Header
View tracker

Nu var det ett par veckor sedan jag skrev och det har sina skäl då vi har kommit in i en ny vardag med nya rutiner. Vi anpassa våra dagar numera efter Astrids rutiner samt försöker vila, städa och äta emellan åt så vi inte gå varandra på nerverna och orkar med dagarna. Våra dagar går fort och vi hinner knappt med det vi ska om dagarna då tiden bara rusar iväg och speciellt när vi har haft besökt titt som tätt. Jag kommer lägga upp några inlägg sporadiskt för att jag vill spendera tiden med Astrid och C så mycket som möjligt medan C är hemma. Eftersom vår dagar näst intill ser likadana ut så har jag inte så mycket att skriva om heller så ni missar inget i min vardag.
Jag har även tänkt påbörja på min förlossningsberättelse för er, jag är så nöjd med min förlossning så jag måste dela med mig av den. Men som sagt, först så skall den skrivas ner.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu vart det längesen jag skrev, det var till en början frustration för att jag gick över tiden och mitt tålamod va slut. Men tillslut fick vi vår bebis, en tjej till och med vid namn Astrid Nilsson. En finare tjej är svårt att hitta. Hon kom 20161106, så idag är hon exakt en vecka på självaste farsdag. Hon har världens bästa pappa som ge henne så mycket kärlek och visa mer än gärna upp Astrid för att han är så stolt. Det kan faktiskt inte bli så mycket bättre just nu.

Likes

Comments

View tracker

Igår var dagen vi hoppades på att bebisen skulle komma, men den beslöt sig för att gå över tiden istället, så det återstår och se när den känner sig redo för att möta världen. Jag vill inte påstå att jag har några kännetecken på att den vill komma ut snart, så jag får mer eller mindre vänta fast mitt tålamod börja ta slut. Jag känner mig så förvirrad över att den inte ha kommit än då jag var så säker på att den skulle komma innan bf, men vad fel man kan ha, jag ska inte lita på min magkänsla igen. Trots att det känns som tiden står stilla och det är tugnt så vet jag att det är värt väntan. Nu håller vi tummarna för att det ska komma ut en frisk bebis som ser fram emot livet utanför magen.


Likes

Comments

Mina dagar hemma ser likadana ut och det är anledningen till att jag inte ha uppdaterat här då min vardag är väldigt ointressant. Men men, vi har i alla fall gått in i en ny vecka, kanske sista veckan?! Dock känner jag inte mer än vad jag har gjort tidigare, jag hoppas att det vänder snart. Igår var vi på MVC igen, förhoppningsvis sista besöket innan bebisen kikar ut. Barnmorskan konstaterade att huvudet på bebisen vart helt fixerad och dem sammandragningar jag beskrev för henne lät som starka sammandragningar enligt henne, så hon trodde inte att det var långt kvar, men att det är svårt att säga en specifik dag. Hjärtljudet vart även superfint som vanligt, det låg på 140, C och barnmorskan testade även lyssna på hjärtat med ett äldre redskap och även det funkade då man hör hjärtljuden väldigt tydligt på bebisen från magen. Magen hade inte växt, den låg på 34 cm som tidigare, men det var inget märkligt tyckte barnmorskan och mitt blodtryck var bra. Nu väntar vi för fullt, endast 3 dagar kvar till BF.

Dagens mage.

Likes

Comments

​Nu är vi nere på ental, det är alltså 7 dagar kvar till bf nu. Galet. Jag har faktiskt provat att dricka hallonbladste och springa i trapphuset upp och ner för att sätta igång förlossningen. Vet dock inte om det kommer att hjälpa?! Har ni andra mammor gått på dessa myter också? Men men, det är väll bra på att röra på sig och te är ju alltid gott. 
Nu är det ny vecka med nya möjligheter, vi håller tummarna för att bebisen vill kika ut slutet av denna veckan, kanske på lördag/söndag. Jag har haft mycket förverkar och sammandragningar, men dessvärre inte regelbundna. Ibland kan jag känna av molande mensvärk hela dagarna och ibland endast på morgonen eller kvällen. Jag hoppas på att det är ett gott tecken på att den känner sig redo snart. Jag tycker det är svårt som förstföderska, jag försöker känna ett "tecken" hela tiden och tror att allt det kroppen gör har en koppling till förlossningen. Ja ni läser ju själva, tror att min gravidhjärna har spårat ut 

Likes

Comments

Inatt sov verken jag eller C ordentligt. Jag vaknade runt 04.00 för att gå upp till toan. Efter det kunde jag inte somna om, jag vred och vände mig samtidigt som jag vart illamående. C kunde inte heller sova för att jag vred mig fram och tillbaka, pustade och stönande. Han sov även oroligt vilket också påverkade hans sömn. Efter ett par timmar så somnade vi båda igen, kramanades med varandra . Den senaste tiden har jag velat sova "själv" då det är varmt, jag får ingen luft eller att bebisen stökar i magen. Trots att vi inte fick mycket sömn inatt så vart det ändå mysigt att somna runt någons armar. Men det var synd om C idag som skulle till jobbet på morgonen medan jag kunde ligga kvar och sova i vår varma säng.

