Igår när jag skulle handla till middagen så såg jag Njie's nyhet, kvarg bea.

För att va 100% ärlig så tycker jag egentligen att det är supertöntigt att ALLT ska tryckas i protein i nu när man egentligen får i sig tillräckligt i en varierad kost (beroende på träningsnivå och andra aspekt självklart), men samtidigt så såg den spännande ut och vissa produkter kan faktiskt vara väldigt bra så i korgen åkte den!

Första tanken va att den såg väldigt trevlig ut, typisk krämig beasås! Andra tanken va att den inte smaka så jätte mycket, den va inte smaklös men något läge därimellan. Tredje var att flippa på en vanlig bea och kvargen och läsa innehållsförteckningen, skaplig skillnad 😅

608 kcal skiljer dehär två från varandra och där kände jag direkt att - de va inte en helt dum vimåstehaproteiniallt grej ändå 😅 Perfekt inför grillsässongen och funkar till allt man vanligtvis brukar ha bea till.

Men för att ge ett kort svar - jag är nöjd, testa! 😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu vankas vätterntider och folk samlar sista milen i benen för att sen trampa runt den stora vattenpölen. Men räcker det med mil i benen? Finns det annat man ska ha i åtanke? Nedan kommer jag skriva ut enkla och bra sätt att få din tur så bra och problemfri som möjligt!

FÖRE:

Cykel.
Redan NU bör du se igenom din cykel. Är det något som behövs bytas? Måste jag serva den? Måste du lämna in den? Jag kan meddela dig att verkstäderna runtom i Sverige har det smockat med uppbokade verkstadstider så var ute i god tid för att vara säker på att du får en tid. Men det är inte bara för att du ska hinna byta något eller serva innan Vättern utan det är bra att trampa lite med din nyservade cykel för att se så allt är i sin ordning.

Dagen innan däremot så ska du dra igenom cykeln själv. Viktiga delar att kolla är:

 • Kolla styre, sitter alla skruvar åt?
 • Kolla däcktryck, har jag rätt i? Den är dock bra att kolla precis innan loppet
 • Hjulen, sitter de åt?
 • Smörj kedja med kedjeolja
 • Smörj rörliga delar på växelföraren med " kryp in" olja
 • Kolla så pedaler sitter åt
 • Känn så vevlager inte glappar (bör kollats vid service dock)

Kost.
Tillför gärna lite rödbetor och/eller svarta vinbär i din kost 7 dagar innan, jag har ju min dille på svartavinbär då det kan minska motståndet i blodflödet med 16%.. Så att tillföra lite i kosten kan ge positiva resultat :) Var inte rädd för att öka kolhydratintaget ca 4 dagar innan loppet heller för att fylla på kolhydratdepåerna så mycket du kan. Behöver absolut inte vara något drastiskt utan ca 25-30g extra kolhydrater per måltid.

Ett annat schysst alternativ är Vitargo Carbloader ( KLICKA HÄR ) som gör att du slipper öka intaget i kosten utan du får allt du behöver i drycksform. OBS. Testa ALLTID sånna produkter innan, alla magar reagerar olika och det är mindre kul att ha en dålig mage mitt under ett lopp.. Så alla tillskott, energiprodukter ect ska du testa innan för att se hur din mage reagerar på det.

Mineral/magnesium ladda är inte alls dumt. För vissa räcker det att ta timmarna innan loppet, vissa laddar 2-3 dagar innan och vissa tillför det hela tiden i kosten. Så testa vilken "typ" du är för bäst uppladdning :)

Sist men inte minst, Inget rött kött ska intas när det är ca 6-12h innan loppet (jag avstår 24h innan men det har inget med att kroppen behöver det, bara att det känns bättre för mig) och det är av den enkla anledningen att kätt är svårsmält och din kropp kommer avsätta blod för att bryta ner köttet och det är det blodet du vill ha i benen.

