Mycket har hänt sedan sista blogginlägget (detta är varför jag inte borde ha en blogg eller dagbok).

Redigeringen av min historiska romance Revolutionens Ros är i princip klar (från min sida i alla fall) blev två vändor plus en sista check. Har haft turen att ha en superduktig (och petig) redigerare med ett vant öga för detaljer, så den kommer bli hur bra som helst när den är helt klar!

Jag har skrivit klar mitt underbara Urban fantasy/Cyberpunk/vad-är-det-för-genre-på-den-här-jävla-boken manus och har dessutom utvecklat den från en duologi till en trilogi. Blir bäst så, så slipper jag packa allt som ska hända på varandra, utan ger storyn mer plats att andas på.

Samtidigt börjar min vampyrroman närma sig sitt slut - Äntligen! Den är inte värst lång, men har varit riktigt (inte jobbig, men nästan) att skriva.

Jag har läst 3 av 4 böcker i serien "Kretsen", på engelska "The raven-cycle", av Maggie Stiefvater och är helt besatt av dem. Vill och både vill inte läsa sista delen eftersom jag vet att det är just sista delen! Älskar när man riktigt kan dyka in i en berättelse och förälska sig i karaktärerna.

Jag är inne i en period när jag mår bra och kan ägna mig åt mitt skrivande och det känns skönt för en gångs skull. Hoppas att den håller i sig. I morgon ska jag se Johan Glans på hans world tour of the world.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är ingen hemlighet att jag emellanåt lider av insomnia, särskilt då jag vet om att måste upp tidigt morgonen efter. Igår kväll hände det igen. Jag gick och lade mig i rimlig tid för att orka upp idag men låg och vred och vände mig ända in på småtimmarna. Tankarna snurrade i huvudet. Jag har haft skrivkramp i ungefär en vecka och mår alltid lika dåligt över det. För jag vill skriva. Hela tiden. Men det är inte alltid det går som jag vill. Ju mer jag försöker, desto mer stressad blir jag under skrivkrampsperioder och jag är övertygad om att jag inte är den enda. För jag försöker bestämma mig för vad jag ska skriva. Om jag ska fortsätta på mina "Big two", som mer bestämt är min fantasy serie om De fördömda och en duologi inom genren Urban fantasy/Cyberpunk (Lite sådär härlig förvirrande fusion liksom), eller fortsätta på den där vampyrromanen som nu har utvecklat sig till en duologi och som nu har smugit sig nära hundra A4-sidor. Sedan har jag en helt, för mig, ny typ av roman. Fortfarande inom fantasyelementet, men innefattar en stor heist. Jag älskar världen och karaktärerna jag har skapat, men inser att den är alldeles för stor för att ge sig på just nu. Så småningom kommer de ju bli färdigskrivna, men problemet är att jag vill skriva klart allt. Samtidigt! Vilket förstås är omöjligt, men har man inget tålamod så har man inte.

Så igår kväll när jag inte kunde sova låg jag och fantiserade om vad jag skulle kunna skriva om istället. För att få krampen att släppa. Låta fantasin flöda och ett, tu, tre hade en huvudaraktär och en värld ploppat upp i mitt huvud. Och idag flödar kreativiteten! Smaragdgröna skogar, Faeer som är ett med världsaltet, heliga källor och onda krigare från öst. Så ska en slipsten dras! Längtar efter att få se hur det utvecklar sig.

Likes

Comments

Nu är det klart! Idag har den här författarinnan skrivit kontrakt med Harpercollins Nordic! Vilket innebär att hösten 2017 debuterar jag inte bara med en bok, utan två! Välj ditt gift hos L.C förlag och Revolutionens ros i Harlequinserien Silk. En dark romance och en historisk romance. Kan man ens debutera med två romaner? Ja, det tycker jag. För er som är intresserade kommer ni kunna följa boksläpp med mera på min författarsida på facebook. Ska försöka komma ihåg att uppdatera emellanåt. Jag tackar ödmjukast och tar emot allt stöd och hoppas att jag får fortsätta skriva många fler böcker i framtiden.


Likes

Comments

Idag tror jag (äntligen) att redigeringen av Vintersång kan kallas för färdig. Känns som om jag har redigerat i ett och ett halvt år när det egentligen bara är några veckor. Har ändrat och korrigerat och allt man ska göra och förhoppningsvis är den bra nu. Förhoppningsvis.

