Hjärtats ljus

MONTSEGUR – VÄRLDENS LJUS; DUVANS & SOLKORSETS FLAMMANDE HJÄRTA

Med stor glädje återvände vi till det mest heliga Graalberget av dem alla – Montsegur! Den heliga graalens sägs finnas i Montsegurs innandöme ända sedan Sophias vita duva sänkte ner den där för beskydd undan söndrande makter… Där utförde vi den heliga graalens stora ceremoni kallade åter av Esclarmonde av Foix – Världens ljus. I det innersta kapellet förenade vi solkorset med den vita duvans kraft. Vi hedrade också alla katarer vid bergets slänts minnesmärke som gick i elden för sin tro på Kärlekens Kyrka.

NEBIAS – ARKADIENS ETER & ARIADNES RÖDA TRÅD I LABYRINTEN

För att riktigt njuta av det heliga landskapet vandrade vi i älvrikets gröna naturlabyrint i Nebias, mitt i hjärtat av katarbygden, för att återuppleva och integrera Paradisets förlorade eter och tända upp vårt gröna hjärta. Det blev en resa längs Ariadnes röda tråd för att i labyrintens mitt möta vår inre Minotaur. Genom att möta den utan slöjor och med en picknick i magen fann vi leken och insikten om livets storhet och godhet. Till slut fann vi även vägen ut genom den röda tråden…

Ariadnes röda tråd i labyrinten...

GORGES DE GALAMUS – ÄNGLAR & DEMONER; MARIA MAGDALENAS KÄLLA OCH ST ANTONIUS GROTTA

Genom försynens försorg i form av ändrade väderförhållanden bar färden till det fantastiska hermitaget Gorges de Galamus. St Antonius väntade oss och befriade våra upptända insegel med Maria Magdalenas milda eldvatten.


VÅRT HEM – MAISON TEMPLIERE

Fantastiskt att återvända till vår högborg vid den virvlande floden omgiven av kraftfulla berg. Personalen ger oss delikat andlig, själslig såväl som fysisk föda och service. Det är ett litet arkadien med rosor, dopfunt (pool) samt förunderlig och bävansfull natur.

RENNES-LE-CHATEAU – DEN GYLLENE GRAALEN OCH PARADISETS TRÄD

I Rennes-le-Chateau som bär hela Maria Magdalenas esoteriska lära i sitt sköte och i sin röda jord uppenbarade vi det flammande hjärtats mysterier. Byn sägs inneha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas sanna lära eller grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, tempelriddarnas skatt, katarernas skatt… En alkemisk skattkammare mitt i en Venusportal! Under vår heldag fullbordade vi det regenererade Livets träds ritual så att vi åter kunde smaka på paradisets äpplen – pommes bleu.

NOTRE DAME DE MARCEILLE – SVARTA MADONNAN & ENHETENS LJUS

Vår sista heldag avslutades hos Svarta Madonnan i Notre Dame de Marceille för att likt alkemister och riddare genom alla tider helga vårt verk och välsignas av den Svarta Urmodern. Mysterierna och nycklarana som hade börjat uppenbaras i Rennes-le-Chateau fick nu ytterligare dimensioner genom förbundsarkens krafter.

FOIX – DET GODA RIKET

Vi avslutade resan i det magiska Foix med sitt sagoslott och sin gamla stadsdel där många fann fynd i de små butikerna. Vi hedrade Foix-släkten och då inte minst Esclarmonde de Foix som bär fanan högt om kärlekens kyrka.

Den franska hemliga läran är alltid så intressant med nya uppenbarelser vid varje resa... Maria Magdalena vid nattvarden... är inte så märklig kanske nu för tiden. Men de dubbla Jesus gestalterna... Jesus som ängel enligt katartraditionen och Jesus barnet liknande en liten flicka från olika esoteriska kyrkor i det gyllene landskapet ger lite material till begrundan...

Under hela resan har vi preparerat varsitt elixir för att uppenbara och befästa det flammande hjärtat.

Stort och innerligt tack alla nya och gamla vänner för ert hjärtliga deltagande!


ALKEMISTERNAS UTFORSKANDE INFÖR NÄSTA ÅRS RESA KRING GUDINNANS OCH GUDENS HEMLIGA ARK

Vägledda av försynen hamnade vi, något överraskade, i en liten by som vi många gånger åkt förbi. Dess kyrka är en viktig länk i mysterierna kring Sauniere och Rennes-le-Chateau och hade en så kraftfull hemlig tradition att prästen mördades i slutet av 1800-talet. Det var dit försynen ledsagade oss… till en kyrka som alltid är låst… för de som inte har nyckeln…

DEN HEMLIGA KYRKAN SOM ALLTID ÄR LÅST… TILLS VI KOM…

Vi fann borgmästaren i den hemliga byn som låste upp kyrkan i byn där prästen tystats för det han visste och som var vän med Rennes le Chateaus präst. 

Hänförda lämnade vi den outgrundliga byn med den förlorade kunskapen och hade även blivit vägledda till nästa mål.

ARQUES – KATARERNA OCH DE EGYPTISKA MYSTERIERNA

I den lilla byn Arques fanns en gång i tiden graven som är en av grundpelarna i den hemliga läran. I byn finns även många fynd kring den egyptiska traditionen och i dess slott kunde vi både uppleva och arbeta med katerernas och de egyptiska mysteriernas skatter. Vilket slott, litet i det yttre men gigantiskt i det inre! Vi längtar redan nu till den ceremoni vi har planerat för nästa år…

RENNES-LES-BAINS & FONTAINE DES AMOURS

Efter en god lunh i Rennes-les-Bains (där vi återigen fick njuta sällskap med Sus och Kaj) återvände vi till kärlekens magiska källa. Här planerar vi dop(p) nästa år!

BUGARACH – DET HELIGA OCH UPPOCHNEDVÄNDA BERGET

Likt en spårhund som fått upp ett spår tog vi oss slutligen till Bugarach heliga berg, älskat av ufo-fanaster och inspiration till Jules Vernes Resa till jordens mittpunkt. Legender beskriver det som transfigurationens berg och en plats där tiden upphör. Det upplevde vi sannerligen i Bugarach kyrka med många ovanliga ikoner.

