Gör ett nytt inlägg för grejerna jag köpte idag på hööks rea.

Schabrak GM 149 :-

JH polotröja 179 :-

CRW ridleggings 419 :-

CRW stickad tröja 227 :-

CRW softshell jacka 299 :-

Ryckkam 12 :-

Likes

Comments

Hej!
I söndags var jag och provred en häst uppe i Ramsele. Åkte vid ca 9.40 och hämtade upp Emmy som ville följa med. Kul tycker jag!! Åkte och ta lade och handlade lite saker innan vi gav oss av norrut.
Resan kändes lång, tog ca 2 h tror jag. Jag som är åksjuk tyckte väll inte detta var super skojigt men tuggade mitt inte så goda tuggummi som hjälper för åksjuka. Tungan typ blir bedövad för ett tag känns det som. Usch. Åt lite snören efteråt för att få en annan smak i munnen. När jag tuggat tuggummit, kollat ut och väntat var vi plötsligt i Ramsele. Eftersom klockan var 12 var det dags för lunch. Gick in på första bästa matställe. Hette grill nånting. Kommer inte ihåg. Beställde en korv och pommes. Gillade pommesarna för de var knapriga och goda som de skulle vara.

Efter att vi fyllt våra magar åker vi till ridskolan i Ramsele där ponnyn Dito stod. Gick in stallet och fick syn på honom. Träffade även ryttaren till honom som vi träffade på ranchen 2014 haha. Länge sedan men kul att ses!
Iallafall så gick jag och Emmy till omklädningsrummet och jag bytte om till ridkläder. Dito var i ridhuset redan så vi gick in dit. Fixade stigläder och massa sånt men sen var det dags att rida.

Skrittade runt och efter ett tag började vi trava. Han var mycket kvick för hjälper och tog skänkeln bra! Red runt i och testade start och broms, styrning och ökningar. Tyckte det gick bra. Fattade lite galopper och han var väldigt lätt att reglera.
Red på volter och gjorde lite tempoväxlingar på långsidor och kortsidor vilket kändes bra det med! Hans galopp var stabil och rätt mjuk.
Skrittade några minuter och sedan började vi hoppa fram lite. (Se film).

Han hade bra avstånds bedömning och kändes kontrollerbar. Tyckte det var harmoniskt på ryggen. Inget tjafs eller något. Hoppade ett räcke på 95 cm tror jag. Kände inte att jag behövde hoppa något högre då känslan var bra och kände heller inte att han behövde bevisa att han kunde hoppa högre, då jag redan kunde känna att det inte skulle vara några problem. Travade av och red han lite lång och låg så gott det gick. Han var ganska pigg i slutet men nöjd och glad över provridningen. Skrittade ut en sväng och han var helt lugn. Hoppade till nån gång men inget mer.

När vi sedan var tbx i stallet bytte jag om och sedan fick jag kolla han i hanteringen. Lugn och mycket cool.

Efter några minuter var det dags för hemfärd. Vi alla var ganska trötta och frusna så det var skönt att sätta sig i bilen och värma sig.

Detta var vad jag hade att dela med mig av provridningen. Vi får se vad som händer härnäst!

Byeeee ❤

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag haft mycket att göra. Vaknade kl 7.15. Gjorde mig iordning och fick skjuts till skolan då inte bussarna går här uppifrån vid den tiden vi börjar.
Hade handledartid, matte, svenska och spanska idag. Var med ca 15 minuter på spanskan då jag var hos tandläkaren och satte in en gummiring i min tand som växt lite konstigt. Skulle sitta några dagar trodde de, men den satt i typ 10 min. Bra gjort. Vet inte hur de ska göra nästa gång haha, måste ju tbx.

Vid 15.00 slutade vi och jag och Ella skulle in med en buss till stan, men då kom Ella på att hon glömt sitt kort hemma. Vi fick helt enkelt ta en buss som var 10 min sen, hem till Ella. Vi fick sedan ta en till buss till stan. Puh. Men när vi väl kommit fram till centrum steg vi av och gick in på mittpunkten. Jag köpte en NYX micro brow pencil i färgen ash brown. Detta var en julklapp som Ella skulle fått i julas.

