View tracker

Hej! Idag har jag ridit på Luca. Han var super fin och mjuk i sidorna. Lite lat men när man väl kommit igång blev han pigg och glad. Gjorde inget speciellt utan njöt mest bara av att rida han då det troligtvist var sista gången.

Vid halv fem kom den nya hästen Göran af Oppeby som är 3 år och fux. Han blåste upp sig ganska rejält när han kom ut ur transporten och ville gärna röra på sig. Gick lite med han fram och tillbaka och sedan in stallet där Luca stod och undrade vad som stod på utanför stallet. Han vart rätt så nyfiken på Göran och ville gärna hälsa haha ❤️ släppte in Göran i boxen och han började med att kollar runt lite och sedan rullade han sig och sen så drog han ner Lucas täcken från täckes hållaren. 😂
Gjorde iordning Luca efter att vi studerat Göran ett tag och sedan var det dags för luc att kliva in i transporten och åka. Kändes lite ledsamt men sen vet jag ju att han kommer få det bra ❤️ (vi har dock bara ponnysarna på "prov" 1 månad och utefter hur det går bestämmer vi oss för att gå vidare eller att byta tbx) ⭐️

Hejdå och ha det bra ! ❤️❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hello!
Idag har jag och pappa varit på Mall of Scandinavia.
Super trevligt shoppingcenter med massa olika affärer. Köpte mig en frozen yoghurt, ett par Nike air Max och en adidas tröja ❤️ nöjd över mina köp då jag har slitit ut mina förra Nike air Max och alltid velat ha en sån adidas tröja ( bilden nedanför ) ❤️
Köpte dessa två på JD !

Nike air Max 90 junior 1050 :-
Adidas originals Tape Crop Overhead Hoody 650 :-

Byee🔝

Likes

Comments

View tracker

Hej! Idag har jag varit och provridit 2 hästar nere i Söderköping.
Ett fux sto som heter Starias Ezinne Zamba och en skimmel valack, Mar-Tin.
Började rida Zamba, lite ovant att rida den typen av ponny men tycker det gick hyfsat bra! Samma sak med Mar-Tin. Super fina ponnys iaf, ska tänka lite så vi får helt enkelt se vad som kommer att hända. ❤️ ligger över här i Söderköping på hotell Laurenti. Mysigt och lite gammaldags stuk på det hela 🌙.
Jätte trevlig stad!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag mockat åt Luca och pluggat med Alice.
Jag brukar hjälpa Alice med sina läxor ibland och det var det jag gjorde idag. Matte var ämnet, dock och det är ju inte mitt starkaste ämne. Har ju gått 7an så kan ju det som Alice jobbar med så det är ju en fördel!
Jobbade själv lite matte då jag ska vara borta tis-ons.

Efter plugget så åt vi popcorn och jag spelade lite på Alice gitarr medans Alice spelade cooking fever. Gammalt spel men det gör inget. Roligt spel men stressade rätt så mycket då man ska göra klart mat beställningar åt kunderna.
Ja, detta var det ända vi gjorde faktiskt. Åt också popcorn som vanligt, mums ❤️

Vi ses ! ❤️

Likes

Comments

Hej!
Idag vågar jag mig på att skriva ut detta.
Som många vet är ridsporten en tuff sport, farlig men rolig. Man kan skada sig rejält, få många motgångar men i slutändan blir det oftast bra.
Dock är inte detta bara det som ingår i den fantastiska lärorika och roliga sporten utan den kommer också med en massa skit.
Vi ryttare och hästkunniga människor är dom som påverkar detta.

Att bli dömd på vad man har på sig, ANIMO (Lyx) ELLER CRW (Budget) vad spelar det för roll tänker kanske ni som inte vet riktigt hur ridsporten fungerar. Jo, det verkar spelar stor roll på hur andra ryttare dömmer än.
Detta är bara ett exempel och det stämmer absolut inte med alla och är heller inte för att peka ut någon. Såhär ser jag iaf att det fungerar, om man har dyr utrustning betyder det att man är duktigt.
Om man har lite billigare men minst lika bra utrustning betyder det att man inte är jätte duktig. Detta är fel men så är det då man verkar koppla ihop dyrt med duktig och budget med mindre duktig.

