Jeg er helt forelsket i velvetplagg. Jeg har allerede noen få plagg fra før, men her har jeg samlet noen få favoritter jeg fant som jeg skal ønske meg i fremtiden.

1 HER | 2 HER | 3 HER | 4 HER | 5 HER | 6 HER

Ugh, jeg liker ikke søndager. Skal prøve å legge meg tidlig i kveld (tidlig som i før midnatt). I morgen er det skole, før jeg jobber resten av uka. Bare én uke og to dager til jeg flytter til den nye leiligheten! Gleder meg så utrolig til å innrede rommet mitt. Håper jeg kommer overens med de andre i kollektivet - men det gjør jeg nok helt sikkert.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Jeg elsker høsten. Høsten er en av de vakreste årstidene. Egentlig har alle årstidene noe vakkert over seg, men høsten ligger det en veldig nostalgisk og underlig følelse ved. Iallfall for meg. Hver høst føler jeg meg nostalgisk og faller tilbake til gamle minner som har blitt uklare og tåkete med årene. Høsten får meg alltid til å drikke veldig mye te, lese mange bøker, bla gjennom utgamle tegninger og gå turer i skogen. Eller, siden jeg bor i Oslo nå, blir turene tatt i parken istedenfor.

Å bo i Oslo versus å bo på bygda (der jeg vokste opp), er veldig annerledes fra hverandre. I Oslo virker livet mye enklere i form av at matbutikken er like ved, folk flest kjenner hverandre ikke selv om de er naboer og det er lite tilgang til "skikkelig" skog. Samtidig er alt vanskeligere med tanke på boligpriser og arbeidsmarked. Jeg tror også at man kan bli mye mer ensom av å bo i en by... Jeg slet mye med ensomhet og andre ting da jeg var i tenårene. Noen av de problemene har jeg fremdeles, men til tross for at jeg bor i Oslo, er jeg bedre nå enn før på det psykiske planet. Noe av det tror jeg har noe å gjøre med mitt store behov for individualitet og uavhengighet.

Som tenåring følte jeg meg veldig fanget på hjemstedet mitt. Jeg følte at jeg ikke klarte å være meg selv blant menneskene jeg gikk på skole med. Det var et veldig "lukket" miljø på den måten at alle kjente alle, alle visste - eller trodde de visste - alt om hverandre. Å leve i et sånt miljø uten egentlig å føle at noen kjenner deg eller du kjenner dem, å være alene med nesten ingen venner i et sånt miljø, føltes både ensomt og tungt. Nesten trykkende, som om man blir kvalt. Jeg var raringen, eller freaken, på ungdomsskolen. Alle syntes jeg var veldig rar og annerledes. Jeg hadde også et veldig sterkt behov for å være annerledes. Jeg hatet tanken på å innfri andres forventninger fra meg. For meg føltes det som positiv bekreftelse å være raringen på skolen, for da følte jeg at jeg ikke var som de andre. Da følte jeg at jeg fikk bekreftet at jeg var bare meg selv, og ingen andre.

I byen bor jeg alene, jeg tilbringer tid med mennesker jeg bryr meg om, og som også bryr seg om meg. Jeg trenger ikke tilbringe tid med mennesker som ikke har en positiv innflytelse på meg lenger. Jeg bruker tid på mine egne hobbyer. For meg er det å bo i byen forbundet med uavhengighet fra andre.

Men denne helgen er jeg i hjembygda mi, sammen med familien min. Jeg har savnet dem, og jeg har savnet skogen. Er det én ting jeg alltid kommer til å savne ved dette lille stedet, er det naturen. Parken i Oslo er ingenting i forhold til naturen her.

Likes

Comments

I found a bunch of old drawings when searching for something among my old diaries. Some of my drawings are inspired by strange dreams and nightmares I have had the past years. I miss drawing; I used to draw almost every day for many years, but lately I have been busy with other things. I want to pick up both drawing and painting again. Creating art gives me inner peace.

Likes

Comments

Jeg har lest Ringens Brorskap flere ganger. Halvveis til To Tårn har jeg også kommet, men ikke før nå har jeg fullført hele Tolkiens verk. Reisen har vært langt kortere enn jeg forventet - men den var enda mer følsom denne gangen. I dag på vei hjem fra jobb bladde jeg meg fram til siste side i Atter En Konge, og da jeg lukket den tunge boka i fanget, følte jeg meg både tom, glad og trist på samme tid. Hvordan det går an å føle alt dette samtidig, er for meg vanskelig å beskrive.

