Header
View tracker

Vi har världens snällaste bebis, Astrid har varit enkel från första dagen hon kom till världen. Har sovit bra om nätterna och man har alltid kunnat trösta henne om hon är ledsen. Men dem senaste tre kvällarna har hon gråtit och vi har inte kunnat trösta henne. Hon är mätt, hon har ren blöja, hon vill inte ta nappen. Detta ske ca 1-2 timmar, till slut så somna hon och sover för natten som tur är. Jag tror att hon har en fas och att den inte bli lång för på kvällarna är man alltid trött och energin är på noll. Nu ska jag i alla fall njuta av min smoothie och "jobba" lite medan världens finaste dotter sover snällt i sin säng. Egen tid är bra ibland. Kram


Likes

Comments

Idag är Astrid och jag ensamma hemma, det blir en lugn dag med lite städ och en skön promenad, jag har även fått hem ett paket som jag ska hämta ut på Willys sen. Igår tog vi alla tre lugnt eftersom helgen blev allt annat än att vila. Vi var hos Astrids gammelfarmor och myste hela dagen sedan fick vi besök på kvällen utav Christoffers syster och sambo, dem blev kvar fram till midnatt. Lördagen fick vi besök utav ett par kompisar med deras tre barn, så mysigt. Dem fick två tjejer en vecka innan Astrid så det skiljer sig inte långt mellan dem, hoppas att dem kommer leka med varandra mycket sen när dem blir större. I söndags fyllde Christoffers syster 18 år så då vart vi och firade henne hela dagen med mat och tårta. Eftersom både jag och Christoffer har stora familjer blir det mycket kalas för våran del, nästa gång blir det att vi fira Astrid då hon ska döpas (tror jag) och då blir vi många eftersom vi slå ihop våra familjer, längtar så mycket tills dess. Jag ska sätta mig ner i veckan att planera upp dukningen samt beställa hem dekoration och annat fint.

Likes

Comments

Efter promenaden åker vi hem till oss för att äta sen lunch, vi äter rester som består av Tacos. Efter vi har ätit ringer jag till Förlossningen för att berätta om mina värkar om eventuella råd, som förstföderska är det svårt att veta vilken smärta man ska gå igenom. På förlossningen råder dem mig att stanna hemma fortfarande då dem tycker värkarna är för oregelbundna och inte tillräckligt smärtsamma, jag skulle ringa tillbaka om jag undrade om något mer. Ca 20.00 bestämmer vi oss för att börja se en film för att få tiden att gå, vi väljer insidan ut då jag slipper läsa massa text så jag kan fokusera på min andning. Under filmen får jag flera värkar som är ännu starkare än tidigare, dessa är så smärtsamma så jag skriker till ibland och nästan gråter för att det gör så ont. När värkarna stannar av sätter jag mig i vår gungstol och när dem kommer igång igen reser jag mig upp för att gå runt i lägenheten, jag försöker få igång värkarna ännu mer samt att bebis ska få trycka sig ännu mer ner i bäckenet.

Efter en stund bestämmer jag mig för att ringa till förlossningen igen, dem råder mig att fortfarande stanna hemma för att dem tycker att jag låter ”lugn” för att komma in till förlossningen, som ni kanske förstår blir jag rasande av att höra detta. Men jag fortsätter att arbeta vidare med mina värkar samtidigt som vi ser filmen. Värkarna blir starkare och tätare, jag går upp och ner ifrån gungstolen samtidigt som vi pausa filmen emellan åt för att jag också vill se filmen. Under tiden jag går fram och tillbaka i lägenheten sitter Christoffer i soffan, Christoffer tror inte att det verkligen är dags då han vet att jag har en låg smärtgräns, men detta gör mig förbannad så medan jag har värkar skäller jag ut honom för att han inte gör något, vad kan han egentligen gör mer än att försöka massera och säga fina saker. Men i det läget tänkte jag mig inte riktigt för. I slutet av filmen börjar jag klocka min värkar, värkar kommer var tredje minut, jag håller tummarna för att värkarna inte ska avta utan att dem håller i sig så vi kan åka till förlossningen.

