Hellu!
Det är så kul att surfa runt lite, man kommer alltid över något kul/spännande som man kanske inte sätt förut. Kom in på sidan "prestera mera" där en artikel lades ut relativt nyligen.

Många har nämligen börjat cykla med andningsmaskar för att träna andningsmusklerna och därmed öka prestationen, inte lite heller! Upp till 11% förbättring av att egentligen bara tillföra masken.
Länk nedan:
http://www.presteramera.com/andningsmask/

Vad tror ni, kan det va värt att testa?? 🤔🤔

PUSS

Något man kanske skulle kasta på sig till spinningpasset? 🤔😂😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej mina fina läsare!
Idag tänker jag bara bjuda på en bomb av motivations bilder. Så läs, njut och må bra.

PUSS 😙

  • 14 readers

Likes

Comments

Hej!
Jag har fått höra det mesta under min korta tid som instruktör, så jag tänker radda upp några typiska påståenden om spinning:

1. Jag har för dålig kondition.
Må så vara att konditionen är dålig, men hur ska du kunna träna upp den om du inte försöker? Man behöver inte ha det tyngsta motståndet på och då kommer passet gå relativt smärtfritt förbi. Sen vill man ju självklart att du ska ta i också men bara för att du ska ta dig till att testa 1 pass så kan du börja med ett lågt/medel motstånd så du känner dig bekväm för att sen öka.

2. På ett spinningpass ska hela kroppen tränas tex ha "armhävningar" mot styret.
Alltså i min värld är det mer aerobic och sånna klasser finns också på många gym att köra. Jätte roliga och där får du köra hela kroppen! Men om du sätter dig och funderar, när såg du senast en cyklist göra armhävningar på en cykel? Det är inte så speciellt vanligt och heller inte naturligt. Så spinning sker på det vis det ska med två positioner, sittande och stående.

3. Jag behöver inte ens cykelskor, helt onödigt när det finns korg med spänne på pedalen.
Nja, jag är inte helt med där. På en spinningsko har du en hårdare sula vilket gör att du kan trycka på mer, du kan nyttja rundtrampet mer och du minskar risken för domningar (förvisso sitter man oftast inte längre än 1h på ett pass så då brukar inte det hända). På en spinningsko monteras även på en kloss som du klickar i pedalen för att även där få det maximala av rundtramp och finns ingen risk att du slinter av pedalen då du är "fast". Men är du ny spinnare så behövs det verkligen inte, testa och känn efter om du tycker det är kul, känns det som ett pass du är fast vid och vill fortsätta prestera mer? Då rekomenderar jag ett par spinningskor.

4. Äsch, jag behöver inte koppa in min puls i activio, det gör ändå ingen skillnad. (om den tjänsten erbjuds)
Nejnejnej, det är superkul att kunna följa sin puls och se hur den förändras i förhållande till hur mycket du tar i. Du kan även se HUR mycket du faktiskt tar i och hur länge du orkar hålla dig i vissa zoner. Du får en bättre förståelse för din kropp och kommer märka av dina framsteg lättare. Ha alltid i åtanke att din puls även påverkas av vad du gjort dagen/dagarna innan varesig det är dålig sömn, hård träning, ingen träning ect. Koppla alltid upp pulsen 😃

5. Alla kommer bara kolla på mig/dömma mig.
Punkt 1 och denna är tyvärr väldigt vanlig, man tror att folk kommer tänka på hur de cyklar, om de blir svettiga, om man gör något fel ect. Jag kan säga såhär, som både vart instruktör och deltagare, att man har sån fokus på sig själv och hur man själv presterar att man skiter fullständigt i den personen bredvid. Låt inte onödiga tankar hindra dig från det du vill göra, folk är mer självupptagna än man kan tro 😊 (inte menat drygt)

Hoppas ni fann listan givande, ikväll vankas spinningpass med mina underbara deltagare, see yah 😃

PUSS

Likes

Comments

Godmorgon!
Jag har en utmaning till er idag. Kan tänka mig att den är extremt svår för många medans vissa kommer tycka den är superlätt. Varför jag vill utmana er är för att se eran reaktion i vardagen genom att göra en liten ändring. Samma ändring kommer inte passa alla, men det finns ALLTID alternativ eller lösningar så egentligen kommer ingen undan denna utmaning.

