Drog med mig lillbroshan till Liseberg idag, frågan är vem av oss som tyckte det var roligast... (jag) Vi åkte dock inte de stora/nya attraktionerna då det var en liten fegis jag fick med mig. Får ta med mig någon som älskar det lika mycket som jag nästa gång. Jag fullkomligt älskar amusement parks, har aldrig så roligt som när jag sitter och skriker i en berg-o-dalbana. Funderar nästan på att prata med pappa om att åka till Orlando på nästa långresa, hehe.

Likes

Comments

Ligger i sängen och filosoferar. (ligger jag alltid i sängen?) Vad är meningen med livet? Den stora frågan. Vad är kärlek? Vad är tacksamhet? Vad är livet egentligen? Vad bör man göra för att inte känna att man slösar bort varje dag, varje minut, som räknas till livet som helhet? Vad gör jag egentligen? Vem gynnar det egentligen? Har något av det jag gör egentligen någon som helst betydelse? För någon? För mig själv? För framtiden?

Suttit med dessa tankar ett tag, skrivit av mig i min skrivbok och funderat. Alltid här i min säng. Varför? Jag är en drömmare, det känns i bland som om att jag drömmer mer än vad jag lever och att det stoppar mig, hindrar mig från alla dessa vackra ting och under som finns att se och uppleva. Jag lever ibland i en värld som mitt huvud, mina tankar, har skapat, och tro mig ibland finns det inget bättre att fly undan till. Att bara lägga sig ner, sätta sig ner, och förlora sig i en värld som inte ens existerar. Men så vaknar man ur drömmarna och inser att man är tillbaka i den riktiga världen, i verkliga livet, och att det faktiskt är bra det med. Men jag måste lära mig det där, att inte gömma mig så mycket i min inre värld. För det gör jag.

Jag är en introvert person, det vet jag, och jag gömmer mig ofta i världen skapad av mig själv, jag blir ofta obekväm i för stora sociala sammanhang och trivs bäst med mig själv. Jag får ofta höra att jag är svåråtkomlig, att det är svårt att förstå sig på vad som pågår där inne, här inne, men det är sån jag är och alltid varit, hur ska jag kunna ändra på det och varför skulle jag vilja det? Jag vet hur jag är och jag är okej med det. Jag lever i flera världar, och det är nog det bästa med mig.

Likes

Comments

Alltså just nu vill jag inget hellre än att ta mitt pick och pack och flytta ner till Paris och gå klart mitt sista år på svenska skolan i Neuilly sur Seine och bara leva. Kan liksom inte stanna på ett och samma ställe för länge utan att det ska klia värre än myggbett i benen av rastlöshet. Jag har gått på Öckerö i 3 år nu och känner liksom att det räcker, jag behöver något nytt. Men vilka är alternativen? Inga. Det var tydligen omöjligt för kommunen att skicka med mig min skolpeng för sista året vilket innebar att jag skulle få betala över 20 000€ själv. Nej tack, fattig student? Här har ni mig!!

Jag är rastlös och jag vill någon annan stans. Det kryper i benen och jag vill bara springa runt jorden. Inte nog med det har jag konstant gått runt med världens framtidsångest, en gigantisk klump i magen, om hur jag måste göra för att inte sänka mitt snitt och på så vis inte komma in på universitetet jag vill. Jag vill, jag vill. Räknat ut att jag måste få alla A i 3an för att säkra min plats på kriminologiprogrammet. Helst vill jag plugga juridik, men det ligger jag en hel poäng under, vilket innebär att jag måste pröva om en del kurser för att höja snittet. Låter inte så roligt va??

Är så stressad.. Och vad gör jag när jag är stressad? Sitter och stirrar in i en vägg och kan inte tänka på annat än om hur stressad jag är.

Likes

Comments

Hallå gänget!! Sitter vid skrivbordet och har pluggat klart (tror jag) till matteprovet som jag tydligen har imorgon bitti. Ska även ta tag i mitt liv nu in i det sista och skriva en text om historiemedvetande och historiska samband, kuuuul. Eller? Har verkligen en enorm söndagsångest över att behöva ta tag i skolan och allt i några veckor till, är så trött, så trött på att spendera varje dag på Öckerö. 

Den här helgen har jag verkligen inte gjort någonting vettigt alls, har legat i sängen och kollat serier, pluggat ytterst lite, läst, övningskört och tagit tag i lite jobbgrejer. Nu sitter jag här med mitt te och väntar på att det sista avsnittet av Springfloden ska börja. SÅ BRA serie, brukar verkligen inte tycka att svenska filmer/serier är bra, men denna är raka motsatsen till vad de allra flesta av oss förknippar med svensk film. Får väl ta tag i att skriva lite i mitt väntande.

