Header

Om jag har en kortkort kjol är jag slampig för att jag visar för mycket lår. Jag blir desperat med en urringad tröja för att man ser min klyfta. Jag blir automatiskt lätt att få, desto mer hud jag visar.

Nej hörrni, så lever inte jag. Eller, så lever jag inte frivilligt. Jag väljer att inte ta åt mig orden, jag väljer i att skita vad folk tycker för att det är jag och inte någon annan än jag som bestämmer när jag är slampig eller inte.

Jag går i korta kjolar, för det är då jag känner mig som finast och självsäkrast. Inte för att jag visar mer hud, inte för att attrahera, eller för att få miner. Utan simpelt för att jag känner mig fin.

Jag går i croptops, för att det är dessa tröjor jag tycker är snyggast, inte för att lyckas visa nån underboob, gå med bar mage eller få kommentarer om min röv.

Ursäkta mig om du tyckte att min stjärt visade sig lite för mycket i ett par highwaisted jeans och en croptop. Det var inte min tanke att showa off allt framför dig, utan det var din. Det var du som tänkte tanken, inte jag.

Ordet slampa är ett sånt tungt och betydande ord i vårt samhälle idag bland unga.

Bär man för lite kläder är man slampa, bär man för mycket är man tråkig. Det är svårt att klä sig idag om man ska bry sig om andras tankar och åsikter, om man inte vågar bryta en stereotyp. Vilket jag tycker är så jävla barnsligt, kan inte alla bara ta på sig det dom tycker är snyggt? Om du trivs bäst i mjukis, gå i mjukis till skolan, även om någon jävel har sagt att man inte har mjukisbyxor utanför hemmet. Om du trivs bäst i killkläder som tjej, handla på killavdelningen. Om du gillar glitter fast du är en matchokille, glamma ner dig. Varför ska vi bara följa strömmen för att vi "måste"?

Jag har kortkort kjol så man nästan ser min stjärt och knähöga strumpor ihop med ett croppat linne. Jag är den minst slampiga människan ni skulle känna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Såååå skönt! Har haft 3-4 dagar med supervärme och strålande väder. Har lyckats bränna till mig ordentligt både i förrgår och igår. Inte dåligt att somna i denna värme och vakna upp någon timme efteråt. Well well, brun blir jag i alla fall. Lite synd bara att jag är i tre nyanser.

Tanken på att jag börjar jobba nästa vecka har sprungit ifatt mig, är lite stressad och panikslagen över att min sommar snart är slut, och att jag ska spendera 3 veckor inomhus i detta väder.
Som tur är så kommer allt det roliga jag har väntat på under dessa tre veckor också så jag borde inte vara allt för less ;)

Likes

Comments

She's on my mind -JP Cooper

Fetish - Selena Gomez

Mandy Moore - Hov1

Gangsta - Kehlani

Sorry not sorry - Demi Lovato

Roses - OutKast

Sliskig - Adinatoor

Mask Off - Future

My own buissnes - Kolombo

Technologic - Daft Punk

Greedy - Ariana Grande

Tårarna i halsen - Tjuvjakt

Hunter - Galantis

Feels - Calvin Harris

There for you - Martin Garrix

GIRLS GIRLS - Icona Pop

Hey Mamma (radio edit) - Sunstroke Project

The water dance - Chris Porter

Electric feel - MGMT

Likes

Comments

Det här är inte en text till dig med psykiska diagnoser, eller till dig som lever i en hemsk omgivning, eller till någon där ute som behöver professionell hjälp.

Jag har fått nog av människor som söker uppmärksamhet via dålig självkänsla. Dessa som konstant kommer med en negativ nyhet så fort denne gnällspik ser lycka hos någon annan.

Det här är min point of view;

Alternativ 1
Antingen så lever man eländigt, hatar sig själv rakt igenom, klagar på sig själv till andra, häver alltid ur sig "om jag endå vore som du" när man får en glad nyhet av en vän, att man konstant mår piss över sig själv. Men fortfarande sitter kvar i soffan med ett medvetande om att man kommer må piss idag, imorgon, övermorgon och dagen efter det - på grund av att man hatar sig själv.

Alternativ 2
Eller så gör man något åt saken. Hatar att man är så blyg - då försöker man prata med folk, steg för steg. Hatar sin hårfärg - då färgar man håret. Hatar man sitt fula rum - då gör man en liten makeover. Hatar man hur ens vardag ser ut - då skaffar man hobbys.

Förstår ni? Sluta klaga på att du har så slitet hår och klipp av det. Sluta klaga på att du har så fula naglar, låt dem växa ut. Bli den du vill bli istället för att sitta och dra ner människor i en negativ ström du har skapat som de inte ens ingår i. Alla säger att det är så svårt att vara den man vill vara. Nej, nej det är falskt. Visst, om du är 11 år och vill ha Kim's rumpa, då får du vänta i 7 år innan du får göra operationen. Men jag menar, att färga håret kan du göra hemma för 60kr? Att börja prata med folk är gratis. Att le är faktiskt gratis, att säga en fin kommentar går du bara plus på. Sluta klaga på ditt liv när du inte ens försöker se solsken när det är molnfritt. Möjligheter finns.

