Header
View tracker

Hej på er, trogna läsare. Hoppas ni mår bra. Nu var det verkligen länge sedan jag skrev något här. Den här hösten har varit tuff och jag har haft mycket som legat över mig, så därför har det stått mycket tomt. Just nu är jag fortfarande under rehabilitering men hoppas snart att jag kan få den hjälp som jag behöver.

Sen en månad tillbaka är tävlingarna slut. Jag och Falkner fick en väldigt fin första riktiga säsong tillsammans. Nu tränar vi för framtiden. Det primära nu under vinterträningen är att jobba grunder, grunder, grunder och bygga upp styrkan/orken att bära sig själv, min sits och mentala förutsättningar. Finliret känns inte som något problem mer än att jag behöver hitta rätt teknik och tajming i rörelserna. Falkner däremot kan sin sak och behöver inte introduceras inför några nya moment. Hans kapacitet kommer växa i takt med att han blir stark och jag blir allt mer skicklig uppe på ryggen..

Falkner är så fantastisk(!) och himla rolig att jobba med. Varje dag är intressant och lärorik. Till skillnad från Remmie är det desto mer nerv och humör i honom att ta hänsyn till/ha i åtanke när jag rider och hanterar honom. Och det är en egenskap som jag älskar att försöka dra nytta av och använda i träningen, när jag har honom med mig på noterna så ger han verkligen av hela sig och lite till. Nu har vi kommit så långt i träningen att vi börjat lägga in mer samling under ridpassen och idag när jag bad honom om att samla upp sig några galoppsprång tog han eget initiativ och dansade runt med mig i en piruett bara ändå. Alltså, hur go får man bli?! Han vill så gärna vara mig till lags och det gör mig så glad! Jag blir lycklig i hjärtat över hur fint han ställer upp under träningarna. <3

Målet/drömscinariot är högt uppsatt inför nästa termin, nästa lite läskigt högt ;) Man brukar ju ibland prata om att inte sätta för höga mål för att undvika stressen över att faktiskt uppnå dem. Men jag tror att jag kan behöva sätta den pressen på mig själv för att engagera mig till mitt yttersta. Jag älskar att utmana mig själv - och jag behöver göra det för att göra mig själv rättvis. Jag tänker att det är bättre att sikta högt och sedan får man försöka hantera den eventuella stressen än att man undviker den genom att sätta lägre - och mindre motiverande - mål..?! Tror det främjar mig mest. 

Jag ser väldigt mycket fram emot att få utveckla oss som ekipage idag, imorgon och dagarna framöver. Låt oss få vara friska och krya <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

3 fina från senaste fotograferingen med Tina tidigare i höst. Fina älskade Falkner <3 

❤︎❤︎

Alla bilder är tagna av Tina Sperring!

Instagram: @tinasperring
Hemsida: www.tinasperring.weebly.com

Likes

Comments

View tracker

Tina var hos oss för några veckor sedan och fångade mig och Falkner på bild under ett ridpass på utebanan. Tänkte visa ett första smakprov, som är en av mina favoriter. Visst är han fin? Jag får fortfarande nypa mig i armen över att han är vår <3

Fotograf är Tina Sperring! / https://www.instagram.com/tinasperring/ / http://tinasperring.weebly.com/

Fler bilder kommer att komma upp framöver! :)

Likes

Comments

...sätter ord på min känsla efter helgens tävling. Han kändes så fin! All träning senaste veckorna har gett märkbart resultat och han var så mycket mer ridbar än tidigare starter. Under framridningen red jag lika bra som på träning, han kändes lika bra som på träning och väl inne på banan genomförde vi programmet bättre än på träning. ;) Han gjorde verkligen allt rätt. Min fantastiska Falkner <3 Men.. tyvärr drog jag på mig flertalet missar och blandade ihop bokstäverna i programmet att vi fick massor i avdrag för felridning.. Trist och så, så synd. MEN! Jag är SÅ nöjd och är verkligen glad för min fina häst, oss och vårat team. Vi var inte bäst, men vi var snyggast😎 (om jag får bestämma) och hade nog absolut roligast inne på banan. 

Att vi skulle hävda oss såhär fint redan trodde jag inte. Idag är jag glad över att jag vågade ge mig ut i LA-klasserna även om jag innerst inne inte kände mig helt färdig för det från början. Men nu vet jag att vi kan och att vi har ännu mer att visa framöver. 

