​Den senaste tiden jag har gjort en stor förändring i mitt liv. 

Jag har simmat i samma klubb i nästan 12 år, vilket är nästan två tredjedelar av mitt liv. En väldigt lång tid helt enkelt. Därför var det ett väldigt stort och känslomässigt beslut för mig att välja att byta klubb. Sedan snart tre veckor sedan har jag tränat med min nya klubb och bytt sida av bassängen. Även om det faktist bara är på andra sidan bassängen känns det som väldigt mycket mer. 

Det har varit en väldigt stor omställning, inte minst mentalt. jag tror inte de som inte har bytt klubb någon gång kan förstå den känslan av att byta. Jag kan ärligt säga att dagarna innan bytet var gjort och dagarna efter var väldigt känsloladdade. Det var mycket jobbigare än vad jag trodde faktiskt. 

Men nu tycker jag att det känns bra. 

Att gå till en klubb där även jag, som inte är en av de duktigaste, får lika mycket uppmärksamhet och blir sedd på samma som de som är duktigast. Det gör så otroligt mycket. 

Jag väljer helt enkelt att inte gå in mer på anledningen till att jag bytte här på bloggen mer än att jag ville se om jag kan utvecklas mer, då jag känner att jag stått still i min simning alldeles för länge än vad jag ska ha gjort. Eftersom de finns olika anledningar avstår jag att ta det i skriftlig form då det alltid kan finnas de som tar det man skriver på fel sätt. Det är helt annat att ta det när man för ett samtal med någon.

Ville mest med detta inlägg bara berätta lite kort om den stora förändringen som skett i mitt liv den senaste tiden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Så som rubriken lyder, lyder även rubriken på den krönika som jag läste på simma.nu för en stund sedan. Precis som tanken med den är väckte den många tankar hos mig. Både bra och mindre bra. Denna krönika kan ni läsa på www.simma.nu.

Något jag kunde knyta an till direkt var detta med att vara skadad och inte få den hjälp som behövs av i mitt fall tränare. Varför vet jag fortfarande inte än idag, och jag kommer antagligen aldrig få veta heller. I mitt fall var det knäskada som gjorde att jag inte kunde simma under en period, då jag bara fick köra rehab för att kunna gå ordentligt i framtiden. Jag fick inte den respons av min tränare som jag hade förväntat mig, jag fick helt enkelt den motsatta. Det var extremt jobbigt att få det slängt i ansiktet på mig på det sättet verkligen. 

Men det enda som drev mig under den perioden då jag bara körde rehab och gymmade var helt enkelt att jag skulle visa min tränare att jag kunde klara det som han sa inte var möjligt. Jag skulle komma tillbaka och kunna bli bättre. Det var den tanke som drev mig hela vägen. Kanske var det bra, kanske var det mindre bra. Jag vet också att jag inte kan grubbla detta som hänt, kanske var det någonting bra också nu i efterhand. Kanske var det just därför som jag var så fokuserad på att komma tillbaka till simnings istället för att tappa suget mer och mer och lägga av tillslut. Detta kommer jag nog inte få något bra svar på förrän jag lagt baddräkten på hyllan för gott och fått några år på mig att reflektera kring denna del av mitt liv.

För att återknyta detta till krönikan så tycker jag att det var en krönika som fick mig att börja tänka och försöka reflektera en del över min egen simkarriär även om min inte ser/har sett ut så som hans har gjort. Även om det är så finns det saker som man kan känna association till. Speciellt det han skriver om mental träning, jag tror att det är viktigare än vad många inser. I vilket fall fick den mig att tänka och jag tror att den kan få folk även de som inte är simmare att kunna reflektera över deras idrottskarriärer.

Likes

Comments

Jag vet att jag har haft ett väldigt långt uppehåll med min blogg men det har kommit saker i vägen som jag inte känt att jag direkt velat publicera på bloggen. Det har helt enkelt inte känts som att det "passat" på bloggen, eller inte på den blogg jag har skrivit tidigare.

Därför tänker jag från och med idag ändra hela min blogg. Nu pratar jag inte om att jag ska designa om min blogg eller något sådant, utan jag menar ändra vad bloggen ska innehålla. Från och med nu ska den innehålla tankar som jag har och det ska inte finnas detta att jag inte får ta upp något negativt, för alla har dessa negativa dagar då allt känns tungt och jobbigt.

Jag tänker helt enkelt skriva om det jag känner för och det som känns aktuellt. Det ska inte längre vara detta att få det att verka som att mitt liv ska vara problemfritt och att det ska ligga en positiv ton över inläggen hela tiden, för det är det som gör det så falskt. Jag vet själv när jag läser mina kompisars bloggar och känner knappt igen det de skriver, då de försöker vrida om det till att det aldrig får vara särskilt negativt. 

Jag har blivit väldigt trött på detta att väldigt många anser att man får inte vara för negativ och inte heller för positiv, det ska vara i en jämn bas med alla andra. Visst, självklart blir det väldigt tråkigt om man ska vara negativ hela tiden, men man måste få kunna ventilera sina känslor även de dåliga dagarna istället för att hålla det inom sig. Sen detta med att någon alltid säger något i stil med att andra har det värre, dina problem är ju knappt problem. Självklart är det folk som har det värre än vad jag har till exempel, men när jag mår dåligt ska inte jag få må dåligt då för att andra mår sämre än jag? Allt går att se ur olika perspektiv men man måste få lov att må dåligt lika mycket som man måste få lov att må bra!

Det är inte heller helt okej att vara för glad och positiv för då ses det som att man vill trycka ner andra genom att man själv har det bra. Så tycker jag inte heller att det ska vara.

Det jag ville säga med detta bara är helt enkelt att jag från och med nu tänker börja skriva om saker som jag anser vara viktiga för mig i stunden. Det kan vara jättepositiva samtidigt som de kanske inte alltid är så ljusa. Men det är så livet ser ut. Jag tror inte på att livet hela tiden är fyllt med regnbågar och enhörningar.

Livet är mer än svart och vitt, det är alla nyanser av grått där emellan också.

Likes

Comments

Hahahaha denna är ju underbar!! Kändes lite som jag hahaha, då jag gillar killar med fin rumpa. På simtävlingar brukar jag inte bli jättebesviken direkt :)))

Likes

Comments

Jag är inte den som brukar komma i extrema färgkombinationer, speciellt inte när det gäller byxor. Men dessa är jag ägare till sen något år eller två tillbaka. Har dock haft lite svårt att ha på mig dem få jag då jag är så mesig angående byxor speciellt. Tråkigt om de bara blir liggande så ska försöka ändra min trend kring detta har jag tänkt.

Likes

Comments

Inga bra lopp idag heller så det känns ju sådär faktiskt.

Likes

Comments

Någonting som alla simmare längtar efter är toppningen. Det är ju helt underbart, när man drar ner på tränaren och inte kör lika tufft och försöker toppa formen helt enkelt. Jag kör en liten minitoppning nu innan helgen så idag simmade jag 2000 eget, ingenting jag klagar på!

Likes

Comments

Ångesten inför matteprovet infann sig aldrig innan, men slog till riktigt jävla hårt nu efter. Usch.
Iallafall skönt väder, alltid något.

Likes

Comments