Kyrkan hade genomgående ett fokus på Alfa & Omega, barnet och graven. Men… är det Jesus som gossebarn vi ser här eller en liten flicka?

ALET-LES-BAINS

Ett kärt återseende som i sin omnejd har St Salvayres kapell helgat den levande guden mm.

Därigenom har visionen kring nästa års magisk-alkemiska resa klarnat som kommer kretsa kring Guden och Gudinnans väg och ark i det heliga landskapet! Det blir en resa kring de eviga mysterierna som tar sin utgångspunkt i berget där det eviga ljuset kom till jorden!​


 Önskar er alla ett uppenbarande av världens ljus - esclarmonde!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Är precis hemkommen från en resa till Madeira som både varit rejuvenerande och härlig och inneburit en transformation av öns kollektiva eter och ursprung. Ja, det är en mycket speciell och mystisk plats!

Det var min fjärde vistelse och nu kände jag verkligen på alla sätt att ön och dess djup och höjder öppnande sig för mig.

Vi bodde på Golden Residence som är ett mycket fint lägenhetshotell alldeles vid havet och med havsbassänger nedanför. Det är otroligt väl handikappanpassat såg vi och måste vara toppen om man reser hit med funktionshinder.

Hotellet är det absolut bästa som jag bott på under mina besök på Madeira och hade både skön inomhuspool och iskall utomhuspool, samt god frukost och trevlig personal. Det blev en fin start på hela familjens sportlov.

I närheten ligger Praia Formosa som är en av öns få stränder med stora klapperstenar. För att komma dit går man genom en tunnel i berget med en stora havsgrotta inuti. Det var en småmulen dag med en aningen vilda vågor så vi badade försiktigt vid stranden när himlen sprack upp och solens lyste igenom.

På eftermiddagen badade vi trots vågorna i de efterlängtade havsbassängerna ivrigt påhejade av en grupp från Frankrike som förvånades av vikingarna från norden. Badvakten stod nervöst och övervakade med livbojen i högsta hugg men allt förlöpte väl... Själv fick jag sådana minnen från Atlantis som kom att prägla resterande resa. '

Vi återvände till havspoolerna några dagar senare när havet var lugnare och vi verkligen kunde njuta av havet och bassängerna.

Området kändes som ett miniatyr av Platons vision av Atlantis med de koncentriska ringarna på havet och hela Madeira har en eter som både minner om ett gyllene Paradis men också ett fall.

Vi bodde tre nätter på vårt gyllene hotell där jag också påbörjade min elixirproduktion med örter från den lila trädgården på hotellet. Att sedan hotellets konferenssal benämnde som den gyllene Sophia var bara ännu ett underbart tecken om gudomlig vägledning...

Vi besökte också Katedralen Se inne i Funchal som är en av öns äldsta (åtminstone synliga) byggnader från tiden då Portugiserna kom till den då märkligt nog obebodda ön... Det är en fridfull lite oas med vackra gyllene madonnor med graalar, flammande hjärtan och duvor i sina händer i ett gyllene kapell bredvid högaltaret.

Efter dessa dagar vid havet och upplevelsen av guldåldern i alla dess aspekter var vi redo att bege oss högre och djupare upp i bergen och in bakom slöjan i Madeiras eter. Vi hade hyrt ett stenhus på en stor Quinta med trädgård och egen pool.

Huset var iskallt när vi kom (men värmdes som tur var snabbt upp) efter att ha kört fel på den värsta backen som vi någonsin upplevt men som Torkel klarade med bravur med hjälp av två vänliga herrar. Väl installerade i huset blev det en oerhört spännande och minnesvärd upplevelse som är alltför lång för en krönika och kanske kommer med i kommande romaner... Barnen sade att de gärna hade stannat längre när det var dags för hemfärd men för mig var det precis lagom.

Stenhuset var rustikt och traditionellt fint och omgivningarna var helt undersköna och vi hämtade grönsaker i trädgården till våra måltider och jag beredde flera elixir med nyplockade apelsinblom, rosmarin, passionsfrukt och rosor mm. Atlantiselixir och Guldålderelixir mfl är nu hemma och genomgår sin 40 dagars filosofiska process innan fullbordande.

Det blev också tid för sol och bad i vår egna pool när dagarna blev allt varmare och soligare.

Men liksom i alla Paradis står ett fall på lur... som åskådliggjordes tydligt av statyn av "Den fallne ängeln" alldeles i närheten av det gyllene hotellet vid havet. Det är bronsstaty gjord 2004 av skulptören Ricardo Madeira Velosa till minne av alla de arbetare som förlorade sina liv i arbetet med vägtunnlarna genom bergen. För ett sekel sedan var det många öbor som aldrig varit i huvudstaden Funchal pga av öns bördigt ogenomträngliga berg vilket dessa tunnlar nu underlättat, till priset av alla de som liksom ängeln blev offer för materians obönhörliga bergsmassiv.

Med fötterna lagda över varandra minner ängeln också om Jesus på korset. Det är en synnerligen tung uppenbarelse som en korsfäst och fastlåst ängel i materians bojor likt Lucifer efter fallet från ovan.

Många har knutit an Madeira som varande en rest av det forna Atlantis och även denna gyllene högkultur drabbades av ett fall enligt Platons vision. Troligen var det just den Luciferianska kunskapen om högstående teknik, översinnlighet, skönhet och magi som gav Atlantis dess storhet men också bringade an denna storslagna civilisations fall. För utan kärlek och tro på människors lika värde och jämbördighet, det så kallade Kristusmedvetandet och respekt för naturens ljus och intelligens - Sophia - kan inte ett samhälle nå harmoni och balans. Jag arbetade många nätter i Atlantis eter nu under resan och även vid tidigare vistelser på Madeira, för att nå insikter och söka förlösa den fallna eterns ljus med de gudomliga medhjälparna. Det är i allra högsta grad reellt för vår värld i dag att lära oss av...

På 1400-talet och framåt var det slavar som föll för kolonialismens utbredning och som under fruktansvärda förhållanden fraktades till Madeira för att gräva ut bevattningskanaler och till att arbeta på sockerodlingarna som blev offer för andras välfärd. Denna slavhandel var utspridd över hela världen och pågick ända fram till 1800-talet.

