Header

Hej! Efter ett bra tags funderande bestämde jag mig slutligen för att ändå fortsätta min bloggkarriär här på nouw. Blogg. se är en helt okej sida men nouws upplägg och stil tilltalar mig mycket mera, något som behövs för att man ska orka hålla upp sitt bloggande.

Jag har ändå valt att hålla båda bloggarna öppna för allmänheten från och med nu för även om mycket av min skadehistorik och min kamp genom vardagen tas fram, speciellt i denna blogg, är den biten också en väldigt stor del av mig som behöver få finnas med trots att jag själv till stor del gått vidare från den tiden.

Vartefter tiden går kommer denna blogg förhoppningsvis fyllas med tränings- och kosttips, uppdateringar kring hur min egen bikinifitnessresa går samt en del information och tips gällande vårt nya företag Ironfistmassage som precis är i startgroparna just nu!

För tillfället känner jag mig aningen sliten. För er som inte vet jobbar jag nuförtiden på tre olika ställen medan jag samtidigt försöker göra undan diverse kurser i skolan, starta upp vårt företag samt bedriva min egna träning som i sig känns som ett heltidsarbete.

Jag tränar för en norsk coach som verkligen satt mig på styva linan med sex gymträningar i veckan plus fyra konditionspass. Skillnaden i fysiken börjar verkligen vara märkbar och musklerna packas på i ganska så rask takt men behöver jag ens säga att mitt sociala liv absolut inte existerar längre?! Detta är dock något jag verkligen brinner för och har längtat i tre års tid att komma tillbaka till så jag klagar inte. Mitt liv finns till 90% på gymmet och jag tänker inte sucka över att jag "måste" befinna mig där i princip varje dag utan istället omfamna de fakto att jag faktiskt KAN och ORKAR träna igen efter skadehelvetet!!

Denna korta update får räcka för nu eftersom såväl jag som ni andra förmodligen ska eller är mitt uppe i allt midsommarfirande redan!

Min gamla blogg hittar ni på http://www.neversatisfied.com och om ni är nyfikna på vårt kommande företag tycker jag ni ska klicka in er på Ironfistmassages Facebooksida "Ironfistmassage" och företagets tillhörande Instagramkonto "Ironfist_massage".

Vi hörs!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej! Dags för del 2 gällande detoxen som inleddes med en 24-48h lång fasta i föregående inlägg. Vad gör man efter att den tar slut?

Well till att börja med, ordet "detox" förknippas ofta med någon sorts matrestriktion där man oftast intar väldigt få kalorier och livnär sig på olika typer av juicer eller liknande produkter för att rensa kroppen. I praktiken går det inte riktigt till såhär inuti kroppen; att den liksom börjar rena sig då man tar till dessa ibland ganska så drastiska åtgärder. Sanningen är istället den att kroppen jobbar 24/7 med att detoxa och avgifta kroppen från skräp och slagg som man får i sig via maten, vattnet och omgivningen. Det är inte någon process som pausas och sätts igång då man själv bestämmer att "nu jävlar ska här avgiftas". Och skulle det vara så att kroppen faktiskt slutar rena sig själv från gifter är det illfart till sjukhuset som gäller eftersom detta tillstånd skulle vara livshotande och innebära att ens lever eller njurar slutat fungera...

När jag själv tänker detox handlar det i främsta hand om att sluta tillföra så mycket gifter och skräp till kroppen och helt enkelt förse den med ren och naturlig mat som bidrar till att systemet faktiskt får en chans att slappna av och komma i balans utan att hela tiden behöva avgifta sig och kämpa för att upprätthålla en optimal miljö inuti kroppen för att vi ska överleva.

Det är nämligen så att desto mer gifter vi tillför kroppen desto hårdare får den kämpa med dessa avgiftningsprocesser och desto mer stressad blir den. Det är därför man oftast blir trött och seg i och med en dålig kosthållning, hög alkoholkonsumtion, tobaksbruk osv. Dessutom sänks ens immunförsvar också rätt mycket eftersom kroppens resurser främst går åt att behandla allt skit som tillförs den.

En detox, som jag nu skriver om den handlar därför inte i främsta hand om att rena kroppen, det sköter kroppen bra som det är, utan istället handlar det om att tillföra kroppen så näringsrik och gynnsam mat som möjligt för att den helt enkelt ska få möjlighet att göra också annat än bara rena sig själv, såsom t.ex. bygga upp ett starkt immunförsvar, normalisera tarmfloran och bättra på blodvärdena.

Vad är viktigt att tänka på gällande en sådan kosthållning som ger kroppen dessa förutsättningar?

Egentligen är det ganska så enkelt. Man ska äta så naturligt och naturnära som möjligt, behövs en fabriksprocess för att råvaran ska kunna säljas i ätbar form i butiken ska den inte finnas på din tallrik. Med andra ord handlar det om att äta grönsaker, rotfrukter, frukter, bär, nötter, ägg och färskt kött. Att välja bort mejerier, spannmål, socker och andra processade livsmedel i synnerhet de smaksatta och sötade varianterna av dessa.

