som kommer att komma väl till pass vid både träning och andra aktiviteter, när man behöver kunna vila rygg o ben för en stund.

https://www.olivers-petfood.se/olivers-camping-chair

Och till både min och Kito's stora överraskning så fick vi 1st Northmate green 40*30*10cm.
Som jag länge velat testat för att kunna variera lite när maten ska intas för Kito.
Att mellan varven få tänka till lite när maten ska intas.

Så den ska vi testa ett tag nu, så kommer det en recension på den längre fram om intresse finns?

https://www.olivers-petfood.se/northmate-green-40-30-10cm

Och sist men inte minst så fick vi med en gåva till Kito.
1st Oliver's big beef bites.

En gåva är något som jag misstänker skickas med i alla deras leveranser, och just denna är något Kito tycker riktigt mycket om.
Så det gäller att lägga ifrån sig godbiten på hög höjd så han inte kommer åt den 😉.

https://www.olivers-petfood.se/olivers-big-beef-bites-10-pcs-1742-1425

Det va leveransen för denna gång, och som ni såg så finns det länkar till alla produkter så att ni enkelt ska kunna hitta det jag nämnt här ovanför.


Är det något speciellt ni undrar över så är det bara lämna en kommentar.


#alaskanhusky #draghund #weightpull #dragweight #oliverspetfood #husky #slädhund #polarhund #östersund #jämtland #sverige #norge #levanger #skogn #sverigesväder #dogfood #dog #dogsport #dogfromnorway #sponsratinlägg #sponsor

Likes

Comments

Jag ska på onsdag köpa ny soffa till vardagsrummet och det ska va en bäddsoffa, men nu har jag hamnat i situationen som många andra gånger.

Jag hittar två lösningar och vet inte vilken jag ska välja.

Så nu vill jag ha eran hjälp.

Här ovanför syns en soffa för 3personer, den fälls enkelt ut till en bäddsoffa.
Den har lite luftigare utseende, tack vare att den är utan armstöd.

Till denna tänkte jag att en fåtölj kan va schysst för extra sittplats.

Båda dessa har läderlock.

(jag har även funderat på att köpa endast soffan, så va noga med o säg vad ni tror blir bäst)

Detta är det andra alternativet, en soffa med "divan", som enkelt förvandlas till en dubbelsäng.
under sitsen finns förvaring för exempelvis sängkläder.

Denna finns i två färger.
Svart som på bilden, men även i riktigt shock röd (jag gillar båda).

I dagsläget så står det en stor hörnsoffa i vardagsrummet, som är otroligt klumpig och med en böj åt fel håll, så det ser allt annat än bra ut.

Jag vill att det ska bli en lite luftigare känsla i vardagsrummet.

Så väljer ni alternativ nr 1 så skriv Jysk.
väljer ni alternativ nr 2 så skriv IKEA.

Tacksam för hjälp 😀

Likes

Comments

Igår fick vi det trevliga beskedet att Kito även under 2017 är sponsrad med det bästa fodret från Oliver's petfood .
Så det va helt klart en bra nyhet och ingen blev gladare än Kito när jag berättade det för honom.

Han fortsätter att kör med deras Max meat foder, med hela 69% kött.

Rekommenderar verkligen det fodret till alla, speciellt om du har en kräsen hund eller vara vill ge det bästa fodret enligt mig.

Sen får vi se om det blir till nästa helg som jag får hem mer kätting också till Kito.
Då vi har en snäll bekant som har fixat kätting från sitt jobb som ändå skulle kaseras, då dom byter ut alla kättingar på sågverket han jobbar på.

Så han va snäll o tog reda på en grov kätting därifrån fick jag meddelande om här om dagen.

Detta blir ett lite allt möjligt inlägg, men det sista jagtänkte berätta för er och som ni gärna får tipsa om ni har några förslag, är att jag letar en sele till Kito som vi ska ha vid vanliga promenader, men jag vill att möjligheten ska finnas att koppla både på ryggen och fram på bröstet.

Så att man snabbt kan byta, så man lättare kan kontrollera Kito i olika situationer.
Han blir väldigt stark när han väl trycker på, och är det då exempelvis väldigt halt ute så vill jag ha honom kopplad fram på bröstet, för att kunna kontrollera honom och få han att tagga ner.

Jag har kollat på vgw sele och ruffwear front range (tror jag den heter).

Men någon som har erfarenhet av dessa eller någon annan sele får gärna lämna en kommentar under inlägget.

Likes

Comments

Att klippa sin hunds klor kan för många va en skrämmande upplevelse både för hund och ägare.

Men att vänja hunden från tidig ålder med att klippa klorna är en väldigt bra start för att det hela ska flyta på fint även när hunden blir äldre.

Men en ägare som tycker att det är oerhört obehagligt att klippa hundens klor är lite svårare att tas med.

