View tracker

Usch... är så nervös. Ska till körskolan vilket jag inte varit sen i början av 2016 om det ens var då... kan varit i slutet av 2015 jag var där senast och tog en körlektion.

Har heller aldrig kört när det är halt och snö ute så detta ska bli intressant.  Men det går nog bra, måste bara lära mig deras bilar igen... Kan bara morfars just nu.

Jag har som ett mål detta året att ta körkortet vilket jag skrivit i ett tidigare inlägg. Börjar bli lite drygt att inte kunna åka när men vill vart man vill... Utan man måste kolla upp bussar vart man än ska. Om inte min snälla sambo ställer upp och skjutsar.

Gjorde igår på jobbet även min allra första tårta med en barbiedocka... För att vara min allra första blev jag rätt nöjd, kan nog bättre om jag får stå ett tag och jobba på att göra dessa utan att bottnarna sjunker ihop.

Men som ni ser, den ser okej ut.

Likes

Comments

Loka har äntligen kommit ur med 2 nya smaker.  Och igår hitta jag dom, äntligen!

Sen jag första gången såg deras bild på deras Facebook sida ville jag iallafall smaka en av dom. Gurka & Mynta, och denna är helt klart min nya favorit!
Den är verkligen fräsch. Dom har ju även gjort en med Grapefrukt & Lime, visst den smaka väldigt mycket Grapefrukt och var också fräsch i smaken. Men sorry Gurkan & Myntan slår den!

Jag har även som ett mål i år att blogga mera än förra året. Vilket jag hoppas jag kommer hinna göra/ komma ihåg att göra.

Men nu finns det iallafall så att man kan ställa in så att inläggen blir synliga och kommer upp en bestämde dag och tid som jag själv valt så kan ju skriva en massa inlägg och välja när dom ska komma upp utifall jag glömmer bort att skriva eller bara inte har tid att lägga upp något, då jag kanske jobbar.

Likes

Comments

Okej, kan vi ta in att det nu är den 20 januari redan?!

Det går så fort nuförtiden att jag knappt hinner med.
Iallafall som vissa av er kanske vet eller ni kanske inte vet så avslutade jag 2016 på ett bra sätt.
Jag slutade på jobbet jag mått så dåligt över. Och det var så skönt att veta att jag slipper åka dit igen.
Nyårsafton firades med Martin och en massa vänner. Hur mysigt och trevligt som helst.

Iallafall än så länge under detta året har jag hunnit börja mitt vikariat på Coop, missat en körlektion, bokat om alla andra jag hade bokat. Färgat håret lila och umgåtts med fina vänner.

Jag hoppas iallafall att detta år har mer roligheter och spännande saker att erbjuda än förra året. Och jag har några mål som jag vill göra under detta året.

1. Ta det där förbannade körkortet
2. Skaffa 1 till tatuering
3.Gå på minst 1 festival i sommar
4. Åka utomlands till vintern

Så det bara återstår och se vad dom händer och inte händer i år.

Likes

Comments

Det är alltså julafton om ynka 3 dagar.
Jag tror nog jag inte är den enda när jag säger - Vart har detta år tagit vägen?

Det har gått så himla fort allting jag hinner inte riktigt med i svängarna längre.

Under detta är har jag hunnit med så mycket.
I slutet av Januari i början av Februari åkte jag till Umeå för en andra gång. Skulle bo där uppe hos min moster för att ha 5 veckors praktik.
Det var andra gången jag skulle dit för just praktik. Och måste erkänna att jag älskar den staden och fick lära mig så mycket nytt.

Under denna period blev jag även kär i en mycket fin kille. Och i Mars beslöt vi oss för att gå ut med vårat förhållande offentligt.

Under April och Maj var det mycket fokus på att bli klar med skolarbeten. Klara av gymnasiearbetet ( slutprovet ).
Eftersom jag i Juni tog studenten och god. Lyckligaste dagen i mitt liv. Så som jag kämpat under mina år i skolan. Med både vänner och betyg. Så blev det väldigt känslosamt när man går ut med vänner jag vet att jag kommer ha livet ut och med betyg jag bara drömt om.

3 dagar efter studenten började jag även jobba. Hade ett sommarjobb hela sommaren. Så hela Juli gick åt till att jobba. På världens bösta ställe.
Fick en vecka ledig i Augusti innan jag helt plötsligt hade ett nytt jobb.
Detta jobb har nog varit ett av det jobbigaste för mig.
Så psykiskt och fysiskt dåligt jag mått under September och Oktober plus November är sjukt.

Nu i December har jag iallafall fått en vecka ledigt då jag nyss varit på Gran Canaria. Jag behövde få vila och varva ner mig igen.

Och jag kan inte fatta att jag om 3 dagar kommer få fira jul med min fina familj och min underbara kille.