Mitt nattliga arbete i huset bestod i att under nästan exakt 2 timmar förlösa många av dessa vilsna själar och energiminnen från denna era och föra dem mot evighetens ljus och frid. Det var ett mycket påfrestande energiarbete och det var kanske ödets ironi att det bredvid min säng fanns ett panikalarm som jag emellertid inte behövde trycka på eftersom jag hade gudomliga hjälpare i mitt alkemiska värv. När de två timmarna var till ända så vaggades jag åter in i en skön vibrerande sömn med de mest fantastiska drömmar.

Vi färdades också vid ett par tillfällen högst upp i bergen längs bevattningskanalernas levador som går som spår att vandra med längs hela ön och som gör den så oerhört bördig och vacker.

Där uppe på toppen låg molnen nästan alltid tungt som i en ogenomtränglig dimma och den gamla urskogens trädandar förmedlade en tung energi av missnöje över människans framfart...

Men tyngden och molnen kunde plötsligt lätta och vi kunde vandra fram förbi vildhundarna till en konstnärligt utförd trädgård för en afternoon the! Som ett litet Eden i vildmarken.

På kvällarna lagade vi utsökta och ofta helt veganska måltider med grönsaker från trädgården och satt framför kaminens eld för att smälta alla intryck och upplevelser. Sannerligen minnesvärda måltider i huset mitt i ingenstans likt vårt sommarhus Sund...

Jag känner en stor tacksamhet för att nu för fjärde gången äntligen ha kommit in bakom slöjan på Madeira och där kunnat utföra alkemistens opus med att frigöra den fallna etern, förlösa och transformera det tunga blyet till guld och ta små steg i det stora arbetet att häva Edens fall och det ursprungliga fallet från ovan. 

Därtill uppenbara Atlantis era med gåvor och laster och samtidigt njuta av en härligt grönskande semester med familjen i en gyllene atmosfär och ofantligt skön natur. Att kunna strosa runt och göra elixir i alkemistens trädgård med väldoftande apelsinblommor var en ren njutning. Resan blev mycket hastigt bokad när änglarna plötsligt visade mig superbilliga flygbiljetter som jag i all hast råkade boka och sedan guidade oss till dessa två utmärkta boenden.

Ber nu en bön till Jungfru Maria för alla offer för slaveriet, vägtunnlarna och alla offer för hänsynslös exploatering av människor som just nu sker på vår jord! 

Bilden på Maria nedan är från en fantastisk liten kyrka i fiskehamnen i Camara de Lobos som inte rymde en enda korsfäst Jesus. Blev verkligen påmind om kyrkan i Saintes Maries de la mer när vi var där. 

Hoppas denna krönika kan ge dig som funderar på att resa hit lite tips och bra förberedelse för denna makalösa ö mitt i Atlanten. Många har hört av sig och varit sugna och jag vet att flera vänner är på väg under de närmaste veckorna.

Det är inte för inte som Madeira går under benämningen " Guds egen trädgård"!


Sänder er alla som önskar den förlorade eterns heliggörande dagg!

Likes

Comments

Poetkemisten

INTERVJUER SOM FÖRVANDLAR…

Med tanke på diskussioner om vad som är bra forum att medverka i så kom precis en gammal intervju upp på mediespelaren i bastun från när jag medverkade i P3 Lantz för många år sedan och blev intervjuad om min bok Alkemistens röda längtan och om alkemi. Höll även en meditation med de båda herrarna och producenterna meddelade att så tyst hade aldrig varit så länge i P3.Var lite fundersam inför intervjun men det blev ett riktigt trevligt och kul möte!

En intervju som också var inspirerande att göra och sen lyssna till var Eric Schüldts intervju med mig om alkemi på tema förvandlingar i P2:s programserie – Livet och döden.

Varför jag just nu tänker på just dessa två radiointervjuer är för att de är varandras motsatser. I P3 blev det en snabb, lite tuffare och humoristisk och den andra i P2 långsam, filosofisk och allvarlig.

Ett möte i en intervjusituation kan i bästa fall förändra både den som frågar och den som svarar. Jag hör hur min röst är helt annorlunda
i dessa båda intervjuerna (liksom jag också upptäckt i andra intervjuer jag lyssnat till) som respons på energin i mötet och i P2 intervjun hör jag exempelvis ett helt oväntat Carola darr som förundrar. Det är helt olika aspekter av mig som fördelar mysteriet men båda rösterna gör det utifrån självets grund. Jag hör hur Pontus Enhörning och hans bisittare blir allt mer inkännande, vänliga och lugna och jag märker Eriks fördjupade intresse för alkemi som gläder mig. Det är helt olika energi men båda intervjuerna har ett utforskande perspektiv liksom flera andra intervjuer jag gjort sedan dess.

Därtill diverse tidningar såsom Elle, Bon, Nära och Hälsa mfl har jag intervjuats för och alla gånger har jag varit nöjd med utkomsten. Det går alltså att tala om alkemi och andlighet från så många perspektiv och med olika deljags röster och med både djup och mer yta men det bör alltid ske med respekt från båda hållen liksom alla möten. Och man bör alltid grunda orden i sin egen själs sanning om än förmedlat på ett sätt som passar formen och den andres varande.

Jag skulle däremot aldrig medverka i ett program som Ousiders angående deras förfrågan, där själva grunden egentligen inte är att utforska ett mysterium eller ens vara intresserade av ämnet utan bara en vilja att exploatera människors annorlundaskap!
Lyssna gärna till det filosofiskt meditativa avsnittet om Förvandligen.
Önskar alla en fridsam helg!

Länk här:

Förvandlingen – Livet och DödenLikes

Comments

Pilgrimsresor, Riddarskap

Jag är precis hemkommen från en både transformerande och magnifik resa till Catania. Jag har under dessa förunderliga dagar bla. vandrat i en vacker riddarprocession, deltagit i Riddarinvestitur och varit på Galamiddag med prinsar, prinsessor och biskopar på Palazzo Biscari. Sicilien har verkligen uppenbarat sina heliga skatter.

