Tänkte lägga upp ett litet kort inlägg på vad jag har på mig idag 🎠

Jag har örhängen från Snö of Sweden

En vit kabelstickad tröja från Gant

Svarta Adidasbyxor

Nike Air Max

Kände för en bekväm men ändå fin klädsel idag. Lite åt det sportiga hållet med byxorna och skorna. Tröjan och örhängena gör att outfiten blir lite mer "stilig". Så en blandning helt enkelt. Jag gillar verkligen den här outfiten! Super bekväm men samtidig snygg och clean. 🎠

Har fyllt i ögonbrynen, lagt lite concealer på vissa delar av ansiktet och sedan har jag lagt bronzer och blush på kinderna. Har även lite mascara. En ganska naturlig sminkning som inte står ut jätte mycket. Framhäver mina kindben ganska bra och även käkben!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Denna dagen har gått väldigt snabbt. Skulle vakna vid 7.15 men vaknade lite tidigare. Gjorde mina ögonbryn klara medans jag kollade på Greys Anatomy. Nya favvo serien haha. Gick iaf ner och åt frukost och sedan var det dags att åka till skolan. Vi hade handledartid i typ 10 år. Gjorde ingenting då. Hade matte sen och då jobbade jag på rätt bra. Fastnade på vissa uppgifter då och då. Jobbigt. Nästa lektion var svenska. Verkligen inte mitt favorit ämne. Håller på med läsförståelse som vi hållit på med flera veckor. Tråkigt enligt mig. Svårt också. Nästa ämne var spanska. Inte heller det ämnet jag älskar. Skrev dock en text om en kompis så det var inte super tråkigt.

Efter skolan fick jag hämtning av pappa. Vi åkte och hämtade sadeln som vi lämnade tillbaka då den kändes lite liten. Vi ska ha en ny sadelutprovning på torsdag.

Efter vi lämnat tbx den så fikade jag lite hemma och gick sedan till stallet. Jag red ut på bernie vilket gick bra. Galopperade lite lugnt på en väg med snö! Bra underlag och allt så det var perfekt ❤ super härligt!


Veckoplanering:

Måndag: Uteritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Hanna rider Bernie
Torsdag: Provning av sadlar
Fredag: Ridning/hoppning
Lördag: Pay and Jump
Söndag: Ridning på plan

Likes

Comments

Hej! Idag tränade jag för Lasse igen. Denna gången skulle vi hoppa en bana. Vi hoppade fram på ett räcke och en oxer. Även på ett "gömt hinder". Han var andra lugn mot hindrerna men efter hindrerna blev han lite hetsig och sprang. Var lite svårt att få stopp på honom så det fick vi träna på mycket idag. Vi hoppade en bana med en kombination och hinder som kom väldigt snabbt. Jag hoppade en bana på kanske 80-90 cm. Gick ganska bra. Han blev lite obalanserad efter en oxer och sprang på sidan på räcket som stod på en båge från oxern. Det berodde på att jag behövde vara snabbare att ta tag i honom och sätta honom i balans för annars vart han lång.

Fick rida på det några gånger. På fjärde försöket klarade vi det. Hindret kom väldigt snabbt och jag orkade inte riktigt hålla emot honom så tar på mig det. Han fick lite roliga språng ibland då han kom lite nära hinderna. Dock fixade han det ändå! Kombinationen tycker jag han gled ut lite i på sista hindret men vi fixade den varje gång. Han blev lite tittig på vissa hinder men han stannar inte eller så utan han hoppar väldigt högt haha. Vi hoppade en kortare bana sen då han bara är 6 år. Den gången gick det faktiskt bra. Sprången var kanske inte super fina men han hoppar riktigt bra och vi fick till bågen. Jag kände liksom bara att nu ska jag fixade det och det gjorde jag också. Hann ta upp honom snabbt tycker jag och hade bra kontroll på honom! Super nöjd! Nu ska jag träna på för fullt. Ska öva på att rida honom mot hinder så att jag får mer kontroll. Tror också att jag kommer hoppa en Pay and jump som är på lördag. Kommer inte hoppa högt då han ändå flyger högt över hinderna haha. 70-80 blir nog bra 👍🏻 bara för att vänja honom och mig.