Filmen är slut ca 23.00, jag fortsätter att gå runt i lägenheten för att verkligen få igång kroppen. Jag får mer och mer ont, och mitt tålamod börja ta slut. Jag säger till Christoffer att ” i natt åker vi in till förlossningen” jag försöker gå hemma så länge som jag bara kan för att vi inte behöver vara på förlossningen allt för länge. Jag börja packa det sista till BB-väskan och checka av allt till mig, Christoffer och bebis. Jag bestämmer mig för laga mannagrynsgröt då jag har hört från många håll att det är bra att äta innan. Fast jag ha värkar var tredje minut klara jag av att göra gröt utan att bränna den med Christoffers hjälp. Vi sätter oss till bords för att äta, jag tar lång tid på mig då jag får värkar så ofta så jag får svårt att äta, men tillslut är allt uppätet. BB-väskan är färdigpackad, vi snygga till lägenheten för att vi inte ska behöva komma hem till en stökig lägenhet efter BB om det vore så att vi får stanna kvar på förlossningen då vi inte vet om dem faktiskt skicka hem oss. Jag ringer även till förlossningen för att berätta att jag klarar inte av att arbeta själv hemma längre, att jag vill komma in till förlossningen inatt, barnmorskan säger att vi är välkomma att komma in och säger även att vi ska köra försiktigt. Klockan är ca 00.20 När vi checka av lägenheten, tar våra väskor och extra nyckeln som vi ska lämna till Christoffers syster för att dem ska vakta vår katt. Vår bil är parkerad runt byggnaden, ca 50 m ifrån vår ingång, på vägen till bilen får jag stanna upp för att jag får en värk, det är storm den natten, kallt och blött. Efter har stått lutad mot byggnaden forsätter jag vidare till vår bil och sätter mig. Jag justera stolen så bekvämt jag bara kan och trotsa inför bilresan in till förlossningen.

Likes

Comments

Jag har nu börjat jobba för ett skönhetsföretag där jag säljer produkter av naturliga ingredienser för alla hudtyper och åldrar. Alla produkter är forsknings framkallade ifrån USA. Vill du veta mer eller beställa något kan ni kontakta mig på min mejl, alicia.hemmingsson@hotmail.se eller lämna en kommentar så kontakta jag er. Idag la jag första beställningen och det känns så bra.

Likes

Comments

Igår efter vårt besök på mvc hämtade jag ut tre stycken tröjor som jag hade beställt förra veckan ifrån Zalando, jag är nöjd med alla 3 som tur är. Tycker det är jobbigt att beställa ifrån internet då storlekar kan bli så fel på mig samt att jag ha varit gravid och har inte samma kroppsform längre. Jag invigde i alla fall en utav tröjorna igår när jag var iväg på ett event med Astrid och hennes kusin.

Enkel och bekväm till vardags, älskar att öppningarna är annorlunda vid hals, armar och av slutet i tröjan.

Likes

Comments

View tracker

Jag har satt upp olika punkter jag ska göra år 2017, jag ska försöka ta mig igenom alla punkter oavsett om livet kan få sina motgångar ibland.

Som 99% av befolkningen ska jag börja träna och äta hälsosamt, jag och Christoffer har börjat med att endast äta godis/chips/fika på lördagar och det går faktiskt bra än så länge. Trodde aldrig att jag skulle komma ur mina dåliga gravidvanor.

Jag ska startar upp ett typ av arbete som jag än så länge tänker hålla hemligt tills det är klart. Jag ser verkligen fram emot att utmana mig själv.

Ett problem som jag har är stress, jag stressa för allt och får hjärtklappning ofta. Jag ska lära mig kontrollera stress och tid. Jag ska prova yoga för att se om det hjälper min inre själ.

Jag ska prioritera familj och nära vänner högt och inte ta dem för givet.

