Det här har nog varit den minst produktiva skolveckan hittills. Har inte kommit någon vart med någonting, vi har i princip sovit den här veckan. Behövdes dock. Jag behöver alltid sova, såfort jag kan stänga ögonlocken ett tag så tar jag chansen.

Krisen på vår skola är att alla lärare slutar hej vilt, och sedan så kommer nya som inte förstår sig på den här skolan som antingen säger upp sig eller får sparken. Är så himla less på det. Just nu är vi utan både svenska och engelska lärare, vi ska troligt vis få en ny filmlärare efter jul och vi tog denna vecka emot nya fotoläraren. Vi fick vår första mentor igår sedan jag börja i tvåan också. Herregud.

Men lite skönt har det faktiskt vart att inte gjort någonting!

Behöver verkligen liva upp mitt hår igen. Rann slut på silverschampoo för flera veckor sedan och dag efter dag glömt bort att beställa nytt. Samt att det börjar på riktigt bli så slitet så det inte går att dra fingrarna igenom det. Tror att jag kommer låta det vara och köra massa inpackningar och fortsätta med silverschampoo när det kommer hem i brevlådan. Men är också riktigt sugen på att klippa till det och få det frächt igen. Hmm. Det jobbiga är ju att 10cm är ”lite” på frisörspråk..

- Alina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har varit en lång och svår dag. När jag satt på stationen och väntade på mitt tåg så kom jag på att jag inte fick med mig datorn. Fan.
Under filmlektionen satt vi bara och gjorde ingenting. Alla var verkligen så trötta från helgen och ingen var väll varken inspirerad eller motiverad. Efter 4 timmars hål fick jag riktigt ont i kroppen, hela jag blev en öm säckpotatis och att hålla sig vaken blev svårt. Åh vad jag hatar dessa dagar!

Och grejen med att det är kolsvart när jag lämnar huset och kolsvart när jag kommer hem? Sitter isolerad i byggnaden under de ljusa timmarna på dygnen så det känns som att jag har dygn bara bestående av nattetid.
Nu vill jag ha snö och jul, sedan tycker jag att sommaren kan komma igen.

- Alina

Likes

Comments

Har inte hänt något speciellt alls sedan mitt senaste inlägg. Jag mår riktigt bra just nu. Under måndagar har jag & några få andra som inte läser matte 2b hål i 4h. Jag älskar det så mycket! Att bara ligga och mysa, vila upp sig (som man verkligen behöver under en måndag). Har inte gjort annat än att kramats idag känns det som!

Något jag verkligen gillar med vår skola är att det inte spelar så stor roll om vi jobbar på lektionerna eller inte, Sålänge vi jobbar ikapp hemma. Det gör det så mycket enklare att orka ta sig iväg på mornarna. Jag pluggar knappt nått under skoldagarna & sitter med inlämningarna kvällen innan deadlinen låser sig. Kanske inte det mest optimala, men om man siktar på sin portfolio istället för betygen så är det ju lugnt sålänge man få E i allt. Jag har bara umgåtts med folk, skrattat och myst under hela dagen. Det är nästan så jag blir deppig när jag sitter på pendeln hem.

- Alina

Likes

Comments

Åhhh det är så jävla härligt när de små guldkornen i min svarta vardag lyser upp och får mig på bra humör även fast allt jag vill är att krypa ihop till en köttbulle och sova.

Jag övningskörde idag, efter två månaders uppehåll. För mig så är det ganska jobbit att övningsköra, jag som inte har tagit AM-kort och som är allmänt osäker när det är stress runtom mig. Jag har liksom inte tyckt att övningskörning är något att se fram emot, det är mest en sak jag bara måste göra för att klara körkortet sen. Men idag, så gick det så himla bra! Har fått grepp om alltihopa nu, måste bara lugna ner mig lite. Jag får sån panik när det ligger bussar bakom, i korsningar där jag måste kolla åt alla håll och att starta i uppförsbackar. Nå, det är ju en vanesak. Men det var kul för första gången att sitta bakom ratten, jag vill ut igen och köra. Nu ni sitter motivationen där.

- Alina

Likes

Comments

Nu längtar jag tills jag fyller 18 mer än nått annat. Att bli fri. Jag vill ha körkort och kunna ta mig vart jag vill, när jag vill är en sån himla stor frihet. Att få tatuera mig som jag så länge velat, ett sätt att uttrycka sig och göra personlig konst. Jag vill kunna skriva på papper, kunna ta beslut utan en målsman.

Jag vill också få mer ork, att kanske till och med klara av att skaffa ett helgjobb och få in lite pengar. Och snart där efter flytta ut. Jag vill så gärna fylla 18 nu, pang bom. Jag vill bli vuxen nu, även om man kanske inte är det mentalt, jag vill påbörja mitt egna liv & starta karriär, resa själv, ingen som kan säga nej åt mina beslut och viljor.