Fortsatte till h&m och där hittade jag en grå volang off shoulder tröja för 199 :- och en grå ganska basic tröja med BRKLN tryckt över bröstet för 50 :- (REA) det vanliga priset låg på 129 :- tror jag. Köpte en concealer och mascara från Maybeline. Concealern kostade 99 :- och mascaran 109 : -

Nöjd över mina köp faktiskt ! Blev gråa tröjor men men så blir det ibland.
Åkte buss hem igen och sedan bestämde jag och Ella oss för att gymma lite. Linnea min syster hänge också på. Vi började med att gå o springa på springbanden. Sprang runt 9,6 km/h i typ 10 min. Gick sedan och gjorde några magövningar tsm med Ella. Gjorde situps med en boll av något slag som vi kastade över till varandra efter 1 situps. Gjorde ett par sånna och sedan gick vi över till en annan övning där man gjorde en slags dips med samma boll. Gick bra det med. Gjorde något slags rump program också. Dock inget jag kände att jag hade någon nytta av haha. Testade staknings maskinen vilket var kul. Gjorde även några pull-ups 😅jobbigt men tycker det är ganska kul så brukar alltid göra ett par sånna. Lekte runt lite i gymmet då nästan inga var där. Satt på träningscykeln och testade sjunga Side to side av ariana grande vilket resulterade med bara flås. Går typ inte att cykla samtidigt som att sjunga om man inte är vältränad.

Detta var min dag och jag tycker den har varit mycket rolig! Blir nog några fler gånger på gymmet då jag inte har häst och behöver hålla mig i form. Haha.

Hejdå! ✌🏻 kommer ett eget inlägg om provridningen imorn tror jag! 🐎 ( kom på att jag köpte en Nike sporttröja på stadium för 279 :- svart med en Nike logga. )

Likes

Comments

Hej igen!
Idag red jag Wendy vilket gick bra! Hon var koncentrerad och lyssnade bra. Testade skänkelvikningar och öppnor, slutor. Hon tyckte det var svårare att flytta i höger varv men det gick. Flyttade dock super i vänster. Är inte alls van vid hästar som flyttar så lätt för skänkeln haha. Vi jobbade mycket på böjda spår och på att hålla ett bra tempo. Ibland kunde hon bli lite springig. Gjorde inte så mycket då det var lätt att ta tillbaks henne. Tränade lite galoppfattningar. Även där tyckte hon att det var svårt att fatta i vänster. Hon är inte så stark i sin galopp och ibland blev det lite kors och sånt. Dock är har hon extremt långa ben så hennes galopp är ju rätt stor. Planen är lite liten för att hon ska få plats. Tog ett varv galopp i hagen istället vilket gick bättre. Travade av henne lång och låg vilket gick galant.

Jag har inte så mycket mer att berätta. Vi hörs! 🖤

Likes

Comments

Hej!
Klockan är 07.31 och min väckarklocka ringde just. Brukar inte vakna denna tid på helger men idag vart jag tvungen då vi har konfirmation vid 9.00. Så trött då jag la mig lite sent. Konfan slutar vid 12.00 och då ska jag fort ta mig hem och sätta på ridkläder och vandra upp till stallet. Idag ska jag rida Wendy. Ett skimmel sto på ca 154. Det är inte min häst utan en i stallet. Wendy red jag också igår. Vi var ute med Pejg och Alice så det var roligt. Hon var lite pigg och jag är inte så van vid att rida hästar som är högre än 138 cm (Pejg). Var lite ovant men galopperade lite vilket jag tyckte gick helt okej. Hon har extremt långa ben och stor galopp så jag vet inte hur snabbt hennes normala galopp är. Därför galopperade inte så mycket. Idag tror jag att jag håller mig på plan och kör ett litet dressyr pass. Får helt enkelt se! Och för er som inte vet är Luca såld! Letar just nu ny häst och är därmed hästlös tills jag då hittar en ny. Känner att jag kan alla D ponnys på hästnet just nu haha. Ska dock kolla på en imorn så det blir spännande! Vi hörs och ha det bra. Tror jag kommer skriva lite imorgon också då jag inte har så mycket för mig på dagarna. 😹

(klockan har dock blivit 07.44)

Likes

Comments

Hej!