Det behöver inte va en stor förändring, ser hellre att du börjar smått sen trappar upp istället för att börja stort och ge upp efter 1 vecka. Det behöver pront inte va något jätte ansträngande om dina ambitioner inte är att få en ökad kondotion/styrka eller jobba mot en mer "fit" kropp. Men hur man än vrider och vänder på det (om du inte äter extremt onyttigt om dagarna vill säga) så kommer du bli mer slimmad efter hand om du antar min utmaning.

Jag vill, att du under 1 månads tid, gör någon form av aktivitet innan frukost (är du sån person som mår illa/dåligt utan frukost så pilla i dig något enkelt först). Det behöver inte vara jätte avancerat. Du kan ta en kort pw på 20-30 min, du kan sätta dig och köra yoga eller dyl. Vill du få ut mer träning så ta en löparpass, åk till gymmet eller kör ett spinningpass med mig! Skulle du vilja göra sistnämnda så är det bara att höra av sig till mig så får du oerhört gärna testa, ja fixar det. Är du på ett annat gym (ja finns på 24/7) så kolla vilka pass som körs på morgonen och boka in dig.

Vad vill jag få fram? Vad tror jag kommer hända om du vågar anta utmaningen? Jag tror att du kommer må så mycket bättre. Jag tror att du kommer kunna starta din arbetsdag/skoldag eller lediga dag så mycket bättre än du gjort tidigare. Det är bara de första 5-10 min av uppvaknandet som är hemska, sen släpper det efter hand. Se din morgonträning som något positivt istället för jobbigt så kommer det gå mycket bättre. Ta en kopp kaffe innan du ger dig ut på din aktivitet

Jag utmanar dig att bevisa om jag har fel i mitt tänk om att du kommer bli en mycket gladare, piggare och klara den mörka vintern med sin brist på d-vitamin med en enkel ändring.

Vill du skriva att du är med så gör det för extra pushing så gör det, jag kan va både tyrann och mjuk. Vill du köra ditt race så gör det, jag vill dock veta hur du känt under den månaden.

Förövrigt har min testperson startat dieten efter uppehåll pga resor och andra anledningar. Men fusk tas inte lätt på, observera dock att min spinning egentligen är en belöning och inte straff men tänkte få henne att jobba lite mer än de andra imorgon. hehe 🙄👹

Ha det fint
PUSS

Likes

Comments

Halloj!
Idag såg jag till att ta mig an ett problem som stört mig länge och inte varit nådig. Vet inte varför jag inte gjort det innan men den inbyggda priolistan jobbar på sitt sätt så nu kändes lägligt.

Jag har länge behövt bli bukt med mina knutar i rumpan då dom stör min cykling ganska mycket. Under större ansträngning så får jag en stramande och riktigt jobbig känsla genom hela benet och ner till mittentårna. Men att gå till en manlig massör och kasta upp rumpan kändes inte så jätte bekvämt, även om jag vet att för dom är det inget konstigt eller sexuellt utan det är deras jobb, så jag startade mitt sökande efter en kvinnlig massör. Kom i kontakt med en tjej vid namn Caroline Bäck och då allt kändes bra så bokade jag tid.

Jag har fått massage tidigare av både manliga och kvinnliga massörer men har alltid kännt att jag inte är "klar". Inget känns lixom fixat. Många gånger har man fått säga till att "jag inte är så känslig" så de får ta i lite, eller att man gärna vill få vissa knutar utredda men går alltid därifrån ifrån med samma känsla. De har egentligen bara strukit lite sen va det klart.

Men idag, o fy fasen, hela min rumpa är öm. Jag sa som man brukar att det är okej att ta i, jag ser hellre att mina knutar reder upp sig än att det ska va skönt. Simple as that. Svaret jag fick va att hon märker själv hur hårt man ska ta i då musklerna spänner sig om det blir för hårt och då ger det ingen nytta ändå.
"Suck, nu blir det ytterligare en gång som det inte kommer hända något"

Den tanken fick jag äta upp. Vilken koll hon hade! Idag fick jag veta skillanden på massör och "massör". Hon hittade knutar lika lätt som jag cyklar vilse, dom västa knutarna som stör min cykling hittade hon samt just de punkterna som gör att det stramar. Jag är mer än nöjd och glad att jag startade min behandling hos henne. Rekomenderat för att bli bukt med ett problem är att köra 3-4 gånger, men eftersom mina knutar inte är i bästa laget så kan jag tänka mig att man hamnar på 4.