Det finns ingen rätt någonstans att lägga ansvar på någon oskyldig människa över hur mycket du ogillar dig själv. Du kan ta hjälp, ta råd av din omgivning, visst, men ett dagligt klagande som lägger sig som ett tungt grått moln skymmande över någon annans sol begriper jag inte.

Du kan om du orkar. Att vara rädd för förändringar, omgivningens reaktioner förstår jag. Men det är ingen ursäkt till att förstöra någon annans dag.

Färga håret, knäpp ett till örhänge, klipp dig, ut och prata med folk, visa dig med ett leende. Du förlorar så mycket människor om du lever i alternativ 1.


Jag känner så många som lever i en värld av egen skapad negativitet och frågar varför jag inte pratar med dem längre, varför jag tappar dagar på snap och varför jag har slutat säga hej. Jag tänker inte vara någons boxningssäck. Jag står upp för mina vänner och finns där när dom behöver mig, men jag tar inte skit över att någon annan ser ett monster i spegelbilden.

Snälla människor, kan ni i alla fall blomma innan ni vissnar?

Likes

Comments

1. Jag föredrar kjol/klänning (helst en jätte oversized sweater) framför jeans, alla dagar i veckan, känner mig så mycket finare och mer bekväm i det!


2. När jag träffar på djur blir jag en helt annan människa, det är verkligen en av mina safetyzones, och där jag trivs bäst. Gillar djur mer än människor.


3. De flesta säger att jag ser bitchig ut och som att jag verkligen har en dålig dag varje dag innan de lär känna mig. Men sanningen är att jag bara har ett resting bitch face, och egentligen skrattar jag åt allt som man inte ens kan hitta humor i och jag sprattlar runt och skojar med alla i min omgivning!


4. Jag äger fler chokers än vad jag äger strumpor !!? (det är över 25 st..)


5. Jag har färgat mitt hår sedan 10 års ålder. Har en guld-bronsig blond naturlig färg, men trivs inte alls i den. Så jag har haft allt från svart, ljusbrunt, lila, och denna blonda ton jag inte riktigt är bekväm i just nu heller, men mitt hår är alltid ett projekt!


6. Min PMS är inte att leka med. Jag har haft såå många utbrott i skolan, som har med småsaker att göra. En gång bröt jag ihop för att det serverades Kebab med ris i vår restaurang. Jag vill ju såklart ha pommes, (vem äter ens ris till kebeb???) och jag tuggade i mig risen med min kebab och så kom vi tillbaka till skolan och jag bröt ihop totalt. Det var ingen liten tår som rullade ner för kinden utan jag stod där och fulgrät med mascara över hela ansiktet och en klunga av stöttande människor runtomkring mig. Jisses.


7. Jag är så extremt lat, jag kan vakna vid halv ett under dagen, gå upp och ta mig ett glas oboy och sedan lägga mig och sova med musik på i 2 timmar, vakna upp och käka lunch, spela lite och sedan lägga mig vid 22:00 och sova tills klockan 13 igen. Skäms nästan över att ha på snapkartan så alla ser att jag inte tar mig ut ur huset på flera dagar, det är hemskt ju. Folk har faktiskt frågat mig om jag aldrig lämnar huset eftersom jag inte ens syns i resten av min by på kartan heller.


8. Jag har celiaki (glutenintolerans), och jag är laktosintolerant (på en mild grad, tack och lov) och jag äter heller inte fisk eller skaldjur. Bjud mig helst inte på middag under en första dejt. ;)


9. När jag var mindre var jag riktigt sportintresserad, jag har spelat fotboll i många år och så körde jag lite tennis i några år också. Kul var det ju, men jag passade inte riktigt in och jag kände inte glädjen efter träningarna längre. Och idag är jag så ointresserad, följer ingen sport på tv, inga favoritlag. Det enda som är kul är idrotten på skolan.


10. Jag har aldrig drukigt alkohol. Det klart jag har smakat de sista dropparna av en cider som luktar gott osv, men jag känner inget behov av att dricka just för alkoholens skull. På fester osv brukar jag aldrig dricka annat än det som står framme till groggvirket. hahaha. Jag ser verkligen inte poängen i att bli full. Jag har skitkul och kan festa utan att vara berusad och jag vill gärna komma ihåg hur kul natten var dagen efter. Och det värsta jag vet är den här stumma tävlingen om vem som klarar mest/röjer kvällen längst, och avskyyr människor som skyller deras dåliga beslut på deras dricka.

