Header

Nu börjar jag och Falkner hitta tillbaka till formen igen efter vilan vi hade under jullovet. I helgen har vi varit ute och lekt lite med dressyrjobbet på rakbanan för att hämta energi efter veckans träningar och samtidigt "peppa" inför näst kommande. Rakbanan bjuder också in till bus och ger Falkner en extra, härlig och naturlig bjudning som jag gärna nyttjar och passar därmed på att öva på våra dressyr-läxor. Han var verkligen fantastisk duktigt och "med" mig hela tiden. Jag varvade med tempoväxlingar - fram, tillbaka och fram igen. Jätteduktig! Som extra belöning efteråt fick han släppa loss och galoppera på ordentligt en bit. Glad häst = lycklig jag.

Det är underbart att kunna rida honom, trots sin nerv och explosivitet, på sådana platser som verkligen kan göra de extra busiga/heta och känna sig helt trygg med att han lyssnar till mina hjälper och rör sig i de tempo jag ber han om. Så glad för att jag kan göra det, det underlättar så mycket och gör träningen så mycket roligare för oss båda! Det är en fantastisk känsla att våga ha den tilliten.

Nu, måndag tisdag, väntar träning för A-K båda dagarna. Jag ser väldigt mycket fram emot det - som alltid - och hoppas att vi kan hitta till samma fina känsla som vi haft ute i helgen. Vi har planerat att vi ska lägga lite extra krut på lite programdelar, speciellt skrittpiruetterna då vi har en hel del poäng att hämta där😅 Hoppas vi kan ta med den fina bjudningen vi haft ute nu med oss in till ridhuset, viktigt för bra vändingar är en ärlig framåtbjudning.

På torsdag sen är det faktiskt dags för årets första tävling! Jätteroligt! :) Jag längtar. Jag känner mig trygg och har en sund inställning till min uppgift. Jag kommer njuta av att få rida min fina Falkner, för det är det bästa jag vet!

Hoppas ni mår bra och har en härlig veckan framför er! Kram

Foto: A-C Ljung

Likes

Comments

Nu har Falkner äntligen chillat klart, hans viloperiod är över och det är dags att börja jogga igång igen. Det har varit mysigt att bryta av med att endast rida lugnt ute en period och jag tror han behövde det men nu vill jag inget hellre än att komma igång och jobba vidare med oss. Jag tror Falkner också känner sig redo, det har varit lite väl med krut under hovarna nu senast ;)

Under eftermiddagen idag var jag ute och joggade honom en kort stund i snön och han bjöd på en väldigt fin känsla redan från start. Känslig, lyhörd och kvick. :) Ett bra första pass efter vilan, så roligt! 

Likes

Comments

Gott nytt år! Hoppas ni hade en bra nyårsafton igår. Jag sitter just nu på tåget påväg hem. Det är faktiskt lite mysigt att åka tåg, för förutom att stå och frysa på perrongen eller alla byten som är ibland så är själva resan en avslappnande stund tycker jag. Likaså långa bil och bussresor älskar jag. Just den här gången tänkte jag ägna tiden åt att sammanfatta mitt 2016 till er. Jag hade planerat att det skulle ha kommit upp för 2-3 dagar sedan men det kommer upp nu istället. :)

Well, 2016. Jag skulle säga att det var för mig ett speciellt år i mitt liv. Kanske inte det mest glamorösa och vad jag hoppats på, men vars händelser har utvecklat mig mycket som person på flera sätt, där jag framförallt har skapat en bättre och mer avslappnad relation till mig och livet. Idag jämfört med i början tidigare år så har en desto större tro och tillit till mig själv på något sätt. Och med det skrivet så känner jag mig också väl medveten om vad jag vill, tror på att det också är möjligt och trygg i att våga satsa för att nå dit. Och det berör inte bara min idrottssatsning utan livet.

