Header

Nu var det riktigt riktigt länge sedan jag lämnade några rader här. Mitt i slutexaminationer, gymnasieprov, yrkesprov och nationella, min dressyrsatsning och jobb har jag helt enkelt inte hunnit med att författat några inlägg. Nu kan jag känna att jag saknar skrivandet lite ändå. Det var nog i februari sist jag publicerade något, och det har hunnit hända en del sedan dess. För bara en vecka sedan sprang jag och min goa klass ut efter 3 fina år tillsammans. Vilken resa vi gjort allihopa, varje enskild individ och som klass. Många härliga, glada minnen. Det är nästan ofattbart att jag tagit studenten, är klar med skolan och är färdigutbildad hästskötare. Det känns ballt, ändå. Jag är stolt över min insats.

Nu har jag flyttat hem igen. Känns tomt att inte återvända till sin studentlägenhet och all gemenskap igen. Gymnasietiden är några av livets bästa år och jag är evigt tacksam mina föräldrar för att de låtit mig leva min dröm här.

Visar också några bilder från balen. Det var en fantastisk kväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är så roligt att det fortfarande är ett gäng som kikar in här, trots att jag inte är så aktiv. Hoppas ni alla mår toppen! ❤︎ Jag är just nu hemma hos mina föräldrar för några dagar ledigt. I onsdags kväll bilade vi alla NIU-tjejer i 3:an och vår tränare ner till Göteborg för att spendera ett par dagar i Scandinavium och horseshow. Vi hade det fantastiskt, bodde på ett trevligt hotell(med godaste frukosten!), skrattade i massor och hämtade inspiration från några av världens främsta ryttare - och hästar. Det var så ballt att få uppleva ridsport i toppklass och hejja fram våra svenska ekipage från läktaren. Stämningen var on top, inte minst när Henrik von Ekermann slog till med 3 vinster, 1 silver och 1 brons! 😍 Vi gick också en del på mässan, jag hittade ett fint tävlingsschabrak åt Falkner som jag hoppas kommer klä honom fint på tävling i vår. Och som pricken över i:et hälsade jag också på min storebror som bor där nere.

Nu är jag så, så , så motiverad och boostad med inspiration för att göra allt som går för själv nå till mina mål.

Träningen har gått strålande nu på slutet och innan vi åkte till Götet hade vi väldigt fint flow att vi tordas på att spänna bågen lite extra och nu har vi officiellt påböjat bytesträningen med mig och Falkner! :))) Falkner har lätt för sig, byter gärna och på små hjälper så det handlar mest om jag ska hitta rätt tajming och teknik. Dessutom har vi fått känna på arbetet med galoppiruetter! Riktigt riktigt häftigt var det och bland det roligaste jag gjort! Falkner har varit med mig och gett av hela sig - han är fantastisk! ​Nu över lovet ska vi däremot fokusera främst på kondition och lösgjordhet. Tror det kan göra gott att vila mentalt och bryta av en vecka nu med lägre intensitet. Men nu är vi ett steg närmare!

En annan positiv sak är att rehabträningen på corsstrainer börjat göra gott och jag har kunnat gett mig ut och jogga lite försiktigt utan att värken blivit värre! En parantes i inlägget, men stort för mig. Gladast och så tacksam för det! :D 

Likes

Comments

Nu börjar jag och Falkner hitta tillbaka till formen igen efter vilan vi hade under jullovet. I helgen har vi varit ute och lekt lite med dressyrjobbet på rakbanan för att hämta energi efter veckans träningar och samtidigt "peppa" inför näst kommande. Rakbanan bjuder också in till bus och ger Falkner en extra, härlig och naturlig bjudning som jag gärna nyttjar och passar därmed på att öva på våra dressyr-läxor. Han var verkligen fantastisk duktigt och "med" mig hela tiden. Jag varvade med tempoväxlingar - fram, tillbaka och fram igen. Jätteduktig! Som extra belöning efteråt fick han släppa loss och galoppera på ordentligt en bit. Glad häst = lycklig jag.

Det är underbart att kunna rida honom, trots sin nerv och explosivitet, på sådana platser som verkligen kan göra de extra busiga/heta och känna sig helt trygg med att han lyssnar till mina hjälper och rör sig i de tempo jag ber han om. Så glad för att jag kan göra det, det underlättar så mycket och gör träningen så mycket roligare för oss båda! Det är en fantastisk känsla att våga ha den tilliten.

Nu, måndag tisdag, väntar träning för A-K båda dagarna. Jag ser väldigt mycket fram emot det - som alltid - och hoppas att vi kan hitta till samma fina känsla som vi haft ute i helgen. Vi har planerat att vi ska lägga lite extra krut på lite programdelar, speciellt skrittpiruetterna då vi har en hel del poäng att hämta där😅 Hoppas vi kan ta med den fina bjudningen vi haft ute nu med oss in till ridhuset, viktigt för bra vändingar är en ärlig framåtbjudning.

På torsdag sen är det faktiskt dags för årets första tävling! Jätteroligt! :) Jag längtar. Jag känner mig trygg och har en sund inställning till min uppgift. Jag kommer njuta av att få rida min fina Falkner, för det är det bästa jag vet!

Hoppas ni mår bra och har en härlig veckan framför er! Kram

Foto: A-C Ljung

Likes

Comments