Header

Kom nyss över en viss tanke och kände för att skriva ett pepp-inlägg.

När jag gick på dagis fick jag lära mig att använda frasen "det är inte min smak" istället för "det är blä". Just denna lilla lärdom, kring sin åsikt om mat, har jag haft med mig flera år framåt, än idag, men använder det i flera typer av principer.

Tanken jag nämnde att jag kom över handlade om hur jag brukar säga att jag inte begriper ordet "ful". Jag gör verkligen inte det. Innebörden av ordet? Enbart negativt och ni vet ju mig, jag är otroligt positiv. Det används ju för att benämna saker, personer och en del annat men det jag inte förstår är hur man har det synsättet. Haha, kanske låter rätt hårdraget, vad vet jag, men jag kan inte se något som "fult", i mina öron låter det så radikalt. Är det någons tröja som jag inte gillar? Nä okej, den är inte min smak, men den är inte ful. Är det en person som inte klär sig som jag föredrar? Verkligen inte mina business eller min rätt att kommentera det haha. Jag har ytterst sällan en åsikt om sådant ärligt talat, även om jag tycker mycket annat. Acceptera och gå vidare!

Vad jag vill komma till är att min uppfattning av många människors tänkande är att man lägger ner för mycket tid på det negativa. Jag menar, vissa släpper ju inte ens tanken av att de såg något "så fult så man spyr". Mitt förslag, eller vad jag åtminstone själv kör på, är att prioritera sin värdefulla tid, precis som jag nämner i rubriken.

Tänk att du, den värdefulla person som du är, är den viktigaste personen i ditt liv, för det är precis vem du är. Ja, man kan tycka att ett helt liv är långt och att det ej skulle spela roll att tänka eller tycka diverse negativa saker, men ta vara på varje dag och all din tid! Den är dyrbar och inget som ska kastas bort. Det vill säga, ta inte heller morgondagen för givet. Dessutom leder oftast ett negativt tänkande till följder av negativa tankar.

Endast du själv väljer vad du lägger tid på och visst finner man inte mycket skojigt i negativitet? Inte jag iallafall! Därför väljer jag att enbart lägga min dyrbara tid på positiva saker samt att sortera bort tråkiga negativa händelser, åsikter etc, just för att de oftast inte är relevanta.

Hoppas ni blev inspirerade till att förbättra eller ändra ert tänkande, eller bara fick se saken från ett nytt perspektiv, vilket kan vara intressant! 

PUSSEN

Jag på toaletten @ Broms Karlaplan

Likes

Comments

Idag är det skolfoto och jag har på mig

Blus - Fiore
Jeans - Zara (Trafaluc)

Till det tog jag mina golden sneakers från Tory Burch samt en blå skinnjacka som jag köpt i Venedig :)

PUSSEN

Likes

Comments

Tjenixen kära ni!

För ett tag sedan skrev jag ju om att jag varit nära på att svimma en hel del gånger. Frågade även om någon av er skulle veta vad det kunde bero på. Veckan efter bar det av mot Husläkaren för att ta prover och därefter konstatera att mina kroppsliga värden såg fina ut! Där med berodde "deja vu"-erna troligen på att jag får blodtrycksfall på grund av att jag är lång och smal, sa läkaren.

Började ta järntabletter efter detta och vara noga med att få i mig kolhydrater, protein, fetter, you name it, varje måltid, samt även att dricka mycket = ingen vätskebrist.

Ta i trä så att säga, men sedan läkarbesöken har jag inte haft något liknande svimningsanfall alls, jätteskönt!

PUSSEN

En bild Lisa har tagit på mig!

Likes

Comments

Tänkte kika in och berätta om dagen!
Började skolan 09, slutade strax efter lunch och därefter gav jag mig hemåt för att fixa mig inför kvällen:) Min skola har nämligen inspark för nya ettorna och jag som är med i elevkåren är givetvis med och anordnar allt!

Just nu är jag på väg hem till Maja, hann precis slänga i mig middag för att hinna dit till 18. Där ska hela kåren samlas och fixa tröjor samt tagga till inför kvällen :) Temat är neon vilket innebär att vi i kåren bestämt att iallafall vi ska skriva med neonfärg på våra vita tröjor, skoj skoj!

Senare under kvällen drar vi vidare till lokalen där insparken hålls för att ordna inför insläppet, tagga tagga!!!!!

PUSSEN

Bild från eventet på Facebook

Likes

Comments

Igår sågs jag & Emma en snabbis på Kungsholmen för att fota varandra. Samma har skett 3 ggr senaste veckan typ, jättekul!! Framförallt när man älskar att stå framför kameran, men även bakom haha. Haft intresse för foto så långt bak i tiden jag kan minnas!

Här kommer fem favoriter :)

Jackan är, som jag skrev i tidigare inlägg, från GinaTricot. Blusen är mammas (skönt att kunna dela när mamsen har sådan bra smak) & kommer från Gant. Jeansen beställde jag från Nelly.com för ett bra tag sedan, märket på de heter Noisy May.

Sist och möjligtvis minst har vi mina leo-sneakers som jag fyndade på NK-rean i somras, love them!

PUSSEN

Likes

Comments

En kvalificerad bild av säkert hundratals! Tur att man har kära vänner, denna gång Sabina, som så snällt ställer upp på en snabb photoshoot haha<3

Imorse vaknade jag till 20 grader redan vid 9-tiden samt strålande sol, så underbart! Detta är då allt annat än höst, precis som jag ville belysa igår. Redan då på morgonkvisten förstod jag att kjol skulle dagens outfit bygga på. Jag slängde jag på mig pappas tröja över och var good to go, soft!

Tröja - Ralph Lauren
Kjol - Lindex
Skor - Zara

PUSSEN

Likes

Comments

Idag slängde jag ihop en outfit snabbt, igen, men blev nöjd även denna gång!

Blus - Odd Molly
Jeans - Hollister
Skor - Zara
Jacka - GinaTricot

Hahah lite charmigt att jeansen är från Hollister, personligen är jag inte speciellt förtjust i märket. Handlade där senast när jag var 12 säkert hahah. Men jeansen passar & är snygga så why not! ;)

Fått flera härliga komplimanger om jackan idag, jättekul!! Den är dock köpt för säkert mer än ett-två år sedan så osäker på om den finns kvar. Minns att den fanns i flera färger dock, nice!

PUSSEN

Likes

Comments

Även om årsklockan slagit höst, med tanke på att vi är inne i september, så känns det somrigt! Idag är det upp emot 21 grader här i Stockholm och jag tog en lite tjockare pälsjacka, aj aj.. Huvudsaken är att det är en good looking outfit ;) haha!

Kan försöka få upp lite bilder på kläderna senare!

PUSSEN

Likes

Comments