Många upplever att det gör ont i en själv när det smäller till när man klipper klorna.

Eller att dom är rädd att dom ska klippa för långt in så att det börjar blöder.

Och det är väl mest det sistnämnda som oroar många ovana kloklippare.
Men om du tittat på under sidan av klon, så kan du lätt se hur långt in du törs klippa för att va på den säkra sidan.
(Se bild för exempel)

Du ska alltså inte klippa så du kommer åt det bilen visar, men man ser tydligt på denna svarta klo att det är en kant på den, och det är själva "nageln".

Så då är det bara att börja öva, ta inte alla klor direkt om du känner dig osäker, klipp en klo bara, så känner du dig stolt att du fixade det.
Nästa gång kanske du klarar av flera.
Men ta det lugnt bara och ge hunden beröm.

Så ska du se att du snart är en mästare på att klippa klor.

Man bör klippa hundens klor 1gång i veckan men var 14e dag funkar också, du lär dig själv att se när det är dags att klippa hundens klor.

Och när man ändå håller på med tassarna så kan man passa på att gå igenom dom så att det inte har uppstått någon skada på trampdynorna eller liknande.

När jag klipper Kito's klor, så tar jag med mig tängeb och sätter mig mitt på golvet.
Då kommer Kito och lägger sig bredvid mig då han vet att det är dags för klovård.

Jag klipper alla klorna och sedan tar jag en nagelfil och slipar till så att det inte finns några vassa kanter.

Detta hjälper även till så att någon klo inte flärpar sig, då det ibland kan bli "sprötigt" efter man klippt.

Han får självklart massvis med beröm under tiden och sedan när vi är klara så får han en godis som belöning när han varit så duktig.

Likes

Comments

Nu ska jag ta o svara på några frågor som jag ofta får på olika sociala medier.

Så hoppas ni får svar på frågan som just du har frågat, annars kanske den kommer vide ett senare tillfälle.

Fråga nr 1:
Har du någon gång tänkt att skaffa en till hund, så att Kito får en kompis?

Svar:
Jag har enda sedan jag skaffade Kito sagt att när Kito blir äldre (2-3år), så kommer jag att skaffa en till hund.
Då jag vet att dom får väldigt roligt tillsammans, och har jag en hund kan jag ha två.

Dock kommer det ej bli någon så stor hund som Kito, utan jag är mer inne på en mindre hund, så har man en av varje.
Men vi får väl se helt enkelt vad det blir den dagen jag bestämmer mig för att det är dags.

Fråga nr 2:
Ska du kastrera Kito?

Svar:
Ja det ska jag göra, då han sliter otroligt ont när det är löptikar runt honom, han slutar att äta osv.
Så hans kulor kommer att ryka nu i början någon gång av 2017, om allt går som planerat.

Fråga nr 3:
Hur kom det sig att du började träna DragWeigth (DW) med Kito?

Svar:
Ja säg det, jag såg andra som höll på med detta och det krävs inte så mycket utrustning för att komma igång med det.
Det man behöver är en riktig WP sele, ett rep och kätting.
Sen är det bara att börja träna sakta men säkert.

Fråga nr 4:
Hur kommer det säg att du slutade att träna drag med sparkcykel med Kito ?

Svar:
Sparkcykeln jag hade fungerade jätte bra så länge det va helt platt underlag, men kom duin på en skogsstig, eller där det va lite blött så va det nästan omöjligt att köra med den då det studsade något kopiöst och det blöta sög tag i dom små hjulen så man knappt tog sig framåt.

Och då blev det inte så roligt att köra med den, så då tog jag beslutet vart sälja den och började kolla på andra modeller med större hjul, bättre bromsar och dämpad framgaffel.
Men dom är ju så ofantligt dyra att jag inte tyckte det va värt det.
Och det va i samma veva som jag fastnade för DW, så då blev valet väldigt lätt. 

Det va några av alla frågor, men det där va dom som va hund relaterade, så jag tog dom nu så kommer dom andra som är relaterade till mig vid ett annat tillfälle.

Så har du någon fråga så tveka inte att ställa den i kommentarsfältet under inlägget.
Jag svarar så gott jag kan 😀

Likes

Comments

Nyårsafton igår måste ha varit min bästa på väldigt många år om jag får säga det själv.

Det enda vi gjorde va att vi åt middag med familjen och sen gick jag o Kito hem o bara tog det lugnt, otroligt skönt att slippa all jäkla fylla och raketer osv även jag ej har något emot att titta på fyrverkerierna, men jag tänker på alla andra individer.

Där smällarna från fyrverkerierna är deras största mardröm, alla barn som far illa för att föräldrarna ständigt letar botten på varje flaska dom hittar.

Somnade vid 22:30 igår och vaknade nyss 07:30 och den nya dagen, nya året som bjuder på nya utmaningar kan börja.

Likes

Comments