Ett tips jag kan ge ifall ni går till en massör är att gärna fråga för mycket än för lite. Nu ställde jag ioförsej säkert extremt mycket frågor varpå 50% va halvt onödiga men det var lite som man undrat över. Samt har ni ett faktiskt problem så se till att gå till någon som faktiskt vet va de gör. Mysmassage är absolut skönt men det brukar sällan hjälpa om du faktiskt har ett problem.

Och för er som undrat innan, iallafall något jag alltid tänkt på, så är stringtrosor det bästa man kan ha på sig när man åker dit! Egentligen spelar det ingen roll då de inte bryr sig ett dugg om vad du har på dig och ifall du har stora trosor så kan de bara flytta undan dem, men string underlättar.

Nu står "vård av öm rumpa och middag" på schemat, ha det fint!
PUSS

Likes

Comments

Hellu my readers 😃
Hoppas allt är bra med er för med mig är det superbra! Sol och värme, träning och pinacolada med mera. Har blivit endel jobb med i form av möten, genomgångar, lägga ordrar m.m. Vart mer intressant och givande än jag trott!

Ligger i skrivande stund vid poolen, läser en bra bok och försöker bättra på brännan så mycket det går. Hemgång på onsdag (redan?!) så försöker nyttja sista möjliga stund i solen och suga in sista d-vitaminen. Kikar runt bland folket som ligger och kollar telefon, sover eller som jag, läser en bok. Kan inte undgå att undra, avspeglar ens bok hur man är som person? Om så är fallet och flygkontrollen kollade igenom min väska så måste jag sätt ut som lite av en psykopat. Om inte annat en väldigt speciell person.

Jag är lite typisk "vill läsa en bok som kan ge mig något i längden" framför att läsa en spännande deckare. Är även tyvärr typisk "åh vilken spännande träningsbok, har ni 7 liknande till?" vilket resulterar i att jag har ca 7-8 böcker i olika genrer och är lika intresserad av alla så kan ha börjat läst i många sen bytt bok.. Extremt typsikt jag, men så extremt dumt. Så innan vi åkte hit så bestämde jag mig för att ta med 3 böcker jag börjat läsa i med 3 olika genrer då jag va osäker på vilken jag ville läsa. Men kom på när jag packade upp att de måste se lite kul ut.

En psykologi bok, typisk " hur du kan läsa andra", en ekonomibok typisk "hur du tjänar mest pengar" och en träningsbok typisk "hur du blir stark så snabbt som möjligt med rätt mat". Helt brutalt skilda ämnen men alla lika intressanta, psykologiboken är toppen för mig inom jobbet då jag kan läsa personen bättre och avgöra vad för typ av cykel just han/hon behöver, ekonomibocker är bara allmänt alltid bra och träningsböcker behöver jag nog inte ens förklara mig varför jag köper va? 😂 Men utan att känna mig så skulle jag nog kolla på kombon av böcker och undra vafan dehär är för wierdoperson.

Aja, lite kul när jag kom på det bara, nu ska jag fortsätta med min läsning, ha det fint 😊

PUSS

Likes

Comments

Hellu!
Igår så tog vi oss an uppdraget att cykla upp till Gran canarias högsta topp vilket innebar att vi steg 2500 höjdmeter på ett pass som varade sammanlagt ca 5 timmar! Det var varmt, det var tungt och det var svettigt, men så extremt värt!!

Vi startade med att ta en del av gårdagens tur emot Santa lucia men vek av uppåt istället för att cykla ner emot det området. Sen var det bara att mala mot Ayacata där vi ställde cyklarna för att äta lunch på en extemt bra restaurang. Det ser litet och enkelt ut men maten, herre gud säger jag bara, vad god den var! Vi körde en tapas med Kanarieöarnas favoriter och det var slut snabbare än snabbt! Klar och varm rekomendation för er som har vägarna förbi, ni kommer inte bli besvikna!

Därefter hade vi en timmas klättring kvar, den mina damer och herrar kan jag säga va köttig. Det var brant och varmt, men jag hade en galen kontakt med kroppen idag så det gick så mycket bättre än förväntat! Var noga med att fylla på magen så kropp och knopp var med i gamet och det hjälpte något så otroligt! Behövde 0 hjälp upp, klarade allt utan större problem och var så himla nöjd när vi kom tillbaka. Jag klarade det! Nu är det bara att jobba på snabbheten då segheten börjar komma 😁

Det var en ganska häftig känsla när man insåg att "shit, vi är över molnen" 😂 finns ett foto nedan, men då insåg man verkligen hur högt man var! Väl uppe så tpg vi lite kort, andades lite sen trampade hem. Vägen tillbaka gick betydligt snabbare då det va 70% nedför. Självklart lite små backar men annars var det egentligen bara en suuuuuper brant kort backe sen en längre medelbrant backe innan vi va hemma (utöver all nedför).

