GYMNASTIK

I helgen hade vi vår första deltävling i svenskacupen i Upplands Väsby, Stockholm. Som jag nämnt innan har jag inte alls kunnat träna så mycket som jag egentligen velat, främst på grund av praktiken men även på grund av sjukdom. Så inför den här tävlingen var mina krav, kanske för första gången, ganska låga. Jag är vanligtvis (läs alltid) en väldigt dålig förlorare. Kanske inte så att jag visar det utåt dock. Jag brukar, när det går dåligt, gå iväg ifrån allt folk, banka lite i en vägg, gråta en skvätt och sedan är det liksom bra. Det är alltså inget som någon ser och det fungerar så bra för mig. Hellre ett kort sammanbrott än en surpuppa hela veckan kan jag känna.


Jag har i alla fall i ett par veckor innan tävlingen intalat mig själv att "det är okej om det inte går bra just denna helgen, du har ju faktiskt knappt tränat". Detta gjorde att jag kom till tävlingen med en riktig "goo-feeling". Kvalet gick helt okej, jag satte i stort sett rätt serie och jag fick fortsätta till finalen på söndagen. Tyvärr missade jag och Linnea i dubbeln i förstaserien men satte en jäkligt bra andraserie och var därför rätt nöjda ändå, det är alltid svårt första tävlingen när man inte kunnat träna tillsammans (Linnea bor i Stockholm).


Under söndagsmorgonen hade jag även ett riktigt bra samtal tillsammans med min förbundskapten där vi bland annat pratade om hur träningen gått under vinter samt hur den går för tillfället och övrigt relaterat till detta. Vi pratade även om "kraven på mig själv" då jag hade ett riktigt tungt år förra året (tänkte eventuellt skriva om krav med mera i ett senare inlägg). Det var riktigt skönt att få öppna sig rejält med allt jag tänkt på under de senaste 6 månaderna. Det har liksom blivit sådär att jag fått sån oerhörd prestationsångest för att jag velat visa hennes (förbundskapten) att jag KAN PRESTERA att det tillslut inte gått alls. Gick från samtalet med en riktigt bra känsla och satte senare underdagen min serie som jag kämpat med hela förra året på första försöket. Ingen pallplats denna gången (slutade 4:a) men är ändå nöjd med min prestation. Att börja året med 30 övningar är, för mig, en perfekt start.

Lite bilder från landslagslägret för förra helgen samt tävlingen förra helgen. Härligt folk <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

VARDAG, SSK-Utbildningen

Ja precis. Tillbaka i skolan igen efter min sista praktikvecka på KAVA. Trivdes så otroligt bra, kanske en framtida arbetsplats?! Avslutade praktikveckan med bakning och mys på avdelningen med personalen. Riktig toppen praktik. Men som jag nämn innan så är det väldigt skönt att få komma tillbaka till skolan i ett par veckor, tänk att äntligen få tillbaka lite rutiner i vardagen!


Avslutar denna veckan med två seminarium och påbörjar nästa vecka vår psykiatrikurs. Skrämmande?! Nej, jag vet inte. Klart det ska bli spännande men känner på mig att jag kommer vara väldigt obekväm under denna praktiken? Fick igår reda på att jag ska få vara på en avdelning som tar hand om vuxna med psykoser. Håller tummar och tår för att denna praktiken blir lika bra och lärorik. Är nu i skolan i 4 veckor innan jag är tillbaka på sjukhuset (psyk) i 4 veckor. Mycket praktik denna terminen!! Hör av er om ni har några frågor angående utbildningen vetja! :)


Kram på er!

Likes

Comments

VARDAG, GYMNASTIK

Hej på er!

På lördag morgon, tidigt som attan, åker jag iväg till Stockholm för årets första landslagsläger med seniortruppen. Ska bli riktigt roligt och många undrar säkert hur jag laddat upp inför denna fantastiska träningshelg. Jo svaret är mycket enkelt. Jag passade på att dra på mig influensan i fredags och har legat total däckad fram tills idag. RIKTIGT GÖTT. Nej, det där var inte alls planerat. Träningarna har ju ändå börjat gå riktigt bra vilket är skönt med tanke på att tiden varit mer begränsad som jag nämnt i tidigare inlägg. En utav mina nya övningar inför våren har flutit på bra medan den andra hamnat lite i kläm, dock ingenting jag är orolig över då jag faktiskt (trumvirvel) fått tillbaka min motivation igen. Och som alltid kommer motivationen öka ytterligare efter lägret när man fått hänga med laget lite igen. Hoppas i alla fall att kroppen fortsätter att friskna till och att jag kan delta på så mycket som möjligt i helgen.

Utöver detta är jag i nuläget inne på praktikvecka 8 av 9 på KAVA vilket innebär att praktiktiden börjar lida mot sitt slut. Som jag nämnt innan är det liksom en bitterljuv känsla. Senaste två veckorna har verkligen varit roliga! Jag har börjat få ordning på dagsplaneringen, vad som ska tas upp på ronden och hur jag ska prioritera i de flesta situationerna. Jag känner mig verkligen mer självgående vilket är toppen kul, ser verkligen fram emot att få jobba som sjuksköterska nästa sommar. Ja. NÄSTA SOMMAR. Jösses, snart är jag klar.

Bilder från en väldigt bra träning för ett tag sedan, imorgon ska jag få träna igen. Jag är helt värdelös på att ligga hemma och vara sjuk.