Jag bodde på Elephants smile, som var ett restaurerat gammalt palats mot hamnen till och en kvarts promenad till Piazza Duomo. Personalen var synnerligen trevliga och glada liksom dess namn. Elefanten är Catanias symbol och det var den som en stor magiker red på och förtrollade människor till djur och förvirrade alla kristna men även stadens fienden.

Sankta Agata är Catanias eget helgon och det var till hennes ära som en festival firades under min vistelse som attraherade mängder av besökare. Staden är en spännande mixtur av hedniskt och kristet, ljust och mörkt,högt och lågt, likt ett alkemiskt kärl för transformation.

Catania by day... Vy från rummet, den magiska elefanten som bär upp en obelisk med Isisinskriptioner och riddarrestaurang nära borgen mm.

Kvällen inleddes med en mässa i Ordens egen kyrka tillägnad Sankta Anna som är ett av mina absoluta favorithelgon och som ofta ses som en Svart Madonna och är moder till jungfru Maria. Därefter följde en hejdundrande middag för 50 personer i hamnen i en fiskrestaurang som ägs av en släkting till Prinsen av Sicilien. Helt utsökta rätter i mängder och en atmosfär som hämtad ur en underbar italiensk film. Sång, dans och spirituella samtal gör det till en minnesvärd afton...

Nästa dag var det tidig samling för Riddarprocessionen som gick längs paradgatan förbi mängder av hängiva åskådare (och inga kors som tur är utan bara fina Ordensbanér) och ledde fram till katedralen på stora torget helgad Sankta Agata. Det sägs att en miljon människor är på Catania under Agatafestivalen. 

Efter en god pastalunch i solen följde Riddarinvestitur och lång mässa i den vackra San Benedettokyrkan... De glada nunnorna som kom efter mässan balanserade med sin vänligt ödmjuka gladlynthet allvaret i dagen och i ridderskapets högtidlighet.

Galamiddag med fyrverkeri på Palazzo Biscari avslutade denna mäktiga och kraftfulla dag.... Min ena fot blödde och den andra hade kramp efter dagens begivenheter. Men vad gör väll det under en middag sittande i detta vackra palats.

Sista dagen blev en färd ut i den kraftfulla naturens eter på Sicilien...

Har de senaste åren upptäckt och begrundat hur olika platser har olika mängder och sorters eter... På Frankrikes heliga platser i Languedoc vibrerar etern ofta flödigt. Denna eter eller det femte elementet finns inte längre allmänt tillgänglig sedan fallet ur enheten och skapelsen av de fyra elementens materia. Vi erhåller den i sin högre kvintessens genom att åter tränga in i urkällans urägg eller i sin fallna form som den tellurgiska kraften i jorden. Drar vi den ur jorden behöver vi åter reintegrera dess fallenhet och göra den medveten igen. Många av jordens kraftplaster har därför tempel, kyrkor och monument för att denna alkemiska process från låg till hög eter ska kunna äga rum.

Siciliens kraft är full av eter i jorden som söker sin transformation genom människans försorg. Därför möter vi både det högsta och det lägsta där i full kraft beroende på hur vi hanterar denna eterkraft.
Rennes le Chateau är också en sådan plats där etern är stark och med rätt processer kan bringa mirakel men fel använd ger fruktan.

I maj arrangerar Alkemiska Akademin åter en pilgrimsresa till Languedocs gyllene landskap med bla. ett besök i Rennes le Chateau och graalborgen Montsegur som höjdpunkt bland mycket annat: Den är för närvarande fullbokad men det finns några platser kvar till Graalresan till England i augusti för den kallade!

Efter några dagar av återhämtning väntar till helgen modul 7 på Akademins och Sophiatemplets Graalriddarutbildning. Praktisk svärdskonst och förberedelse inför invigningen i maj är att vänta. En ny Graalriddarutbildning startar åter i sommar!

Så låt enhetens urkälla och den heligörande kvintessensen omvandla allt ni möter i dag i kärlek så kan stora underverk ske till välgång för både oss människor och vår jord!

Likes

Comments

magi alkemi , Naturens ljus, Pilgrimsresor

Freja och jag tog en mycket härlig weekendresa till Paris, som hon fått i 18-års present, under tredje adventhelgen...

Läste Fulcanellis Katedralernas Mysterium för tionde gången på flyget vilket underlättade min flygrädsla när jag öppnade upp portalen till Alchimias visdom. Jag älskar verkligen den boken...

Väl framme i Paris checkade vi inpå hotellet Le Clos Medicis i mina favoritkvarter!

Sedan blev det Pariskväll... som började med en mycket god middag på Le Coupe-Chou som vi verkligen rekommenderar! God fransk mat i en helt fantastisk miljö lite avsides turiststråken.

Efter middagen hade vi en mycket kul Parisnatt som avlutades på en bar i Saint Germain där vi satt ute i folkmyllret...

Vilken underbar dag! Vi började med en morgonpromenad förbi Seine och Notre Dame där gårdagens täta dimma hade lättat. I Maraiskvarteren åt vi veganfrukost med Cat och Nicholas som till våra glada överaskning firade Frejas 18 års dag så härligt med kakor, ljus, såpbubblor och presenter. Sedan blev det en lång motorcykeltur runt Paris för Freja... Cat och jag kunde då avhandla livets övriga mysterier.

Sedan blev det fina julklappsinköp för mig och Freja.

Dagen avslutades med mycket fin Vesper i Notre dame för att fira tredje advent. Jag såg solen gå ner och fullmånen stiga upp. Trots att jag sett denna vy så många gånger kan jag aldrig se mig mätt på den så kan förstå att Tempelriddarnas siste stormästare Jacques Molay ville stå vänd mot Notre Dame när han brändes på bål nedanför på kajen.

Så fridsamt i Vår Frus Tempel utan horder av turister som det annars är sommartid.

Som alltid blev det också ett studium av Alchimia och den heliga konstens portal även om julgranar täckte för de nedre alkemiska medaljongerna som också finns beskrivna i Fulcanellis bok. 