Tips och trix ifall ni planerar att ta en tripp hit för cykling:

- Stämmer inte på alla, men jag är grymt beroende av att aldrig va hungrig på ett sådant pass, blir jag hungrig så dör kropp och knopp på vägen. Packa med banan/bars och/eller planera in ett eller flera fikastop på vägen. Skulle vilja säga att detta är bland de jobbigaste av cyklingar jag vet men samtidigt den häftigaste då man får se så otroligt mycket fin miljö. Något ni måste uppleva om bara en gång.

- En sak jag alltid tjatar om, men se till att sadel och byxer är perfekta. Smärta på rumpan eller skav är fasen inte kul, plus att du svettas som en galning så skavet är bara ett millifel bort.

- Solskyddsfaktor är a och o, nämnde det i förra inlägget men nämner det igen. Va rädd om din hud!

- Typiska grejer så som slang, pump och multiverktyg ska alltid med, lika dant som på dina vanliga pass hemma.

- Vindväst är bra att ha med sig om temperaturen skulle ligga under 22-23 snåret, inte för när du trampar uppåt självklart utan när du sen ska ta en lång backe nedför. Är det relativt låga grader så kommer du frysa nedför och kan därför vara bra att ha med sig.

- Titta nästan aldrig upp utan kolla hellre ner. Jag ska motivera mig, som nämnt ovan så är det extemt jobbigt ibland och skulle jag konstant kolla uppåt på den väg jag har kvar att klättra så skulle jag även kontant tänka "o fyfan va jobbigt, jag har hela den vägen kvar att klättra". Kollar du istället få få gånger uppåt bara för att se hur vägen går, sen vänder blicken neråt flera gånger så kommer tankesättet istället gå "oj vad högt jag har kommit, var ju ända där nere nyss". Bra sätt att tänka på för att hålla motivationen uppe.

Det var det jag kom på nu, annars är det bara att hålla humöret uppe, va noga med vatten och energi samt dricka mycket efter. Gärna försöka få i sig lite mineraler då du förlorar mycket på ett sådant pass. Hoppas du fick lite tips och trix inför din resa hit till värmen 😊

Tre sträcksbränna, fan inte dåligt 😂
Lite bilder på hotellet ⬇

Likes

Comments

Hellu!
Borde nästan få slag på fingrarna över hur dålig jag vart på att blogga.. MEN, nu sitter jag är på frukosten i skrivande stund och har precis kolhydratladdat gärnet med mat. Idag är det nämligen dax att trampa upp till Gran canarias högsta punkt! Kommer bli helt galet jobbigt men häftig känsla att va där, igår så lyckades vi få ihop 1400 höjdmeter som högst så dubbla det så är vi framme 😅

Vi landade onsdag EM och transporterades bort till Meloneras där vi bor på ett galet fint hotel. Det är inrett i afrikanskt tema med inslag av bambu, magiskt! Första kvällen så hölls det välkomsmiddag med leverantören vi är här med, mycket mat, musik och resultat över årets vinnare i deras säljtävling! Haga cykel vann i år igen under kategorin "vip" vilket innebär att jag åker till Nice, Frankrike, nästa år 😃 wuhuuu

Dag 2, torsdag, så kom vi upp skapligt för en trip mot Santa lucia. Turen blev på 8 mil och ungefär 1400 höjdmeter som högst. Jobbigt, svettigt men galet kul. Efter det blev det poolläget och bara njuta av tillvaron.

Ett tips till er racercyklister som vill cykla i gran canaria, ha INTE högprofil hjul med er hit. Vissa ställen av gran canaria är mer vind på generellt och kommer du där i 40 blås nerför och får en kastvind.. Det är fasen inte kul och det va galet äckligt. Så nonono till högprofil här!

Tips 2, ganska givet men alla tar de inte seriöst. Ha på solskyddsfaktor när du cyklar för guds skull 😃 Jag tror jag är lika odödlig varje år och bränner mig även lika mycket varje år, så innan turen och innan poolen, dra på lite skyddsfaktor. Safety first

Dax att tagga igång då, ställa psyket rätt på att bara mala uppåt i jämn takt. Får se hur detta går 😃

ps kommer mer bilder på hotellet nästa inlägg.