Imorgon väntar en lång skoldag, börjar alltså 10 med matteprov och inte 13 som en vanlig måndag, varav jag efter har utvecklingssamtal följt av franska, svenska och ännu mera matte. Dags för mig att börja läsa inför nationella i matte imorgon, vill ju verkligen ha ett C... men vi får väl se hur det går. Är verkligen i behov av en längre ledighet från skolan, vilken tur att vi bara har 15 skoldagar kvar och sedan ett 12 veckors långt lov, där jag ska jobba 10 veckor. KUL!!! (tycker faktiskt det, kan inte vänta på studenten mer och få ut och jobba helahela tiden!!)

Likes

Comments

Känner en galen framtidsångest i hela kroppen just nu. Det är obehagligt. Har fått flera jobberbjudanden till sommarn och måste tacka nej till en del, är kluven. Vet ej hur jag ska göra och hur jag ska klara av en del. Tar ju inte studenten iår, vilket gör mig väldigt ledsen, vill inget hellre just nu men har ju en fet resa att se fram emot i trean, 8 veckor i Karibien som ett avslut på det hela. 4 år på Öckerö Seglande Gymnasieskola. Vem hade kunnat ana? Har ju egentligen massor att se fram emot i trean, resan, GA-resa, avslut på allt, bal och student. Men blir ledsen av att jag kommer se alla mina fina vänner som går ut i år, hur dom utvecklas och kliver in i vuxenvärlden. Vill också dit, men å andra sidan lär det ju bli ännu mer framtidsångest då. Vad ska man göra med resten av sitt liv egentligen? Dock har jag det första året efter studenten planerat, känns skönt, trots att det är ett tag kvar.

Nu sitter jag iallafall och skriver på en uppgift, ska platta mitt hår och ta fram kläder tills imorgon och nana. Ska ju ändå upp vid halv sex imorgon bitti. Nationella. Är ju sjuk dessutom. Och så ska jag visst jobba imorgon kväll också. Snart är det sommarlov iallafall. Mitt sista sommarlov.

Likes

Comments

I tisdags tog jag, Agnes och Sofia vårt pick och pack och drog ner till den franska rivieran för ett par dagars spontan-häng. Det blev en tidig tisdags morgon och vi var på plats på Landvetter vid 6 på morgonen. Därefter handlade det om en väntetid på 4 timmar på Bryssels flygplats, en otroligt tråkig flygplats måste jag medge. Väl framme i Nice, vilket kändes som en evighet senare, tog vi tåget till Monaco och gick upp till lägenheten och hängde innan vi började göra iordning oss för att gå ut på stan för middag och stros.

Det slutade med att vi vid sju-tiden hamnade på Café de Paris med varsin drink, som smakade näst intill enbart rom. Där satt vi ett tag och inspekterade människor som gick förbi innan vi senare hamnade på en favoritrestaurang för en efterlängtad middag - pasta.

På onsdagsmorgonen vaknade vi utvilade och glada och tog oss upp ur sängarna och ut på balkongen för lite sol. Efter lite mobilladdning och fixande tog vi oss ut i det fina vädret och mot mataffären för inhandling av frukost och snacks innan lite strandhäng. Vi traskade sedan vidare till stranden där vi låg i två och en halv timme och solade, lyssnade på podd och musik. Jag märkte sedan att jag börjat bränna mig, så vi bestämde oss då för att gå hem igen. Väl hemma kollade vi oss i spegeln och märkte att, oups, nog har vi bränt oss. En galen bikinilinje och illröd som en kräfta. Vi fixade oss sen och gick ut för lite middag och kollade runt i stan och i lite butiker, där vi bland annat köpte macarons för 20 euro var.

Dag tre och idag bestämde vi oss för att åka till Nice över dagen för kanske lite shopping och kikande. Vaknade ett antal gånger under natten på grund av smärtan av solbrännan, konsekvensen av att inte använda solskydd... Vi tog tåget till Nice och spenderade större delen av dagen där, kollade i affärer, marknaden, käkade lunch och tog ett stop på Häägen Dazz. Vid fyratiden tog vi tåget hem igen, och jag somnade direkt i ett par timmar, mestadels pågrund av solsting. Aj. Senare på kvällen drog vi oss ut för middag på min favorit restaurang. Drack gott vin och åt parma och risotto. Mumma.

Dag fyra och dags för hemresa. Men först lite strosande på stan, fika och la ännu mer pengar på macarons. Vid tvåtiden åkte vi mot flygplatsen och käkade lite innan vi checkade in och gick mot gaten. En tråkig flygresa senare var vi åter igen på Bryssels flygplats, där det visade sig att nästa plan hem till Göteborg var sent - vilket innebar ännu en 4 timmars väntetid.

​veckan blev med andra ord en välbehövd spontanare. 

Likes

Comments

gick förbi dessa två häromdagen, finns inget finare på jorden.

Likes

Comments