Gladde mig också åt att vi vävde in de gotiska katedralernas hemligheter i vårt Mysteriespel av Rosenkors alkemiska bröllop som hade sin urpremiär under november i Järna. Vi löste ett problem i boken genom att låta gåtan med Alchimias namn uppenbaras genom en hänvisning till Alchimia här på Notre dame.

Ur Rosenkors alkemiska bröllop - mysteriespel anno 2016

Alchimia från Notre Dames frontportal.

CRC: ”Jungfru, får vi nu veta ert namn?”

JUNGFRUN: ”Jag är Hon som bär upp den heliga konstens pelare, på templet helgat Vår fru, i staden som namngetts efter det svarta landets gudinna. Säg nu, min herre, vad heter jag?”

CRC: ”Det svarta landets gudinna måste vara Isis... ah, Par-Isis, då är staden Paris och templet är Vår frus katedral, Notre Dame, som bärs upp av alkemins drottning... åh, ert namn är ALCHIMIA!”

JUNGFRUN, avslöjad, utför med ett stort leende en drottninglik nigning.

Åter på hotellet tog vi ett skönt bad och gjorde oss redo för aftonens begivenheter...

Synnerligen nöjda och mätta blev vi efter en god vegetarisk måltid på en Libanesisk restaurang i Saint Germain.

Nattliga promenader följde på middagen och liksom alltid kom vi till favorittemplet hur vi än gick.

Sista dagen gick i det stora alkemiska mysteriets anda...

Vi hade uppdrag i den esoteriska kyrkan Saint Sulpice...

... och därefter blev det helig konst i Louvren!

Louvren...

Leonardo Da Vinci inspirerade som alltid...

Sedan började det bli dags att tänka på hemfärden...

Men Alchimias visdom genom Fulcanellis Katedralernas mysterium dök sedan upp på ett högst oväntat vis på julafton!

Vet inte om jag varit extra särdeles snäll under året eller om det var tomten som i kontakt med försynen var storslaget givmild! Av fantastiska tomten Torkel fick jag Fulcanellis Les mystère des cathédrales i andra utgåvan från 1957 och inbunden i synnerligen vacker bibliofilutgåva av Wolfgang Bremer. Hett efterlängtad men hade inte vågat drömma om att önska mig den... Tack Susanna för att du tipsade tomten om möjligheten på auktionen! Min absoluta favoritbok!

Kjell Lekeby, som länge utvecklat, bevarat och spridit den alkemiska traditionen, berättade att det ursprungligen var han som lät binda in denna bok av Fulcanelli (som han köpt häftad i Paris på 1970-talet). Sedan såldes den på auktion för 20-25 år sedan och att den därefter hade dykt upp på bokauktionen minst två gånger.

Jag ska vårda denna klenod med omsorg! Katedralernas mysterium har gett mig så många nycklar till mitt alkemiska opus kring den levande stenen och skapelsen av kaba-fågeln eller odödlighetskroppen... När Kjell tipsade mig om den 2005 tror jag, hade jag precis börjat skriva min andra roman och i den färdas alkemisterna till platserna som Fulcanelli utgår från. Fulcanellis bok tillsammans med platsernas inneboende gåvor har uppenbarat så mycket för mig och 2017 kommer romanen Luciferas smaragd att publiceras. Sedan jag fått den franska klenoden har bokens inneboende Fulcanellisjäl och ande inspirerat mig till att skriva till avgörande skeenden i romanen som jag i princip trodde var klar. 

Är mycket tacksam för alla som både förvaltar och för traditionen vidare på både denna sidan och på andra sidan av slöjan mellan liv och död! Under året kommer också Alkemiska Akademins stora verk Alkemi - Den hermetiska konsten ut så jag ser verkligen fram emot ett strålande alkemiskt bokår!

Ni som är alkemiskt intresserade bör passa på att införskaffa den svenska översättningen av Kjell Lekeby från Vertigo förlag innan den tar slut! Det var han som förde in mig på Fulcanelli för 11 år sedan då jag redan hade arbetat med alkemi sedan början av 90-talet.

Ja, så slutar denna krönika från en fantastiskt rolig och alkemisk resa med min älskade Freja i Par Isis!

Önskar er ett fortsatt strålande år där jag hoppas att ni alla som vill får färdas under Jungfru Alchimias gynnsamma vingar av nåd och kärlek...

Likes

Comments

Prästinnans väg

Ber för Berlin och vår sargade värld!

Drömde för någon vecka sedan att en sådan här attack skulle ske och att det i drömmen bekräftades stämma och att jag hade en Profetisk gåva... Jag frågade då en gammal man om det inte gick att förhindra men han svarade att det var omöjligt att stoppa... Tänkt så mycket på denna dröm som tyvärr visat sig besannas nu när detta fruktansvärda dåd gjorts i Berlin!

I somras lämnade vi precis Nice innan galningen körde över människor på strandpromenaden... Precis där vi bodde. Jag sov inte en natt i Nice utan kände av en fruktansvärt hotande kraft som man förstod först i efterhand.
Så frågan är vad vi människor kan göra för att förhindra liknande terrordåd, krig, svält och fruktan? Allt detta smärtsamma som översköljer vår jord och bringar lidande?
Som profeten bara se visionen utan att kunna förhindra är smärtsamt... 

Jag tänker att vi som alkemister, magiker och Prästinnor måste förändra visionen av världen och oss själva innan den når ett manifest uttryck! För när vi väl har skådat är det för sent att förhindra...då är det redan skapat i eterns matris. Då kan Profeten endast förmedla det oundvikliga...

Så låt oss se oss själva och vår omvärld i sin absolut mest fullödiga potential och med Gud moders kärleksfulla blick så kan den visionen slå rot och manifesteras! Det innebär inte att vi blundar för allt lidande utan att vi omfamnar världen men den Goda moderns famn. Då kan den visionen sedan realiseras genom våra handlingar... 

Vad tänker ni kära vänner?

Fotografierna av Madonnan med barnen är från mitt besök på Louvren under 3:dje advent! 

Hon bär oss alla i sin famn som sina människobarn. 

Låt oss alla se på varandra med hennes allomfattande kärleks blick så en ny vision av vår värld kan skapas i detta nu...

