FOTO&FILM, VARDAG

Ja vad har hänt sedan senaste gången? Inget speciellt faktiskt. Jag drog igång med min praktik på KAVA, kirurgisk akutvårds vårdavdelning, på SÄS vecka 4 så det är ungefär det jag gör om dagarna. Det är sååå roligt men lika jobbigt som vanligt. Det är liksom "förbjudet" att ha en dålig dag, man måste prestera hela tiden. Haha jag är helt slut. Men jag får göra en hel del roliga grejer, blanda läkemedel, sätta nålar, ta blodprov, sätta dropp, gå på undersökningar och på fredag ska jag få hänga på operation en heldag! Spännande! Ska även se ifall jag hinner med ett besök på ambulansen samt obduktion innan mina veckor på avdelningen är slut. Jag är just nu inne på vecka 4 vilket innebär att jag har 5 veckor kvar. Håller tummarna.


Annars? Jag har försökt träna lika mycket som vanligt men det är svårt med praktik som tar både tid och energi så tillfällena har blivit lite färre. Trots detta har jag dock haft ett par riktiga kanonträningar med nya övningar och bra tryck i kroppen vilket ändå känns skönt. Hur mycket jag än vill prioritera första tävlingen i mars så går ju trots allt skolan och praktiken först. Men som sagt, det är grymt skönt att det flyter på ändå trots något minskad träningsmängd. Utöver allt detta har jag försökt spendera så mycket tid som möjligt med vänner då man blir ganska självständig när man är ute på praktik. Det blir sån skillnad när man i samlad trupp brukar gå till föreläsningssalarna och helt plötsligt parkerar man bilen utanför sjukhuset vid 06.15 och knallar i själv. I NIO VECKOR. Därför är en mysmiddag tillsammans med saknade planerad på lördag för lite Catch Up om vad som händer i alla liv. Och som att inte det vore nog fyller jag ju faktiskt 22år på torsdag och en stor fest tillsammans med en vän är planerad inom ett par veckor där redan 55 klickat i att de faktiskt "kommer". Hur ska vi få plats?! haha. De kommer bli toppen!


Ha en fortsatt toppendag i solen, puuuuuuuuusssssss

Likes

Comments

FOTO&FILM, VARDAG

Ja, terminens sista tentamen är nu gjord. Blir den godkänd? Ingen aning men den kändes så mycket bättre än förväntat så jag är nog ändå i botten väldigt nöjd.

Inflyttningsfesten hos min klasskompis Jonathan i fredags var så jäkla rolig. Hela vårt lilla studiegäng var samlat tillsammans med en hög sköna människor från vår förening i skolan. Glatt humör, skratt, fuldans och vin. Det var en helt perfekt avslutning på terminen!

Helgen fortsatte sedan med ett besök på IKEA, grillning, en hemmafest/inflyttningsfest här hemma i byn och ett jobbpass igår kväll. Fullproppad helg vilket medför att dagens ledighet känns äääääännu bättre. Idag gör jag ingenting, förutom lite träning ikväll.

S K Ö N T

Jag är så glad över alla dessa människor jag har omkring mig.

Likes

Comments

FOTO&FILM, RESA, VARDAG

Ja äntligen. Termin 3, aka jävulsterminen aka helvetesterminen, är snart över. Faktiskt om 3 dagar. Att terminen avslutas med en tenta som jag troligen inte kommer att klara på första försöker känns knappt, jag som alltid är så noga att klara allt direkt? JAG ÄR SLUT. Det är så förbannat skönt att jag från och med vecka 4 kommer att befinna mig på Borås lasarett i 9 hela veckor för vår långa praktik. Det ska bli så obeskrivligt skönt att få lämna skolans tenta- och föreläsningssalar. Den här terminen var dock givetvis jäkligt rolig och lärande men jösses vad det ätit upp mig som person?! Mitt humör har ju de senaste 3 månaderna varit helt åt helsike, humörsvängningar hit och dit, irriterad för minsta lilla. Det är så tur att vi haft varandra i klassen, och framförallt att vi haft varandra i vår lilla studiegrupp. Man skapar liksom förståelse för varandras beteende, haha. Som nämnt i ett tidigare inlägg har jag nog varit både världens sämsta kompis och flickvän under hösten. Har man 1 miljon olika saker att göra i skolan samt försöker hålla upp motivationen på träningen så hamnar tyvärr vännerna i kläm, i alla fall för mig. Är jag ledig isolerar jag mig i stort sett. Smart idé? Kanske inte, vem vet. Det är i alla fall tur att mina närmsta vänner är så oerhört förstående, de är faktiskt helt fantastiska.