En underlig følelse fikk jeg av å fullføre verket, og jeg innså hvor merkelig den verden jeg lever i akkurat nå, egentlig er. Mennesker som haster og traver avsted. Vi lever gjennom mediene, gråter i det skjulte, tar selfies og sluker opp materielle goder. Vi lever i en veldig merkelig verden. En helt annerledes verden er det å finne i bøkene, og det føles godt å synke inn i dem for en stund. Da kan verdenen utenfor glemmes, om så bare for noen øyeblikk. Større lykke enn den jeg har funnet i bøkenes verden, har jeg aldri greid å finne noe annet sted.

Men i den virkelige verden rundt meg nå, gleder jeg meg til å flytte til den nye leiligheten og møte nye mennesker. Gleder meg til å bli ferdig med skolen, gleder meg til å lese flere og flere bøker. Og gjett om jeg en dag vil åpne Ringenes Herre, og nok en gang ta del i Frodo og Sams lange reise.

Likes

Comments

Jeg fikk leiligheten! Akkurat nå føler jeg meg utrolig glad og spent. Jeg gleder meg mest til å innrede rommet mitt. Jeg ser for meg veldig mange grønne planter og flere krystaller og magiske stener. Rommet, og leiligheten, har ganske stor takhøyde og store vinduer. Rommet mitt er helhvitt, og det elsker jeg. Da er det enklere å legge stilen min inn i rommet. Dessuten ligger leiligheten mye nærmere Oslo sentrum enn der jeg bor akkurat nå. Jeg kommer til å legge ut bilder av rommet når jeg er ferdig. Jeg vet ennå ikke når jeg kommer til å flytte inn, men det aller seneste jeg flytter inn blir den 1. november.

Jeg har aldri bodd i kollektiv før. I den nye leiligheten kommer det til å bo alt i alt fem personer, og jeg er veldig nysgjerrig på hvordan det vil gå. Helt ærlig tror jeg at det vil gå kjempefint. Jeg savner egentlig å ha mennesker rundt meg, men samtidig beholde privatlivet mitt. Det er det jo mulighet for i den leiligheten, da rommene vi har er ganske store, mens kjøkkenet vil fungere som et sosialt sted. Jeg snakket allerede med tre andre personer som var på visningen i går, og vi fant ut at skulle vi ende opp i samme kollektiv sammen, så kunne vi godt tenke oss å for eksempel ha én til to faste dager i uka der vi alle lager og spiser middag sammen.

Jeg gleder meg! Og spesielt til å innrede og ta bilder, heh.

Likes

Comments

I det siste har jeg sett på tilfeldige hybler og kollektiv rundt omkring i Oslo, og i dag dro jeg på visning på et kollektiv. Det var utrolig fint der, lyst og høyt under taket, og prisen var ikke den verste jeg har sett heller. Likte meg ganske godt der med én gang. Jeg er redd for å få for høye forhåpninger, og vil helst unngå å bli skuffet hvis jeg ikke får leie der, men jeg må innrømme jeg er litt spent. Akkurat nå bor jeg alene i en liten hybel, og jeg trives, men savner på en måte å ha noen mennesker rundt meg av og til. Jeg har veldig lett for å isolere meg til det punktet der jeg nesten glemmer hvordan jeg skal kommunisere med andre mennesker. Akkurat nå jobber jeg i bokhandel og har med mennesker å gjøre hver eneste dag, og det er bra, men det var en periode i fjor da jeg ikke hadde jobb oftere enn annenhver helg, var student og aldri forlot leiligheten med mindre jeg nærmest var tvunget til det. Det er flere grunner til at jeg har sjekket ut litt andre steder. Skulle jeg ende opp med å ikke få noen tilbud, så er det ikke krise - men jeg håper innerst inne veldig på at jeg skal få leie der.

I det siste har alt gått i jobb og skole. Jeg tar opp matematikken fra videregående fordi jeg ønsker høyere karakter i det faget, og vurderer å begynne på lærerutdanningen til høsten. Fast bestemt er jeg ikke helt ennå, for det er utrolig mye annet jeg liker å gjøre; for eksempel fotografi, malerkunst og skriving. Skriving er nok det jeg er mest lidenskapelig for. Vi får se hva fremtiden bringer.

