Header

När jag var yngre, si sådär 13-15 år, så var jag en av dem som verkligen ÄLSKADE One Direction. Jag ska inte gå in på den historien nu (läs typ aldrig), men det för oss vidare till det jag faktiskt ska berätta om - nämligen London. Ända sedan dess har jag verkligen velat åka dit, och trots att besattheten av bandet försvann så gjorde aldrig suget av att åka till staden det.

Därför, när jag fyllde år i somras och fick en resa av Filip som ännu inte var bokad, så bestämde vi oss för att åka till just London, och sista helgen i september bar det av.

Fredag 

Vi åkte tidigt på fredag morgon och strosade runt ett bra tag när vi kom fram, eftersom vi inte skulle få checka in på hotellet innan 15:00. Big Ben (som typiskt nog skulle ha fullt med byggställningar runt sig när vi var där) och Nandos var de saker som först blev avbockade från To Do - Listan. Måste bara inflika att Nandos var typ det godaste jag någonsin ätit så det är absolut ett MÅSTE om man är någonstans där det finns en sådan restaurang i närheten.

Tanken var att vi skulle besöka Churchill War Rooms på eftermiddagen, men vi missade stängningen med tre minuter (typiskt oss) och vandrade istället runt i några av Londons underbara parker; Hyde Park, St. James's Park och Green Park. Min favorit var helt klart St James's Park. Den var hyfsat liten (till skillnad från Hyde Park som är typ Londons största), men den var så mysig med alla olika fåglar som gick runt och man kunde se ekorrar precis överallt! Att se en liten ekorre så fort vi kom in i parken, som var så närgången den nästan klättrade upp på oss - det var en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Jag försökte knäppa några bilder, men den var verkligen så otroligt snabb att det gick ju inte att få en enda skarp bild.

Vi spenderade sedan några timmar till i parkerna och såg på solnedgången i Hyde Park innan vi väl begav oss tillbaka till hotellet.

Eftersom dagen varit lång och vi varit uppe tidigt så orkade vi inte gå ut på kvällen utan stannade för det mesta i vårt rum och bara umgicks, På hemsidan hade det visats bilder på hotellets skyelougne som såg jättefin ut, så vi begav oss upp dit för att ta oss se hur det var och ta oss en drink. Skyeloungen var rätt så häftig och mysig, man hade bra utsikt, men på bilderna såg den ut att vara större än vad den var (wow hotell-bilder brukar ju aldrig ljuga, så förvånande!) och vi fick betala närmare 150 kr/var för var sin drink så det var inte direkt någon höjdare. Kvällen slutande ändå mysigt och den första dagen i London var avklarad.

Lördag

Lördagen började med att vi köpte med oss frukost och tog oss till en gammal kyrka/ruin som jag hittat online; St Dunstan's in the East. Det var verkligen så otroligt mysigt där, det var som en stilla oas mitt i en stad av konstant rörelse.

Dagen spenderades sedan på att shoppa, gå på Oxford Street (som för övrigt ALDRIG tog slut, vi gick där i fyra timmar och nådde inte ens slutet av gatan) och utforska Londons gator lite mera. Jag hittade en jättesnygg jacka, en vinröd velvet-hoodie, en skjorta plus lite smink. Kan bli så att jag lägger upp bilder på detta i ett senare inlägg eller så får ni se det i olika outfitinlägg.

Eftersom Filip fyllde år på söndagen (så resan blev till att fira bådas födelsedagar litegrann) så hade jag planerat en liten överraskning till honom till lördagskvällen.

Ett tag innan vi åkte så hade jag letat runt efter bra klubbar/krogar på nätet, och hittade ett ställe som var inspirerat av serien Breaking Bad. Eftersom Filip älskar den serien och baren hade fått väldigt bra recensioner så bestämde jag mig för att förbeställa två biljetter.

När lördag kväll väl var kommen så hade Filip ingen aning om vad vi skulle göra, han fick helt enkelt bara lita på mig och följa med. Väl framme i ett område som såg ganska sketchy ut, där jag sa åt honom att hjälpa mig leta efter en RV eftersom det var dit vi skulle, så tvivlar jag inte på att han övervägde varför han följt med.

