-There is no elevator to success, you have to take the stairs

Då ska jag försöka sammanfatta de senaste veckorna i Florens eftersom jag inte har uppdaterad på länge. Anledningen varför jag inte har uppdaterad är för att jag har helt enkelt prioriterat annat samt också haft fullt upp med att lära känna alla. De som följer mig på sociala medier märkte kanske att jag hade en roomie under 2 veckor. Jag och Savannah lärde känna varandra första dagen i skolan på Welcome Day och hon berättade då att hon inte hade hittat något boende än. Själv vet jag hur svårt det är att hitta det i Florens därför erbjöd jag, och berättade att hon kan stanna hos mig tills hon hittar någonting. Väldigt spontant erbjudande av mig måste jag säga, men det visade sig att vi klickade så bra tillsammans och hade super roligt. Det blev några vinflaskor, dansfyllda utekvällar samt sömnlösa nätter med skratt. Det var lite roligt när vi träffades första dagen då hon är också polsk och satt framför mig, bredvid en kille som är svensk. Det blev lite för många språk för mig till slut  då Savannah pratade polska med mig, Oscar svenska och så satt jag bredvid en annan kille också som pratade engelska. Men roligt var det att träffa någon från Polen och Sverige redan första dagen, nu ska man bara lära sig Italienska också. 


Skolan känns fantastiskt och det känns verkligen som jag har valt rätt utbildning. Det är intensivt och det är mycket eget arbete efter skolan, men eftersom det är Fashion Design och Fashion Business i ett program så har jag inte förväntat mig att det kommer bli lätt. Det är faktiskt ganska häftigt att vi är de första som läser ett sådant program, då det inte har införts än i någon annan skola än Polimoda vilket tror jag kommer öppna många dörrar i framtiden.


”Fashion Design Management is the new reality program to form the 21st Century designer. This figure is able to write their own destiny by creating a collection with a business model in mind.”


Denna veckan har mina fina systrar varit och hälsat på mig, men mer om det i nästa inlägg. KramBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

-Where life happens

Här en min lilla lägenhet på 30 kvadratmeter. Det krävde lite tid, ansträngning samt tålamod att hitta en bra lagom stor lägenhet i centrala Florens, men till sist så hittade jag en. Jag bokade biljett till Italien i augusti, två dagar innan jag skulle kolla på den. Åkte ner själv och när jag klev in i lägenheten visste jag att den här var perfekt för mig samt att jag kommer inte hitta en billigare och lika bra. Priserna på lägenheter i Florens är kolossalt höga speciellt i centrum, men även lite utanför centrum skiljer det inte så mycket. Jag ville verkligen bo själv första året men kan tänka mig att dela kanske nästa år när man har fått lära känna någon man klickar med. Lägenheten är i en gammal byggnad men jag tycker ändå att vi har lyckats att få den mysig och fin. Jag trivs verkligen i den och känner mig som hemma.

Likes

Comments

-Life is a combination of magic and pasta.

Hej på er!  Genom att följa bloggen kommer ni kunna följa mitt liv i Italien. För de som inte vet så har jag nydligen flyttat till Florens för att studera Fashion Design Management at Polimoda. Efter flera månaders förberedelser och väntan, befinner jag mig äntligen här, i ett av de vackraste och mest inspirerande städerna jag har besökt.

Jag har varit här i en vecka nu och har jag kommit i ordning med lägenheten men också fått hinna känna mig som hemma. Jag hyr själv en 1:a mitt i centrala Florens vilket är verkligen så skönt då jag har nära till allt, men också att det känns tryggare när man ska ut på kvällarna eftersom det alltid finns folk som rör sig här i centrum. (Bilder på lägenheten kommer inom närmaste dagarna.)

Min skola börjar på måndag så just nu kan det kännas lite ensamt mellan åt men vilket jag tror löser sig så fort skolan har börjat. Jag utnyttjar den lediga tiden som jag har nu till att komma in i allt som laga mat, tvätta, handla eftersom det är första gången jag har flyttat hemifrån. Det är också mycket annat som jag måste skaffa som bankort, simkort,busskort … Vilket tar så mycket mer tid att fixa här än hemma eftersom allt är nytt och på Italienska. Jag njuter av det fina vädret. Idag ligger temperaturen på 25 grader vilket är helt underbart, är så överlycklig att jag slipper det tråkiga regniga vädret i Sverige. Äntligen kan jag använda mina sommarkläder som gömde sig i garderoben hela sommaren i Sverige, det är livet det.

Tanken är att bloggen ska vara på engelska för att alla ska kunna följa mig, vänner och släkten från Polen, men jag känner att jag börjar på svenska innan jag har kommit in i det engelska språket. Jag kommer uppdatera så ofta jag kommer ha tid och ork, och ni får mer än gärna kommetera om ni är nyfikna på nånting eller vill veta mer om utbildningen. KRAM!Likes

Comments