Varjefall är jag super nöjd över denna hästen. Han är fantastik ❤

Likes

Comments

Hej! Idag tränade jag för Lasse. I början av passet var han väldigt pigg och stark. Mest i galoppen! Fick inte stopp på honom haha. Varjefall så började vi hoppa en linje. Man skulle ha typ 5-6 galoppsprång emellan. Hade fullt upp med att få honom att gå i ett ganska bra tempo. Fick till typ 4 galoppsprång tror jag. Gjorde den några gånger. Lasse spände även kedjan på baby pelhamet vilket gjorde en stor skillnad. Kunde hålla honom bättre och han sprang inte lika mycket. Fick några konstiga språng och han var lite vinglig på hinderna första gångerna. Blev lite bättre i mitten av passet. Sen så vart det lite åkning på häst. Båda vart trötta och jag sluta rida. Blev lite missar på hinder och sånt då. Super nöjd annars dock. Ibland hoppade han super stort och vi var väldigt högt över hindret. Hände typ 2 gånger. Härlig känsla dock.

Utvärdering: allt har gått bra! Vinglig häst ibland och kom lite fel på vissa hinder. För övrigt var han super duktig. Hade inga direkta förväntningar då det var vår första träning! Vi ska träna mycket start och stopp tyckte Lasse.
Nöjd över idag! Han har så mycket kapacitet och otroligt arbetsvillig! Detta kommer att bli bra. Imorn tar vi nya tag och gör det ännu bättre än idag ❤

Likes

Comments

Hej! Idag fick jag sällskap med Alice. Vi red en kort tur ut. Inget hände så har inget att berätta haha. Red dock lite på plan och han kändes lite stel i höger sida. Blir nog bra med lite hoppning imorn ❤

Likes

Comments

Hej!
Idag red jag ut Bernie. Tog en lång uppförsbacke 2 gånger i först trav och sedan galopp. Han tyckte det var jobbigt att trava den men blev inte speciellt flåsig av det. I galoppen blev han däremot flåsig och trött! Vart lite styrke träning Hahha. Skrittade hem och gick ner på plan en stund. Underlaget var faktiskt bra så kunde både trava och galoppera.

I traven var han lite springig. Fick träna lite på start och stopp. Svårt i sadeln dock då jag måste rida in mig i den. Får typ inget stöd men det är bra! Då får man lite extra träning. Blir mest ostabilt när han travar super snabbt haha. Känner att jag glider runt i sadeln. Men när han väl travar på lugnt så går det hur bra som helst. Även galoppen tycker jag att jag sitter bra. När jag ändå skriver om galoppen var han ovanligt lugn. Lite stark men rusade verkligen inte. Detta är seriöst det ända jag gör nuförtiden. Har inget intressant att skriva om just nu mer än hur det går på våra ridpass. Kommer komma mer intressanta inlägg när jag väl kommit igång med träning! Ska kanske skriva lite om vardagen också? Typ vad jag har på mig mm. Får se hur mycket jag orkar.

Hejdå 🎠

Likes

Comments

Hej! Detta blir ett inlägg som handlar om Bernie!

Gedsagergårds Talisman är hans riktiga namn. Han är en 6 årig New forest valack importerad från Danmark.
Startad Lc-Ld hoppning.
Han är Mörkfux men ser typ Mörkbrun/svart ut. Han har 1 bläs och 2 vita strumpor bak. Långbent och väldigt smäcker.

Social och väldigt "cool". Egen motor och kan bli lite stark, annars super snäll och gör inget dumt!

Våra långsiktiga mål är att starta Lc och Ld i hoppning iår. Om det skulle gå super bra så kanske vi startar någon Lb. Beror på...! Vill ta det lugnt och inte gå upp i klasserna för snabbt. Mitt nuvarande mål är att bygga upp hans styrka och kondition.

Har inte haft honom så länge så har inga direkta krav på honom! Vet inte vad jag mer ska säga om honom haha ❤

Likes

Comments

Hej! Idag åkte jag och mamma till hööks efter skolan då vi skulle köpa sadelgjord och stigläder mm. Gick dör en liten stund och åkte sedan hem. Slängde i mig mat och gick sedan till hästen. Mockade och fyllde hö o vatten, sedan tog jag in Bernie som råkat fått på sig Umerio grimma som var alldeles för stor haha.

Väldigt lugn idag i stallgången. Gick inte fram och tillbaka så mycket vilket var skönt! Plockade på honom longerings sakerna och tränsade honom. Idag fick han ha sitt micklem för första gången. Oj så snygg han var i det! ❤ gick ut till plan och gick lite med honom innan jag tog in han på en volt. Tog några varv i skritt och trav i båda varven och sedan spände jag in honom med inspänningstyglarna. Ibörjan var han ofokuserad och ville mest bara kolla runt och springa. Efter en långtid slappnade han av och sänkte huvudet. Han tyckte det var lite jobbigt i början då han direkt började sakta av. Smackade på honom lite och då började han springa på igen. Gick i en super bra låg form i slutet. Flåsig men ganska lugn. Tyckte nog även att micklemet var väldigt behagligt 👌🏻 nöjd över hur det gick!