Det kan till en början kännas som om man inte får äta nånting alls men sanningen är den att man kan variera sin mat in i det oändliga bara man har ett öppet sinne och vilja att jobba med sin egen kreativitet.

Efter en fasta brukar jag själv försöka hålla mig väldigt strikt till denna typ av kosthållning i några veckors tid för att verkligen maximera kroppens uppbyggnad. Därefter brukar jag börja använda mig av exempelvis havregryn eftersom jag själv älskar havregrynsgröt till frukost och också att nångång lyxa till det med olika sorters gryn som tillbehör till köttet. Dock alltid glutenfria sådana såsom exempelvis quinoa, bovete och hirs.

Gällande fetterna brukar jag försöka hålla mig till naturligt förekommande fett i kött, fisk, avokado och nötter. Dvs. ingen tillsatt olja/fett (med undantag för kokosolja som stekfett). På så sätt blir andelen fett naturligt bestämd och varken i under- eller överkant sålänge man ser till att äta så varierat som möjligt.

Om jag någon gång vill ha extra sötning är det ekologisk honung som gäller.

Äter man endast denna typ av oprocessade kost regleras också hungers- och mättnadssignalerna riktigt bra. Det är rätt svårt att överäta på frukt eftersom mättnaden tar emot och likaså äter man inte direkt ihjäl sig på ägg, kött eller grönsaker. Man vet när det räcker liksom. Nötterna brukar jag dock begränsa till ca 50g/dag för att inte andelen Omega6 ska skjuta i höjden.

I övrigt har jag alltså ingen kalorirestriktion utan jag äter så mycket som jag själv känner att jag behöver. En vanlig dag ser ut ungefär såhär:

Frukost: Smoothie med olika frukter och grönsaker + 2-4 ägg

Lunch: Någon form av kött/fisk + grönsaker, rotfrukter

Mellanmål: Nötter och ev. någon frukt

Middag: Någon form av kött/fisk + grönskaer, rotfrukter

Kvällsmål: Omelett, smoothie eller någon frukt bara beroende på hur hungrig jag är

Det är dock VÄLDIGT olika på hur jag äter dag till dag och jag följer egentligen väldigt sällan en uppsatt måltidsplan utan försöker istället lyssna till kroppens egna hungers- och mättnadssignaler. Vi föddes ju inte med ett kostschema i handen utan det är ju trots allt meningen att kroppen själv ska kunna tala om vad den behöver när det behöver det, och det gör den också så länge den får naturlig mat den är skapt till att äta. Oftast blir det därför till att jag inte äter frukost eftersom jag sällan är hungrig på just morgonen, utan rätt automatiskt istället äter enligt ett periodiskt fastemönster men det är inget som jag bestämmer på förhand utan det blir lite som det blir. Huvudsaken är att man äter mat som faktiskt gynnar kroppen då man sen väl äter.

Kaffe dricker jag som vanligt men försöker alltid se till att det skall vara ett ekologiskt sådant för att undvika så mycket gifter som möjligt.

Saltar gör jag också som vanligt men använder helst organiskt salt eller någon form av mineralsalt för att minska på natriumintaget och istället öka andelen magnesium och kalium i kosten.

Kosttillskotten består, som jag också tidigare nämnt av Omega3 kapslar, D-vitamin och någon form av Multivitamin som jag dock kommer ersätta med Pur Aloes Aloe Vera så snart de får in mer av den till nätbutiken.

Har man råd kan man i mån av möjlighet se till att handla helt eller delvis ekologiskt och närproducerat samt se till att man främst använder sig av ångkokning och ugnsbakning då det kommer till matens tillredning framom då stekning och vattenkokning.

Jess, det var en rätt så kort och koncis sammanfattning på en välgörande kostplan som dels kan användas som en "detox" utan kalorirestriktion men också som en livslång kosthållning. Hur man själv bara vill och tycker. Det är sen inte hela världen om man nu nångång äter något sött eller "onyttigt", vi är trots allt omringande av också massa sämre val som i vissa situationer lockar och slinker ner i systemet. Det är bara mänskligt liksom. Huvudsaken är att man har en bra och stabil grund att falla tillbaka på också efteråt och att ens liv baserar sig på de bra valen framom de sämre.

Om något lämnade på hälft eller känns oklart - feel free to comment below! Ha de gott!

Bilden lånad från http://www.naturalmentor.com

Likes

Comments

Det var några som önskade få tips och råd kring en naturlig och kroppsvänlig detox som inte kostar skjortan utan består utav ren och välgörande livsmedel du får tag på i vilken butik som helst. Så här kommer min version som jag själv kört och som jag upplevt har botat sockersuget riktigt bra samtidigt som jag känt mig piggare och klarare i huvudet samt mjukare i kroppen. Egentligen kan denna "detox" fortsätta hur länge som helst eftersom den endast innebär 24-48 h helfasta och därefter består utav fullvärdig kost så ja, man väljer själv hur länge man håller bort sig från sockret och tillsatserna sen efteråt!

