Nu var det riktigt riktigt länge sedan jag lämnade några rader här. Mitt i slutexaminationer, gymnasieprov, yrkesprov och nationella, min dressyrsatsning och jobb har jag helt enkelt inte hunnit med att författat några inlägg. Nu kan jag känna att jag saknar skrivandet lite ändå. Det var nog i februari sist jag publicerade något, och det har hunnit hända en del sedan dess. För bara en vecka sedan sprang jag och min goa klass ut efter 3 fina år tillsammans. Vilken resa vi gjort allihopa, varje enskild individ och som klass. Många härliga, glada minnen. Det är nästan ofattbart att jag tagit studenten, är klar med skolan och är färdigutbildad hästskötare. Det känns ballt, ändå. Jag är stolt över min insats.

Nu har jag flyttat hem igen. Känns tomt att inte återvända till sin studentlägenhet och all gemenskap igen. Gymnasietiden är några av livets bästa år och jag är evigt tacksam mina föräldrar för att de låtit mig leva min dröm här.

Visar också några bilder från balen. Det var en fantastisk kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är så roligt att det fortfarande är ett gäng som kikar in här, trots att jag inte är så aktiv. Hoppas ni alla mår toppen! ❤︎ Jag är just nu hemma hos mina föräldrar för några dagar ledigt. I onsdags kväll bilade vi alla NIU-tjejer i 3:an och vår tränare ner till Göteborg för att spendera ett par dagar i Scandinavium och horseshow. Vi hade det fantastiskt, bodde på ett trevligt hotell(med godaste frukosten!), skrattade i massor och hämtade inspiration från några av världens främsta ryttare - och hästar. Det var så ballt att få uppleva ridsport i toppklass och hejja fram våra svenska ekipage från läktaren. Stämningen var on top, inte minst när Henrik von Ekermann slog till med 3 vinster, 1 silver och 1 brons! 😍 Vi gick också en del på mässan, jag hittade ett fint tävlingsschabrak åt Falkner som jag hoppas kommer klä honom fint på tävling i vår. Och som pricken över i:et hälsade jag också på min storebror som bor där nere.

Nu är jag så, så , så motiverad och boostad med inspiration för att göra allt som går för själv nå till mina mål.

Träningen har gått strålande nu på slutet och innan vi åkte till Götet hade vi väldigt fint flow att vi tordas på att spänna bågen lite extra och nu har vi officiellt påböjat bytesträningen med mig och Falkner! :))) Falkner har lätt för sig, byter gärna och på små hjälper så det handlar mest om jag ska hitta rätt tajming och teknik. Dessutom har vi fått känna på arbetet med galoppiruetter! Riktigt riktigt häftigt var det och bland det roligaste jag gjort! Falkner har varit med mig och gett av hela sig - han är fantastisk! ​Nu över lovet ska vi däremot fokusera främst på kondition och lösgjordhet. Tror det kan göra gott att vila mentalt och bryta av en vecka nu med lägre intensitet. Men nu är vi ett steg närmare!

En annan positiv sak är att rehabträningen på corsstrainer börjat göra gott och jag har kunnat gett mig ut och jogga lite försiktigt utan att värken blivit värre! En parantes i inlägget, men stort för mig. Gladast och så tacksam för det! :D 

Likes

Comments

Nu börjar jag och Falkner hitta tillbaka till formen igen efter vilan vi hade under jullovet. I helgen har vi varit ute och lekt lite med dressyrjobbet på rakbanan för att hämta energi efter veckans träningar och samtidigt "peppa" inför näst kommande. Rakbanan bjuder också in till bus och ger Falkner en extra, härlig och naturlig bjudning som jag gärna nyttjar och passar därmed på att öva på våra dressyr-läxor. Han var verkligen fantastisk duktigt och "med" mig hela tiden. Jag varvade med tempoväxlingar - fram, tillbaka och fram igen. Jätteduktig! Som extra belöning efteråt fick han släppa loss och galoppera på ordentligt en bit. Glad häst = lycklig jag.

Det är underbart att kunna rida honom, trots sin nerv och explosivitet, på sådana platser som verkligen kan göra de extra busiga/heta och känna sig helt trygg med att han lyssnar till mina hjälper och rör sig i de tempo jag ber han om. Så glad för att jag kan göra det, det underlättar så mycket och gör träningen så mycket roligare för oss båda! Det är en fantastisk känsla att våga ha den tilliten.

Nu, måndag tisdag, väntar träning för A-K båda dagarna. Jag ser väldigt mycket fram emot det - som alltid - och hoppas att vi kan hitta till samma fina känsla som vi haft ute i helgen. Vi har planerat att vi ska lägga lite extra krut på lite programdelar, speciellt skrittpiruetterna då vi har en hel del poäng att hämta där😅 Hoppas vi kan ta med den fina bjudningen vi haft ute nu med oss in till ridhuset, viktigt för bra vändingar är en ärlig framåtbjudning.

På torsdag sen är det faktiskt dags för årets första tävling! Jätteroligt! :) Jag längtar. Jag känner mig trygg och har en sund inställning till min uppgift. Jag kommer njuta av att få rida min fina Falkner, för det är det bästa jag vet!