Och 2017 kommer bli ett toppen år det känner jag på mig. För ska säga upp mig från mitt jobb nu. Och börja ett vikariat på 4 månader på bästa stället. ( Där jag hade sommarjobb )
Och om allt går vägen kan det leda till fastanställning. Men så höga förväntningar har jag inte. JAG slipper iallafall ett jobb där jag inte mår bra. Jag må kanske vara lite självisk. Men jag känner att jag inte klarar av mer.

Men allt jag vill önska er läsare är en God Jul och ett gott nytt år. Så tänker jag även 2017 ta tag i bloggandet igen och dela med mig av en massa nya tips 👍

Likes

Comments

Snart åker jag utomlands. Och en rädsla jag hade förr var att visa mig i bikini. Ville inte vara med under idrotten när vi hade bad på schemat.

Jag ville inte att folk skulle se mina bristningar. Mitt mull som ibland hängde över byxkanten ( vilket det gör idag också )

Men nu när jag är äldre. Ju mindre bryr jag mig om vad andra tycker. Ni får mer än gärna glo på min kropp och tycka att den inte passar in i samhället.
Jag älskar mina kropp och jag bär den gärna. Trots bristningar, ärr från myggbett och små sår efter att jag varit klumpig på jobbet.

Jag älskar mitt mull som hänger över byxkanten ibland, ( beror på vad jag har för byxor )
Jag älskar att ha kurvor.

En sak man alltid bör göra för att börja älska sin kropp är att inse att den aldrig kommer se ut som någon annans. Även om jag skulle börja träna igen och få plattare mage. Kommer min kropp aldrig se ut som någon annan vältränad tjej.

Så bär din kropp med stolthet och ta hand om den precis på det sättet som känns bäst för dig. Så du kan älska den mer och mer för varje dag.

Och om jag ändå får en massa blickar så tar jag det som något positivt. Jag ser det som om den som glor är avundsjuk på mig för att jag vågar visa upp min kropp och stå för att den är som den är, och inget annat.

Så när jag nu åker utomlands ska jag gå runt i min bikini och njuta av solen och låta folk glo på mina bristningar och mitt älskade gosiga mull på magen.


Likes

Comments

View tracker

I mitt förra inlägg skrev jag om att min gamla praktikplats vann guld i SM i mathantverk!
Och då vann dom guld för sitt pumpa och havtornsbröd.
Men för några minuter sedan satt och skrolla på Facebook.

Så fick jag se detta!

Namnet som alltså är döpt efter mig, lilla mig vann ett brons!
Det kändes så bra att jag fick ha min praktik där och lära mig en massa om surdeg.
Och ni som har chansen att åka upp dit och ha praktik på Kulturbageriet så ta chansen! Det var den bästa tid jag haft och jag fick lära mig så jättemycket.

Likes

Comments

Igår var en upp och ner dag. Var väldigt mycket på jobbet osv... men det gick bra.

Iallafall så skulle jag och mina småsystrar till Make Up store kl 17, då vi hade sminkkursen då fram till kl 20.

Den var väldigt lärorik och intressant. Och väldigt mysig att bara få spendera tid med mina systrar.

Plus så fick ju lite nya och super bra grejer följa med mig hem!

Men nu till det allra roligaste. Det är just nu SM i mathantverk uppe i Umeå. Och för ett år sedan var jag där uppe och hade praktik. På självaste kulturbageriet. Ett bageri som håller på mycket med surdeg och använder bara ekologiska råvaror och när producerat.

Innan jag åkte hem igen fick jag ett bröd döpt efter mig. Det kan nu läsa om här


http://nouw.com/aliciaryden/sista-dagen-21088753?cache=029728068

Men idag såg jag på Sebastien Boudets instagram, ( känd bagare från tvn )
Han la ut en bild på en av bagarna, för vet ni vad dom vann guld!
Hur coolt är inte det att dom vunnit guld på SM? Ett ställe där lilla jag haft praktik och fick ett bröd döpt efter mig?!

Jag är i chock men super glad för deras skull. För det förtjänar dom!

Likes

Comments

Nu är jag på riktigt så jäkla arg att jag svettas och vill slå något i marken så det spricker.

När ska allt detta hat få ett slut?
När ska folk sluta hata på andra för att dom inte använder smink, när dom inte har samma hudfärg, när dom inte gillar det motsatta könet?

När ska vi bara ta och inse att hat bara gör denna värld sämre? Att den får oss att bara må dåligt!
Tänk vad bra alla skulle må om det inte fanns just hat. Tänk va bra dom som hatar skulle må av att inte hata på folk.
Gud vad bra folk skulle må om dom slapp ta emot hat från olika människor.

Hat finns överallt, och det går tyvärr inte att undvika. Det finns i så många olika varianter. Det är synd att det ska behöva vara så.