Vi kan börja med fastan!

Om du är van vid fasta, har kört periodisk fasta en tid eller är bekant med 5:2 dieten kan du redan första gången köra en 48h fasta. Om du är helt nybörjare är det snällare mot kroppen att börja med 24h och därefter utöka till 36h eller 48h om du väljer att göra om fasteperioden senare. Är man redan bekant med 48h fasta och längre kan man självklart köra en längre fasteperiod men då ska man också vara medveten om att det orsakar en viss stress på kroppen och att man inte ska kombinera en långtidsfasta med exempelvis ett tungt arbete eller en stressig livsperiod i allmänhet utan se till att man faktiskt har tid att vila och låta kroppen jobba med att enbart kompensera för energiunderskottet. Längre fasteperioder ska inte heller köras alltför ofta. Två gånger per år är en ganska bra riktlinje på fasta som varar ca 7 dagar eller längre.

Före fastan inleds är det viktigt att du laddar upp med bra mat ca 2 dygn före. Då står du dig mycket bättre, speciellt om fastan varar 48h. Det är dock Absolut inte meningen att du ska äta massa kalorität och onyttig man utan du ska äta så rent och fullvärdigt som möjligt för att ge kroppen bästa möjliga förutsättningar att ta igen sig och reparera sig på cellnivå då fastan väl inleds. Man kan nästan säga att detoxen inleds före fastan för att man helt enkelt ska få ut så mkt utav de fastande timmarna som möjligt.

För egen del brukar det vara enklast att sluta äta kl.16 på dagen och på så sätt få in rätt många fastetimmar redan efter en halvdagsfasta med nattsömnen iräknad. Fastar du 24h får du börja äta igen kl.16 nästa dag och annars, om du kör 48h, kl.16 dagen därpå. Det är också psykiskt lättare att veta att man får äta "imorgon kl 16" än "i övermorgon" eller "om två dagar" om ni förstår hur jag menar. Men det där är förstås upp till var och en att bestämma! Försök ändå lägga sista målet före fastan ca 4h före läggdags så kroppen får inleda sina reaparationsprocesser under natten som den också är programmerad för. Detta är ngt man sen kan tänka på i fortsättningen också - att inte äta så tätt inpå läggdags för att undvika att trigga insulinet till natten som stör dessa reparationsprocesser som naturligt aktiveras till nattten.

Vad bör man då tänka på under fastan?

Eftersom man inte äter så finns det inget som binder upp vätskan i kroppen och man blir alltså väldigt snabbt uttorkad. Därför är det JÄTTEVIKTIGT att man tillför kroppen vatten och salter som binder upp vätskan. På så sätt slipper man frusenhet, huvudvärk och orkeslöshet riktigt bra.

Försök få i dig ca 3 liter vatten under fastan med en tesked mineralsalt/liter. Jag brukar använda Seltin som innehåller magnesium och kalium samt natrium. Om du känner dig svag eller får huvudvärk kan du öka saltintaget en aning. Pressa gärna i lite citron i vattnet för att hjälpa till att balansera PH-värdet i kroppen och driva ut toxinerna.

Du kan också med fördel inta Omega3, D-vitamin, extra C-vitamin samt Magnesium till natten om du har möjlighet att införskaffa dessa tillskott.

Om du är en van kaffedrickare kan du dricka en kopp ekologiskt svart kaffe på morgonen och därefter försöka stå dig på grönt te eller liknande. Gärna ekologiskt.

Känn efter hur kroppen känns och vila så mycket du kan under fastan. Klä dig i varma kläder så du inte kyler ned kroppen i ett ömtåligt tillstånd och spring inte så mycket i folkmassor och dylikt eftersom du också blir mer mottaglig för virus och bakterier under fastan. Känner du dig pigg och stark är det förstås fritt fram för lätt motion men någon tyngre träning går bort eftersom du endast blir katabol och bryter ner musklerna då ingen energi tillförs för deras uppbyggnad och reparation.

Under fastan kommer du få "hungersattacker" speciellt i början och det kan kännas som att "nej fan det här går inte" men efter ca 20-30 minuter brukar dessa gå om och man kommer in i ett mer harmoniskt tillstånd. Det är då kroppen ställer om från kolhydratdrft till fettförbränning som detta känns av som mest och som också LCHF:are kan känna av som s.k. "omställningsbesvär". Dessa går dock som sagt om med tiden och längre in i fastan kan de helt upphöra. Om du börjar känna ett flow och en rejäl energihöjning har kroppen alltså ställt om till fettdrift och tar av dina fettreserver. Du kan dock känna dig smått illamående under denna period eftersom de flesta toxiner ligger lagrade i fettvävnaden som då frigörs och används som bränsle under fastan. Det är bara en bra sak i sig men man kan som sagt må rätt dåligt under tiden. Citronvattnet hjälper dock till att driva ut dessa gifter lite snabbare så se till att dricka mycket under tiden!