Foto: A-C Ljung

Likes

Comments

Nu känns det verkligen som höst är här på riktigt, det är oktober, flera löv på backen än i träden och första minusgraderna var inatt.. :/ Årstiden är fantastiskt fin med alla färger, men jag har redan tröttnat på kyliga mornar och mörka kvällar när man går till och från stallet. Inte min grej. Jag har väldigt mycket hellre sommar och värme. ;) 

Jag och Hanna red ut igår morse och hade det mysigt i höstsolen. Det finns så fina ridvägar här omkring, breda stigar av sand som det inte finns något bättre än att galoppera och konditionsträna på. Väldigt härligt! Falkner var pigg och glad och bjöd fint. Han har känts lite bakom skänkeln tidigare i veckan men igår hade han bra egen motor och broms. Tror vi alla, både häst och ryttare, mår bra av att andas skogsluft och ta hjälp av olika träningsformer och miljöer i sitt upplägg för hålla träningen motiverande för bägge parter. Jag hittar lugn och laddar mina batterier när jag rider ut och det har också en positiv inverkan på Falkner. Han har sett väldigt nöjd ut för varje gång och jag tror att rida ute inte bara är bra träning fysiskt, utan även stimulerar mentalt. Win win. :) Sen, att rida med fina vänner gör det väldigt mycket roligare. :)

På måndag är det programridning och det ser jag fram emot. Rolig och framförallt nyttig träning. Det är precis vad vi behöver - mer rutin i programmen och att jag lär mig läsa av och visa honom bättre. Vi har ett par starter kvar innan säsongen är slut och det hade varit fantastisk roligt om vi kunde avsluta vår första säsong med att utveckla de moment vi fått lägre på och samtidigt prestera lika fint på resten. Jag drömmer om den dag ​allt ​sitter. :) 

Hoppas ni mår bra :)

Likes

Comments

Falkner och jag var iväg och tävlade igen i lördags. :) Denna gång testade vi på att rida två klasser, en Lb och en La. När jag värmde upp la jag upp framridningen likt vi gjort under träningarna den här veckan. Mamma stod med och höll koll på oss. Stor trygghet och mycket bra hjälp att få feedback från henne. <3 När vi red in på banan hade jag en positiv känsla, han var lagom "på", avslappnad och i bra bärig form. Det är verkligen speciellt att få sitta på hans rygg och i det läget ger han en svårslagen ridkänsla. Jag red med lyckopirr i magen redan från första halten. Magisk <3 Tyvärr fick vi några dyra missar som var synd för poängens skull, men jag är även den här gången så nöjd med min egen insats i de lägena. Att jag redde upp det och fortsatte med samma kvalité. Det gör mycket att kunna ladda om och bibehålla samma anda trots att det skiter sig. Jag är verkligen SÅ nöjd med vår insats. Som extra bonus slutade vi 2:a i klassen och fick rosett :) 

I klass två var vi båda lite matta men presterade fint på många moment. Några missförstånd mellan oss ledde till lite trassel men, liksom i första klassen, är jag så otroligt glad för de bra delarna och hur jag hanterar situationen. När vi lyckas får vi fint betalt och det är motiverande. Detta var ju vår tredje start tillsammans och jag tycker vi redan blivit bättre sedan debuten. Vi får jobba på att utveckla det som brister och ta nya tag. Jag tror på honom och jag vet att jag själv heller inte är sämre än att jag kan lära mig. Jag tror absolut att vi kan bli ganska bra på det här i framtiden med mer träning och rutin.

Jag är så stolt över min underbara häst och så, så, så glad för att jag får göra den här resan med honom. TACK till Falkner och min familj som möjliggör detta och alltid supportar på alla sätt som går. Ni är världsbäst <3

Foto: A- C ljung

Likes

Comments

Hej härliga läsare, hoppas ni mår bra. :)

Den här veckan har träningarna börjat igen! :) Att få hjälp att utvecklas i sitt största intresse under skoltid är hur lyxigt som helst tycker jag. I år kommer jag framförallt träna för A-K och det känns bra. Jag tror och hoppas att hon har mycket att ge mig. Framförallt gillar jag hennes filosofi och tänkande kring hästarna och ridsporten. Jag ser fram emot att få ta del av mer av hennes kunskap för att bli en bättre ryttare.

Falkner har varit på toppenhumör och haft gott om krut under hovarna både igår och idag. ;) Jag blir så glad i hjärtat över att ha en positiv träningskompis som tycker det vi gör är roligt. Det betyder så mycket <3 Dessvärre har det gått mindre bra för mig att träna på grund av att ryggen strejka ur totalt och vi fick bryta av passet tidigare i måndags. Jag fick en härligt positiv känsla i alla fall under det lilla jobb vi hann med, men urtrist att jag inte kunde fullfölja hela passet...