Kropp.
Sista men viktigaste punkten, hur känns kroppen? Hur känns alla mötpunkter (fot, bak och hand)? Se för guds skull till att alla punkter känns behagliga och INTE gör ont. Det SKA inte göra ont att cykla, du SKA inte få ont i mjukdelar av att cykla, du SKA inte domna i händer/fötter, du SKA inte få smärtor i knäna av din cykling. Då är något galet och måste ändras. Nu är det nästan lite sista sekund att ändra sånna grejer, skulle behövts göras för någon vecka sen. Men känn verkligen efter och gör så att din cykling blir så behaglig den bara kan bli.
Ta hand om dina kroppsdelar!

Med andra ord, att sitta som herrn nedan KAN ge vissa komplikationer... :)

Att förbereda - ha med sig:

Det finns vissa grejer som är totalkrav (enligt mig) och vissa grejer man kan släppa på lite (även om jag självklart tycker du bör ha det med dig) och därför tänker jag att jag markerar med fet text dom som du absolut ska ha med, medans de andra får vara med "vanlig text":

 • Hjälm - gärna med MIPS i ( Klicka här )
 • Windfree - för den som vill slippa brus i öronen ( Klicka här )
 • Cykelglasögon
 • Cykeltröja - gör det enklare att packa med energi i bakfickorna, annars funkar funktionströja
 • Tunn vindjacka som du kan knögla ihop lätt och lägga ner om den ej skulle behövas
 • Cykelhandskar - Här får ni avgöra om det blir långa eller korta beroende på väder. Men cykelhandskar är otroligt viktigt och inte bara för att minska trycket på handflatan/minska risk för domningar, utan vad tar du emot med om du krashar om inte händerna? Ett tips jag fått höra av erfarna veterancyklister är att de packar med sig diskhandskar ifall det skulle vara riktigt ruggigt. Ja de lär svettas endel, men de förespråkar att hellre har de dyngsura varma händer, än iskalla hander som inte kan växla/bromsa..
 • Mineralunderställ - eller liknande. Något underställ som är fuktabsorberande och håller dig så torr som möjligt under färden.
 • Lösa armar/ben - ifall man är osäker på hur vädret kommer arta sig så är det grymt smidigt att bara kunna dra av/på sig dom lätt och smidigt
 • Bra cykelbyxor - ser jag faktiskt som ett krav just för att du faktiskt ska sitta på stjärten i 300 km och då kan det vara snällt mot stjärt och underliv att ha bra byxor som passar för din kropp. VIKTIGT är att du INTE går och köper några nya dagarna innan, du mååste kört ett par mil med dom innan så du vet att de funkar för dig. Det kan sluta tråkigt annars :( ÄNNU VIKTIGARE no panties allowed under cykelbyxor. DET om något kan ge skav. Så bort med underkläderna och trampa runt naken under cykelbyxorna
 • Chamonix cream - aka rumpsalva är så underskattat men så nödvändigt. Bara för att du inte brukar få skav i underliv/rumpan så betyder det inte att du inte får det nu. Jag tar ALLTID den krämen när längre turer är planerade och borde egentligen ta på många korta med då skav kan dyka upp lite när som. Det är självklart inte alltid man får skav bara för att man ska köra långt, men vill man chansa?
 • Cykelskor - är inget krav, men undelättar din cykling otroligt mycket med dels funktionen att kunna både trycka och dra MEN du har även en mycket hårdare sula än på vanliga skor så även där får du lite mer tryck på körningen samt minskar risk för domningar och smärtor.
 • Skoöverdrag - är dock otroligt vettigt då iskalla fötter kan resultera till ett avbrutet lopp. Det kan göra RIKTIGT ont.
 • Belysning fram & bak
 • Reflexer fram & bak
 • Ringklocka
 • Slang, pump, däckavtagare
 • Multiverktyg
 • Energi - i form av dryck och mat. Planera ditt energi intag efter hur hårt du ska prestera. Ska du satsa på tid så skulle jag ha med många gels så att man tar ca 1 var 20-30 minut och bars som man antingen har brutit ner och har i ramväska (gryyymt smidigt) eller har i bakfickan och tar några bitar varje timma (detta är enbart baserat på mig). Har man tankar mer på att få en häftig upplevelse så har man oftast möjligheten att stanna vid alla depåer och då behöver man inte lika mycket energi med. Satsa på någon gel och någon bar, gillar du inte sånt så funkar även nötter och russin susen! VIKTIGT är dock att man har med så mycket vätska som möjligt. Sen om det är i sportdryck eller vatten bestämmer man själv. Går att fylla på på alla depåer. Camleback är ett smart alternativ!
 • First aid kit - är något jag aldrig tänker på som är så dumt, tänk om något händer?? Så den ska man göra plats för!
 • Sadel och/eller ramväskor
 • Flaskhållare/flaskor