Hoppas ni mår bra och har en härlig veckan framför er! Kram

Foto: A-C Ljung

Likes

Comments

Nu har Falkner äntligen chillat klart, hans viloperiod är över och det är dags att börja jogga igång igen. Det har varit mysigt att bryta av med att endast rida lugnt ute en period och jag tror han behövde det men nu vill jag inget hellre än att komma igång och jobba vidare med oss. Jag tror Falkner också känner sig redo, det har varit lite väl med krut under hovarna nu senast ;)

Under eftermiddagen idag var jag ute och joggade honom en kort stund i snön och han bjöd på en väldigt fin känsla redan från start. Känslig, lyhörd och kvick. :) Ett bra första pass efter vilan, så roligt! 

Likes

Comments

Gott nytt år! Hoppas ni hade en bra nyårsafton igår. Jag sitter just nu på tåget påväg hem. Det är faktiskt lite mysigt att åka tåg, för förutom att stå och frysa på perrongen eller alla byten som är ibland så är själva resan en avslappnande stund tycker jag. Likaså långa bil och bussresor älskar jag. Just den här gången tänkte jag ägna tiden åt att sammanfatta mitt 2016 till er. Jag hade planerat att det skulle ha kommit upp för 2-3 dagar sedan men det kommer upp nu istället. :)

Well, 2016. Jag skulle säga att det var för mig ett speciellt år i mitt liv. Kanske inte det mest glamorösa och vad jag hoppats på, men vars händelser har utvecklat mig mycket som person på flera sätt, där jag framförallt har skapat en bättre och mer avslappnad relation till mig och livet. Idag jämfört med i början tidigare år så har en desto större tro och tillit till mig själv på något sätt. Och med det skrivet så känner jag mig också väl medveten om vad jag vill, tror på att det också är möjligt och trygg i att våga satsa för att nå dit. Och det berör inte bara min idrottssatsning utan livet.

Inför att nu få förmånen att skapa ett nytt år är jag glad och tacksam för vad jag fått erfara under 2016. Jag uppskattar vad 2016 gjort med mig och önskar både mig själv och er ett fint 2017🎉  Nu vill jag avsluta med att se tillbaka på några av årets höjdpunkter som tillskrivit mig väldigt mycket mening och som jag alltid kommer bära med mig <3

FEI DEBUT
Att tävla de högsta dressyrklasserna har länge varit en dröm och på ponny så är det FEI. Det har alltid varit viktigt för mig att sätta upp mål, motiveras, kämpa och sedan uppnå. Inte för att någon annan skull, inte till någon annans jubel, utan helt för mig egen del. 2016 var kanske mitt och Remsons bästa år tillsammans. Jag har kämpat både med mig själv och honom för att få bitarna att falla på plats. Och vi har gjort en fin utveckling. Han har lärt mig "hittat känslan" i sadeln och vågat lita på det och tack vara det lärde jag mig också att rida fram min ponnys kvalitéer vilket i sin tur gjorde oss redo för att debutera FEI-klasser. Jag tror jag hade behövt 1 år till för att kunna visa honom helt rättvist även på tävling, men jag är så glad med min Remmie.

FALKNER
Jag har jättesvårt att bara välja en speciell händelse under året som varit extra bra utan jag tänker faktiskt sätta hela honom - individen Falkner - i rampljuset. Vilken fantastisk kille! Förut kände vi inte varandra särskilt bra och jag var inte helt säker på hur han reagerade och betedde sig i alla situationer, men idag känner jag mer trygg. Vi har fått erfara mycket under året som stärkt oss båda som individer och ekipage. Han är helt fantastiskt och jag älskar att få hänga med honom.

Tina Sperring har varit med oss även detta år och bland annat tagit dessa som är 2 av favoriterna.

PIAFF OCH PASSAGE
Veckorna hos Sanna och Charlotte Esping var väldigt bra och jag fick mycket tips och råd med mig hem. Men den absoluta höjdpunkten var helt klart gångerna jag fick rida lektion för Lotta på hennes tidigare första häst och känna på både piaff och passage. Roligaste jag gjort och det gav mig definitivt mersmak ;)

HINGSTVISNING
I våras blev jag kontaktad av min tidigare praktikplats Tullstorp och blev tillfrågad om jag ville komma ner och jobba på deras årliga hingstvisningar. Det var ett roligt äventyr och jag växte mycket på att få resa ner själv och vara i den miljön. Det var en härlig gemenskap och jag fick nya vänner.

MIN TRÄNARE
Nu under hösten har jag börjat träna för Anna-Karin och är så glad för att hon varit med oss den här terminen. Hon erhåller de roligaste och bästa träningarna, hon vill alltid min häst det bästa och hon vill alltid mig det bästa.

MAMMA
Bästa vän och största support. Hon är alltid med mig, dag som natt. Herregud, vad hade jag gjort utan henne!?! <3

MIN MENTALA UTVECKLING
Förut har jag brottats med en mycket nerver inför att jag ska tävla som gjort att jag tappat fokus och inte varit närvarande i programmet, men i år har inte en enda tävlingsstart blivit negativt påverkad av det. Nyckeln har varit avslappning. Jag har fått övningar av mamma som jag gör och de hjälper :) Jag tror absolut detta har varit anledningen till våra fina framgångar. Tack vare att jag hanterat min egen nervositet har jag kunnat påverka min hästs också, hållt fokus, påverkat och varit närvarande. Vi har missat och det har spruckigt, men varje gång har vi hämtat igen det.

VÄNNER
Alla härliga stunder och alla skratt med fina vänner.

2017, bring it on!

Likes

Comments