Jag gjorde ett nytt försök idag istället och det gick bättre och jag kunde rida hela passet utan att det gjorde allt för ont. :) Vi följde upp det vi påbörjade igår och jobbade vidare med samma upplägg även idag. Målbilden är att nu knåda musklerna kring bogen och ryggen så att han bär mer på sina bakben och rör sig "friare" i fronten. Till en början stummade han i ryggmuskelaturen och kröp "bakom skänkeln", men för att inte sätta press i det läget och konfrontera honom med att rida på fram så fick jag istället lirka lite höger-vänster mellan sittbenen för att "rucka" loss spändheten i ryggen. Väldigt positivt resultat! I det försökte jag ta kontroll över ytterbogen, driva fram ett stöd till yttertygeln för att sedan komma om med innerskänkeln och driva inner bakben genom rörelsen. Naturligt lättare front, fin kontakt, i ramen och framme för skänkeln. Härlig känsla!

Jag ser redan fram emot nästa träning! 

Likes

Comments

Jag flyttade tillbaka till skolan i söndags och har nu kommit iordning i stallet och i lägenheten för mitt tredje och sista år på den här utbildningen. Att jag redan gått här i 2 år har jag lite svårt att förstå, till nästa sommar står jag helt på mina egna ben. Det känns konstigt att tänka så, men samtidigt otroligt spännande att visualisera om framtiden och hur man skulle vilja forma sin vardag. Jag har flera drömmar som jag vill leva efter studenten.. Men först återstår ett härligt sista år på gymnasiet och det ska jag försöka ta vara på så mycket som det går.

Falkner har varit jätteduktig första dagarna och tagit resa och installation i stallet med ro. Jag red honom ett pass idag och han var fantastiskt fin! Alldeles lagom tempererad, mjuk och väldigt positiv inställd. Jag har fått hemläxa att jobba med min egen position, för att komma djupare ner i sadeln och sitta på "svansen". Balansen är just nu ett litet mission för mig på hästar med mycket rörelse, men det blir allt mer säkert. Idag var det mycket bättre och jag var mer "i" hans rörelser och kom till drivning :) I slutet hade jag en bra känsla och han travade med lätt front och fin kontakt. Galoppen var också riktigt bra idag!

Han blir bara allt härligare att rida för var dag. Jag ser så mycket fram emot nästa vecka när träningarna drar igång igen :)

😍😍😍😍😍😍😍 Foto: A-C Ljung

Likes

Comments

Vilken lärorik och nyttig tävlingsdag vi hade igår! Falkner var ordentligt het och sådär elektrisk som gör honom extra magisk att rida och samtidigt lite svår (men mest magisk ;)). Tyvärr tyckte han det var väldigt otäckt vid domaren och den bakomliggande läktaren och fann aldrig ro inne på banan att det i kombination med det heta gav ett organiserat kaos programmet igenom. Så svårt att påverka i sådana situationer, men jag gjorde mitt allra bästa för att själv hålla lugnet och fortsätta rida varje rörelse, moment för moment.

Jag kan räkna våra "lyckade" moment på en hand men trots det är jag så nöjd. Det är första gången något liknande händer mig på tävlingsbanan och i stundens hetta när man såå gärna vill visa sitt bästa oss kan det vara svårt att hantera sina känslor, men jag fortsatte rida med is i magen och samma fokus och det berömmer jag mig själv för. Jag kan inte ha gjort mer än så igår.

Fantastiskt foto på mig och Falkner från igår! <3 Fotograf är A-C Ljung

Så stolt över min fantastiska häst, som tyvärr inte kom till sin rätt igår, men som var helt magisk häftig att rida mellan varven och kommer ta igen gårdagen framöver med mer rutin. Han är världens bästa och jag känner mig glad för att ha blivit denna erfarenhet rikare. En påminnelse om att det är djur och egna individer som vi jobbar med, som har sin egen uppfattning och sina egna upplevelser och erfarenheter. Utan trassel tror jag faktiskt att vi kan hävda oss i dessa klasser. Nu tränar vi vidare och tar nya tag. 

Likes

Comments

Har suttit och övat in programmet i flera kvällar i rad nu. Det snurrar allt i från LB:er till LA:p1 och FEI program i huvudet och detta kommer bli det femte jag lär mig nu under en kort period. Gäller att ha fokus på det som är aktuellt. Tur jag börjat i god tid! Detta borde sitta som berget nu.

Det ska verkligen bli spännande att lotsa Falkner genom detta program! Det kommer bli en utmaning. Det gäller att jag har tungan rätt i mun, is i magen och är "med" i varje steg. Falkner försöker alltid göra vad man ber om, men han är inte helt lättstyrd 😅 Jag behöver hela tiden tala om vad han ska göra så att han inte förekommer mig. Tappar jag mig och min ridning i övergången till förvänd (mom 16 & 20) får jag ett fint byte som brev på posten. Bådar gott för framtiden i alla fall, men än är dock det lite överkurs ;) Men jag känner mig ändå trygg, planerar jag min ridning väl och är närvarande i varje ögonblick tror jag vi kan lösa det.

Såhär ser programmet ut!

Vi startar 11:26. Håll gärna en tumme!

Likes

Comments