Tänkte bara skriva ett litet inlägg om vad som har hänt den senaste tiden.

Luca är tbx i stallet då jag inte kände att Göran och jag "klickade".
Har haft mycket i skolan och varit ganska upptagen med massa annat. Motivationen, orken och tiden fanns inte till att blogga. Är de vanligaste orsakerna till varför jag gör uppehåll från att blogga. Tänkte inte börja blogga vardagligen men nåt inlägg då och då när jag känner för det. Har heller inte jätte mycket intressant att skriva om då Luca är förkyld och vilar just nu.
Mitt vardagliga liv är heller inte så roligt att läsa om då jag går i skolan 7 h, är i stallet 1 h, letar hästar när jag har tid, ritar och kollar på massa serier. Detta är ungefär hur vad jag gör varje dag.
Men om ni vill att jag skriver om vardagen, så gilla eller kommentera så vet jag 🐶 har inget mer att berätta. Hejdå 💕

Likes

Comments

Hej! Idag har jag ridit på Luca. Han var super fin och mjuk i sidorna. Lite lat men när man väl kommit igång blev han pigg och glad. Gjorde inget speciellt utan njöt mest bara av att rida han då det troligtvist var sista gången.

Vid halv fem kom den nya hästen Göran af Oppeby som är 3 år och fux. Han blåste upp sig ganska rejält när han kom ut ur transporten och ville gärna röra på sig. Gick lite med han fram och tillbaka och sedan in stallet där Luca stod och undrade vad som stod på utanför stallet. Han vart rätt så nyfiken på Göran och ville gärna hälsa haha ❤️ släppte in Göran i boxen och han började med att kollar runt lite och sedan rullade han sig och sen så drog han ner Lucas täcken från täckes hållaren. 😂
Gjorde iordning Luca efter att vi studerat Göran ett tag och sedan var det dags för luc att kliva in i transporten och åka. Kändes lite ledsamt men sen vet jag ju att han kommer få det bra ❤️ (vi har dock bara ponnysarna på "prov" 1 månad och utefter hur det går bestämmer vi oss för att gå vidare eller att byta tbx) ⭐️

Hejdå och ha det bra ! ❤️❤️

Likes

Comments

Hello!
Idag har jag och pappa varit på Mall of Scandinavia.
Super trevligt shoppingcenter med massa olika affärer. Köpte mig en frozen yoghurt, ett par Nike air Max och en adidas tröja ❤️ nöjd över mina köp då jag har slitit ut mina förra Nike air Max och alltid velat ha en sån adidas tröja ( bilden nedanför ) ❤️
Köpte dessa två på JD !

Nike air Max 90 junior 1050 :-
Adidas originals Tape Crop Overhead Hoody 650 :-

Byee🔝

Likes

Comments

Hej! Idag har jag varit och provridit 2 hästar nere i Söderköping.
Ett fux sto som heter Starias Ezinne Zamba och en skimmel valack, Mar-Tin.
Började rida Zamba, lite ovant att rida den typen av ponny men tycker det gick hyfsat bra! Samma sak med Mar-Tin. Super fina ponnys iaf, ska tänka lite så vi får helt enkelt se vad som kommer att hända. ❤️ ligger över här i Söderköping på hotell Laurenti. Mysigt och lite gammaldags stuk på det hela 🌙.
Jätte trevlig stad!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag mockat åt Luca och pluggat med Alice.
Jag brukar hjälpa Alice med sina läxor ibland och det var det jag gjorde idag. Matte var ämnet, dock och det är ju inte mitt starkaste ämne. Har ju gått 7an så kan ju det som Alice jobbar med så det är ju en fördel!
Jobbade själv lite matte då jag ska vara borta tis-ons.

Efter plugget så åt vi popcorn och jag spelade lite på Alice gitarr medans Alice spelade cooking fever. Gammalt spel men det gör inget. Roligt spel men stressade rätt så mycket då man ska göra klart mat beställningar åt kunderna.
Ja, detta var det ända vi gjorde faktiskt. Åt också popcorn som vanligt, mums ❤️

Vi ses ! ❤️

Likes

Comments