Det är så jobbigt att vara så nära men så långt bort. Jag har 6 månader kvar. Jag måste komma igång med övningskörningen igen, det var några månader sedan sist. Jag måste börja tänka ekonomiskt och inte handla upp hela studiebidraget på kläder och smycken. Jag måste skaffa ett bra portfolio för att kunna söka jobb i den branschen jag vill lyckas med. Allt är så himla långt bort just nu. Längtar inte ens till jul längre.

- Alina

Likes

Comments

Ett problem jag har, som framförallt äter upp mig just idag är närhetsabstinens. Sov inte ens 2h i natt, så när jag kom hem efter skolan gick jag och i princip la mig direkt. När jag vaknade upp så hade snapchat kraschat, och det låter sjukt att säga men jag får panik. För andra kanske det är en bagatell, men hela min värld finns där. För mig, som snapar 1000-2000 poäng varje dag så är det här så otroligt jobbit.

Alla människor jag vanligtvis skriver med, sånna jag alltid skriver godnatt till, människor som jag bara skickar tomma bilder med för att fylla ut tystnaden finns inte där längre. Man tror att ett sms eller en snap inte påverkar så mycket av ens liv, och nu ligger jag här helt ensam i sängen och väntar på ett ”godnatt”.

Jag har alltid önskat att jag var född på 80talet då man inte växte upp med teknologi & faktiskt tog sig tiden att träffas istället för att smsa. Men idag förstår jag inte hur jag skulle kunna ha så många vänner om internet inte skulle funnits. Samtidigt som jag inte riktigt kan greppa varför jag känner mig så ensam bara för att en app ligger nere?

Vet inte riktigt vad jag ville komma fram till direkt, har slut på memes att tagga vänner i och har ingen att skriva med längre, behövde skriva av mig nånstans kände jag

- Alina

Likes

Comments

Det här hörrni, är min kropp. MIN och ingen annans. Det vill säga, är att det är jag som avgör hur otroligt vacker den är. Det är också bara ​j​ag som avgör ​hur jag får använda den, lyfta upp den och representera den. Det är också bara jag som får ta beslut om vem som får röra den, se den och kommentera den.

Min kropp har skavanker, hull här och där och imperfekta utseenden. Det som samhället och media inte pratar om. Men jag har bestämt att dessa imperfektioner gör mig vacker. Det är det som gör mig till mig. Och den är så himla fin och klarar av så mycket.

Den är MIN. Och samhället, omvärlden, blickar och prat får aldrig någonsin ta den ifrån mig. JAG har bestämt att jag inte är någon slampa. Jag har också bestämt att det är ok att lägga ut dessa bilder. Jag såg en kille i badbyxor en gång, utan tröja. Det var ok.

Jag är så jävla bra! Och jag har bestämt att jag får tycka det.

- Alina

Likes

Comments

Åhhhh! Idag åkte mamma, jag och lillasyster iväg på spa. Så himla behövligt för mig och min kropp! Vi gjorde inga behandlingar, vilket jag är glad över. Hatar hatar hatar verkligen massage. Lite synd egentligen, när jag har ont så sätter jag mig i badkaret istället för att få en ordentlig massage av min utbildade mamma. Mja men det var mysigt endå. Varma källor, saltvattenbad och utomhus bad. Min kropp är som ny efter det här. Är inte spänd i en enda muskel vilket inte har hänt på typ ett år -sedan sist vi var på spa.

Funderar på att köpa årskort på badhuset.. Måste hålla igång den här vintern så jag inte lider som förra året, när musklerna inte orkade att lyfta ett mjölkpaket. Vill inte leva med feber konstant i månader och ligga veckor efter i skolarbete igen. Problemet är att jag är så himla omotiverad när det kommer till träning. Har aldrig passat in i lag och träningsgrupper på de tidigare sporterna jag spelat, så bara ordet motion får mig att må dåligt. Men att åka in och simma lite efter skolan skulle nog inte vara så farligt. Har svårt för att bestämma mig om det är värt det eller ej.

- Alina

Likes

Comments

Idag gick jag också upp tidigt, eller ja klockan 10. Det är tidigt för att vara mig, som kan sova till klockan 1 om ingen väcker mig. Vi tog en tripp ner till Jönköping jag mamma och lillasyster för att handla lite. Såklart var det ju jag som kom hem med mest saker. Hade bara tänkt att köpa mig en tröja eller två, men hela 1500kr slösade jag på bara några timmar. Men det var mycket saker jag länge letat efter som jag hittade!

Som vanligt så hakar jag på trenderna när de nästan är ute. Skaffade mig ett par Fish-net tights som jag så länge velat ha! Köpte de med mindre hål eftersom det känns som att de med större hål går söner lättare?

Köpte också en ny väska då jag har börjat tröttna på ryggsäck nu helt plötsligt, jag som i vanliga fall alltid väljer ryggsäck annars. Köpte en ganska påsig väska som jag bara kan slänga ner alla mina saker i och snabbt dra iväg. Känns mycket behagligare så än någon väska med massa olika fack osv. Jag är inte så ordningssam som jag kanske vill vara.. hehe..
Ser väldigt liten ut på bild men jag fick ner min laptop, en tröja, laddare och massor block.

- Alina

Likes

Comments