Vem kan göra en sånhär fasta då? Eller snarare, vem ska INTE göra en?

Gravida eller ammande mödrar går förstås bort eftersom deras kroppar behöver extra energi för att fungera optimalt i det skedet. Samma gäller om man har en sjukdom i kroppen som man kämpar mot. Immunförsvaret sänks till en början av fasta tills kroppen ställt om sig helt till fettdrift och kan förlänga sjukdomsprocessen rejält om man mitt i allt stryper energitillförseln till en redan utmattad kropp. Om man nyligen blivit skadad eller opererad ska man heller inte fasta för att inte stanna av läkningsprocesserna. Dock kan man givetvis äta enligt "detoxen" jag senare beskriver här i bloggen. Den handlar inte på något sätt om kalorirestriktion utan istället om ren och naturlig mat som enbart gynnar kroppens återhämtning vilket alla har nytta av!

Sen måste jag också höja ett varningens finger åt personer som kämpar med en ätstörning (som jag också gjort en gång i tiderna). FASTA INTE och detoxa inte heller om ni inte känner att ni har tankarna på rätt plats ännu. Det kan vara oerhört triggande att igen klara sig utan mat om man inte blivit helt frisk i sinnet och alltför ren mat kan trigga ett ortorektiskt beteende i längden så ja, lova mig att inte testa om ni med handen på hjärtat ännu inte blivit fria från alla tankar som hör sjukdomarna till.

Jess med det sagt avslutar jag här! Om ni har frågor gällande fastan så fråga på! Ska försöka publicera "detoxen" imorgon så har ni hela paketet om ni är intresserade av att avgifta kroppen från ett och annat! Ha det gott!!

Likes

Comments

Efter nattens fasteavbrott med frukt och lite havregrynsgröt kl.4 på morgonen och mat i vanlig ordning resten av dagen mår kroppen och sinnet återigen riktigt bra trots en lång arbetsdag och en hel del på "todolistan".

Precis som förväntat väckte mina senaste uppdateringar en hel del reaktioner från såväl dem som tror på Forevers C9koncept som dem som inte gör det och förstås var detta väldigt väntat. Någon reagerade på att jag främst ratade kurens detoxeffekt och menade att kuren inte marknadsförs som en detox. Går man dock in på Forevers sidor på exempelvis facebook heter själva sidan C9 DETOX F.I.T Challenge...så visst marknadsförs den som det utan tvekan. I vissa fall använder man ordet "cleanse" men det är i princip samma sak - detox eller rengöring...same shit different name!

Jag vill återigen dock poängtera att jag INTE vill svartmåla något som fungerat för vissa men jag vill lyfta fram att det inte är ngn detox som jag själv skulle rekommendera ngn och även om den fungerar ur viktminskningssynvinkel kan man göra kuren mycket bättre även på det planet, främst gällande produktkvaliteten och alla onödiga tillsatser som finns däri.

Har man ett stört ätbeteenden (svårt att bli mätt, överätning osv.), ett gravt sockerberoende eller en övervikt oftast då till följd av dessa faktorer, kan man rätt enkelt bryta dessa genom att exempelvis inleda med en 2 dagars helfasta följt av några veckors ketosvänlig kost som sätter fart på förbränningen samt stabiliserar och normaliserar diverse hormonnivåer i kroppen och gör dig fri från sötsug och överätningsproblematik. Man kan också köra en VeryLowCalorieDiet om det nu är så att man faktiskt är överviktig men den kan man utforma helt på egen hand utan desto mera extra produkter.

Ett plus med Forevers C9 program är förstås det klara upplägget och möjligheten att dokumentera allting till punkt och pricka. Det gör det på något sätt svårare att bara avbryta och man blir peppad av att bläddra fram dagarna som gått i häftet och se att man klarat si och så många dagar. Sätter man upp en plan för sig själv är det kanske lättare att fuska eller göra avsteg tänker jag.

Nåja, nog om det och tillbaka till diskussionen kring en bra AloeVera. Forevers AloeVera imponerade inte det minsta på mig med alla sina tillsatser men jag har faktiskt hittat en RIKTIGT BRA produkt på nätet som jag faktiskt tänker beställa hem! Nämligen DENNA gel från Pur Aloe. Den innehåller endast AloeVera 99,37% (jämf. 96% i Forevers AV) inulin från ekologiskt pomeransskal, xantangummi samt C-vitamin. That's it! Tyvärr är den slut i nätbutiken för tillfället men så snart de fått in mera tänker jag ta hem en flaska! Ingen citronsyra eller annat skräp, helt perfekt!