Jag vill vara världens bästa mamma och förebild för Astrid och mina medmänniskor så gott det går. Jag ska ge all kärlek jag ha till Astrid varje dag fast jag ofta är trött och stressad i min vardag.

Jag ska tänka igenom mina val i livet.

Jag ska försöka få till en snygg blogg samt ett snyggt instagram flöde då jag själv älskar att följa andra med fina bilder.

Jag ska spara pengar oavsett om jag inte få in en förmögenhet då jag har min mammapenning idag.

Jag ska resa, göra utflykter och upptäcka vårt land och världen på det sätt som passar vår familj bäst idag.

Jag vill göra vår lägenhet ännu snyggare och verkligen bli 100 % nöjd med vårt boende.

Ta vara på tillvaron och dem små detaljerna i vardagen, tänka positivt när det inte gå som man vill.

Komma närmare gud.

Tänka mig för vad jag säger.

Likes

Comments

Idag är Astrid och jag ensamma hemma, det kommer bli en lugn dag då vi har varit i väg många dagar denna veckan samt att jag behöver vila för att orkar med. Vi vaknade samtidigt som C skulle gå iväg till jobbet sen dess har vi ätit frukost, plockat med disken och lekt i babygymmet, just nu sover Astrid och har gjort det ca 1 h, medan hon sover passar jag på att se skam. Jag har även beställt hem tre tröjor och en locktång, jag har rensat min garderob så just nu ekar den tomt och jag har länge velat ha en ordentlig locktång för att mitt hår är svårarbetat med nu när det är längre och tjockare. Jag vill även ha lockigt hår på Astrids dop och då är det viktigt att mitt hår blir perfekt när vi ska står där framme i kyrkan.

Denna kommande veckan väntas det med möten, besök och kalas, jag ska försöka få in träning och annat nödvändigt också. Jag har länge velat göra en makeover på min blogg men har inte orkat ta tag i det än, så förr eller senare skall jag göra det. Nu ska jag titta vidare på skam och skriva på min andra del av förlossningsberättelsen medan skruttan sover.

Likes

Comments

Idag har vi tagit ner granen och dammsugit upp massa barr. Vi har även besökt christoffers syster och lagat kycklinggryta. Det vart ett nytt recept, alltid lika spännande och se om detta blir en ny favorit. Visst det, c och jag godkände detta och kommer i fortsättningen laga detta igen. Dock blev det en stor gryta så jag fick använda mig av två kastruller. Tror det är dags för oss att köpa in en riktig mormorgryta i gjutjärn,  har länge velat ha en men har varit för snål. Men jag tror det kommer bli en bra investering till oss.
  Idag fick Astrid och jag hem våra mössor. Jag beställde dessa för ett tag sedan ifrån Wish. Astrid och jag har numera likadana mössor, så fint.

Likes

Comments

Tidigt i morse ringde Christoffers mobil, han fick gå in på kvall idag. Vi skulle egentligen rensa ut julen idag men det får vi göra imorgon. Vår grann har börjat barra ordentligt så vi får dammsugga sitt som tätt här hemma. Astrid och jag har haft en lugn dag idag då vi har haft mycket dem senaste dagarna. Vid 10.30 hade vi bvc-besök, 2 månaders kontroll. Astrid vart nu 59 cm lång och vägde 4920 gram. Vår lilla tjej börjar bli stor och snart är det dop för henne och jag håller på med inbjudningskorten.
Astrid har velat ha närhet hela dagen så det har inte blivit så mycket gjort idag, jag fick knappt i mig mat förut. Jag blir ett monster om jag inte får mat, jag måste hålla en jämn sockernivå för att jag ska må så bra som möjligt, men det går tyvärr inte alla dagar. Astrid somnade precis så nu ska jag försöka få i mig något knäckebröd och vila framför teven då jag är helt slut.

Likes

Comments

God kväll!
Tänkte visa er vad vi fick hem med posten idag, en egen design på en napphållare. Så fin.

Likes

Comments