Vilket innebär att jag idag kan börja skriva på uppföljaren Rimfrost så smått. Introducera lite nya karaktärer och börja marschera mot den onda demonherren i öst. Med andra ord göra mina karaktärers liv till ett living hell. Tycker synd om dem som har mig som författare.

Jag har dessutom köpt hem Sista riket i Mistborn-serien av Brandon Sanderson. Måste få tummen ur röven och läsa den också. Det är inte lätt att vara författare haha. Sån tur att det är regnväder över nordvästra Skåne idag. Som gjort för att sitta inne och skriva och läsa och drömma sig bort!


Likes

Comments

Nu är året snart slut och jag kämpar vidare med mina fantasyböcker. Jobbar för tillfället på typ 4 stycken som innehåller fantasy på något sätt. En Urban fantasy, två high fantasy och en som jag egentligen misstänker är Cyberpunk. Jag vet inte varför jag dras till fantasy, det bara är något som är superintressant med magi och övernaturlighet. Därför vill jag skriva något om Svensk fantasy.

Finns det?

Ja, men inte i den utsträckningen jag hade hoppats. Efter att ha gjort mycket research på internet och diverse förlag är det en fråga jag ständigt ställer mig själv:

Varför är de stora förlagen rädda för svensk fantasy?

Det är så uppenbart att de helst inte ger ut fantasy av just svenska författare, trots folkets törst och hunger efter just den genren. Jag förstår inte varför, och som svensk fantasyförfattare själv kan jag inte hjälpa att bli frustrerad. Varför väljer de stora förlagen att hellre köpa in utländsk fantasy än att satsa på de minst lika bra lokala författarna? För mig är detta ett stort mysterium som jag gärna vill veta svaret på.

Utomlands i England och USA (Till och med Polen har The Witcher-serien) har fantasy blivit en stor hit och det ges ut på löpande band. Unga författare inom genren får chanser att synas och höras och framförallt de kvinnliga författarna. Varför kan inte Sverige göra samma sak? Jag kan inte hjälpa att känna att det handlar om någon sorts traditionsenlighet. Att i Sverige har vi alltid gjort så här och ska alltid göra såhär. De stroppiga gubbarna i Svenska Akademin verkar bara lyssna på det regelmässigt korrekta örat. Något jag har märkt är att det hellre publiceras böcker som är välskrivna och tråkiga, än bra underhållning.

Böcker för mig är underhållning. Det är ett sätt för mig att fara iväg till ett främmande land eller en annan tid än min egen och få uppleva saker som jag aldrig kommer få uppleva i verkliga livet. Det är upplevelsen att få ta del av en annan persons/karaktärs berättelse och lära känna den på djupet. Jag kan inte ens räkna alla böcker jag läst som fått så oerhört fina betyg och som jag, baserat på dem, trott skulle vara skitbra, men som fallit lika platt som en pannkaka. Som exempel väljer jag "Miniatyrmakaren" av Jessie Burton.

Jag trodde den skulle vara jättebra, jag var superhypad över att få läsa den. Upplägget var spännande och miljöerna välbeskrivna. Men det var också allt. Handlingen var långsam och grå, det hände aldrig någonting förrän i slutet och slutet kändes inte ens mödan värd. Karaktärerna var dåligt gestaltade och hela boken kändes mer som en akademisk uppsats än en skönlitterär roman. Jag minns att jag tänkte "Hur kan den här boken ha fått så fina betyg och vara så tråkig?" Jo, för att den är korrekt skriven.

Det är nya tider. Media i form av film och serier är en stor del av våra liv och sagornas värld måste därför få lov att utvecklas därefter. Oftast, har jag märkt, är de böcker som ges ut av små förlag mycket bättre än de som de stora förlagen ger ut. Antagligen är detta för att författarna inte är lika etablerade. Vilket verkar ge bättre böcker. Jag själv värdesätter fantasi och underhållning framför välskrivenhet och korrekt litterärt reglagemang och jag tror att den större delen av befolkningen som läser också gör det. Det är därför som egenpublicering har fått ett sådant uppsving, för att de författarna skiter i hur korrekt boken ska vara. De vill bara underhålla och jag tänker att så måste det få vara. Jag tänker att detta är det nya Litteratursverige. Istället för att bara köpa in utländsk fantasy måste svensk fantasy få en rejäl chans. Någonstans måste något ändras, så hur skulle det vara med att faktiskt börja se på fantasy som en faktiskt genre och inse att det är vad folk vill ha. Kriminalare har blivit kliché. Fantasy är framtiden. Upp till kamp, alla svenska fantasyförfattare!