Om någon är intresserad av ett enligt mig bättre detoxprogram så säg gärna till så kan jag beskriva mina egna fastor osv. mer utförligt på bloggen. Känns så dumt att skriva upp exakta ingredienser och klockslag om ingen efterfrågat ett sådant inlägg!

Men jess, ha det bra gott folk och njut av helgen!Likes

Comments

Skrev detta inlägg kl.4 inatt efter att ha avbrutit C9 kuren men publicerar det först nu då fler människor är i farten! ^^

Ja, jag valde då att avsluta C9 efter att jag redan igår kväll fick skumma krampaktiga känningar i bröstet på vänster sida. Som en kramande känsla kring hjärtat som kändes allt annat än okej. Jag beslöt mig för att hoppas på att det nog går om under natten men blev istället väckt av samma känsla mitt i natten....INTE OKEJ!

Dessutom hade värken i kroppen blivit alltmer påtaglig under dessa två dagar och speciellt min rygg kändes väldigt ömtålig samtidigt som musklerna kring var diskbråcket sitter krampade ihop allt mer. Inte så okej det heller...speciellt inte med tanke på hur bra och stabil den känts på sistone...

Så jag valde att lyssna på kroppen och strunta i denna revolutionerande detox som "passar alla friska icke ammande personer"...Den passade nog inte mig överhuvudtaget och efter dessa två dagar kan jag direkt säga att det inte är ngn detox det handlar om utan helt enkelt en VeryLowCalorieDiet som säkert fungerar som en kickstart på en viktnedgång och därefter ett hälsosammare liv om man lyckas skapa sig såna vanor på vägen.

Den utlovade detoxen störst dels utav alla störande tillsatser i produkterna och dels utav hormonstörande soja, tillsatt fruktos som är dåligt för levern och sukralos som är riktigt miljöförstörande. Dessa tre sistnämnda ingår i proteinshaken man skulle dricka dag ett och framåt och som jag hade tänkt redogöra för idag.

Fibertillskottet som kom med är gjort i huvudsak av majsfiber och jag hoppas verkligen den majsen är GMO-fri men det kan man ju aldrig veta eller utläsa ngnstans. Tyvärr.

Jag vill ändå inte svartmåla kuren på ngt sätt eftersom jag vet att många blivit hjälpta och kommit igång tack vare den. Den är väldigt strategiskt uppbyggd och lätt att följa. Där finns klara direktiv och noggranna instruktioner i ett snyggt designat häfte.

Det jag anser är fel i Forevers marknadsföring kring den är att den framstås att vara en detoxkur vilket jag redan sagt jag inte alls anser den vara.

Skulle jag själv utforma detoxen skulle jag hålla ca 1-2 dagars fasta med enbart vatten, mineralsalt och citronvatten. Därefter skulle jag införa fast föda i kosten i form av rena råvaror som antingen ångkokats eller bakats i ugn. OM man nu måste ha någon slags proteinshake skulle jag valt ett vegetabiliskt protein gjort på en mix av ärt-hampa- och risprotein som dessutom skulle vara osmaksatt och utan några roligheter som fruktos, olika typer av sötningsmedel och tillsatser. AloeVeran skulle jag byta ut mot en naturligare variant (har faktiskt hittat ett BRA märke efter lite research som kmr komma upp på bloggen idag också!). Fiberlösningen och Therm-tabletterna anser jag vara överflödiga och jag skulle istället satsa på Omega3 kapslar, magnesium och ett bra Dvitamin.

Förutom fastan skulle jag inte heller detoxa kroppen med ett sådär pass stort kaloriunderskott. Äter man inget skräp rensar nog kroppen ut de gifter man samlat på sig oavsett om man äter 1000 eller 3000 kcal/dag.

Och ja, egentligen behöver man inte "detoxa" utan man kommer ganska långt på att äta bra och ren mat som blivit så lite fabriksprocessad som möjligt. Svårare än så är det inte. Kött (gärna ekologiskt), färska grönsaker och frukter, potatis, rotfrukter, nötter och ägg. Där är typ allt som behövs för en livslång detox! Även fasta då och då är bra för att låta kroppen och tarmarna vila men då inte ur viktminskningssynpunkt så måttbandet och vågen har inget alls där att göra.

Jess, det var det testet! Nu behöver man inte fundera längre vad C9 är och varför så många lockas att prova programmet. Utseende- och viktmässigt ger det förstås resultat, jag vägde och mätte aldrig upp ngn slutvikt men nog blev man torr och platt över magen, man åt ju ingenting! Vissa säger sig också må bra på kuren men ja, inte jag iaf. Sen hade jag ingen övervikt att ta av heller så det kan också vara en av orsakerna till kroppens uppror. Men den utlovade "detoxen" skulle ju passa alla friska personer oavsett utgångsvikt så praktiskt sett borde ju också jag mått så pass bra att jag hade vågat fortsätta.