Inför att nu få förmånen att skapa ett nytt år är jag glad och tacksam för vad jag fått erfara under 2016. Jag uppskattar vad 2016 gjort med mig och önskar både mig själv och er ett fint 2017🎉  Nu vill jag avsluta med att se tillbaka på några av årets höjdpunkter som tillskrivit mig väldigt mycket mening och som jag alltid kommer bära med mig <3

FEI DEBUT
Att tävla de högsta dressyrklasserna har länge varit en dröm och på ponny så är det FEI. Det har alltid varit viktigt för mig att sätta upp mål, motiveras, kämpa och sedan uppnå. Inte för att någon annan skull, inte till någon annans jubel, utan helt för mig egen del. 2016 var kanske mitt och Remsons bästa år tillsammans. Jag har kämpat både med mig själv och honom för att få bitarna att falla på plats. Och vi har gjort en fin utveckling. Han har lärt mig "hittat känslan" i sadeln och vågat lita på det och tack vara det lärde jag mig också att rida fram min ponnys kvalitéer vilket i sin tur gjorde oss redo för att debutera FEI-klasser. Jag tror jag hade behövt 1 år till för att kunna visa honom helt rättvist även på tävling, men jag är så glad med min Remmie.

FALKNER
Jag har jättesvårt att bara välja en speciell händelse under året som varit extra bra utan jag tänker faktiskt sätta hela honom - individen Falkner - i rampljuset. Vilken fantastisk kille! Förut kände vi inte varandra särskilt bra och jag var inte helt säker på hur han reagerade och betedde sig i alla situationer, men idag känner jag mer trygg. Vi har fått erfara mycket under året som stärkt oss båda som individer och ekipage. Han är helt fantastiskt och jag älskar att få hänga med honom.

Tina Sperring har varit med oss även detta år och bland annat tagit dessa som är 2 av favoriterna.

PIAFF OCH PASSAGE
Veckorna hos Sanna och Charlotte Esping var väldigt bra och jag fick mycket tips och råd med mig hem. Men den absoluta höjdpunkten var helt klart gångerna jag fick rida lektion för Lotta på hennes tidigare första häst och känna på både piaff och passage. Roligaste jag gjort och det gav mig definitivt mersmak ;)

HINGSTVISNING
I våras blev jag kontaktad av min tidigare praktikplats Tullstorp och blev tillfrågad om jag ville komma ner och jobba på deras årliga hingstvisningar. Det var ett roligt äventyr och jag växte mycket på att få resa ner själv och vara i den miljön. Det var en härlig gemenskap och jag fick nya vänner.

MIN TRÄNARE
Nu under hösten har jag börjat träna för Anna-Karin och är så glad för att hon varit med oss den här terminen. Hon erhåller de roligaste och bästa träningarna, hon vill alltid min häst det bästa och hon vill alltid mig det bästa.

MAMMA
Bästa vän och största support. Hon är alltid med mig, dag som natt. Herregud, vad hade jag gjort utan henne!?! <3

MIN MENTALA UTVECKLING
Förut har jag brottats med en mycket nerver inför att jag ska tävla som gjort att jag tappat fokus och inte varit närvarande i programmet, men i år har inte en enda tävlingsstart blivit negativt påverkad av det. Nyckeln har varit avslappning. Jag har fått övningar av mamma som jag gör och de hjälper :) Jag tror absolut detta har varit anledningen till våra fina framgångar. Tack vare att jag hanterat min egen nervositet har jag kunnat påverka min hästs också, hållt fokus, påverkat och varit närvarande. Vi har missat och det har spruckigt, men varje gång har vi hämtat igen det.

VÄNNER
Alla härliga stunder och alla skratt med fina vänner.

2017, bring it on!

