Sök på youtube - Alicia Olofsson ☀️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Okej så tänkte göra ett inlägg om hur det gick på Pay and jumpen.

Vi åkte vid 10.40 och kom dit vid 11.00. Vi tog ut hästarna och gjorde iordning dom. Jag hoppade 70 och 80 cm och det var inte jätte många i 50-60 höjden. Travade och skrittade en stund. Sedan var det dags för framhoppningen som var inne på banan. Jag galopperade lite och hoppade hinderna som vi fick hoppa fram på. Han kändes pigg som vanligt. Han blev ganska stark efter hinderna men hade helt okej kontroll på honom. Själva banan var inte jätte svår.

När alla hade ridit fram skrittade jag runt på en volt inne vid "framskrittningen". När det äntligen var våran tur gick vi ut och skrittade runt lite. När vi fick varse god att rid fattade jag galopp och började på en gång. Första hindret var inte speciellt svår. Ganska lång anridning men fick ett helt ok språng. När vi landat började han dra på lite så fick ta tillbaks honom ganska mycket så att vi inte skulle missa 2:an. Kom lite för långt ut i hörnet men rätade upp det i tid och kunde rida rakt på hindret. Nästa hinder vart det lite vingligt emot då den låg på långsidan och det vart som en båge in på den. Kom lite snabbt men fixade den galant ändå. Hoppade fyran och sedan var det lång anridning på femman. Tog tag i honom innan hindret för att få honom att balansera sig och även det hindret gick bra. Fortsatte sedan på sexan och sjuan. Inga problem. På åttan svängde in lite tidigt så det kom ganska snabbt men även det gick bra. Felfria.

När vi skulle hoppa 80 var han rätt så trött. Första, andra och tredje hindret gick bra. Efter trean landar han i fel galopp och byter till kors vilket resulterade till att han rev då ha vart obalanserad och kunde inte få ett starkt avtramp. Fortsatte och kände att han bara blev mer och mer flack och springig. Som vanligt orkade jag inte hålla i honom hela tiden så blev lite åkning på häst till femman. Till sexan tog jag nya tag och red honom bra enda tills vi var mål. Nöjd över hur det gick. Fick 4 fel men han skötte sig suveränt. Har knappt haft honom en månad och jag känner att jag redan börjar få mer koll på honom. Ska träna upp höger sidan på honom då han är svagare i den sidan. Ut och galoppera, hoppa små hinder bana och köra styrke träning blir susen. Detta kommer bli riktigt bra! ❤

Liten bit av filmen. Laddar upp hela på youtube om jag kan!

Likes

Comments

Hej! Som ni kanske har märkt har jag inte skrivit så mycket här. Beror delvist på att jag har haft mycket att göra och att jag inte riktigt orkat. Har blivit sena kvällar och om jag inte lägger mig blir jag super trött på morgonen. Iaf så har jag inte gjort speciellt mycket. Hoppade ett hinder igår och red på plan idag. Han var väldigt lugn i övergångarna och även i galoppen. Hade full kontroll i höger varv men i vänster vart han lite stark. Jobbade på bra idag. Imron har vi Pay and jump. Lär nog skriva lite om det och en video kommer nog komma upp om wifi:et orkar. Har varit på Konfa idag också! Inte det roligaste men snart är jag i mål och kommer inte behöva göra detta mer. Tar upp min tid känner jag, därför tycker jag att det är lite jobbigt. Om jag inte hade häst skulle det kanske vara lite lättare. Aja, vad vet jag.

