Mitt hår har en väldigt lång lista av behandlingar, hårfärger och stylingar som det har gått igenom. Det har varit i alla färger och nyanser man kan tänka sig. Det senaste året har jag varit snällare mot det än vanligt. Jag har snart haft samma hårfärg i ett helt år, som känns bra men även lite tråkigt. Jag får ryck ibland och vill färga det till mahogny (brun-röd) eller någon annan färg, men nu när jag har blekt det i nästan ett år känns det lite meningslöst och jag trivs hyfsat i ljust. Det jag saknar mest är längden jag hade förr... Och ja nu är det kort efter all tortyr. Jag har clips hemma men det är inte samma sak, det är jobbigt att sätta in och ser inte alltid jätte naturligt ut. Funderar starkt på att höra en riktig hårförlängning (vax eller nail Hair metod) . Många har sagt att det kan klia och vara obehagligt de första nätterna men att det även sliter på håret mer eller mindre, det är just det jag är mest rädd förr efter att fått kvalitén på håret betydligt bättre.
Stort tack till min frisör Malin från Xclusive, Kristianstad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är en väldigt rastlös människa speciellt när jag inte har så mycket och göra, då brukar jag tvinga med några vänner på mina så kallade "äventyr". Ett "äventyr" enligt Alicia kan vara allt möjligt men måste uppfylla 4 punkter:
1. Gör det spontant.
2. Utforska på nytt (ändå fall du har varit där innan så kanske du hittar något där eller i närheten du inte la märkte till innan).
3. Man ska inte vara rädd för att ta risker.
4. Äventyr måste börja vid skymning eller senare och kan pågå hur länge som helst.

Mål med ett äventyr är att se något nytt, koppla av och ha kul. Sök upp olika ställen att besöka; sevärdheter, sjöar eller vad som helst. Destinationen kan vara långt iväg men även hur nära som helst det kvittar, ni bestämmer. Eller så har man ingen destination, ta bilen eller cykeln och se vart man hamnar?

Idag besökte jag Emil och Linnea Forsakar som ligger i Degeberga, Skåne. Med tanke på att vi alla bor ganska nära Degeberga har vi redan besökt platsen sen tidigare. Forsakar är ett jätte fint vattenfall mitt i en väldigt mysig skog full av klippor, man kan välja mellan att gå en ganska lång bit eller ta sig direkt till vattenfallet som vi då gjorde.
Därefter körde vi in på en liten grusväg där Emil tidigare hade varit och fiskat. En bit bort fanns en väldigt hög kulle i en kohage. Vi kämpade upp oss den branta kullen som gav av en super fin utsikt över byn och solnedgången, som gav det lilla extra. Det slutade dock med att Emil blev jagad en hel flock kor och jag skaffade en ny kompis, en get.

Likes

Comments

Det finns väldigt delade åsikter om just detta resemålet. Vissa tycker att Magaluf är "uttjatat" andra tycker det är rena paradiset. Vi alla är olika och tycker olika, tur det. Jag är en av dem som blev kär i staden, människorna och stämningen. Alla man träffade på var öppna och så himla glada. Humöret är på topp och den positiva energi strålar ut från både dem som har bott där hela livet, från dem som jobbar där över sommaren och självklart från turisterna. Jag hade tyvärr mindre kul de första dagarna, jag vaknade upp dagen vi skulle åka med världens förkylning som inte var så roligt. Inte feber på planet ner till Maiorca heller. Men men första kvällen fick bli smärtstillande, ginger shots och en skön morgonrock medan alla andra gick ut och festande. Dagen efter mådde jag mycket bättre, men var fortfarande väldigt förkyld. Det blev inte många timmars sömn heller för den delen, staden lever dygnet runt. Jag hade velat åka ner dig igen i en månad och gå bartender kursen (denna gången frisk) till nästa år. Att komma iväg från verkligheten är det bästa som finns, leva i nuet med inga problem eller bekymmer.

Likes

Comments

Igår fick jag en riktig vårkänsla. Efter att jag var klar på gymmet började solen skina, det var inte jätte kallt och faktiskt ganska skönt. Så jag ringde min vän Linnea och frågade fall hon vill ut och gå på stranden. Vi tog med oss hundarna och gick en bit längst havet och ut på bryggan. Tyvärr när vi väl kom till stranden blev det kallt och dimma. Längtar tills man kommer kunna gå runt i vårjacka, sneakers och ha solbrillor. Liksom när det varken är för varmt eller för kallt.

