Lovina blev nästa stop. Vi tog uber från Cantik homestay i Ubud som ligger mitt på Bali genom bergen och stannade vid ett vattenfall och en känd park.

När vi var framme i Lovina som är en väldigt liten by kom vi fram till att det var tur att vi inte bokade fler än tre nätter här. Det fanns inte särskilt mycket att välja på i restaurang eller aktivitet, förutom det vi redan hade planerat in som att se vilda delfiner samt se många vattenfall.

Nästa dag blev en heldag med att åka runt och besöka fler vattenfall som fanns i närheten av Lovina. Man fick åka rutschkana ner för vattenfallen hoppa från 5,10,15 meters höjd samt bada. Alicja hoppade från 5m och Casper vågade sig på 10m. Alla vattenfallen var helt magiska och vi älskade de trots att vattnet var bara 20 grader.

Nästa dag, tidigt på morgonen tog vi oss ut på havet med en liten båt för fem personer i jakt på delfiner. Det var en speciell upplevelse då vi tyckte att det var häftigt att se delfinerna så klart, men vi samtidigt så upplevde vi att vi störde delfinerna i deras natur. Vi ska bara klargöra att där fanns vääääldigt många båtar som "jagade" delfinerna och alla ville komma närmst för att få fina bilder. Det kändes okej att köra efter dem i en halvtimme men sen fortsatte alla båtar ytterligare en timme och det kändes för mycket. Vi vill se men inte stoppa delfinerna från att äta eller vad dem nu gör i det området. 🌿Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ubud bjöd på massor med äventyr. Vi har besökt monkey forest, Tegalalang Rice Terrace, Spa, Yoga house och varit på rafting i Ayung River. 🌴

Aporna bjöd på show i monkey forest. De klättrade upp på människorna så fort de fick syn på mat eller någonting intressant. Väldigt söta när man inte har flera som klättrar i ansiktet.

Utsikten över risfälten i Tegalalang var magisk och man blev imponerad över hur väl organiserat det var.

Rafting i Ayung River var en spännande upplevelse, ingen av oss har testat forsränning tidigare. Det blev inte riktigt som vi väntat oss. Vi klarade oss ganska bra från att bli genomblöta av floden men sen kom kineserna i sina båtar och det blev ett stort vattenkrig mellan båtarna. Kläderna blev genomblöta och vinnarinstinkten bland grabbarna kom fram. Vattenkriget vann vi och kineserna fick stanna vid kanten för att undvika oss. Casper firade vinsten med fransman dem kände sig stolta över vinsten i kriget så vi åkte i mål blöta,nöjda och belåtna.

Massage och skrub kändes nödvändigt efter vår rafting. Kroppen var sliten på sina ställen efter två timmar i floden. Vi fick välja olika sorters dofter och effekter på oljan i massagen och skrubben. Man fick också välja hur hårt massagen skulle utföras, jag valde mellan "soft/medium/deep" och tänkte att en liten indones på 50kg kan väl inte trycka så hårt.. jag valde "deep". Det fick jag ångra när hon tryckte armbågen i ryggen, som tur är så kändes det väldigt mycket bättre dagen efter.

Yogan var jobbigare än vad vi förväntade oss. Det var skillnad mellan yogan i Sverige vi har varit på än den här. Det var en upplevelse för båda oss som vi definitivt gillade.

Vi njuter av Bali till 100% men vi har också haft mindre roliga hädelser. Alicjas mobil gick sönder, det är också därför vi inte har lika många bra bilder att publicera. Vi har också fått besöka vårdcentralen här. Det var förvånansvärt billigt för att vara utomlands men de var trevliga och kunniga och hjälpte oss direkt fast klockan var 05.00 på morgonen. Vi hoppas att vi klarar oss utan hinder när vi tar sikte mot Gili. 👣

Likes

Comments

Hej! Vi har tyvärr haft fullt upp och bloggen har vi helt enkelt inte hunnit uppdatera på ett tag. Vi började vårt äventyr på Bali i en stad som heter Canggu. Det var en mysig upplevelse då vi bodde i kojor gjorda av bambuträd. Under dagarna tog vi lektioner för att lära oss surfa. Det gick bra tycker vi men ganska svårt i de stora vågorna. Det var tre mysiga dagar med strandchill, lite shopping och god mat. Vi hittade två supermysiga organiska caféer/restauranger där vi njöt av deras fantastiska drinkar och mat. Just nu befinner vi oss på Lembongan Island som är en liten ö utanför Bali. Det tog ca 30min med båt för att ta sig över men hit ska man definitivt om man är på Bali. Stränderna och utsikten över havet här är helt magiska. Lembongan Island är ett litet paradis. Vattnet är himmelsblått och man får aldrig nog av det. Igår var vi och snorklade över tre korallrev, minst sagt en speciell upplevelse. Fiskar i alla olika färger och storlekar. Vår nästa destination är Ubud, vi hörs!