Leppestiften blir helt smudgy etter en hel dag. Har blitt helt forelsket i mørk leppestift i det siste; jeg synes det gir en interessant kontrast til min bleke hud og lyse hår. Egentlig kjøpte jeg den leppestiften fra Nyx på grunn av navnet, Transylvania. Jeg har utrolig lyst til å reise til Transylvania en dag og utforske det berømte slottet Bran Castle, som legenden om Grev Dracula stammer fra.

Likes

Comments

Hører på Aurora (hun er fantastisk, jeg elsker henne), rydder i leiligheten og tegner i ny og ne. Begynte å se på en dokumentar ved navn The Nightmare (den er på Netflix), men tør ikke fortsette å se den alene. Den vekker en del minner fra barndommen. Jeg opplevde det man ser i den dokumentaren i årevis og trodde jeg var helt alene. De kalles på engelsk for shadow people. Nå leser jeg som en gal om dem og føler at noe jeg bare trodde jeg opplevde, egentlig er et kjent fenomen blant tusen andre mennesker.

Har du hørt om shadow people?

Likes

Comments

Jeg har anskaffet meg en lilla ametyststein. Dette er fordi jeg har veldig mange underlige drømmer og mareritt som jeg gjerne vil prøve å forstå bedre. Ametyst skal visstnok - hvis man har troen på det - hjelpe deg med å tolke og tyde drømmene dine bedre. Jeg har allerede prøvd å tolke drømmene mine og andres i flere år, så hovedmotivasjonen min bak å skaffe meg denne steinen er nok fordi den er så vakker og nydelig å se på.

Den skinner og glitrer, som gjør den bare enda vakrere, men det får meg også til å tenk på Tolkien, som skrev: "All that is gold does not glitter, not all those who wander are lost." Likevel velger jeg å følge magefølelsen min. Hele livet har jeg fulgt magefølelsen og intuisjonen min, og i mange tilfeller har det vist seg at intuisjonen min hadde rett, selv hvis allmenn fornuft og alle andre rundt meg sa det helt motsatte. Jeg føler at steinen gir fra seg en beroligende og inspirerende energi.

I det siste har jeg forresten begynt å gå med mørk leppestift. Tidligere følte jeg meg litt ukomfortabel - og man får en del blikk - men nå elsker jeg det. Jeg synes det er en fin kontrast til håret og huden min. Jeg er ganske blek og har jo sølvhvitt/sølvblondt hår, som gjør det til en ganske interessant look.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal navngi steinen min for ennå, men jeg finner det ut. Det må være et navn jeg føler klinger godt, er litt unikt og som føles naturlig ut når jeg bruker steinen.

Her er min lille samling av både steiner og smykker. De to sorte steinene husker jeg ikke navnet på, men jeg har desperat forsøkt å finne det ut for å huske hva de skal være gode for. Jeg husker noe med at den ene sorte skal hjelpe med å komme nærmere jorda og føle seg mindre "spacet ut". Å føle seg "spacet" er noe jeg har følt på hele livet, å føle seg litt rar og som om beina ikke helt er plantet i jorda. Det kan være slitsomt mentalt for hodet å hele tiden gå rundt og ha problemer med å knytte seg til virkeligheten, og jeg føler dette året (siden jeg kjøpte steinen i mars) at den har hjulpet meg med å bli mer realistisk og målrettet.

Likes

Comments

Jeg elsker å være alene. Det er en av de beste følelsene jeg vet om. Å bare være for meg selv uten noen andre rundt meg. Jeg elsker å være stille og betrakte verden, bare tenke og dagdrømme og leve i min egen fantasi. Jeg har utrolig mange drømmer inni hodet mitt, merkelige tanker som aldri ser dagens lys.

Andre ganger går jeg inn i et slags mentalt stadium der jeg ikke tenker på noe som helst annet enn et tomrom, et mørke. Mørkt som i tomhet - kanskje et sort hull i verdensrommet - ikke som i nødvendigvis negativ forstand. Men jo, litt negativt er det til tider. Av og til er det så mørkt at det gjør vondt, andre ganger bare som om lyset har blitt slått av.

Jeg klarer sjeldent å sovne fordi jeg ligger og tenker på så mye rart. Verdensrommet, mest av alt. Romvesener, sorte hull og mulig liv på andre planeter. Skulle ønske jeg kunne møte romvesener - sett at de er der ute et sted.

Har hatt en del vonde mareritt i det siste, men det går litt bedre nå. Et av marerittene var så grusomt og vondt at jeg ikke orker å skrive om det. Drømte også at jeg kunne fly sist natt, som gjorde meg litt glad på innsiden. Jeg elsker flyvedrømmer. Da er alt mulig. Kan man fly, er det ingenting som stanser meg fra å forlate jordkloden vår.