Under loppet:

Har redan gett lite småtips på just energiintaget under loppet, men andra saker du ska ha i åtanke är att dricka mycket och dricka säkert. Och vad menar jag med drick säkert? Joo, drick när du vet att du är i ett läge där du inte vinglar in i någon eller när du vet att det är "lugnt".

Man ska ha i åtanke att det är väldigt mycket folk ute påvägarna och kör man i klunga så är det extra viktigt att alltid hålla sig på sin plats. För att ska man få bästa hjälpen i klunga så är man så nära varandra som möjligt för att kunna "vila" innan man är framme i toppen. Så det innebär att du ska INTE plötsligt ställa dig upp och trampa om du vet att din kompis är ca 1 dm från ditt bakhjul. När du ställer dig upp så åker cykeln bak ett par cm och det kan leda till en onödig krash med lite otur.

En annan grej är att aaaallllttiiiid hålla till höger, ALLTID. Om man inte kör om några så ska man alltid vara till höger för de andra som vill köra om dig, super lätt och underlättar för alla andra.
När du väl ska vika av från din höger och köra om en klunga, na noga med att signalera att "nuu kommer viii" och ibland räcker inte plingen utan då får man använda rösten. " kommer höger, kommer vänster" är två otroligt bra och smidiga sätt att få personen framför dig att förstå exakt vart du kommer och vart han/hon ska flytta sig. Kort, smidigt, bra.

En sista grej, som jag önskade man slapp ta upp men det behövs, det är såååå gryyymt förbjudet att köra med hörlurar under loppet. Under ALLA lopp. Det kan bli så himla farligt då du faktiskt inte hör något speciellt och du blir en fara för andra cyklister. Så vill du köra vättern men klarar dig inte utan musik så sätt fast ett par högtalare på hojjen och digga med där istället.


Efter:

Sist men inte minst, när du är i mål. Åh vilken lättnad, vad skönt! Du har nu fixat 300 km själv eller tillsammans med cykelvänner, men hur som haver så har du fixat det!! Se till att fylla på kropp och knopp med mycket kolhydrater och proteiner så fort det går. Jag vet att de serverar pastasallad eller dyl nära mål på pallra dig dit fort och njut, för det är du värd.

Försök dock att byta kläder/duscha av dig ganska fort efter. Skav tenderar att smyga fram om du går omkring i dina svettiga cykelbyxor för länge och det är inte det minska skönt (talar en erfaren).

Klappa dig på axeln sen, du är grym!

Likes

Comments

Ofta så kommer jag över inlägg där man undrar hur man ska återuppta motivationen till träningen eller till och med hur man kan få motivation till att träna över huvud taget. För den kan vara svår, riktigt svår. Så hur gör man? Hur får man motivationen till att klämma in lite träning i vardagen?