Likes

Comments

magi alkemi , Naturens ljus, Prästinnans väg

Alkemina har sedan augusti haft fullt upp med härliga workshops och alkemi-, prästinne- och graalriddarutbildningar. Det som emellertid varit mest krävande har varit att skapa höstens stora mysteriespel kring Rosenkors alkemiska bröllop. Det fick sin urpremiär i Järna under förrförra fredagen och det blev en strålande och mycket uppskattad tillställning. Det stora manusarbetet blev till en ny bok med alkemisk tolkning och introduktion. Rosenkors alkemiska bröllop fick sin release och Rosenkorstraditionen har fått ett nytt verk.

Det som läker och återhämtar ett utbränt sinne är att återvända till naturen. Under helgen har vi varit på landet och eldat och mediterat och flanerat för att läka och vila på djupet. Att sova mitt i ingenstans där hinnorna mellan världarna är så tunna och endast ett trätak ovan huvudet där den stjärnklar himlen liksom strålar igenom är sannerligen rejuvenerande.

Sund är en sådan kraftplats där meditationen går djupare och imaginationen högre...

... och jag börjar känna mig redo att ta mig an allt som väntar... med lust och glädje!

I veckan väntar en workshop kring Maria Magdalenas alkemi på Akademin där vi ska bereda hennes elixir och fördjupa oss i hennes hemliga lära.

Till helgen åker jag och Freja till Paris på tu man hand... Hon fick en weekend där i 18-års present och det ska bli så kul! Vi kommer bo i våra gamla kvarter i Saint Germain som vi gjort så många gånger tidigare. Eftersom vi gjort det mesta i Paris som vi haft som önskan, så blir det mest att till att flanera, köpa julklappar och äta gott som är vår plan. För mig blir det också ett besök i ett av mina favorittempel helgat Vår Fru - Notre dame som bärs upp av Jungfru Alchimia som också var den karaktär som jag inkarnerade i Mysteriespelet. Notre dame de Paris dyker ofta upp i mina drömmar som den plats jag ska söka efter om jag gått vilse och det är en urgammal plats som länge varit helgat gudinnan och hennes djupaste mysterier.

http://content.blubrry.com/vivilinde/Katarina_Falkenberg-Gudinnetemplet_Sofia.mp3

För dig som vill veta lite mer om Alchimias väg så finns två nya podcaster där Vivi Linde har intervjuat mig om alkemi och Sophiaprästinnans väg. Klicka på länkarna ovan och nedan...

http://content.blubrry.com/vivilinde/Katarina_Falkenberg-Alkemi.mp3

Den 15 december slår Sophiatemplet och Akademin upp sina portar för Julmarknad och öppet hus där vi under gång bereder ett nytt Imaginationselixir som alla får pröva! Alla är hjärtligt välkomna till Gotlandsgatan 74 nb mellan 16-19!

​Därefter blir det julledighet och nästa år väntar både den stora alkemiboken - Alkemi: den hermetiska konsten och min roman Luciferas smaragd på att fullkomnas och möta alla läsare!

Önskar alla en fridfull adventstid och att ni alla får en möjlighet till återhämtningen efter tider av stress och arbete!

Likes

Comments

Vilket bröllop i fredags afton! Tack alla som kom och firade med oss och till alla mystagoger och musiker som arbetat hårt och hängivet för denna urpremiär!

En bevingad ÄNGEL med lysande gyllene vingar träder fram bakom CRC. Hon bär ett pergamentbrev. Monas hieroglyphica symbolen projiceras i bakgrunden. CRC känner ängelns närvaro och förundras.

ÄNGELN reciterar brevet: ”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå... Giv akt och vakta, dig själv betrakta: om ej din själ är ren, du får av synen men, och otack blott där vinnes, om du för lätt befinnes. Hälsar Bruden och Brudgummen.”

ÄNGELN lämnar brevet till CRC som först nu ser ängeln.
ÄNGELN pekar mot Monas hieroglyphica och säger: ”I detta tecken skall du segra!”

”Min konung och min Herre kär, som nu oss ganska nära är, liksom hans undersköna brud, som redan strålar i sin högtidsskrud. Med glädje har de sett var gäst, som anlänt till vår bröllopsfest.

LJUSETS ÄNGEL och MÖRKRETS ÄNGEL flyger in på scenen på vardera sida om CRC cirklande som universums två poler. CRC är vänd mot LJUSETS ÄNGEL. Musiken spelar kampen mellan ljus och mörker.

JUNGFRUN: ”Det har behagat min höga Kunglighet, att några av er har erkänt sin eländighet och kungligheten vill låta er motta belöning för det.” Leende vänd mot CRC: ”Har du också ställt dig under oket? Jag som trodde du var så väl förberedd!”

CRC tårögd.
JUNGFRUN: ”Ta av kedjorna!”

PAGE och HARNESKKVINNA tar av kedjorna, och CRC ställs för att kunna bevittna vägningen.

JUNGFRUN: ”... ty det kunde kanske gå dig bättre än mången annan förmäten som står här utan bojor”.

JUNGFRUN: ”Den som på denna våg sig väger, men inte rätta tyngden äger, han snart en vådlig luftfärd gör, och skrattas ut av alla som sig bör.”

JUNGFRUN ger HERMES dygdballongerna.

HERMES: ”Dygden måste ha förkroppsligats genom livets handlingar, annars väger man för lätt. Detta är mars insegels prövning och gåva, ett brinnande svärd som skär genom illusioner och falska begär...”

Vägningen

JUNGFRUN niger och talar: ”Allernådigaste Stormästarinna. Dessa herrar har till ära för Vårt Kungliga majestät och under fara för liv och lem begett sig hit, för att kunna sprida glans över era riken och länder. Härmed har jag i ödmjukhet velat presentera dem för eder, med underdånig bön om att ni vill fritaga mig från mitt värv.” Hon lägger därefter sin lagerkrans på golvet.

ATLAS träder fram och talar i IMPERATRIX namn: ”Deras kungliga majestät gläder sig storligen över att ni har kommit, och försäkrar var och en om sin kungliga nåd. Också med din, kära Jungfru, är hon tillfreds och ämnar av denna anledning ge dig en konungslig utmärkelse. Stormästarinnans mening är dock att du även idag skall ta dig an dem, eftersom de har stor tillit till dig.”