Nåväl, man kan spinna i detta hur länge som helst men jag tror jag avslutar här. Senare ska jag som sagt lägga upp lite bättre alternativ gällande AloeVeran och sen beskriva en detox som jag personligen ser som mer realistisk och hållbar. Och som faktiskt kunde tänkas vara för alla! :)

Likes

Comments

Idag har det varit en tuff dag på kuren. Energin i kroppen är förbrukad och stundtals skriker kroppen verkligen efter energi. Då är man nära att ge upp och skulle jag inte ha gett mig fan på att recensera denna kur på bloggen skulle jag givit upp flera gånger idag tror jag. Imorgon får man dock äta såväl mer kalorier som fast föda så inte kastar jag in handduken riktigt ännu.

Egentligen är det inte sådär jättejobbigt att göra saker och så, förutom en dipp under dagen då jag helt somnade bort, men ja, kroppen vill ha mat. Sen hjälper det inte så mkt att sambon äter sina 3500kcal mitt framför näsan på en. Nåja jag ska hålla ut tills jag åtminstone fått testa på de kommande 1000 kcal dagarna. Där säger ju många att de får massa energi så ska bli intressant att se hur man själv reagerar!

Imorgon ska jag också redogöra för proteinshaken i paketet. Jag har nämligen en hel del synpunkter på den...😎

Likes

Comments

Hej!

Efter en rätt så kort och orolig natts sömn är jag återigen uppe och krigar genom dag 2 i C9 detoxen.

Kroppen känns stundom lugn och fin, stundom helt i uppror. De stunder man mår bra fylls man av energi för att i nästa bara ha lust att bädda ner sig och äta massa mat. Ganska så bekanta känslor från vanlig helfasta men kanske mer tydliga och svängande då man ändå får i sig lite energi mitt i dagen. Man kommer inte riktigt in i ett enhetligt flow utan måendet varierar rätt mkt genom dagen.

Till programpaketet hör förutom AloeVeran även några andra produkter som ni kanske förstått och nästa på tur för redogörelse är pillerburken som kom med i paketet.

Forever Therm är tänkt ska fungera som en slags fettförbrännare och uppiggare samtidigt som den tillför C-vitamin, B-vitaminer, folsyra och niacin till kroppen under kuren.

Den innehåller förutom dessa vitaminkomplex kaffe, te-extrakt och guarana samt en hel drös med olika ingredienser för att pillret skall kunna behålla form, färg och struktur.

Innehållsförteckningen var lite väl överkurs och att googla alla ämnen var inte riktigt något som lockade samtidigt som det fanns väldigt lite fakta om de ämnen jag försökte kolla upp. Alla piller har dock ofta en lång innehållsförteckning eftersom de just är piller och man tillsätter lite allt möjligt för att få rätt form och utseende på dem. Nedan finns dock en bild av burken om ni själva är intresserade av att kolla upp sammansättningen noggrannare.

Hursomhelst ska man ta ett sånt här piller på morgonen tillsammans med AloeVera shoten och därefter utföra en 30 min lågintensiv träning. Nästa piller tas vid lunchtid i samband med proteinshaken.

Mina tankar då?

Jaa...eftersom programmet föreslår att man avstår kaffe under kuren känns det lite dumt att man ska ta ett piller som baseras på kaffe, guarana och grönt te. Visst, det är säkert mindre mängder än vad det till vardags blir då man dricker kaffe och te fritt men ändå. En detox är en detox så kör all in eller skippa restriktionen helt tycker jag iaf.

Annars är det väl helt bra att man får lite extra vitaminer under kuren även om jag kanske saknar viktiga vitaminer och mineraler såsom ex. d-vitamin och magnesium.
I synnerhet då man uppmanas undvika salt under kuren känns det som att musklerna blir allt lättare krampbenägna och jag personligen skulle aldrig annars fasta eller detoxa utan mineralsalt innehållande kalium och magnesium.

Tänker dock "offra mig" för testets skull denna gång och avstå egna utsvävningar så länge det bara är möjligt för att kunna skapa mig en korrekt bild av C9.

Efter idag har jag passerat de två "värsta dagarna" enligt programmets utformare och därefter väntar en veckas detox där energiintaget rör sig kring 1000kcal/dag - två proteinshakes med diverse ingredienser och en fast måltid.

Blotta tanken på att bara få äta så lite så länge känns lite skrämmande men vem vet, många upplever att de får ny energi under dessa dagar så månne inte det ska gå! Stay tuned! 😊Likes

Comments

Sådär ja! Sista AloeVera shotten av fyra är intagen och således är första dagen på C9 programmet till ända.

Hur har jag mått då? Tjaa, mot eftermiddagen kändes det nog som att hungern knackade på och det var då väldigt välkommet med dagens enda mål - proteinshaken med blåbär, jordgubbar och spenat.