Att träna är jobbigt och att göra något jobbigt är oftast något man försöker undvika eller skjuta på. Att pallra sig ut för att springa i 30minuter när du vet att dessa 30minuter kommer vara jätte ansträngande, det kanske även är molnigt ute så det är inget roligt väder heller för att ta sig ut på. Då kanske man kan dra till ett gym, men då måste man trängs med andra folk bland vikterna och se på när andra vrålar och sprutar svett, det är ju inget kul. Eller?

När jag var liten så hade jag många favoritsysslor på rasterna men det kunde vara att hoppa hopprep, spela rinken (boll spel) eller leka jaga exempelvis. Bara själva grejen att vara ute och leka/röra på sig var höjdpunkten på dagen för mig och 99% av alla barn. Man mådde bra av det, man kunde lyssna mer och fokusera mer på lektionerna och man mådde bättre, men man tränade inte. Man hade kul genom att röra på sig, så varför ska det vara någon skillnad nu?

Jag ser inte alla mina träningspass SOM träningspass, utan att jag har jäkligt kul på cykeln, jag trivs! Hade alla mina pass vart pass (nu blir det rörigt) så hade jag absolut inte haft samma passion för cykling som jag har utan då hade det bara vart en sport, inte en livsstil. Det är något jag ser fram emot att göra hur trött jag än är, det är något som kliar i kroppen när jag vart utan för länge och det som ger mig de bästa och största glädjekickarna som finns.

Därför tror jag att man är mycket ute på fel väg, för man ser bara det som ett jobbigt, ansträngande träningspass som kommer göra "ont" att utföra, man ser inte det roliga i det för man har inte hittat sin grej, man tycker helt enkelt inte det man gör är så himla kul. Bara för att jag älskar cykling behöver det inte betyda att du kommer älska det? Bara för att din kompis är helt gymgalen så kanske inte du kommer gilla att lyfta skrot eller köra crossfit? Bara för att folk på olika forum säger att simning är sporten för alla så är kanske inte sporten något för dig?

Lås inte fast dig vid tanken att det bara finns några typer av träning, för det finns miljoner olika träningsformer och jag vågar lova att någon av dom kommer garanterat passa på dig OM du känner att du vill finna din grej, men du måste börja söka! Häng inte fast dig för mycket på det "vanliga" om det "vanliga" inte motiverar dig!

Finn dina kickar, finn din glädje och finn din sport, men framförallt, kasta all träningshets åt pipsvängen och välj den sport som får dig att känna som att du utför så "lite" träning som möjligt. Det ska kännas lika kul som när du leker när du är liten, då spelar det ingen roll om träningen gör lite ont oxå.

Jag tror att om man alltid strävar efter den typen av glädje för en sport som det var kul att leka/anstränga sig när man var liten, så kommer motivationen ofta vara nära tillhands :)

Tips på olika lekar:

Cykling
Löpning
Traillöpning (så himla rekomenderat)
Crossfit
Fjällvandring
Orientering
Paddling
Simning
Gymnastik
Dans av olika slag
Klättring (grymt kul och något jag ska börja lite smått med)
Kampsport
Extremsport
Friidrott
Ridsport
Squash

Jaa listan kan göras lång, men dessa kom jag på på rak arm.
Hoppas jag kunde ändra lite tankegången och att du faktiskt börjar göra saker du gillar, istället för det du känner dig tvingad för att göra. För om du gör det, så kommer motivationen på köpet.