Om man skulle se en människa som har formell klädsel på stan och en som har chilliga kläder. Vilken skulle ni tro va den mest framgångsrika?. Jo den med formell klädsel såklart, det skulle jag också gjort men det kunde lika gärna vara tvärt om.
Kläder, märken och allt sånt har stor inverkan på hur andra människor ser en som.
Själv har jag inte så mycket märken alls och det funkar bra, vet inte hur andra ser mig som men om man väl vet om ryttarens ridkunnighet så tror jag inte man bedömer så. Men det ju alltid första intrycket som brukar göra stor del av hur man ser på ryttaren. Så tänk er för innan ni dömmer någon efter utrustning och kläder.

Nog om detta med kläder, det finns andra saker som är viktiga att ta upp såsom om man har hästkunniga eller ohästkunniga föräldrar. Hur tror ni man ser på deras barn?. Jo precis som med kläderna, dom som har hästkunniga föräldrar anses duktigare och tvärt om med ohästkunniga föräldrar. Dock så har ju dom som har hästkunniga föräldrar ett större "försprång" då dom kan hjälpa till med hästen och massa saker som ingår i ridsporten.

Köpa ungponny?
Mina föräldrar är inte så hästkunniga men det går minst lika bra som för alla andra som har hästkunniga föräldrar.
Jag köpte ju Luca som 4 åring dvs ungponny och jag hade faktiskt ingen aning om att han var så ung. Men se nu vart det har lett, en super fin ponny som tävlas som vilken annan ponny som helst. Var det verkligen bara tur? Nej, det var det inte. Jag har jobbat hårt för att komma dit jag kommit och haft jätte kul och lärt mig mycket mer än jag kanske skulle lärt mg på en läromästare. Det handlar inte bara om ridningen men också hur man hanterar hästen från början och hur man lär den att inte vara rädd för att lasta, klippa och duscha mm. Det här är vad jag tycker iaf.

Vi har alla våra olika åsikter och detta är bara mina. Är just nu påväg att gå vidare till en ny ponny, jag fastnar gärna för yngre ponnys, god knows why?. Men så äre bara. Jag klarar det med mycket hjälp förstås och även för att jag verkligen vill. Det är viktigt att man vill och även att man känner att man klarar det, men om det går snett så gör de, det. Tycker inte att man ska döma utifrån vad ens föräldrar kan då det inte har en super stor betydelse om man själv har det som krävs. Säger inte att jag har det, men jag har stark vilja och brukar genomföra det jag gett mig in i.
Jag gör mina egna val och jag står för mina misstag och lär mig av dom. Så snälla, tänk till. Ungponnysar är kanske svåra på ett sätt men jag som 10 år köpte en. Resultat blev ju bra så snälla bara tro på en och peppa istället för att avråda, bara för att man inte har kunniga föräldrar.
Föräldrarna är faktiskt inte dom som ska upp på hästen och rida till den utan det är du själv, du kan ta hjälp av tränare, andra duktiga ryttare så jag förstår inte riktigt vad problem är.
Föräldrarna kommer inte alltid stå och kolla när ni rider eller ? Minst 1 gång rider man ju själv iaf utan någon som står o kollar vad man gör.

Detta inlägg var inte för att peka ut någon och så men ville bara ge er en liten uppfattning om hur det är egentligen. Jag kommer köpa den ponnyn jag känner för, ung eller gammal.


Vill inte ha några negativa kommentarer då detta bara är en sammanfattning på hur jag beskriver "Det jobbiga" inom hästvärlden. Inget är rätt eller fel, bara åsikter!

Hoppas ni har en fortsatt bra dag hejdå!

Likes

Comments

Hejsan alla!
Idag har jag hoppat med Lill luc. Mycket fin och hoppade fantastiskt bra. Kunde ha lite mer power men det funkade iaf. Hoppade en trippel kombination eller vad man kan kalla det. Hade två låga kryss i början och en högre oxer i slutet av kombinationen. Det var 1 galoppsprång mellan varje hinder.

Började lite längre men höjde upp rättså mycket på slutet. Hoppade oxern på 90 och ca 1 m. Super duper bra gick det och ganska smidigt ändå. Fick bra språng och känsla! Hästen kunde inte ha gjort det bättre ❤️❤️ så glad över ridpasset idag! Fin i slutet också då vi hoppade en bredare oxer. Travade han lång och låg som avslutning.