Varför ska du hata på någon bara för att den gillar att klä sig i bara svart med en massa svart ögonskugga? Varför ska du hata på någon bara för att den inte är född i det land du är född i?
Varför ska du hata på någon bara för att den inte är som du är?

Vi är alla olika, och vi ska få vara oss själva. Vi ska få vara icke perfekta och ha mull på kroppen om vi så vill det utan att få hat för att vi inte är "tillräckligt" smala för samhället.

Tänk vad mycket tårar vi hade sparat in på att sluta säga taskiga saker. Tänk vad många som kanske sluppit ta medicin varje dag för att lindra sin depression eller ångest.
Tänk vad lite människor som skulle slippa mista sina liv på grund av ett krig som skapats på grund av hat för att man inte kan låta dom andra ha sina åsikter.

Jag orkar inte med allt detta hat som man ser överallt. Dagligen. På nätet, i tidningen, på tvn, till och med på stan.

Vi borde stå upp för varandra, stötta varandra och låta alla få säga sitt utan att bli hatad bara för att man inte tycker och tänker lika.
Om du har något elakt att säga håll det för dig själv.

Vi alla har olika åsikter, dom ska vi få ha. Dom ska vi få dela med oss. Så länge dom inte sårar någon eller några.

Så sluta hata och börja älska, Tack

Likes

Comments

Hej, tillbaka igen och vi får se hur länge det blir.. lovar hela tiden att jag ska bli bättre...
Men det är så svårt att hitta något intressant att skriva om när det enda jag gör på dagarna är

Jobb, äta, sova, städa och tvätta..
Är iallafall höst nu! Så fick lov att åka och köpa vantar igår..
och insåg imorse att jag kanske ska köpa en sadelvärmare. Blir låter kallt åt rumpan att cykla till jobbet tidigt på morgonen när det är minus grader ute.

Igår var det iallafall min mammas födelsedag, tyvärr kunde jag inte vara där och krama henne men får bli någon annan dag. Då ska hon även få en liten present!
jag bestämde mig även i fredags att jag igår skulle sluta med godis fram tills jag åker utomlands vilket är om 66 dagar, sen får vi se om jag klarar längre. Men det är mitt mål iallafall.
Ska även undvika chips och fika! Fika är jag dock inte ett sånt stort fan av iallafall så det blir lätt att undvika.

( Min fina mamma på bilden )

Och idag är det Kanelbullensdag! Så unna dig en bulle eller två. Kanske till och med fyra?

Ja som sagt. Har inte så mycket att skriva om. Blir ett kul inlägg på fredag iallafall eller lördag.  Vi fårse när jag lägger upp det. Men ska göra en ska på fredag kväll. Och det vill jag iallafall skriva om!

Likes

Comments

På Facebook kan dom flesta nu för tiden se tillbaka på minnen som man har från dagen det är. Som idag kan jag se saker jag gjort för 1 till 6 år tillbaka, beroende på hur länge jag haft Facebook och beroende på om jag lagt ut något osv.

Iallafall så kollade jag mina minnen idag.... och då hitta jag detta.

Detta skrev jag som sagt för 5 år sedan.
En helt vanlig status, om att jag undra varför alla söta killar bodde så långt bort. För då tyckte jag det bodde fler killar som såg bättre ut än dom här i Ludvika gjorde.

Men eftersom jag under denna tiden hade en jobbig tid i skolan. Så fort jag sa något eller gjorde något skulle någon ifrån klassen eller någon av deras vänner säga något eller göra något.
Det sårade mig. jag har skrivit flera gånger om att jag blivit mobbad och att folk sagt sakar till mig jag inte tyckt varit schysst. Och här har ni faktiskt bevis på att folk inte var schyssta mot mig och inte respekterade mig.

Finns dock folk som gjorde det och dom vill jag tacka!
Namnen är över strukna eftersom jag inte vill hänga ut någon. ( alla vet redan vem min syster är tror jag och vet att hon inte har problem med att ha sitt namn i bloggen därför är hennes namn det enda som syns bortsätt från mitt )

Plus så är det 5 år sedan, jag bryr mig inte ett skit om dessa människor idag. Men jag vill ändå dela med mig av detta. Då det finns folk som är med om liknade än idag, och det är inte acceptabelt!

Alltså ni som håller på såhär och hållit på såhär, jag tycker synd om er. Att ni har så dålig självkänsla att ni måste hacka på oss som förmodligen redan ligger ner eller hamnat på marken tack vare er.

Sånt här måste få ett stopp!
Vi måste alla tillsammans stå upp mot mobbning och vi som inte är utsatta måste våga rycka in och säga ifrån! Var inte rädd för att själv bli mobboffret, gå in och säg ifrån. Så lovar jag att om du också blir ett offer kan ni alla tillsammans stå upp mot personen eller personerna som mobbar tills ni är så många fler än dom att dom till slut själva blir ensamma.

Likes

Comments