Kram på er <3

Likes

Comments

Gårdagen var verkligen jätterolig! Jag kände mig pigg och fräsh och självklart blir det ännu roligare när det går bra 🙄 jag ska dela upp grenarna ocg berätta om var försej:

Paddling

Detta va den gren kag tränat minst på, rättare sagt 1 gång iår och kanske 10 gånger förra året 😂 Så jag visste att man skulle tappa där, men samtidigt försökte jag hålla så god takt som möjligt då jag ändå har skaplig teknik. Paddlingen var iallafall 12km med 2st lyft och det va lite vindar på ågelsjön så man fick bita i lite när man paddla åt "fel håll" 😃 Så efter 6km båda med och motvind var första lyftet, gick skitbra faktiskt. Lyckades få upp kajaken på axeln på något sätt så jag slapp anstänga armarna utan det var bara benen att ta mig framåt! Så fort knallade jag iväg till andra sidan, lade ner kajaken sen drog iväg igen. Nu var det segt, det kändes lite redan efter 1km då jag ruchade i starten  (typiskt mig😂) men det gick helt ok. Men man va lagom lycklig när man började skymta stranden 🙄

Löpning

Hääääär kände jag att nu börjar min gren komma. Jag var lite seg i första 500m ca, sen släppte det och jag tog igen person efter person. Mycket roligare än att kämpa för att inte bli omkörd av flera 😄 Traillöpning är klart lite mer speciell då det innehöll lite klättring och det lixom "hände" mer än vanlig löpning vilket jag tycker är GRYMT kul 😍 Något jag märkte oxå är att jag "släpper" mer i nesförsbackar än många andra, menat att jag bromsar inte farten utan låter benen bara rulla ner. Det låter typ som att den stor elefant klampar förbi men känns så otroligt mycket härligare än att bromsa takten 😃 Men även om traillöpning va jobbigare än vanlig då det var mer kuperat och mer att fokusera på, så väljer jag det klart över vanlig stiglöpning.

Moutainbike

Min gren 😃 Här plockade jag ytterligare några till och låg 2a efter ca 1mil (kanske mindre) Det var myycket grusväg dessa 25km, mer än jag förväntade mig. Man kan säga ca 60-70% grus och resten skog, men de drog ändå till ett par luriga partier på dessa km i skogen så det var roligt. Men 2 grejer skedde under mtb turen..
Första var att jag ramlade, no biggie dock utan va lite snabb i en sväng på grusvägen. sved fint 😅
Andra va mindre kul.. När jag hade ca 3km kvar så bara tväääär stannade cykeln, jag kollade bak och hela bakhjulet hade lossnat.... OCH JAG HADE GLÖMT VERKTYG I ALL STRESS VID BYTET. Jag blev så arg och frustrerad tills en kille kom ca 30sekunder efter de skett.
" Åh snälla har du ett multiverktyg?!?! Du kan kasta det på mig så får du det i mål!!!"

Men snäll som han var stannadr han och hjälpte till, dock var det trasigt.. Gängpajj så jag fick göra en provisorisk lösning och pratade med cykeln hela vägen till mål.
" Ooooo dehär är inte bra, det här är INTE bra"
" Kom igen håll hela vägen nu, fööörrsiiikkttiiiiiiiiiiig"
😂😂😂 Men den höll och jag kom i mål

Så, för att summera, det var skitkul, ni borde testa något i denna genre 😃

Likes

Comments

Nuuu är jag mindre tjurig och mer realistisk och famförallt taggad! Gårdagen gick inget bra, men det är fasen inte konstigt. Första loppet någonsin och kör mot dam eliten, lixom de starkaste tjejerna i Sverige och andra länder 😂 Man kan inte förvänta sig något speciellt första gången då så jag är istället glad över erfarenheten och att veta vart jag ska lägga fokuset framöver. Men jag kan säga såhär - dethär är tveeeklööst de köttigaste loppet jag någonsin gjort, alla långlopp jag kört går inte att jämföra med. Konstant upp och ner med pulsen och jag hade en snitt på 191 och en ma på 207 under loppet (tror jag ligger mellan 210-215 som maxpuls) så det kändes.