Det tog ett bra tag innan vi hittade stället då det var ganska undangömt, adressen stämde inte helt och ingen som vi frågade hade ens hört talas om det. Vi var nära på att ge upp, men med några minuter kvar hittade vi det. Har nog aldrig varit så glad över beslutet att åka tidigt till ett ställe, annars hade vi missat vår bokning.

Allt slit för att hitta stället var dock värt det. Det var en så häftig upplevelse och Filip blev såååå nöjd!

Dem hade verkligen lyckats med att spegla Breaking Bad in på detaljen. Baren var inuti en exakt likadan husbil som finns i serien, man fick klä sig i gula galondräckter och det var så många detaljer som gjorde att det nästan kändes som man var inuti serien. Konceptet var att man fick beställa drinkar som man sedan fick "experimentera" med, och hela stället såg ut som ett hemmalabb. Personalen var otroligt entusiastisk och hade verkligen gått in i rollen för att göra kvällen speciell och i anda av serien.

Det bästa under kvällen var ändå när personalen fick veta att det var Filips födelsedag, fick alla gäster att sjunga Happy Birthday och bjöd sedan alla på shots on the house.

Om ni åker till London och vill ha en unik barupplevelse så rekommenderar jag verkligen detta stället. Länk till hemsidan hittar ni här.

Söndag

Den sista tiden vi hade kvar innan vi behövde ge oss av till flygplatsen på söndagen tillbringade vi på Natural History Museum. Själv är jag väldigt intresserad av allt som har med biologi och jordens historia att göra, så det var väldigt häftigt att gå runt där och se allt från dinosaurier och andra utdöda urtidsdjur till saker om rymden och klimatet vid jordens början och framåt.

Både jag och Filip tyckte iallafall att det var supermysigt att gå där, och tyvärr hade vi inte jättemycket tid så vi hann inte se eller läsa allt, men vi bestämde oss iallafall för att vi ska gå på museum oftare tillsammans.

Vi bestämde oss för att åka till flygplatsen ganska tidigt då resan dit tog en timma och vi ville ha tid att gå runt på taxfreen utan att stressa. Baileys, te och praliner var det som fick följa med från flygplatsens shopping, sedan bar det av hemåt till Sverige igen.

Helgens Bästa

Nedan följer det bästa sakerna med helgen i London (utan inbördes ordning)

1. Nandos. Är kär.

2. ​De mysiga parkerna och alla grönområden, jag älskar ju verkligen natur och mår så bra av det.

3. Arkitekturen, allt det nya blandat med det gamla, allt de hade bevarat, det var så vackert.

4. Människorna. Det gick att prata med alla, alla var så öppna och vänliga och jag tycker verkligen att det var en helt annan grej än att prata med främlingar i Sverige. Det var verkligen en sådan kulturstad med människor med ursprung från alla världens hör och det märktes också var man än gick med olika butiker osv. Det var helt fantastiskt.

5. Vädret var verkligen fantastiskt den helgen, det var nog up emot 20 grader och me hösten på gång i Sverige så kändes det så bra att få en helg till att hålla kvar lite av sommaren.


Detta blev det längsta inlägget hittills, men jag ville verkligen få med och återspegla hela helgen, både för att berätta för er, men också för att skriva ner för mig själv att komma tillbaka och se på när minnet sviker, för detta var verkligen en fantastisk helg som jag sent vill glömma.

Ni som varit i London, vad tyckte ni var det bästa? Vad får jag inte missa näsa gång jag åker dit?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bortsett från första helgen i oktober när jag och Filip åkte till London så var detta min första lediga helg på otroligt länge. I somras jobbade jag på Borås Djurpark, där jag jobbade alla olika dagar i veckan och väldigt oregelbundet, vilket gjorde att jag knappt hade någon möjlighet att träffa mina vänner. Jjag jobbade när dem var lediga och vise versa. Denna helg var det dock annorlunda. Efter att jag börjar jobba på Nelly så har jag börjat få tillbaka någon slags normal veckorutin med lediga helger, och jag bland annat passade på att ta tillfället i akt och äntligen dra ut med mina vänner.