JUNGFRUN tar upp lagerkransen igen.

ALLA intonerar: ”IAO OIA EUI”

HERMES: ”Varen ni alla välkomna in i Solens hus, där komedin, dansen, konsten och äran lyser upp och vederkvicker människans själ...”

IMPERATRIX & ATLAS tar på sig svarta dräkter, vilket åtföljs av ALLA på scenen. JUNGFRUN binder IMPERATRIX ögon med svart sjal. PAGEN breder ut liksvepning på golvet.

Den svartbeklädda BÖDELN kommer ut med mörk huva och offersvärd/dolk. PAGEN lägger IMPERATRIX på offerduken. BÖDELN skär halsen av henne, under ett skarpt ljud. PAGEN har en bägare vid sidan om som fångar upp hennes blod, och lyfter detta högt för att visa publiken.

PAGEN: ”Kunglighetens blod”.

CRC: ”Så snart kungligheten hade halshuggits gick bödeln ut igen, åtföljd av en annan som strax utanför dörren högg huvudet av bödeln, varpå han tog huvudet med sig in i ett skrin. Detta tycktes mig sannerligen vara ett blodigt bröllop, men eftersom jag inte visste vad som skulle ske, fick jag försöka ta mig samman och avvakta utvecklingen.”

JUNGFRUN: ”Det mänskliga livet ligger nu i er hand, och om ni följer mig, skall denna död ge liv åt många.”

HERMES viskar till publiken: ”Vi träder in i Solens hus, vårt hjärta, för att möta våra inre gudomar som solen och månen i balans. Men, är vi redo att offra våra inre bilder av gudomligheten, då bilderna endast kan vara avbilder av den Stora verkligheten? När vi träder bortom själens ljus och mörker och offrar dess dualism öppnar sig vägen in i den heliga brudkammaren... Vi måste dö i livet för att leva bortom döden. Memento Mori – betänk döden. Då kommer Sol Niger – den svarta solen att leda oss till Venus portal...”

PAGEN: ”Eftersom de kungliga herrskapens ännu sover, har jag intet att frukta.” De öppnar dörren försiktigt på glänt.

Draperierna dras då undan och i Venus grotta åkallas Venus innerligt och lidelsefullt av JUNGFRUR/PRÄSTINNOR. Den åkallande hymnen avslutas med: ”När ditt träds frukt är helt förmultnad, då skall du vakna och bli mor till en konung.”

(CRC & PAGEN får alltså skåda en hemlig mysterierit som bereder Venus uppvaknande.)

Solviksskolans musiker under ledning av Ulf, Per och Helena hade skapat en helt kongenial klangvärld till hela mysteriespelet!

Månens planetbanér lyfts!

HERMES: ”Känn in er kropp, er visdom och dårskap, vetskap och okunnighet, och intonera tillsammans vokalen A för att träda in i Månens sfär.”

ALLA intonerar vokalen ”A”. Månsigill etc projiceras på scenen.

SCENMAGIKER invokerar: ”Gabriel.”

JUNGFRUN: ”I roten av vårt väsende känner vi Månens kärlek, och höjer därifrån livsträdets kungsek.”

JUNGFRUN & HERMES: ”Genom Gabriel, gudomens styrka, till vars ära vi bygger kärlekens kyrka.”

Stämningsfull lyra som går att tala till.

JUNGFRUN: ”Vi är nu i månens sal där örter bereds till vår heliga tinktur!” De sätts i arbete av JUNGFRUN & HERMES med att krossa och urlaka örter till tinkturer.

Albedos vita svandans

JUNGFRUN utropar: ”Detta är glädjens tid! Det som var dött har transformerats i universums dans i vårt kärl, genom det svarta nigredo, det vita albedo och nu glänsande på nytt i citrinitas påfågeldans. Men verket är långt från fullkomnat för fågeln måste förlora vingarna och tvättas i det eldiga vattnet genom mars renande eld.”

FÅGELN får bada och blir av med alla vingar av PAGEN.

CRC: ”Åh, han tappar alla sina fjädrar och blir lika naken och slät som ett nyfött barn.”

JUNGFRUN: ”Detta blåa vatten är nu nådeblodet som för in i Jupiters rike.”

ÅGELN dansar ’Rubedo: den fulländade Fenix dans’ till musik som åskådliggör fullkomnandet i eldens rening. Därefter lägger den huvudet på boken vid graven och halsen skärs av till skärande ljud. FÅGELN sveps igen.

JUNGFRUN/HERMES: ”Vår Stormästarinna har genom alkemins död, pånyttfödelse och bröllop återuppstått som den gudomliggjorda hermafroditen, som är vår Ordens nya Stormästare!”

JUNGFRUN & HERMES: ”Alkemisternas stora verk är fullbordat!”

ATLAS: ”Som belöning är ni alla utnämnda till Riddare av den Gyllene Stenen.” De bekläds med gula kåpor.

HERMES: ”Minns att Konsten är naturens prästinna, och naturen är tidens dotter. Alla som vill kan nu i djupet av sitt hjärta svära en ed att tjäna det mest heliga.”

Rosenkorset projiceras stort. Rosenkors musik som förenar maskulint och feminint spelas kort.

HERMES, JUNGFRUN & IMPERATORN dubbar CRC.

JUNGFRUN: ”Jag prisar dig Christian Rosenkors (för CRC upp) och alla er kära publik, för vårt gemensamma arbete i kropp, själ och ande...”

HERMES: ”... som spunnit Ariadnes röda kärlekstråd till mänsklighetens och skapelsens heliggörande.”

JUNGFRUN: ”Så att vi alla kan förena Rosen och Korset och bli till det levande Rosenkorset.”

JUNGFRUN & HERMES: ”Låtom oss dricka det alkemiska bröllopets elixir och sedan fortsätta vårt gästabud ute i salongen! Och för er som vandrar hem i natten tackar vi innerligt för ert deltagande och önskar att visdomens klara låga lyser upp er väg, nu och för all framtid, i evighet!” AMEN

Regi & Manus: Alkemiska Akademin: Katarina Falkenberg & Tommy Westlund

Produktion: Alkemiska Akademin i samarbete med Göran Fant och Ytterjärna Kulturhus

Medverkande mystagoger: Micael Carreras, Erika Dickmark, Katarina Falkenberg, Göran Fant, Mikael W Gejel, Christian J Kovacs, Morten Sørensen, Tommy Westlund och Susanna Åkerman.