Men om man ska ta det från start, jag kände redan innan att jag värmt på tok för lite, körde ca 15min uppvärmning sen bara gled jag runt, så det var en miss jag ska tänka på i framtiden. Kanske införskaffa mig en roller att köra med innan för att slippa gegga ner hojjen innan start.. Men den största missen va att jag inte var med i huvudet, på tok för nervig över att de va första loppet, att det regnade och var halt osv så de hjärnspökena måste bort, omedel bums 😃

När startskottet gick så fick jag inte i skofan i pedalen så höll på att pula och hacka och krångla första minuten så redan där var jag superarg över att den inte ville sammarbeta, sen gick det bara utför. Bristen på uppvärmning gjorde att de började strama i benen redan första backen och jag snittade 196 bmp första lopen och det är lite väl för att hjärnan ska kunna fokusera. Mycket slarvmissar och vid ett fall så ramlade jag 3 gånger inom loppet av 1 minut. Tror ni jag svor lite då?

Vid lop 3 så kände jag att dehär håller inte, jag måste sänka tempot! Jag kom lixom inte upp för backar för jag startade backen på en puls på 200 bmp så de fanns inte mycket att kräma ur för att kunna snärta mig upp. För att förklara så va det inga lätta backar utan de va branta och hala så man fick trycka sig upp på alla = inte optimalt att köra runt med en skyhög puls.

Då blir det ju självklart så att när jag saktar ner = dom andra börjar närma sig. Så på lop 4 så varvade de snabbaste tjejerna mig så det var bara att kasta cykeln när jag kom imål så. Fly förbannad men framförallt besviken på mig själv. Va så ledsen på ett sätt då man hade förväntat sig komma ändå skapligt och inte uruselt. Lite därför jag valde att va otroligt kort på mitt facebookinlägg (för er som följer det) för de hade inte vart fina ord som kom från mig.

Men, som nämnt ovan, nu när jag har smält allt lite mer så är jag så glad över dehär, vilken erfarenhet! Vilken grej! OCH FAAAASEN VAD GRYM JAG SKA BLI PÅ DETTA TILLSLUT. Ge mig lite tid, envishet och nötning bara, så ska jag göra både er och mig själv stolt. Jag längtar så mycket efter att få plocka placeringar. Kort förklarat, så är jag motiverad till 1000!

Nedan ser ni en video på banan, jag hatar att kameror får allt att se så snällt ut trotts att de va superbrant, men de får duga. VIdeon är tagen från dagen innan race, när vi kollade banan i lugnt tempo och stannade ibland för att diskutera.

Så enjoy, ha det bäst så hoppas vi att det går bättre nu i helgen på Kolmården Extreme Challange!

Kram

Likes

Comments

Jag har sagt så länge att jag ska testa vegetariskt och ha en vegetarisk dag i veckan men det har inte riktigt blivit av - förrens idag!

När jag tog min storhandling igår så hittade jag en torrblandning på vegetariska biffar som jag kände direkt att "dethär måste jag testa nu!

Det var verkligen supersimpelt, man blandade vatten med torrvarorna och sen tog in det i ugnen eller stekte.

Voila, 15min senare i ugnen så var mina biffar klara 😃

Till biffarna valde jag att ha fullkornsris/röttris och egengjord coleslaw (recept medan). Vet ni vad jag tyckte?

Helt jäkla otroligt gott!!!! Vaaarför har jag inte testat vegetariskt innan?! Det va ju 10 gånger godare än vad jag trodde 😃😃
Så nu äre bestämt, en vegetarisk dag i veckan för mig 🍀🌿🌴

Det kanske inte är så att man skrattar ihjäl sig av färgerna då det är ganska "grått", men TESTA säger jag bara. Det var supergott!!!!

Coleslaw:
7dl Vitkål
1 Stor morot
0.75 dl majonäs
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 krm peppar

Blanda ihop, done n done.

Likes

Comments

Sista och enda heldagen i Frankrike! Idag så hade vi hyrt en guide som var från sverige men hade bott i Frankrike i 20år! Han visade oss gamla slott/borgar, vallgravar och fina utsiktsplatser!

Jag försökte hitta en ingång i slottet men de gick sådär..