Tyvärr dalade energin ordentligt efter den. Kroppen var inställd på fasta, fick lite lite energi och reagerade då istället med enorm hunger, trötthet och orkeslöshet. Frusen blev jag också och det tog nån timme före shaken var ute ur systemet om kroppen småningom övergick till fettförbränning. De timmarna var tuffa och jag ser inte riktigt fram emot faste avbrottet imorgon som sker i samma stil.

Då jag själv på egen hand fastat har jag alltid kört helt utan mat med enbart vätska, salt och mineraler vilket gjort att kroppen inte alls behövt ställa om något utan fått göra slut på glykogenet i kroppen ifred för att sen ställa om till ketos eller fettdrift. Fysiskt väldigt mkt lättare men psykiskt tyngre eftersom tiden blir rätt lång då man vet att man inte får äta på ett x antal dagar. Med C9 får man hela tiden små "mål" bestående av främst AV shottar som gör att tiden utan föda går lite snabbare. AV shottarna stör dock inte alls fastan så det är nog bara smoothien som ställer till det i den bemärkelsen. Att dock redan i nuläget säga vilken metod jag föredrar är inte riktigt rimligt så den slutsatsen från ni vänta på tills kuren är till ända.

Imorgon väntar en likadan dag och sen är det dags att introducera fast föda i kosten igen. Kmr bli tufft att inte fortsätta äta efter den måltiden tror jag eftersom kcalunderskottet på denna kur är så pass stort och min egen kropp lätt använder kring 3000kcal på daglig basis då jag jobbar och annars hålls aktiv. Men nog ska det väl gå!

Imorgon ska jag gå närmare in på fettförbränningspillrena som hör till kuren och mina synpunkter kring dem! Så stay tuned! Ska också ta mina mått och föra dagbok över dem, ngt jag kom på att jag faktiskt helt glömt göra! ^^

Vi hörs 😊

Likes

Comments

Jess! Nu är det igång då! Nio dagars clensingkur!

Forever LIvings C9-kur är alltså en 9 dagar lång detox där man äter väldigt begränsad mängd kalorier samtidigt som man använder olika produkter från företaget som på ett eller annat sätt skall bidra till en bättre och effektivare detox, fettförbränning osv.

De första två dagarna äter man ingen fast föda alls utan livnär sig på aloevera gelen man får med i förpackningen, fettförbränningstabletter, vattenlösliga fibrer samt en proteinshake i mitten av dagen. Resterande 7 dagar äter man även ett mål fast föda tillsammans med ovannämnda preparat. Kaloriintaget de första två dagarna rör sig kring 200-300kcal och resterande sju kring 1000kcal/dag. Män har dock möjlighet att vid behov dricka en extra proteinshake och således hamna på ca 1200-1300 kcal de resterande sju dagarna.

Programmet rekommenderar ca 30 minuters lågintensiv träning varje dag och att man är noga med att lyssna på kroppen, i synnerhet de första två dagarna, för att inte överanstränga en kropp i fastande läge.

So far so good. Dags att börja beta av produkterna i paketet och deras innehållsdeklarationer då!

Läser man om AloeVera på nätet låter det mer eller mindre som ett mirakelmedel. Växtens gel är fylld av antioxidanter, vtaminer och mineraler och bidrar med allt från bättre sårläkning till mindre inflammationer och värkpåslag i kroppen. Den har används i tusentals år inom läkekonsten och tycks besitta helt fenomenala egenskaper. Det verkar också som att dessa teorier stämmer eftersom det går att hitta många nöjda aloevera användare världen över på olika forum och i olika chatgrupper. Vissa har inte märkt någon skillnad men de flesta tycks må riktigt bra av AV.

Personligen tror jag att AloeVera är en väldigt bra komponent i en annars hälsosam och sund vardag. Jag har tidigare aldrig använt AloeVera men skulle bra kunna tänka mig att fortsätta använda den som ett vitamin- och mineralrikt kosttillskott på daglig basis. Åtminstone för en tid för att helt enkelt utvärdera om den gör sitt jobb och hur den står sig mot andra vitaminpreparat såsom ex. MiviTotal och liknande, som jag i nuläget använder dagligen.

Det jag dock reagerade på var att Forever Livings Aloe Vera innehåller citronsyra och att det inte går att uläsa varifrån den kommer. Om den är framställd ur svartmögel är det inte direkt okej om man säger så. Jag ska dock inte uttala mig ännu utan att besitta mer fakta så mer om det senare.

Annars är det inte några desto större tokigheter i innehållsförteckningen. Där finns sorbitol, askorbinsyra, natriumbensoat, xantangummi och tokoferolextrakt. Natriumbensoatet kan dock i kombination med askorbinsyra (som ju också finns i gelen!) under vissa förhållanden omvandlas till bensen - ett cancerogent kolväte som alltså utgör en hälsorisk för människokroppen och även om jag förmodar att halterna knappast är så värst höga i produkten skulle jag helst se mig själv dricka en ännu renare AloeVera gel i fortsättningen.