Detta var allt för idag, hejdå! ☀️

Likes

Comments

Tänkte lägga upp ett litet kort inlägg på vad jag har på mig idag 🎠

Jag har örhängen från Snö of Sweden

En vit kabelstickad tröja från Gant

Svarta Adidasbyxor

Nike Air Max

Kände för en bekväm men ändå fin klädsel idag. Lite åt det sportiga hållet med byxorna och skorna. Tröjan och örhängena gör att outfiten blir lite mer "stilig". Så en blandning helt enkelt. Jag gillar verkligen den här outfiten! Super bekväm men samtidig snygg och clean. 🎠

Har fyllt i ögonbrynen, lagt lite concealer på vissa delar av ansiktet och sedan har jag lagt bronzer och blush på kinderna. Har även lite mascara. En ganska naturlig sminkning som inte står ut jätte mycket. Framhäver mina kindben ganska bra och även käkben!

Likes

Comments

Hej! Denna dagen har gått väldigt snabbt. Skulle vakna vid 7.15 men vaknade lite tidigare. Gjorde mina ögonbryn klara medans jag kollade på Greys Anatomy. Nya favvo serien haha. Gick iaf ner och åt frukost och sedan var det dags att åka till skolan. Vi hade handledartid i typ 10 år. Gjorde ingenting då. Hade matte sen och då jobbade jag på rätt bra. Fastnade på vissa uppgifter då och då. Jobbigt. Nästa lektion var svenska. Verkligen inte mitt favorit ämne. Håller på med läsförståelse som vi hållit på med flera veckor. Tråkigt enligt mig. Svårt också. Nästa ämne var spanska. Inte heller det ämnet jag älskar. Skrev dock en text om en kompis så det var inte super tråkigt.

Efter skolan fick jag hämtning av pappa. Vi åkte och hämtade sadeln som vi lämnade tillbaka då den kändes lite liten. Vi ska ha en ny sadelutprovning på torsdag.

Efter vi lämnat tbx den så fikade jag lite hemma och gick sedan till stallet. Jag red ut på bernie vilket gick bra. Galopperade lite lugnt på en väg med snö! Bra underlag och allt så det var perfekt ❤ super härligt!


Veckoplanering:

Måndag: Uteritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Hanna rider Bernie
Torsdag: Provning av sadlar
Fredag: Ridning/hoppning
Lördag: Pay and Jump
Söndag: Ridning på plan

Likes

Comments

Hej! Idag tränade jag för Lasse igen. Denna gången skulle vi hoppa en bana. Vi hoppade fram på ett räcke och en oxer. Även på ett "gömt hinder". Han var andra lugn mot hindrerna men efter hindrerna blev han lite hetsig och sprang. Var lite svårt att få stopp på honom så det fick vi träna på mycket idag. Vi hoppade en bana med en kombination och hinder som kom väldigt snabbt. Jag hoppade en bana på kanske 80-90 cm. Gick ganska bra. Han blev lite obalanserad efter en oxer och sprang på sidan på räcket som stod på en båge från oxern. Det berodde på att jag behövde vara snabbare att ta tag i honom och sätta honom i balans för annars vart han lång.

Fick rida på det några gånger. På fjärde försöket klarade vi det. Hindret kom väldigt snabbt och jag orkade inte riktigt hålla emot honom så tar på mig det. Han fick lite roliga språng ibland då han kom lite nära hinderna. Dock fixade han det ändå! Kombinationen tycker jag han gled ut lite i på sista hindret men vi fixade den varje gång. Han blev lite tittig på vissa hinder men han stannar inte eller så utan han hoppar väldigt högt haha. Vi hoppade en kortare bana sen då han bara är 6 år. Den gången gick det faktiskt bra. Sprången var kanske inte super fina men han hoppar riktigt bra och vi fick till bågen. Jag kände liksom bara att nu ska jag fixade det och det gjorde jag också. Hann ta upp honom snabbt tycker jag och hade bra kontroll på honom! Super nöjd! Nu ska jag träna på för fullt. Ska öva på att rida honom mot hinder så att jag får mer kontroll. Tror också att jag kommer hoppa en Pay and jump som är på lördag. Kommer inte hoppa högt då han ändå flyger högt över hinderna haha. 70-80 blir nog bra 👍🏻 bara för att vänja honom och mig.