Efter det stannade vi till för lite brunchpicknick och bole. Jag kanske inte kan påstå att jag var i vinnarlaget, men strategiska va vi 😂😂 (not)

För att dra ett exempel över hur bra vi var:
Vi var lika nära lillen vid ett tillfälle och hade en boll kvar. Skulle man chansa att ta bort den andra bollen för att få mer poäng, eller nöja sig och få 1-1?
Vi kör!
Kastade klotet, prickade våran egen och det blev 4-0 till dom 😂😂😂😂😂

Efter det lunchade vi vid en hamn, hade det trevligt sen åkte tillbaka för ett dopp i havet och relax.

Jag blev lite "trotsig" under cykelturen då jag inte gillade att glassa fram på cykeln, så jag stängde av elen och trampade där med min 7-vxl dam crescent i uppförsbackarna 😂 Det va jobbigt som satan men kul att småtävla med de som hade elen på (vilket va alla utom 1 som oxå kände sig utmanad 😂)

Efter mat, bad och relax så hade vi sista middagen. Jag var helt 100 på att de skämtade när de sa "Idag ska vi äta grodor!!!", blev lite skeptisk när jag såg att restaurangen hette "Le frog" och insåg att DE SKÄMTADE INTE när jag såg menyn...

Såååååånn ooottuuurr att de tillagades i mjöl så jag inte kunde äta dom 🙄🙄🙄

Efter en långmiddag med 3 rätters, en massa skratt och ett gott humör så rundades kvällen av för tant Alicia. När 40+arna skulle parta vidare så gick tant till hotellet för att sova 😂 Så typiskt mig nu för tiden, men vaknar hellre pigg och glad än bakis och död 😅

För att summera resan:
Fantastisk!! Hade skitkul, det var roligt folk, bra upplägg och perfekt "längd" på en sånhär resa. Räcker gott och väl med 2 dagar 😃

Nu ska jag, timmarna innan transfern kommer, gå på en kort upptäcksfärd.

Ha det bäst ❤❤

Likes

Comments

Nu ligger man här, lite trött efter en tidig morgon och lång dag men väldigt nöjd!

Kl 03.00 ringde klockan (men min inbyggda väckte mig 02.50) för att säga till mig att det är dax för en trip till Frankrike! Så lite snabbfix, trippelkolla så allt var med och en kaffe senare så var jag på vägarna.

Resan upp gick jättesmidigt, parkering hittade jag på 1 min och gaten va 10min bort så jag hade för en gångs skull superlång marginal. Man lär sig med åren!! När man var incheckad, bagage lika så och gate var funnen så tog jag mig en frukost.

Väl på planet försöker jag alltid sova, det är ju inte rimligt att sitta stilla annars och inte göra något. Men denna gång så vare så sjukt när jag slumrade till, fick en så lustig dröm!

Jag drömde att det blev en emergency på planet så han var tvungen att ta drastiska åtgärder för att vi inte skulle dö så han körde planet spikrakt upp i luften för att sen plana ut och störta lite neråt. På nedfärden så dök plötsligt 100st andra plan upp (fråga inte hur jag såg dom) som både mötte oss och körde med oss. Alla dessa plan skulle han parera ifrån så vi inte krocka 😂 Nice dröm att ha när man sitter på planet va?

Som tur va så hände inget av dedär utan flygning och landning gick super och vi var äntligen framme 😍

Lite strosning senare så började schemat rulla igång, elcyklar var på plats och vi skulle upp till en vingård!

Tyvärr fick jag inga bilder från vägen upp, men ska på en tripp med elcyklarna imorgon igen så kanske kan fånga lite mer 😍

Tyvärr kan jag inte svara på hur goda vinerna var då jag höll mig ifrån, men betygen från de andra var att de var mycket gott och vinet hade mycket hög kvalitet. Vad jag däremot kan svara på var att det är fantastiskt fint 😍

Efter det så bar det av tillbaka, ombyte och dusch för att sen äta middag tillsammans!