Eftersom natten var jobbig och tog på krafterna så har jag har en lugn dag, alla dagar denna veckan har varit hyfsat lugna men idag tog jag det extra lugnt. Eftersom vi har städat dagarna innan så har jag inte känt mig stressad över att städa idag, vilket är skönt då det kan vara jobbigt att städa när kroppen redan är trött. Jag försöker hålla det fint här hemma nu fram tills bebisen kommer så slipper man komma hem till en stökig lägenhet efter BB.


Likes

Comments

Idag gick vi in i en ny vecka, 39. Det är 13 dagar kvar till BF, man ska inte stirra sig blint på detta datum men det blir lätt så emellan åt då man verkligen vill att bebisen ska komma ut nu. Jag är nyfiken på bebisens vikt och längd, verken C eller jag har en större kroppsbyggnad och när jag föddes så vägde jag endast 2700 Gram och var 46 cm stor. Jag har gått upp 10 kg under graviditeten och bebisen skall väll väga ca 3 kg nu enligt Appen i mobilen. Men min modersinstinkt säger att bebisen kommer vara större än vad jag var när jag föddes. Jag måste erkänna att mina mat och godis vanor kan jag knappt hantera längre, jag är nästan alltid sugen på något, det känns som mitt liv går ut på att äta dag ut och dag in, kände ni likadant i slutet av graviditeten?. Jag hoppas att sötsuget lugna ner sig efter jag har förlöst så jag får tillbaka en sund diet. Jag har även alltid haft lite problem med mina tänder när det gäller hål, jag känner mig nervös inför nästa tandläkarbesök då jag garanterat kommer ha minst 1 hål. Det är ju faktiskt inte skönt att laga tänder + att bedövningen är värst då jag har skräck för sprutor. 

Bebisen status är bra, vi fick lyssna på bebisens hjärtljud i måndags då vi hade ett mvc besök hos vår barnmorska. Bebisens hjärtljud låg på 135 och magen hade växt 2 cm, den är alltså nu 34 cm. Nästa besök är nästa vecka på fredagen den 28/10 om inte bebisen har hunnit komma till världen. 
När vi var på MVC diskuterade vi även preventivmedel. Jag har faktiskt inte funderat på det så mycket då det inte har känts relevant förens nu då jag faktiskt måste börja skydda mig igen. Tidigare hade jag p-piller, men  då blev jag ju faktiskt gravid oplanerat och jag har även använt minipiller dock tyckte jag att dessa påverkade mig för mycket som person. Det vi diskuterade tillsammans, jag, C och barnmorskan var p-ring. Det lät som ett bra allternativ för mig och hon rekommenderade även denna typ av preventivmedel då hon har hört bra recensioner om den. 

Likes

Comments

Idag steg vi inte upp förens klockan var ca 10.00. Jag hade gärna sovit 1-2 timmar till för att jag var så trött, men det var lika bra att gå upp. Det blev sen frukost som bestod av varm Oboy och två rostmackor för min del, jag har ätit detta i ungefär två veckor i rad nu till frukost, kanske är detta min nya cravings? Efter frukosten diskade jag och städade i köket, jag passade på att städa extra bakom spisen och i micron. Det är väldigt tråkigt under tiden men den känslan man får efteråt är en bra känsla. Ibland behöver man tyvärr göra "skitjobben" också, trots att det är superdunder tråkigt.

Just nu sitter jag i soffan med hårinpackning i håret och väntar på att mitt tevatten ska koka upp. Jag ska strax se "Tro, hopp och kärlek" på svt och dricka upp mitt te. C är iväg på föreläsning och kommer inte hem förens eftermiddagen, jag fundera på att ta med han ut på en promenad sen för att komma ut lite i den friska luften eller om vi kanske till och med åker någonstans.

Två bilder sen Michelles babyshower som jag och Antonia fixade ihop tillsammans för ca 2 veckor sedan. Jag var så nöjd med vår fina blöjtårta som vi gjorde. 

Likes

Comments

I denna tid av graviditeten händer det inte mycket, jag går hemma och vänta på ett tecken att bebisen vill komma ut. Dock har jag hoppas på för mycket så att jag börja tröttna. Mitt hopp om denna bebis ska komma den vecka har tynat bort, jag hoppas att jag får lite mer energi till nästa vecka. I min vardag händer det inte mycket, jag försöker sysselsätta mig om dagarna samtidigt som jag inte orkar göra allt för mycket saker då jag är trött i kroppen. Igår hämtade vi vår skänk ifrån Jysk som vi hade beställt, idag satte vi ihop den i köket och fyllde den med våra finare glas och porslin. Det ser betydligt mycket hemtrevligare ut nu, jag längtar tills vi ska köpa en stor matta till köket också. Men först måste jag hitta den perfekta mattan.

Här hemma i Småland är vädret väldigt dystert, regnet sitter i luften och en vindpust kan man får emellan åt. När man går ut måste man ha flera lager av kläder samt mössa, handskar och vantar. Ett par varma skor är också bra. Trots att det är kyligt ute så är luften frisk, det är skönt att komma ut om man klär säg efter väder det vill säga. Jag har inget emot att det är höst nu då vi kan mysa till det extra på kvällarna med en kopp te och tända ljus vid soffan. Nu skall hösten varar fram till 1 dec då snön ska börja falla och den traditionella julkalendern ska ses maniskt varje dag fram till självaste Julafton.


Likes

Comments