Förra måndagen, första dagen på mitt nya jobb hände en sak som förändrade allt. På söndagen, dagen innan, gjorde jag ett graviditetstest som visade sig vara positivt - vilket ledde mig till att boka en aborttid så fort som möjligt eftersom jag redan var säker på min sak, kan man i princip säga. Sen visste jag inte hur långt gången jag var, så det är såklart alltid viktigt att göra ett ultraljud så fort som möjligt. Både jag och min pojkvän är överens om att vi känner att vi inte vill/kan/bör ta ett barn till världen just nu. Inte när man inte har de bästa förutsättningarna för att barnet skulle få ett bra liv som jag vill kunna ge det. Så var valet liksom ändå rätt självklart. Det finns så många exempel på unga mödrar som inte verkar ha tänkt igenom allt ordentligt. Jag vet om flera stycken som har tagit ett barn till världen och sen sorgligt nog lämnat den ensam. Ibland kanske man inte har förmågan att ta hand om ett barn och då tycker jag att man ska ha det i åtanke om man blir gravid. I vissa fall har både mamman och pappan dött, och det var väldigt nyligen. Det är så himla tragiskt! Och jag tänker på deras, och deras barns nära och kära.

Sen finns det såklart även fantastiska unga mödrar, vilket dels en av mina bästa vänner är, hon är en person som jag ser upp till som fan. Hon är tamejfan en av de bästa mammorna jag vet, och hon är bara ett år äldre än mig. Det är respekt att klara av att ta hand om ett barn när man är så ung, och dessutom nyligen separerad. Det är en stark tjej som verkligen inspirerar mig.

Hur som helst är det förstås ett väldigt svårt beslut att göra en abort. Även fast jag alltid haft svaret klart i mitt huvud. Så länge jag inte har ett förstahandskontrakt på en bostad, stabilt jobb etc. så kommer jag inte skaffa barn. Men när tiden är rätt så vill jag absolut ha barn!

Detta är dessvärre inte heller den första abort jag gått igenom, utan den andra. Jag var 19 år första gången, hade precis tagit studenten och kände att det hela kom som en chock. Det var för det första oplanerat, så plötsligt stod jag inför ett beslut som jag var tvungen att ta som inte direkt var det lättaste. Men jag och min dåvarande pojkvän var realistiska och kände att vi inte var redo, så dels därför tog vi det beslutet. Hur som helst slutade det hela med att jag hamnade i en djup depression som följd av det hela. Jag önskar inte ens min värsta fiende att behöva gå igenom detta, och det är därför jag delar med mig av mina erfarenheter för att uppmuntra er till att alltid vara försiktiga, och d.v.s. att se till att man har ett preventivmedel om man har ett aktivt sexliv.

Det är massor av tankar och känslor som tillkommer med alla hormoner och förändringar som sker i kroppen vid en graviditet. Och trots att jag höll fast vid mitt beslut så har jag mått väldigt dåligt över detta och känt en stor sorg. För det är ju faktiskt som att ett litet liv dör.. "Sån tur var" så var jag åtminstone inte alls långt gången den här gången, men det var fortfarande jobbigt beslut att ta och jobbig grej att gå igenom. Jag tänker inte gå in på detaljer då det trots handlar om mitt privatliv. Men om jag säger såhär, så tror jag att många kanske känner igen sig i att behöva gå runt med en klump i magen på grund av en intensiv period av massor av olika faktorer som påverkat mitt mående. Däremot kommer det ju sån tur nåt gott även ur nåt ont, vilket är en lärdom för livet och ett mer vuxet ansvarstagande.

Efter att allt detta är slut så kommer jag att testa mig på ett nytt preventivmedel. Det är en ny sorts spiral som är jätteliten och har sjukt lite hormoner i sig. Den kan man ha i 3 år, och den utsöndrar så lite hormoner per år att jag tror (och hoppas) att den kommer passa mig bra. Den ger ut typ 6 p-piller per år, så att säga. Vägen till det rätta preventivmedlet för just dig kan vara svår om du har otur, så som den varit för mig. Jag har testat både det ena och det andra men har ännu inte hittat nåt som passar just mig. Nu återstår det att se hur bra den här lilla (och rosa! haha) spiralen fungerar på mig.

Se till att ordna ett preventivmedel som fungerar bra för dig. För annars kan det hända att man plötsligt en dag ställs mot väggen då man inser att man är gravid och automatiskt ställs till ett val. Ta bort eller ha kvar? Jag lovar er, allt detta vill man verkligen slippa behöva vara med om. Så var försiktiga och skydda er!

Puss & kram, och ta hand om er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag prövade mig på en metod jag såg på nåns youtubevideo om hur man tar bort pormaskar direkt med en hemmakur.

Du behöver en två produkter, tandkräm och bakpulver, samt en skål och en sked (jag rekommenderar att ta en liten sked, för jag tog en matsked och det blev sjukt mycket över.) Vilket är onödigt, så det är värt att tänka på!

Blanda samma mängd bakpulver som tandkräm i en skål och applicera det område du vill behandla. Jag la blandningen på näsan och använde bara pekfingret med handen i en skrubbhandske, tvättade bort direkt och blev helt sjukt len och totalt fri från pormaskar. Har aldrig tyckt att såna där peel-off maskar varit så bra, men jag kör på dem ibland också.

Hur som helst en sjukt grym grej som avsolut är värt test att testa!

https://youtu.be/Ll5Dbbm2yzo

Likes

Comments

Har alltid tyckt att nudefärgade naglar är snyggast. Men det är snyggt med nude i alla möjliga olika nyanser och toner, inte bara den här "vanliga nudenyansen" som är ljus och beigeaktig. Det här som jag har på mig är en mörkare variant av den här nudetrenden. And I like it!!

Likes

Comments

Är så sugen på att hitta på nåt kul och vara lite äventyrlig! Nu när jag börjar jobba om några dagar ska jag spara så jag och min babe kan göra nåt kul.

Hittade en hemsida som har en massa bra erbjudanden på allt från aktiviteter till mat och kulturevent. Jag skulle vilja göra massor, men framförallt att flyga luftballong (kostar 1995kr) och testa tandemskärmflyg (kostar 995kr).

Gå in på http://www.greatdays.se för att se om du hittar nåt kul för dig själv.

Likes

Comments

Jag har uppenbarligen lite svårigheter med att bestämma mig för vilken portal jag vill blogga från. Jag har hur som helst fokuserat på min gamla blogg på devote nu senast, vet inte varför det blev så. Men just nu är det i alla fall så.

Har lite nyheter att berätta om som känns så jäääkla peppande, som finns uppe på gamla bloggen.

Gå in på den här länken för att komma till min blogg:

http://www.devote.se/alinan

Likes

Comments

Tills det att jag har ordnat allt med bloggflytten så kommer jag i stället att uppdatera på min gamla blogg. Den finner ni här:

http://alinan.devote.se

Likes

Comments

Nu byter jag bloggportal från till Nouw, könner att mina fem år på Devote fick räcka där. Men det här blir nog en bra ny början för mig!

Länk till min förra blogg: http://alinan.devote.se

Likes

Comments