Likes

Comments

Vi började dagen med att besöka ett "turtle hatchery" där en trevlig och kunnig man guidade oss. Vi fick se massor med sköldpaddor som har blivit skadade av fiske. Där fanns många bebis sköldpaddor som kläcktes kvällen innan och som ska släppas ut i havet idag på kvällen. Därefter checkade vi ut från vårt hotell i Tangale och tog bussen mot Hikkaduwa. Väl framme på vårt nya "homestay" bestämde vi oss för att tvätta alla våra smutsiga kläder. Vi hade tvättmedel med oss hemifrån och baljan med vatten fick vi låna på vårt homestay. Tvätta förhand i 40 graders värme är ganska utmattande måste vi säga. När allt blev rent och klart tog vi oss mot centrum för att äta och sedan spenderade resten av dagen på stranden. Perfekt dag. Imorgon är vår sista dag på Sri Lanka, sen flyger vi mot vår nästa destination, BALI! 🌴

Likes

Comments

Hej allihopa. Vi ber om ursäkt för dålig uppdatering men de senaste dagarna har varit väldigt kaotiska men samtidigt upplevelserika och spännande. Här kommer ett stort inlägg om vad som har hänt de senaste dagarna.

Vi lämnade Sigiri i en tuk-tuk till en större stad för att ta en buss till Adam peak som var får nästa destination. Vi åkte en fullproppad stadsbuss utan a/c 3,5h till Kandy där vi sedan bytte till en annan buss för att åka ytterligare 3,5h. När vi kom fram till bussens slutstation hade vi fortfarande 1h kvar till vårt hotell. Hungriga och trötta tog vi snabbt beslut för att ta en tuk-tuk omedvetna om att vi ska åka upp med den upp för ett berg. Tuk-tuk är en mopedbil utan dörrar och bälte som går Max 70km/h. Det var spännande resa kan vi lugnt säga.

När vi checkade in på hotellet och beställde mat fick vi veta att man börjar gå upp för berget kl 02.00 för att fånga soluppgången och temperaturen på natten är lagom för att klättra upp i. Det betydde 2,5 sömn för oss efter att ha varit vakna i 14h. Vi sov 20 minuter istället för våra kära 2,5h då där var massor med mygg på rummet.

Alarmet ringde, det var bara att ta sig upp och klä på sig sina kläder. Vi började gå från vårt hotell mot ljuset uppe på berget och det kom människor från alla hörn. Vi var ett helt gäng som vandrade från basen, när vi väl såg trappornas start så var trapporna halvfulla med familjer från Sri lanka som skulle ta sig till templet som befann sig på bergets topp. Alla skulle upp, kvinnor i 60-80 ålderns klättrade upp samt nyfödda barn bars upp. Vi kämpade oss upp till toppen. Våra kläder var genomblöta och krampen var nära. Men vi klarade det, efter 3,5h vandring med 2 pauser på 10min fick vi njuta av en magisk utsikt från Adams peak!

Vi tog oss ner på 2h och bokade taxi som tog oss till Nuwara Elia. När vi väl kom fram till villan vi skulle stanna en natt på, drömde vi bara om att lägga oss i en säng och sova ut. Uppe på vårt rum insåg vi att Alicjas mobil är borta och att den är förmodligen kvar i taxin som hade kört iväg för 30min sen. Vi hade inget nummer till taxichauffören eller hotellet som arrangerat taxin till oss. Damen som ägde villan vi precis checkade in på var så snäll och kontaktade alla hon kände som kunde hjälpa oss. När vi började tappa hoppet på att vi kommer få tillbaka mobilen
så rullade en taxi in på uppfarten. Det var samma taxi som vi åkte med . Taxichauffören hittade mobilen och körde hela vägen tillbaka för att ge den till oss. Tårarna rann och vi blev överlyckliga. Vi betalade honom en summa pengar som för oss var inget jämfört med hur mycket mobilen är värd, men för honom väldigt mycket pengar. Den dagen avslutade vi på en fin restaurang med vin och öl till riktigt god mat.

Dagen därpå tog vi ett tidigt tåg till Ella. Resan var en upplevelse i sig, vi fick se mycket av Sri Lanka och utsikterna var häpnadsväckande. Just nu befinner vi oss i Udawalawe och ska upp 04.30 imorgon för att åka på safari. (PS vi har fortfarande värk i våra ben sen Adams peak.😳)

Likes

Comments

Hej på er! Idag började vi dagen med att äta frukost med en fantastiskt utsikt över elefanterna i floden. Strax där på kom vår taxi som tog oss till Sigiriya. Vi checkade in på vårt hotell, åt lite och sedan bestämde vi oss för att ta sig till den kända klippan Lions Rock. Vi lånade cyklar på hotellet och cyklade iväg med inställningen att vi cyklar åt rätt håll och att klippan vi ser framför oss är Lions Rock. När vi väll var framme inser vi att vi har kommit fram till en annan klippa som vi bestämmer oss för att bestiga istället. Det tog runt 25 min att klättra upp men i denna värmen var det rätt jobbigt får vi erkänna. När vi väl nådde toppen var utsikten helt fantastisk. Där stannade vi ett bra tag och bara njöt. Nu ligger vi i sängen mätta och belåtna och ska göra en plan för morgondagen. Vi får se, vi kanske hittar rätt till Lions Rock imorgon. 😂

Likes

Comments

Igår påbörjade vi vår resa. Första destinationen, Sri Lanka. Flygturen gick bra förutom att casper fick knappt plats med sina långa ben samt tog sönder två flygstolar. (Inga allvarliga skador skedde) 😂 Efter vi hade landat tog vi taxi till vårt hotel Pinnalanda. Bilturen tog 2h och var själva upplevelsen i sig då alla här kör som de vill. De var några gånger vi trodde vi skulle dö men tillslut kom vi fram till vårt underbara hotel som ni kommer få se mer av imorgon.🌴

Likes

Comments