Iförr går red jag ut pejga och red även en häst som heter Wendy. Jag och Malin som hennes ägare heter bytte så hon red luc och jah red Wendy.

Wendy var rättså pigg och galoppen var typ super stor. Hon travade gärna på när vi var på plan (antagligen för att hon ville komma undan jobbet) dock var hon fin ändå. Galopperade lite men hon var lite obalanserad så galopperade ej så mycket. Tog en tur ut på ängarna där hon galopperade på rätt bra. Kändes som jag hade bra kontroll och kände mig faktiskt inte så jätte liten. Wendy är ca 152 cm så hon är en liten storhäst/övervuxen ponny. Jätte mysigt även fast regnet öste ner och man vart väldigt blöt haha.

Vi hörs!!💕

Likes

Comments

De Lucas Box (jämnar alltid till spånet). Han har utsikt mot sjön o fjällen 🎉

Stall gången och boxarna. Ny byggt stall. 🐎

Spolspiltan med trappa upp till sadelkammare. ❄️

Sadelkammaren 🌙

Foder förvaring uppe i sadelkammaren och nere i en box 👑

Super mysigt litet stall med 8 boxar ❤️🌙 har ridplan och stora hagar 💕 skulle vara Nice med ett ridhus också men det kostar för mycket o våra hästar gillar att springa ute i friska luften 🐬

Likes

Comments

Hej!
Har inte hunnit skriva mån-tis så här är ett litet inlägg om de dagarna.

I måndags tog jag och Luca en helt vanlig tur ut. Mycket roligare än förväntat för han hoppade inte till så mycket och galopperade hela tiden.! Super mysigt väder och härlig tur. Mycket trött och svettig ponny ! Hans päls är har ju börjat växt så måste klippa han snart.

Tisdag:

Red på plan och tränade förvänd galopp och hoppade lite studs. Satte ut 3 hinder på kortsidan och tre koner på lång sidan som var utsatt som en stor båge. Luca var jätte duktig på att hålla vänster galopp hela vägen men u höger bytte han hela tiden så det var lite segt. Tränade också på att fatta fel galopp men han bara "nej vi ska fatta rätt" så jag satt och jobbade lite med det och hoppade studsen lite då och då. Nöjd, och även då blev han svettig!

Efter jag fixat hästen och allt gick jag in till Alice och vi spelade lite gitarr och åt popcorn som vanligt. Mums!!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag hoppat Luca på plan. Det var väldigt dåligt underlag men det fixade sig. Min kompis Amanda var med och assisterade o fotade på plan.
Hoppade en liten bana på 80 cm och 85-90 cm. Inte helt säker då det inte står på hinderna vad det är för höjd. Luca hoppade lite udda i början men rättade till sig halvt på slutet. Kan vara för att jag hade för korta tyglar och att han inte kunde sträcka ut halsen, blir så svårt att inte ha det när han blir pigg och lite stark och drar upp huvudet. Får träna lite på det så han får dom runda fina sprången över hinderna.
Duktig ponny iaf. Tror jag ska testa starta en 90 bana (LA) om det blir nån p&J snart.
Nöjd över ponnyn, känner mig lite lång på honom men aja det funkar.
På eftermiddagen följde vi med en i stallet till löshoppning för Lasse Berglund på frösöhästgård. Det gick bra och Wendy som hästen heter hoppade jätte fint!

Här kommer det en liten video och en selfie 💩

Likes

Comments

Hej på er alla!
Idag har jag gått i skolan till 11.30. Chill.
Gjorde inte så mycket hemma förutom att kolla telefon och göra en musically för skojs skull. Åt lite och sen gick jag till stallet, mockade och fixade hö o vatten åt Luc och Pejg. Vid halv fyra kom Alice, vi fixade ponnysarna och tog en ridtur ut. Alice var otaggad och jag helt tvärt om. Blev dock roligare när vi väl kommit en bit.
Red på en äng och galopperade en massa + att vi hoppade en nedfallen gran! Helt klart favoriten när vi rider ut. Har typ gjort upp en stig där för vi har hoppat den så mycket. Fortsatte och hitta ett dike som var ganska djupt o brett. Alice o Pegasus hoppade medans jag och Luca gick på sidan.

Galopperade hem resten av turen. Båda var extremt pigga och ville bara springa. Min trippade typ hela vägen hem Hahah.
Mysig tur med bästa vännen. ❤️❤️

Likes

Comments