Det finns som ni säkert förstår en hel UPPSJÖ med tillverkare så det gäller att göra en ordentlig research före man bestämmer sig för exakt vilken AV man ska börja använda sig av i fortsättningen, om det nu är AV men vill tillföra i sin vardag. Jag har ännu inte hunnit kolla så många tillverkare men ska göra ordentlig research under dessa nio dagar och försöka summera en lista på bra och mindre bra val då det kommer till AV.

Jess, tror det får räcka för nu. Vi tar en produkt per inlägg och fyller på med fakta vartefter. Däremellan ska jag också försöka dokumentera mitt eget mående så gott jag kan. Det har dock gått så kort tid hittills så änsålänge har jag inga desto mera synpunkter på det men 9 dagar är en rätt lång tid så nog hinner det komma sådana updates också!

Om någon sen har några invändningar eller kommentarer får ni mer än gärna kommentera nedan!


Likes

Comments

Hej! Längesen sist (igen..)!!

Tänker inte gå in desto mera på vad som hänt sedan sist jag skrev men ja, det här med att "bara vara" höll inte i sig speciellt länge. *surprise surprise* Visst är det till viss del skönt att inte tänka desto mera på kosten och formen men samtidigt är det ju någonstans det som jag gör. Före min ryggskada var det upp på fitnesscenen jag ville och innan dess gick min träning i mångt och mycket ut på att förbättra min fysik. När man sen mitt i allt varken tränar på gym eller desto mera funderar kring kosten faller en så stor del bort.

Sen börjar ryggen kännas allt säkrare och stabilare och det känns som att träningen är nära nära nu. Snart är jag där igen. Jag kan se mig själv göra marklyft och knäböj igen, jag ser mig själv pumpa biccarna i spegeln och jag ser mig själv väga och mäta maten igen. Jag känner känslan av pumpen i musklerna och mjölksyran i kroppen. Och ja, jag börjar se en point i att redan nu börja ställa om från skadad till tränande igen. Jag har alltid varit det och banne mig jag kommer inte någonsin växa ifrån det tror jag.

Ännu är jag inte riktigt redo att entra gymmet kanske men jag har en brinnande lust att hitta på något i kost- och träningsväg som jag kan sysselsätta mig med medan och mitt i allt slog det mig!

C9!

Jag kan börja med att säga att jag är JÄTTESKEPTISK mot alla såna kurer...de låter en quickfix och jag har också alltid hållit mig långt borta från dessa "pyramidspel" som jag ganska långt sett allting som.

Men av ngn anledning, då den värsta C9 boomen lagt sig blev jag nyfiken på konceptet ändå. Jag vet att det handlar om en slags 9 dagars detox som involverar AloeVera produkter och något slags program dag för dag men desto mer vet jag inte...

Jag har ju alltid stått för att detox/fasta/utresning bäst görs med vatten, mineralsalt, citron och äkta fasta i ett x antal dagar, ngt som jag själv prövat många gånger. Jag har också i mångt och mycket sysslat med periodisk fasta, 24h fastor osv. samtidigt som jag ätit så rent som möjligt. Detta vet jag hur det känns och hur man mår såväl under som efteråt.

Jag har med andra ord ngt att jämföra med och därför kändes det som en god ide att pröva. Ger AloeVera produkterna mer energi och ork under längre faste/lågkaloriperioder och hur känns det efter dessa 9 dar? Är man hungrig och utsvulten som en varg, mår man skit eller hur känns det. Försvinner sockersuget som många påstår? Blir man mer/mindre hungrig efteråt? Sover man bättre/sämre? Jag vill verkligen veta och utvärdera. Inte bara för mig själv men även för andra nyfikna.

Därtill ska jag mer på djupet gå in på produkternas sammansättning och innehållsförteckning. Är de verkligen så nyttiga som det påstås vara eller finns massa skit inbakat däri? Jag är en sann punktknullare då det kommer till sånt och väldigt kritisk så får se vad jag tycker då jag bekantat mig lite mer med konceptet och alla grejer som kom med i paketet!

Hursomhelst kommer jag lägga ut info under alla 9 dar och redogöra för plus och minus med konceptet och produkterna överlag samt ställa dessa 9 dar i jämförelse med en "vanlig" 9 dagars fasta/detox som jag tidigare gjort.

Jag är alltså varken återförsäljare elr ngt sånt av produkterna utan helt enkelt en väldigt objektiv och nyfiken person som faktiskt vill utvärdera och diskutera detta C9 fenomen som verkar ha fått så många på kroken. Är det det relativt korta tidsintervallet och löftena om viktnedgång och energi som lockar eller finns det ngt mer bakom som gör att folk väljer att bli konsumenter och återförsäljare av dessa produkter.

Imorgon kör jag igång! Följ med! 😊

Likes

Comments