Medverkande musiker: Björn Svensson, Ulf Wätte, Pär Ahlbom, Helena Wätte, Hanna Modig, Maria Sailer och Bert Enge Berggren.

Die Chymische Hochzeit: Christiani Rosencreutz anno 1459, som tillskrivs Johann Valentin Andreae, gavs ut 1616 och firar 2016 sitt 400 års jubileum. För att hedra traditionen som förenar rosen och korset har vi skapat detta helt nya mysteriespel som bär titeln Rosenkors alkemiska bröllop - anno 2016 och som har sin urpremiär i YtterJärna Kulturhus.

Det mystika dramat levandegör den eviga visdomen om hur rosen förenas med korset genom den heliga konsten. Mysteriet utgår från det heliga sjutalets transformation där människan genom de sju planet- dagarnas process blir en riddare av den gyllene stenen, vilket anspelar på alkemins fullbordan i de vises sten.

I vårt mysteriespel har vi sökt skapa ett drama och en iscensättning som gestaltar den inre esoteriska läran till alla som känner sig kallade. Vi har haft Andreæs bok som utgångspunkt men sedan gjort en fri tolkning och skapat ett nytt verk. Det förmedlar vår förståelse av bokens essens om alkemins heliga bröllop, baserat på vårt mångåriga arbete med både alkemi och mysteriespel. Tanken är att alla själva ska gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt Fågel Fenix.

Var och en kan så bli en Christian eller Christina som själva invigs av Jungfru Alchimias klara vishets- och kärleksljus och Hermes trefaldiga visdom genom alkemins stora verk.

Så med denna vår utgåva av Rosenkors alkemiska bröllop bjuder vi härmed in just dig i dag till att fira det alkemiska bröllopet:

”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå... 

Rosenkors alkemiska bröllop kan beställas via info@alkemiskaakademin.se


Tack till Freja Falkenberg, Marina Solbär och EwaMaria Roos mfl för era foton! 

Likes

Comments

magi alkemi , Naturens ljus

Vilken höstlig helg! Sommaren börjar kännas så långt borta... Tittar på bilder från vår sommarresa och minns värmen, ljuset och det extroverta sommarlivet och låter bilderna fylla mig med ssommarljus.

I dag har jag varit på landet och i höstglödens eter fullbordat alkemiska elixir! Känns som att jag tillreder min egen höstmedicin som ska lysa upp mörkare tider...

Nu finns dessa storfavoriter bland våra alkemiska elixir åter i templet! Marie-Madeleine - eau de vie som konsekrerats på Provence heliga plaster under vårens och sommarens resor, Sophia - naturens ljus som bringar det livgivande viriditasljuset till den höst- och vintertrötta, samt Sophias Sköld som skyddar mot oönskade krafter är utmärkt för den som arbetar mkt med människor! Jag har några flaskor till beställning för den som behöver och de kan sändas per post till den som önskar! Maila: info@alkemiskaakademin.se om du vill veta mer om dem eller titta på www.sophiatemplet.se för information om alkemiska elixir.

Det var också premiärtur för nästan hela familjen med vår nya jeep - Commander! Som att flyga nästan...tänker på legenden om Saint Christoffer med denna stora bil... Jätten som bär det gudomliga Kristusbarnet. Känns bra!

❤️Commander med min kommander...

Önskar alla ett ljus i mörkret!

I morgon börjar en vecka fylld av mysteriespelsförberedelser för Alkemiska Akademin. Vi ska ut i Järna på tisdag och arbeta med scenograf och musiker samt ha möte med alla kring hela tre-dagars seminariet av Det alkemiska bröllopet. Kostymer måste ordnas och inhandlas och sys... Manuset slipas på och filmsekvenser ordnas med.

Det nyskrivna manuset - Rosenkors alkemiska bröllop kommer ges ut som en bok lagom till urpremiären av mysteriespelet den 25 november. Förutom själva dramat skriver vi också en introduktion till både Rosenkorsmanifesten, mysteriespel samt en fördjupning kring vår alkemiska tolkning av boken. 

Om det var mycket innan så är det än mer nu... Men de gudomliga makterna(och även Torkel) har verkligen legat på kring denna boks tillblivelse så inspirationen har flödat! Nu kan vårt mysteriespel spelas om 400 år exemplevis om någon skulle känna sig kallad. 

Hoppas allt hinner bli klart bara. Känns skönt att vingarna med belysning som jag ska ha som budbärarängeln och Mårten som Påfågeln, har anlänt redan trots att det meddelats att de förväntades komma den 28 december... Tur makterna är med och hjälper till och företagen i Kina är hjälpvilliga!

Mysteriespelet är en fri tolkning av boken "Die Chymische Hochzeit des Christiani Rosencreutz anno 1459” utgiven 1616 och som nu firar sitt 400 års jubileum!

Vårt initiatioriska mysteriespel är en dramatisk Rosenkorsritual fylld av alkemisk praktik, musik, sång, film och dans. Missa inte detta för det kan dröja minst 400 år till nästa chans!

Så vi bjuder härmed in just dig i dag till Det Alkemiska Bröllopet:

”I dag, i dag, i dag
är Konungens bröllopsdag
Om Du därtill är född
och utkorad av Gud
skall Du till berget gå
Där, där tre tempel stå,
där skall Du festen skåda…”
Brudgum och Brud

Biljett till Mysteriespelet kan bokas under länken till Ticketmaster (200 kr):

http://www.ticketmaster.se/event/mysteriespel-biljetter/438991http://kulturhuset.nu/wp-content/uploads/2016/08/Rosenkreuz-seminarium-161130FINALtryck.pdf

Boka hela seminariet innan 1 november till stor rabatt!

http://kulturhuset.nu/wp-content/uploads/2016/08/Rosenkreuz-seminarium-161130FINALtryck.pdf

Likes

Comments