Likes

Comments

HT 16 - check! ✔️💁 Vad fort den här terminen har gått, och trots att det varit kämpigare än tidigare i skolan så har den också varit fantastiskt på så många vis. Något jag är lite extra glad över - som jag hämtat mycket energi från - är träningen med Falkner. Han har verkligen varit en klippa och jag kan inte beskriva hur glad jag är över att få göra den här resan med honom. Vi har tagit små steg framåt för varje pass, löst de motgångar som kommit vår väg och jag har lärt mig flera nya tekniker och metoder för att var så bra ryttare som möjligt. :) Men framförallt har vi haft otroligt roligt varje dag! Och mycket har jag min fantastiska tränare att tacka, hennes hjälp är guld värd för oss och jag tycker det känns så bra att ha en någon, som ser oss ofta, har samma filosofi som jag och vill vårt bästa, att bolla ideer med. Det är en trygghet och betyder jättemycket.

Idag red vi vår sista träning på ett tag. Jag ska ta med mig alla tips jag fått den här terminen och försöka förankra vartenda i mig inför nästa år. Falkner ska få en lugnare period nu när vi kommer hem så träningen kommer trappas ner. Det är han väl förtjänt av, stjärnan. Desto tråkigare för mig, han är verkligen en häst som är rolig att arbeta med varje dag. Så, på så sätt längtar jag redan till januari när träningarna börjar igen ;) Jag är så pepp på att bli bättre och bättre, för jag vill verkligen det. Jag tänker bli bra.

I eftermiddag kommer mina föräldrar och hämtar oss. Julen, ledighet och familjen i all ära, men kan ni gissa vad jag ser allra allra mest fram emot med jullovet??? Jag ska äntligen få hänga med min all time bästis igen - Remson ♡♡♡ Läääängtar. Hoppas ni mår bra och får en fin jul.

Likes

Comments

Hej på er, trogna läsare. Hoppas ni mår bra. Nu var det verkligen länge sedan jag skrev något här. Den här hösten har varit tuff och jag har haft mycket som legat över mig, så därför har det stått mycket tomt. Just nu är jag fortfarande under rehabilitering men hoppas snart att jag kan få den hjälp som jag behöver.

Sen en månad tillbaka är tävlingarna slut. Jag och Falkner fick en väldigt fin första riktiga säsong tillsammans. Nu tränar vi för framtiden. Det primära nu under vinterträningen är att jobba grunder, grunder, grunder och bygga upp styrkan/orken att bära sig själv, min sits och mentala förutsättningar. Finliret känns inte som något problem mer än att jag behöver hitta rätt teknik och tajming i rörelserna. Falkner däremot kan sin sak och behöver inte introduceras inför några nya moment. Hans kapacitet kommer växa i takt med att han blir stark och jag blir allt mer skicklig uppe på ryggen..

Falkner är så fantastisk(!) och himla rolig att jobba med. Varje dag är intressant och lärorik. Till skillnad från Remmie är det desto mer nerv och humör i honom att ta hänsyn till/ha i åtanke när jag rider och hanterar honom. Och det är en egenskap som jag älskar att försöka dra nytta av och använda i träningen, när jag har honom med mig på noterna så ger han verkligen av hela sig och lite till. Nu har vi kommit så långt i träningen att vi börjat lägga in mer samling under ridpassen och idag när jag bad honom om att samla upp sig några galoppsprång tog han eget initiativ och dansade runt med mig i en piruett bara ändå. Alltså, hur go får man bli?! Han vill så gärna vara mig till lags och det gör mig så glad! Jag blir lycklig i hjärtat över hur fint han ställer upp under träningarna. <3

Målet/drömscinariot är högt uppsatt inför nästa termin, nästa lite läskigt högt ;) Man brukar ju ibland prata om att inte sätta för höga mål för att undvika stressen över att faktiskt uppnå dem. Men jag tror att jag kan behöva sätta den pressen på mig själv för att engagera mig till mitt yttersta. Jag älskar att utmana mig själv - och jag behöver göra det för att göra mig själv rättvis. Jag tänker att det är bättre att sikta högt och sedan får man försöka hantera den eventuella stressen än att man undviker den genom att sätta lägre - och mindre motiverande - mål..?! Tror det främjar mig mest. 

Jag ser väldigt mycket fram emot att få utveckla oss som ekipage idag, imorgon och dagarna framöver. Låt oss få vara friska och krya <3

Likes

Comments