Det blev väldigt kort förklarat, men jag ska försöka få mer bilder och kanske videos imorgon så det blir roligare att kolla på. Men jag kan lova det att landet är jäääätte fint !!

Nu är det sleepietime.

Ha det bäst 🤗

Likes

Comments

Vanligtvis brukar jag inte va så nervös inför ett lopp, klart man tänker på det men brukar inte ha dendär nervösa känslan förrens man vaknar på morgonen. Då är det istället nervositet x795.

Men denna gång kom de lite innan, inte extremt men lite nervöskänslor för att "ae tänk om ja kommer sist, tänk om det är sjukligt grymma tjejer som kör, tänk om cykeln ger sig" osv åkre runt i huvudet. *TÄNK OM*

Natten innan kolmårdsbiken så sov jag medelbra, vaknade några gånger men inget överdrivet. Kände mig ändå utvilad när jag vaknade 30min innan väckarklockan drog igång och hjärnan började eka *Idag är det dax*.

Fixade frukost som bestod av bananpannkakor med blåbär och kvarg samt tog en speciell vätskeersättning samt min svartavinbärskur, plockade med det sista sen bar det av mot Sörsjön. Från att jag vaknat till startskottet så var man så galet nervös. Magen kittlade av nervositet, huvudet tänkte igenom alla möjliga tänkbara ikkebra situationer som kan uppkomma samtidigt som den tänkte på alla möjliga bra situationer som kan komma.

När man står där och väntar på startskottet är nog värst, då är hela kroppen nervös, nästan skakig. Men så fort man hör smällen, så försvinner allt. Då händer något annat, då kommer hornen fram. Tyvärr va mina horn för långa idag då jag tog i lite väl första 15-20min vilket resulterade i en mycket trött Alicia på tok för tidigt. Starten är förbannat svår, man vill kötta och hänga med de snabba killarna men det är inte så smart då de snabba killarna är förjävla snabba 😂

Frustrerad som få men envis så fortsatte jag försöka maxa trotts att både puls och ben sa NEJ. Så lop 1 blev sådär, jag är inte missnöjd men jag är inte heller nöjd. Den va mestadels grus då det är ju egentligen där man kan ta in massa tid.

Lop 2 började jag dock vakna till, då ville sinne och ben sammarbeta och jag började kunna kötta mer. Den är ca 50/50 grus och skog så det tekniska i skogen är ofta en fördel för mig då jag är snabbare där mot vad jag är snabb på grus, så när väl skogen kom så tog jag igen både tid och personer som jag blivit omkörd av tidigare. Sånt känns så skönt för motivationen, veta 1 ställe som man är lite bättre i och kan plocka tid i vissa situationer.

Sen kom lop 3, den köttigaste, ondaste och gräns på djävulska lopen. Den är så otroligt oskön. Extremt kupperat, teknisk och jobbiga 2 mil var det kvar. Men benen hade börjat sammarbeta mer så den gick bättre än förväntat även om man var sjukligt trött mot slutet.

Ni ser mot slutet så skjuter min puls upp lite extra? Jo förstår ni, den/dom snälla banläggarna har lagt in en lååååååång seeeeeeeeg delvis braaaant backe som de tyckte va rolig 😃 Det tyckte inte jag och många andra 😂 Och för att förklara nivån, det är få personer som cyklar hela backen upp utan att gå mot slutet efter att ha cyklat hela banan.

Jag klarade NÄSTAN hela, sista 50-100m fick även jag gå. Men jag blev ganska nöjd över att nästan tagit mig upp även om jag flåsade som en stucken gris av utmattning 😃🐷

Men jag är nöjd, hamnade på andra plats och var enbart 3min ifrån vinnaren så mitt mål för nästa år = Ta ett steg upp på pallen 😈

Likes

Comments