Likes

Comments

För någon anledning så har människor kommit på något som kallas för nyårslöfte. "Detta året ska jag sluta röka" "från och med januari ska jag börja träna" känner ni igen er? Krigar i januari för att bevisa något för sig själv eller någon annan. Jag har inget speciellt nyårslöfte faktiskt bara en liten önskning. Såklart vill jag höja mina betyg, fortsätta med träningen och försöka lägga mig tidigare än 5 på morgonen alltså få tillbaka rutiner i livet. Detta räknas nog mer som mål. Ett tips till er som tycker om sånt med nyårslöften, ha inte ett mål som är för långt iväg eller som ni inte är pepp på. Försök förändra era liv för er själva aldrig för någon annan. Håller tummarna.

Likes

Comments

Att hitta en klänning i år var ett rent helvete. Hittade verkligen ingen (ja jag var ganska sent ute med det". Sen jag fyller typ 13 har jag haft bara svarta eller vita klänningar (har en orange i garderoben). Samma dag som nyår lyckades jag hitta en klänning, dock i Emmies garderob. Den satt sjukt bra. Till den hade jag mina svarta sandaler med en liten klack. Jag var dock den ända tjejen med icke svart klänning så människor som inte kände mig där gav mig ett smeknamn: glitter.
Hoppas ni alla har haft ett fantastiskt nyårs natt.

Likes

Comments

Jag hade en väldigt stressig "dag innan nyår". Klockan 2 skulle jag göra naglar i Kristianstad. När jag kom till salongen var dem försenade, jag blev så himla förbannad eftersom jag hade på mig en timme bara att bygga naglarna. Som tur han jag sedan sprang jag till nästa salong för att göra spraytan. Det kändes så himla bra att äntligen få lite färg. Tyvärr är mina pigment skit dåliga så får knappt en linje efter jag solat solarium. I alla fall kände jag inte för att se ut som som ett lik på nyår. När jag fick lite tid över gick jag och köpte nya lösögonfransar från "house of lashes" , som visade sig vara jätte dåliga ! Fransarna var för tunga, plastiga och tjocka dessutom fick man dem knappt på plats. Inget jah rekommenderar!
Efter det åkte jag och mina kompisar o handlade tacos till nyår. Jag hade inte ätit på hela dagen så det fick bli en pizza och lite champagne mot kvällen för att koppla av.

Likes

Comments

Efter en natt med 3 timmars sömn bestämde jag mig för att boka en frisörtid, tyvärr hade dem bara tid idag så det blir lite stressigt och spontant. Sen 2 år tillbaka har jag haft väldigt svårt och hitta en frisör jag blir nöjd efter. Jag har nog varit i varenda frisörsalong i centrum av mitt lilla Kristianstad, trodde jag. En dag sa min tjejkompis att hon skulle gå till salongen xclusive som jag inte hade hört så mycket om. Resultaten på hennes hår var otrolig. Efter att ha sätt hennes hår bokade jag en tid och hoppades på det bästa. Resultatet jag fick var kanske inte det jag hade tänkt mig men det blev jävligt bra ändå! Så jag fortsatte gå dit. Idag blev det en spontan makeover. Jag har varit blond innan och är ljusbrun i mig själv men såhär ljus har jag nog aldrig varit. Det var en liten chock men jag har börjat vänja mig. Efter att ha suttit på salongen i 3,5 timmar hade jag lite nog, jag var otroligt trött (fastän jag drack 2 stora koppar kaffe) och hungrig. Precis innan jag blev klar kom 3 av mina tjejkompisar förbi sedan stack vi och åt sushi.

Likes

Comments

Idag gick jag upp vid 2. Åt middag med mina föräldrar och kollade på lite julfilmer. Sedan tog jag mig till gymmet där jag inte har varit på 2 veckor eftersom jag varit förkyld. Det var drygt för jag kände verkligen hur min kondition gick ner, men nu när jag håller på bli frisk tänker jag ta tag i det igen. Senare mot kvällen fixade jag mig och stack in med några polare på förfest. Vi var riktigt trötta ikväll så vi drog aldrig ut men vi hade det mysigt ändå. Äntligen hemma nu.

Likes

Comments

Nu är julafton och juldagen förbi. Har fått massa fina julklappar däribland revolution ögonskuggs palett med 32 olika färger och nyanser med även corrector palett. Dem är verkligen superbra. Ögonskuggan håller sig på plats och man behöver inte ta mycket färg för att få effekt.

Likes

Comments