Kom tillbaka i stallet och tog av alla saker. Skulle kolla hur det gick att duscha honom, kanske inte det roligaste enligt honom. Fick backa in honom i spolspiltan. Fick lite godis. Testade dra dusch slagen som var bakom honom vilket resulterade till att han gick framåt och tyckte att det var lite läskigt. Lät honom nosa på den vilket han tyckte var helt okej. Var dock värre när jag satte på den tyckte han. Drog upp fram benet under magen och även bakbenet. Läskigt tyckte han. Spolade lite bredvid honom och nöjde mig med det. Släppte in honom u boxen där han fick lusern och krafft. Mumsigt!

Fixade uppe i sadelkammaren med mina nya saker också. Gjorde några extra hål i stigläderna till mina korta ben. Struggle. Efter typ 15 min hade jag lyckats fått till två hål på varje stigläder. Puh. Orkade inte göra fler så lämnade det. Anledningen varför jag köpte stigläder var för att jag har en ny sadel. Ergo X2 heter den. En sadel som inte ger ryttaren så mycket "hjälp" så man måste verkligen "sitta" själv och hitta sin rätta position. Tyckte dock att den låg väldigt bra på honom och att han rörde sig mycket bra! Har den bara på prov just nu då jag ska testa hoppa i den på Lasse Berglunds träning innan vi köper den. Har singelkåps varianten. Tyckte den var väldigt bra då man kommer nära hästen ❤ detta var allt för idag! Nytt inlägg kommer kanske imorn beroende på om jag gör något intressant. Tror nog att han ska få en vilodag! Hejdå 🥕

Allt förutom sadelgjorden är brun då det inte fanns

Likes

Comments

Hej! Idag red jag på plan. Passet började inte jätte bra. Han kollade mycket på de olika sakerna som stod i hörnen och några bommar som stod uppradade mot "jordväggen". Han blev lugnare ju längre vi skrittade så bestämde mig för att ta upp tyglarna och träna på att flytta undan för skänkeln. Han var otroligt bra på det! Minskade och ökade volten. Gjorde lite skänkelvikningar på diagonalen vilket han tyckte var lite svårare men fixade det bra! Red på mycket volter och böjda spår! Tränade också på start och stopp. Gick super bra i slutet då han lyssnade väldigt bra. Travade runt och minskade och ökade traven. Super duktig! Lösgjord och avslappnad i slutet ❤ bästa!

Ikväll är det sadelutprovning så då får han ännu ett litet pass, dock inget jobbigt! ❤ hejdå!

Likes

Comments

Hej!
Idag red jag och Alice med ponnysarna i ridhuset. Alice red Bernie i början då jag tog mig an Pegasus. Red honom ett tag och han bet tag väldigt mycket i vänstertygel. Släppte ibland men kom hela tiden tillbaka. Mycket ponny att rida också så det gjorde det inte lättare. Tycker ändå att han skötte sig väldigt bra. Han är absolut inte i form eller har konditionen men han gör sitt bästa! Super fin ponny bortsett från dessa dagar! Vi kämpar på med honom!

Bernie var dock väldigt pigg och glad! Inte stel eller något sådant men oj vilken energi han hade. Sprang gjorde han hela passet och snöraset gjorde honom mer springig. Stark var han också! Dock väldigt fin och tog stöd på bettet lite mer detta passet. Lite svårt att utföra övningar då han springer och är känslig för skänkeln. När jag lägger på ena första gången så tror han att han ska fram men då bromsar jag ner honom och nuddar honom lätt med skänkeln. Flyttar då bra! Får öva mycket sånna saker men även mycket övergångar. När jag ska fatta galopp blir han super glad och skjuter iväg. Lite jobbigt då det ledde till en fartfylld runda i ridhuset. Hade lite problem att få stopp på honom så han sprang på ett tag. Då konditionen inte är på topp orkar han inte hur mycket som helst. Tycker att det gick hyfsat bra i slutet. Han slappnade av och kändes lugn. Tror nog att dressyrträningar är våran lösning på dessa saker haha. Har ju inte heller haft han så länge så har inga krav eller liknade på honom! Men kan ju klart säga att detta inte var det bästa ridpasset! Gillar denna ponnyn väldigt mycket ändå! ❤ detta var allt för idag! Imron blir det ridning på plan och sadelutprovning! Hejdå ❤

Video finns på instagram!

Likes

Comments