Likes

Comments

FOTO&FILM, VARDAG

Ja vad har hänt sedan senaste gången? Inget speciellt faktiskt. Jag drog igång med min praktik på KAVA, kirurgisk akutvårds vårdavdelning, på SÄS vecka 4 så det är ungefär det jag gör om dagarna. Det är sååå roligt men lika jobbigt som vanligt. Det är liksom "förbjudet" att ha en dålig dag, man måste prestera hela tiden. Haha jag är helt slut. Men jag får göra en hel del roliga grejer, blanda läkemedel, sätta nålar, ta blodprov, sätta dropp, gå på undersökningar och på fredag ska jag få hänga på operation en heldag! Spännande! Ska även se ifall jag hinner med ett besök på ambulansen samt obduktion innan mina veckor på avdelningen är slut. Jag är just nu inne på vecka 4 vilket innebär att jag har 5 veckor kvar. Håller tummarna.


Annars? Jag har försökt träna lika mycket som vanligt men det är svårt med praktik som tar både tid och energi så tillfällena har blivit lite färre. Trots detta har jag dock haft ett par riktiga kanonträningar med nya övningar och bra tryck i kroppen vilket ändå känns skönt. Hur mycket jag än vill prioritera första tävlingen i mars så går ju trots allt skolan och praktiken först. Men som sagt, det är grymt skönt att det flyter på ändå trots något minskad träningsmängd. Utöver allt detta har jag försökt spendera så mycket tid som möjligt med vänner då man blir ganska självständig när man är ute på praktik. Det blir sån skillnad när man i samlad trupp brukar gå till föreläsningssalarna och helt plötsligt parkerar man bilen utanför sjukhuset vid 06.15 och knallar i själv. I NIO VECKOR. Därför är en mysmiddag tillsammans med saknade planerad på lördag för lite Catch Up om vad som händer i alla liv. Och som att inte det vore nog fyller jag ju faktiskt 22år på torsdag och en stor fest tillsammans med en vän är planerad inom ett par veckor där redan 55 klickat i att de faktiskt "kommer". Hur ska vi få plats?! haha. De kommer bli toppen!


Ha en fortsatt toppendag i solen, puuuuuuuuusssssss

Likes

Comments

FOTO&FILM, VARDAG

Ja, terminens sista tentamen är nu gjord. Blir den godkänd? Ingen aning men den kändes så mycket bättre än förväntat så jag är nog ändå i botten väldigt nöjd.

Inflyttningsfesten hos min klasskompis Jonathan i fredags var så jäkla rolig. Hela vårt lilla studiegäng var samlat tillsammans med en hög sköna människor från vår förening i skolan. Glatt humör, skratt, fuldans och vin. Det var en helt perfekt avslutning på terminen!

Helgen fortsatte sedan med ett besök på IKEA, grillning, en hemmafest/inflyttningsfest här hemma i byn och ett jobbpass igår kväll. Fullproppad helg vilket medför att dagens ledighet känns äääääännu bättre. Idag gör jag ingenting, förutom lite träning ikväll.

S K Ö N T

Jag är så glad över alla dessa människor jag har omkring mig.

Likes

Comments

FOTO&FILM, RESA, VARDAG

Ja äntligen. Termin 3, aka jävulsterminen aka helvetesterminen, är snart över. Faktiskt om 3 dagar. Att terminen avslutas med en tenta som jag troligen inte kommer att klara på första försöker känns knappt, jag som alltid är så noga att klara allt direkt? JAG ÄR SLUT. Det är så förbannat skönt att jag från och med vecka 4 kommer att befinna mig på Borås lasarett i 9 hela veckor för vår långa praktik. Det ska bli så obeskrivligt skönt att få lämna skolans tenta- och föreläsningssalar. Den här terminen var dock givetvis jäkligt rolig och lärande men jösses vad det ätit upp mig som person?! Mitt humör har ju de senaste 3 månaderna varit helt åt helsike, humörsvängningar hit och dit, irriterad för minsta lilla. Det är så tur att vi haft varandra i klassen, och framförallt att vi haft varandra i vår lilla studiegrupp. Man skapar liksom förståelse för varandras beteende, haha. Som nämnt i ett tidigare inlägg har jag nog varit både världens sämsta kompis och flickvän under hösten. Har man 1 miljon olika saker att göra i skolan samt försöker hålla upp motivationen på träningen så hamnar tyvärr vännerna i kläm, i alla fall för mig. Är jag ledig isolerar jag mig i stort sett. Smart idé? Kanske inte, vem vet. Det är i alla fall tur att mina närmsta vänner är så oerhört förstående, de är faktiskt helt fantastiska.


MEN FÖR ATT FORTSÄTTA!

Min nyår var supermysig och rolig. Jag spenderade nyårafton tillsammans med en härlig skara människor hemifrån som jag inte träffat på 100 år (bortsett från juldagen, haha). Riktigt kul! God mat, musikquiz, singstar och skratt förgyllde kvällen och natten fram till 03-04 på morgonen. Dagen efter samlades alla för mysfrukost och kaffehäng. Heeeelt perfekt om jag får säga det själv!

Därefter drog skolan igång med illfart redan den 2 januari med föreläsningar och sedan ett seminarium den 4:e innan jag och ett härligt gäng från en av skolans föreningar drog iväg till Hemsedal för en skidweekend. SÅ ROLIGT. Skratt, skidåkning, rejält med afterski och häng var det som behövdes efter den här kaoshösten. Så glad att jag fått träffa de där människorna! Vi kom hem sent i söndags och igår, måndag, drog terminens sista "tentavecka" igång. Såååå nu spenderar jag mina dagar i böckerna fram tills på fredag då jag börjar dagen med tenta och avslutar med inflyttningsfest för en klasskompis.

"pust" mycket händelser på lite text, haha. Vi hörs! Kram på er!

Här är lite bilder från nyår fram tills i söndags.

Likes

Comments