Varjefall är jag super nöjd över denna hästen. Han är fantastik ❤

Likes

Comments

Hej! Idag tränade jag för Lasse. I början av passet var han väldigt pigg och stark. Mest i galoppen! Fick inte stopp på honom haha. Varjefall så började vi hoppa en linje. Man skulle ha typ 5-6 galoppsprång emellan. Hade fullt upp med att få honom att gå i ett ganska bra tempo. Fick till typ 4 galoppsprång tror jag. Gjorde den några gånger. Lasse spände även kedjan på baby pelhamet vilket gjorde en stor skillnad. Kunde hålla honom bättre och han sprang inte lika mycket. Fick några konstiga språng och han var lite vinglig på hinderna första gångerna. Blev lite bättre i mitten av passet. Sen så vart det lite åkning på häst. Båda vart trötta och jag sluta rida. Blev lite missar på hinder och sånt då. Super nöjd annars dock. Ibland hoppade han super stort och vi var väldigt högt över hindret. Hände typ 2 gånger. Härlig känsla dock.

Utvärdering: allt har gått bra! Vinglig häst ibland och kom lite fel på vissa hinder. För övrigt var han super duktig. Hade inga direkta förväntningar då det var vår första träning! Vi ska träna mycket start och stopp tyckte Lasse.
Nöjd över idag! Han har så mycket kapacitet och otroligt arbetsvillig! Detta kommer att bli bra. Imorn tar vi nya tag och gör det ännu bättre än idag ❤

Likes

Comments

Hej! Idag fick jag sällskap med Alice. Vi red en kort tur ut. Inget hände så har inget att berätta haha. Red dock lite på plan och han kändes lite stel i höger sida. Blir nog bra med lite hoppning imorn ❤

Likes

Comments

Hej!
Idag red jag ut Bernie. Tog en lång uppförsbacke 2 gånger i först trav och sedan galopp. Han tyckte det var jobbigt att trava den men blev inte speciellt flåsig av det. I galoppen blev han däremot flåsig och trött! Vart lite styrke träning Hahha. Skrittade hem och gick ner på plan en stund. Underlaget var faktiskt bra så kunde både trava och galoppera.

I traven var han lite springig. Fick träna lite på start och stopp. Svårt i sadeln dock då jag måste rida in mig i den. Får typ inget stöd men det är bra! Då får man lite extra träning. Blir mest ostabilt när han travar super snabbt haha. Känner att jag glider runt i sadeln. Men när han väl travar på lugnt så går det hur bra som helst. Även galoppen tycker jag att jag sitter bra. När jag ändå skriver om galoppen var han ovanligt lugn. Lite stark men rusade verkligen inte. Detta är seriöst det ända jag gör nuförtiden. Har inget intressant att skriva om just nu mer än hur det går på våra ridpass. Kommer komma mer intressanta inlägg när jag väl kommit igång med träning! Ska kanske skriva lite om vardagen också? Typ vad jag har på mig mm. Får se hur mycket jag orkar.

Hejdå 🎠

Likes

Comments

Hej! Detta blir ett inlägg som handlar om Bernie!

Gedsagergårds Talisman är hans riktiga namn. Han är en 6 årig New forest valack importerad från Danmark.
Startad Lc-Ld hoppning.
Han är Mörkfux men ser typ Mörkbrun/svart ut. Han har 1 bläs och 2 vita strumpor bak. Långbent och väldigt smäcker.

Social och väldigt "cool". Egen motor och kan bli lite stark, annars super snäll och gör inget dumt!

Våra långsiktiga mål är att starta Lc och Ld i hoppning iår. Om det skulle gå super bra så kanske vi startar någon Lb. Beror på...! Vill ta det lugnt och inte gå upp i klasserna för snabbt. Mitt nuvarande mål är att bygga upp hans styrka och kondition.

Har inte haft honom så länge så har inga direkta krav på honom! Vet inte vad jag mer ska säga om honom haha ❤

Likes

Comments