Fredagen spenderades bara lugnt med Filip. Vi båda har varit sjuka under veckan och inte kunnat ses, så vi gjorde tacos och bara myste.

Lördagen började med att vi åkte hem till Filips föräldrar. Vi umgicks, åt och hjälpte dem sätta i ett nytt fönster. Efter detta tog vi bussen in till stan och mötte upp med några kompisar för att se våra vänner som hade en spelning. De har en duo som heter Tiffany & Louise och de är så ooooooootroligt bra jag är så stolt över dem!!!! Ännu har de inte blivit direkt stora, men jag är verkligen helt säker på att de skulle kunna slå igenom om de fick chansen. All musik är egenproducerad och deras utstrålning på scen är så professionell.

Efter spelningen tog vi oss alla till Filips lägenhet för lite förkrök och sedan drog vi ut till en krog i stan. Det var så kul att få träffa alla igen! Vi alla gick i samma klass i gymnasiet, och det är fortfarande så ovant att inte se alla varje dag varje vecka i skolan, helt ärligt vet jag inte om jag någonsin kommer vänja mig vid det.

Söndagen fick bli en lugn dag då jag övningskörde med pappa (har glömt att nämna att jag jobbar på att ta körkort), städade och umgicks med familjen.

Jag fick tyvärr inga bra bilder i helgen, varken vid utgången eller på spelningen då vi fick så dåliga platser, men jag bjuder på en från när Tiffany & Louise var förband för The Fo&o på Stora Torget i Borås på sommartorsdagarna i somras;

Passar på att göra lite smygreklam för mina vänner också!! Ni kan hitta dem på Spotify (se nedan), iTunes, YouTube, FaceBook och Instagram. Bara sök på deras namn (Tiffany & Louise) och enjoy.

Likes

Comments

Jag står i Filips nya tjocktröja (som jag 100% överväger att stjäla - den också) och blickar ut över stadens nattljus, genom ett fönster fyllt av regn. Filip har hängt upp sin nya ljusslinga i sin lägenhet, och den bidrar stort till mysfaktorn. Med en varm kopp chai-te i handen är jag övertygad om att detta är i toppen av kvalitetstid på hösten. Att jag knappt kan urskilja staden utan bara konturerna på grund av min dåliga syn är en helt annan femma.

Det var meningen att jag skulle uppdatera mycket och ofta, men som mycket annat blev det inte riktigt så. Livet kom vägen. Jag har legat hemma sjuk och mått dåligt hela veckan och har inte orkat med någonting. Det var längesen jag var såhär slut, både fysiskt och psykiskt. Tanken var från början att mitt mående skulle inspirera mig till att skriva, och det har det väl gjort en aning för jag har påbörjat säkert 5 inlägg, men det har också stoppat mig från att slutföra någonting. Lite så kan egentligen påverkan av mitt mående beskrivas i det stora hela. Jag får inspiration både i bra och dåliga perioder och mål och drömmar och hopp om saker jag vill göra, men sen stoppar de dåliga perioderna mig och jag får börja om från början igen, bygga upp hoppet och tron om att det finns en mening och jag kommer att klara det. What doesn't kill you makes you stronger, right?

Det har verkligen varit så dock. Jag har gått igenom så många jobbiga perioder att det är vardag för mig nu. När de kommer vet jag aldrig hur jag ska hantera dom dock, visst, men jag vet att jag blir hela tiden starkare av dem. Så många gånger som jag sagt att även om jag hatar att allt dåligt som har hänt runt omkring mig ska ha behövt hända, så skulle jag aldrig velat få det ogjort, för jag har fått så mycket gott ur det, jag formas mot den personen jag vill bli på grund av det. Jag har lärt mig att se saker ur så många olika perspektiv och verkligen tänka till ur olika synvinklar när jag ställs inför många situationer, och det är jag jätteglad för. Livet blir så mycket rikare när man väljer och lär sig att bredda sina perspektiv.