​Jeg fant forresten en helt perfekt kjole i dag. Jeg elsker lange, sorte kjoler, men de fleste jeg har funnet er uten ermer. Jeg er ikke så glad i hvordan armene mine ser ut, så jeg falt for den øyeblikkelig da den ikke viser for mye av kroppsformen min. I tillegg er den ikke så tung i stoffet som noen lange kjoler er, og den er myk og deilig.

Jeg har helt ærlig ikke brukt bukser på flere måneder fordi jeg synes de er så ukomfortable. Jeg liker å gå i helst litt for store, sorte klær, selv om det for noen kan virke litt kaldt og reservert.

Var på Shangri-La i dag. Det er et koselig sted. De har et Ouija Board, men jeg vet ikke om jeg tør å ta det i bruk. Har alltid hatt lyst, men noen i min vennekrets overbrakte nyheter om at de hadde hørt fra en tredjepart jeg ikke kjenner at det kunne være en dårlig idé. Hvorfor vet jeg ikke, men det gav meg en følelse av at det ikke krever mer enn min egen nysgjerrighet for at det kan gå galt.

Oppdaget også flere amethyst-stener der inne, og jeg har lenge hatt lyst til å skaffe meg en. Det sies at de skal være behjelpelige med å tyde sine egne drømmer, noe jeg er veldig interessert i.

Likes

Comments

Siden jeg tar opp matematikken for å forbedre karakteren min og i tillegg jobber ved siden av, har jeg ofte følt mangel på motivasjon. I dette innlegget skal jeg skrive en liten liste over ting jeg pleier å gjøre når jeg føler meg enten fortapt, umotivert eller sittende fast. I dag føler jeg alle disse tre tingene. Denne mandagen føler jeg på en måte at absolutt alt går galt og ingenting fungerer, så her er noen steg jeg pleier å gjøre for å bli kvitt - eller forminske - disse negative følelsene. Når de først sitter i deg, er det vanskelig å bli kvitt dem fordi de har en tendens til å overbevise deg om at de aldri kommer til å forsvinne og at ingenting kommer til å bli bedre

1. Ta en dusj.
Hvis du ikke allerede har dusjet, gjør det. For meg fungerer dette som en resetknapp der jeg kan skylle vekk negativ energi og føler at jeg starter på nytt.

2. Spis noe.
Å spise noe kan hjelpe deg hvis du har lavt blodsukker og er trøtt og sliten i hodet. Få i deg noe mat før du fortsetter å jobbe. Ta en pause uten å tenke på arbeidet og returner senere til arbeidsplassen. Mange jobber uten stopp uten å legge merke til at de trenger en pause med mat og drikke. Hvis du har jobbet med noe og ikke skjønt hvorfor du føler deg forferdelig, prøv det!

3. Rydd vekk alt på arbeidsbordet/skrivebordet ditt, og vask det gjerne med en klut for å fjerne støv. Sett frem kun de tingene som er nødvendig for oppgaven du skal utføre.
Dette fungerer også som en slags resetknapp. Du føler at du starter med blanke ark. Er skrivebordet ditt ryddig, vil du også tenke klarere og mer ryddig i forhold til oppgaven du har foran deg. Ingenting på bordet vil ta oppmerksomheten vekk fra oppgaven, og du vil føle det er mye lettere å konsentrere deg.

4. Snakk med noen om at du føler du ikke får det til.
Du trenger ikke nødvendigvis klage, men bare snakk med noen om hva du føler. Føler du at ingenting går din vei, kan det å snakke høyt om det til andre hjelpe deg med å bli kvitt det negative som bobler inni deg.

5. Skriv en liste over det du må gjøre, steg for steg.
Dette høres kanskje ut som noe som vil få en til å føle seg verre, men dette hjelper enormt. Man får en oversikt over nøyaktig hva man skal utføre. Å krysse ut når man har gjort noe kan være veldig tilfredsstillende og få deg til å føle deg mer vellykket, spesielt hvis man sliter med å føle seg mislykket eller at alt man gjør går galt.

Og det jeg har gjort for å føle meg bedre og mer motivert i dag, er å skrive denne listen over ting jeg kan gjøre. Nå skal jeg faktisk spise, og hele skrivebordet mitt er strøkent så jeg bare kan fokusere på det jeg skal gjøre.

Likes

Comments