Likes

Comments

Hellu!
Blev inga drömresultat för min del, inte ens ett jubel gav jag av i mål. Kom sist vilket förvisso inte är så konstigt då de andra har tränat i flera år, vissa även sen barn. Men hade ändå lite förhoppningar på att slippa komma sist. Men antar att jag får ta denna och blicka framåt, är ju trotts allt min första riktiga tävling som bara va planerad i någon vecka.. Något som däremot kändes kul när jag kolla resultaten precis var att jag inte är SÅ långt bakom de andra för att bara tränat seriöst sen januari (men självklart cyklat innan men inte med samma ambitionsnivå) så jag tänker, prispallen 2017? Hehe

Dedär sekunderna innan startskottet kom, oj vad nervös man var.. Blint stirrande men fokuserad blick, pirr i magen och tankarna var redan på banan. Sen, PANG.
Skottet gick och damerna trampade på som bara den, tävlingen började med en lång delvis brant backe och jag tappade många redan då (där vet jag vad jag ska träna på). sen bar det av på grusväg.

Hela banan var mest olika grusvägar, både grov, knöligt grus och väldigt lättrullat grus. Skulle nog kunna säga att 60%, om inte mer, var grusvägar av olika slag, därefter kom det stigar som både var väldigt lätta och fina till lite stökigare förhållanden. Det som gjorde denna tävling så jobbig var att den är otroligt backig, många sega backar och den jag minns mest var backen precis innan 5mils sträcket. En låång seeeg jooobbig backe som sved i varenda muskel i kroppen, men upp kom man!

De ställen jag gillade mest på banan var när det var stökiga stigar nerför! Jag trixade, hoppade och brände rakt ner över stockar och sten, kände sån otrolig kontroll idag! Inget kändes svårt, läskigt eller något, en så otroligt härlig känsla!

Hade önskat att jag kunde skriva en bra och utförlig rapport om banan, steg för steg, men jag blir så inne i mitt på tävling att jag minns inte exakt allt tyvärr.. Blir en form av tunnelseende fast tunnelminne, bra förklaring va? 😃 Det fanns en superbra förklaring på nätet om loppet som jag tänkte kopiera, men självklart är den nu borttagen.. Så ni får nöja er med resultatlistan nedan⬇

Aja, nu vet jag vart jag ligger, sist men inte så otroligt många minuter efter. Så jag är inte urusel men inte bra, någon mellanvariant. Men jag är klart jäkla bestämd på att jag ska, på något lopp nästa år, stå på dendär pallen 😃

Ha de fint!
PUSS

Likes

Comments

Almost there, känner mig klart förväntansfull. Eller snarare spänd kanske. Jag har verkligen ingen ingen koll alls på vart jag ligger. Även om jag vet att jag inte får tänka så, men fan ta mina ben om jag kommer sist 😂 Tror att cykeln flyger då och man kommer garanterat va tjurig 90% av dagen, men ska verkligen försöka att inte tänka så, de andra har säkert kört mycket längre och detta är mitt första SM lopp. Så jag ska försöööka att inte bli så tjurig 😃

Idag har jag iallafall ätit gärnet, massa kolhydrater och gottis så ska jag ta min "standard" innan race snart, pizza 😍 Även rödbetsjuice + svartavinbärsjuice (även det standard) för att prestera bättre.

Efter genomgång på cykeln och kollat så tublessningen blev lyckad (som tur va fixade min pappa med det igår, TACK) så bar det av på en "väcka kroppentur". Innebar att jag va ute i enbart 40 min med 6st 30 sekunders intervaller. Resten av tiden så trampade jag i lugn takt och kände faktiskt att benen börjar komma tillbaka! Hoppas hoppas nu att de inte är lika tråkiga som igår nu på söndag... Pleeaasse  😃

Aja, ladda mentalt nu resten av kvällen sen smäller det, WUHU!

PUSS

Dom flesta i min omgivning är väldigt peppande och det är jag så extremt tacksam för, sen finns min syster. Hon är inte riktigt som alla andra. Hon hade kollat upp startlistan och såg att jag stod under "Elite" varpå konversationen löd:

​Ps. Nej jag petar inte i näsan på riktigt, men tänker att jag kan bjuda på denna groteska bild i hopp om att de lyser upp någons dag på samma sätt som jag asgarvade när min syster skickade dethär. Ds.

Likes

Comments