Förstår er som dricker för att höja partykänslan lite också, men det är ingenting för mig. :)
11. Mitt skratt är det många som hakar upp sig på. 9 gånger av 10 får jag komplimanger om hur skrattretande själva skrattet är och hur jag får andra i min omgivning att skratta med. men sedan finns det vissa som inte tål det och tycker att jag låter "som en mås som har satt i halsen" (en beskrivning jag en gång har fått). Och jag tror att hela skolan vet när det är jag som skrattar, jag har inte hört någon annan än mig själv och min mor som har det, haha.


12. Jag har en lillasyster, 4 år yngre, alla påstår att vi är superlika vilket ingen av oss kan förstå. Vi är så olika det går att vara i personligheterna och vi har inte samma ansikte (enligt oss själva) men enligt resten av världen så är vi likadana.


13. Jag har alltid varit med i anti-mobbning grupperna i skolan. När jag gick i 2an i lågstadiet blev jag kamratstödjare, och var det enda tills jag gick ur mellanstadiet. I högstadiet hade vi inget sånt (vilket behövdes?!) och nu i gymnasiet är jag fortfarande med i en sådan grupp. Jag tycker det är såå viktigt med trivsel i skolan, och jag älskar att känna att jag hjälper till och bidrar till det.


14. Jag har ett tics, jag "knäcker" min nacke heeela tiden, när jag inte tänker på det, när jag kommer på att jag inte har gjort det på några minuter, när jag vet att det är ofint/otrevligt att göra osv. Kan inte hjälpa det. För några år sedan var det värre när jag "knäckte" min rygg också, folk trodde att jag skulle gå itu, och jag gjorde tiotals gånger i timmen och ibland till den grad att det gjorde ont.


15. Två av favoritdryckerna är iste i persika smak, och kall Oboy, klarar mig inte utan!!


16. Jag har skrivit eget sedan jag lärde mig att skriva i princip. Jag har såå många noveller, krönikor och berättelser sparat i min google drive. Tycker nästan mina storys från min tid i mellanstadiet är bättre än det jag skrev i högstadiet.


17. Jag har clautrofobi. Hatar att åka hiss, hatar att gå på jättesmå toaletter, livrädd för att råka bli inlåst någonstans. Men att flyga har jag inga problem med, vilket är konstigt. Har räknat ihop att jag har flugit sammanlagt 22 gånger och aldrig varigt rädd på samma sätt.


18. Jag har haft synfel sedan jag var 10, ser ganska dåligt utan extra styrka, men trots det så vägrar jag att använda glasögon på en daily basis. Känner mig inte fin i det och det känns som ett så stort handikapp, även om jag måste använda de för att inte få migrän. Linser vågar jag inte testa, det skulle aldrig funka på mig. Vilket resulterar i att jag inte har på mig brillorna och har konstant dålig syn och huvudvärk.


19. Jag är så larvigt mörkrädd så det finns inte. Jag sover med full belysning på (ja jag lovar) oftast min led, som jag har bakom min sänggavel, katterna brukar av vana sova i min säng så jag slipper vara helt ensam och gud bevare mig dessa varma sommarnätter jag måste ha fönstret öppet.


20. Jag har hemska ledbesvär som hör ihop med min celiaki, läkarna vet inte varför jag får ont, de hittar inget syfte eller ett skäl till varför kroppen reagerar som den gör, men det är massor personer med glutenintolerans som har dessa ledvärk utan anledning. Så jag har ett helvete om vintrarna att bara komma upp ur sängen och energin finns knappt.Likes

Comments

Contains affiliate links

Har alltid tyckt att jag har för lite festkläder och aldrig haft nånting hemma att slänga på mg för att vara lite finare. Men nu efter min rensning av garderoben insåg jag att jag hade mer festkläder än vad jag kunnat tro. Här är några looks som man både kan klä upp och kan klä ner. Eftersom mina kläder inte är särskilt nya så finns det mesta inte kvar i butik, men jag letade fram några liknande plagg!

Likes

Comments

Jag och pappsen, näst intill nykläckt.

Sindy, min best bud och även farfars hund 2002

Ett kort på mig och gurka

Fashionista redan 2001

Här är jag i morgonfrilla med en bula i pannan från en lite för brant kurva runt tv-bordet veckan innan.

Jag och min kusin//partner in crime som sitter och tuggar ostbågar och smider planer

På den tiden då blåbär var gott

Här står jag fullt utrustad för vintern och hjälper pappa med julgranen

Jag och min första kisse, Moses. Han hängde med mig vart jag än gick och var min huvudkudde när jag inte hade någon. Tyvärr gick han bort 2013. Den fetaste, längsta, och tyngsta katten jag någonsin sett, men mysig var han!

Jag en septembereftermiddag som väntar på snön. Fråga mig inte varför de faktiskt tog fram bobben åt mig

Jag och min partner in crime som bygger pepparkakshus

Jag och lillasyrran under invigningen i vårt nya hus

Dåligt ljus, men jag och min kompis efter konfirmationscermonin och precis innan hon flyttade ifrån mig :(

Likes

Comments

Nya inlägg