Likes

Comments

Woho, ett kapitel kvar och sen är boken i grunden färdig! Det som behövs sen är redigering och annan korrigering på typ allt. Det har bara tagit mig ca 3 år. Two more books to go och sen är hela serien färdig också. Haha.... wish me luck.

Likes

Comments

Inspirationsbilder till min High Fantasy serie vid namn "Vintersång". Älskar folk som gör såna här bilder, de är riktiga guldgruvor för fantasyförfattare.

Likes

Comments

Högt spel av Leigh Bardugo (på engelska Six of Crows). OMG. This fucking book!

Högt spel är utan tvivel en av de bästa böcker jag läst! Den är precis i min stil och jag skäms inte för att erkänna det. 

Nej, man behöver inte ha läst Grisha-triologin innan, man fattar allt ändå. Boken står på egna ben, men är alltså del i Grisha-universumet.

Handling: Boken handlar om sex ungdomar som alla är missanpassade på något sätt. De rör sig i Ketterdams undre värld och livnär sig som tjuvar, spioner och bedragare. En dag får de ett mycket frestande erbjudande, där de som en grupp måste gå samman för att infiltrera ett av de mest välbevakade fängelserna i världen och leverera en fånge till en rik grosshandlare. Som belöning kommer de få fyra miljoner var, tillräckligt för att lämna sina gamla, missanpassade liv. Men detta innebär förstås att de måste lära sig komma överens.

​Karaktärer: ​Huvudsperson är Kaz Brekker, sjuttonårigt underbarn och kriminellt geni. Det är han som är hjärnan och mastermind bakom planen och ledaren för gruppen. Kaz var utan tvekan min favoritkaraktär. Han är smart, iskall och brottas med ett mycket mörkt förflutet. Han påminde mig vädigt mycket om Tommy Shelby ifrån "Peaky Blinders" vilket jag älskade! 

De andra karaktärerna var mycket älskvärda och mycket unika. De skiljer sig från varandra och ingen är den andra lik. Jag älskar dem allihop. Man får se berättelsen utspela sig genom deras ögon i olika kapitel och det gav dem alla så mycket karaktär och grund. Man sympatiserade med alla och kom dem genast väldigt nära inpå. 

​Flöde: ​Mycket bra blandning av fina, känslosamma scener och fartfyllda scener. Många "epic moments" som verkligen griper tag i hjärtat. Flera gånger skakade jag om boken och skrek högt "Nej, vad håller du på med, Idiot!!" Att läsa den här boken har verkligen varit en känsloresa. Jag brukar inte gråta av böcker, men den här fick mig att gråta flera gånger. 

Mycket, mycket underbar bok. Längtar så efter att tvåan ska komma ut på svenska! Gå och köp Högt spel nu!Likes

Comments

Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle skriva om vampyrer, men det har alltså hänt nu. Sorry moralen. Har nog alltid varit lite intresserad av vampyrer som väsen, men eftersom jag av naturen är en bitch har jag alltid försökt hålla mig så långt borta som möjligt. Sedan har ju Twilight och all annan jävla hype kring ämnet bidragit till min avsmak, men det tar jag som en självklarhet för de flesta. Men jag skriver en bok som utspelar sig under 1800-talet och vad är 1800-tal utan vampyrer? What to do liksom. Det svåra nu är ju att undvika klichéer. Jag kan lugnt säga att min bok inte kommer innehålla någon tjej som inte kan ta hand om sig själv eller som ständigt är beroende av sin partner, inga glittrande vampyrer och ingen jävla kärlekstriangel där huvudpersonen inte kan bestämma mellan två killar. Sorry Twilight, men du har redan förstört så mycket för mig vad det gäller vampyrer.

Den stora frågan är ju självklart - är vampyrer fortfarande sexiga? Är de fortfarande attraktiva inom skönkonsten? Gör jag mänskligheten en stor tjänst genom att hotta upp vampyrgenren lite, eller bidrar jag till självmordsförsöken? Det återstår att se.

Likes

Comments

Boklycka! Fyra nya böcker, alla historiska romaner! Ser fram emot att läsa :-)

- Miniatyrmakaren
- Barkhes döttrar
- Pottungen
- Påven Johanna

Likes

Comments