Hur som helst, detta skulle inte alls bli ett deppigt inlägg, det var inte tänkt att bli ett peppande inlägg heller, det skulle bara vara ett inlägg om ytterligare en regnig kväll i Borås och det nya chai-teet jag köpte idag (som btw är supergott???). Om jag ska vara ärligt vet jag inte riktigt vad inlägget blev i slutändan, men det känns för första gången denna veckan som att jag kunnat slutföra något, och det känns så bra. Jag känner mig nöjd.

Nu ska jag iallafall försöka avsluta det där inlägget om när jag och Filip var i London för två veckor sedan och se om jag kan få ut det någon gång.

Ta hand om er själva och varandra, och jobba på att se världen ur ytterligare någon annans perspektiv.

Likes

Comments

"Beskriv dig själv", "vem är du som person?", "vilka är dina bästa egenskaper?". Jag tycker att dessa frågor är så otroligt svåra att svara på, oavsett om det är inför en jobbintervju eller om man träffar någon ny man ska lära känna. Man vill säga rätt saker, göra ett bra första intryck, bli omtyckt. För mig är det inte ovanligt att övertänka det man säger i en sådan situation både en och två gånger, både innan och efter man sagt det. Men att leva på ett sådant sätt är väl inte direkt hälsosamt, så det är en av de saker jag jobbar på att bli bättre på. Att bara ta saker som de kommer och inte se så allvarligt på allting. Det är en bra filosofi, men att hålla sig till det i alla väder är inte det lättaste.

Lite mer allmänt så är jag 20 år, bosatt i Borås, bor för tillfället fortfarande hos mina föräldrar, men kämpar för att hitta en egen lägenhet så jag kan flytta ihop med min pojkvän Filip och starta mitt egna liv på riktigt. I våras tog jag studenten från musiklinjen, har nyligen börjat arbeta på Nelly.com (ett jobb som jag stormtrivs med, såå bra arbetsplats!) och förutom att leta efter eget boende så är mina intressen att umgås med min pojkvän, vänner, kolla på serier, smink, mat och resor. Plus bloggen nu då. Jag har egentligen velat blogga sedan jag var ca 14, och har väl get det 2-3 halvhjärtade försök, men med mycket runtomkring så har orken inte riktigt funnits där och det har aldrig blivit av. Lusten har dock växt sig starkare, så här är jag nu.

Det jag kommer att skriva om här är min vardag och mina funderingar, olika mer eller mindre speciella händelser, drömmar, intressen och ibland även en aning om psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa är något jag har haft runt mig så länge jag kan minnas, jag kämpat med depressioner, ångest och en del andra grejer som kan komma till under allt för lång tid. Än är jag inte helt av med det, men det är mycket bättre än det en gång var. Denna kategori är inget jag kommer fokusera på jättemycket, för mestadels av tiden så mår jag bra och då vill jag inte tänka på det dåliga allt för mycket, men något som jag drömt om länge är att kunna hjälpa andra som mår dåligt genom att inspirera och uppmärksamma ämnet, och det kommer jag förhoppningsvis kanske kunna göra genom denna bloggen.

Innan jag började skriva detta inlägget så var jag säker på att början skulle vara det svåraste, men just nu känner jag mest att hur avslutar man bäst ett första inlägg?????

Om ni har ytterligare frågor om mig eller vad som så är är det bara att hör av sig. Affärskontakter (tänker stort redan från början) eller frågor som rör bloggen skickas till; alicia.r.pettersson@gmail.com. Ni får också gärna följa mig på instagram; @aliciarosanna, eller bara kommentera här. Har inte helt lärt mig nouw än så får se vilka upptäckter jag gör vad det gäller kommunikation (och allt annat).

Önskar er alla en fin dag, ta hand om er själva och varandra, ciao!

Likes

Comments