MEN FÖR ATT FORTSÄTTA!

Min nyår var supermysig och rolig. Jag spenderade nyårafton tillsammans med en härlig skara människor hemifrån som jag inte träffat på 100 år (bortsett från juldagen, haha). Riktigt kul! God mat, musikquiz, singstar och skratt förgyllde kvällen och natten fram till 03-04 på morgonen. Dagen efter samlades alla för mysfrukost och kaffehäng. Heeeelt perfekt om jag får säga det själv!

Därefter drog skolan igång med illfart redan den 2 januari med föreläsningar och sedan ett seminarium den 4:e innan jag och ett härligt gäng från en av skolans föreningar drog iväg till Hemsedal för en skidweekend. SÅ ROLIGT. Skratt, skidåkning, rejält med afterski och häng var det som behövdes efter den här kaoshösten. Så glad att jag fått träffa de där människorna! Vi kom hem sent i söndags och igår, måndag, drog terminens sista "tentavecka" igång. Såååå nu spenderar jag mina dagar i böckerna fram tills på fredag då jag börjar dagen med tenta och avslutar med inflyttningsfest för en klasskompis.

"pust" mycket händelser på lite text, haha. Vi hörs! Kram på er!

Här är lite bilder från nyår fram tills i söndags.

Likes

Comments

VARDAG, FOTO&FILM

De där dagarna mellan jul och nyår som man inte gör något vettigt på.

Ja må ha tagit det väldigt, väldigt lugnt de senaste dagarna men det är verkligen välbehövligt efter den här terminen. Men 1 tenta kvar börjar jag se ljuset i tunneln. Men hörni, jag klarade det! Känns gött. Jag har verkligen pluggat konstant sedan 1 september, kanske därför jag enbart legat i sängen eller soffan de senaste dagarna.

Julafton spenderades med familj och släkt. Lika mysigt som vanligt. Jobbade på sjukhuset under dagen, vilket också är väldigt mysigt, och åkte vidare för firande hos mormor vid omkring 15 tiden. Juldagen firades i Ulricehamn med fina vänner som fått alldeles för lite kärlek det senaste. Träffade min vän Johanna som jag, med handen på hjärtat, säkert inte träffat på ett år trots det korta avståndet. Kul!

I onsdags var vi iväg med klubben och hade aktivitetsdag som vi har en gång om året. Dagen började med yoga, fortsatte med brunch och avslutades med grophoppning, bowling och god mat. Jätte mysigt verkligen, kul att umgås utanför hallen. Men det där dagen verkade ta hårt på kroppen och fick senare under onsdagskvällen feber och en hejdundrande förkylning, som skönt nog faktiskt redan börjat lätta lite litegrann. Men så är det väl alltid, når man väl börjar ta det lugnt så kommer kroppen ifatt. Jag lyckas ALLTID bli sjuk under "lov".

Just nu sitter jag och antecknar lite inför tentan i början av januari. Tänkte att jag kunde få färdigt ett par kapitel idag så jag med gott samvete kan fira in det nya året imorgon och ta det RIKTIGT LUGNT på söndag.

Kram på er!

Likes

Comments

VARDAG

Priset för typ världens sämsta vän hösten 2016 går till......moi! Nej men helt ärligt. Vilken jäkla höst det har varit och är fortfarande. Trodde verkligen att jag skulle klara termin 3 i skolan utan större problem då jag var väldigt redo för terminstarten i september. Klarade tentorna och det rullade på. Dock, sakta men säkert, började det smyga sig på hur mycket det tär på kroppen att HELA TIDEN ha någonting att plugga på. Tävlingarna började gå sämre, vännerna och min dåvarande pojkvän hamnade längre bort och det enda som fanns i min lilla bubbla var skolan. För ett par veckor sedan kuggade jag mitt första prov (tenta) någonsin. Det sög, även om jag var så väl medveten om att det aldrig skulle gått. Tentade om den igår och det kändes faktiskt riktigt bra, men det blev liksom ytterligare ett stressmoment under hösten, att ha någonting "hängande bakom sig". Nu är det i alla fall BARA 3 seminarium och en mega-tenta kvar innan den här terminen äntligen är slut och det är dags för oss att spendera omkring 15 veckor ute på sjukhuset. JAG ÄR HELT DÖD NU, utbränd? Det är verkligen helt sjukt. Min motivation till någonting är verkligen helt död. Och visst det är "vårat ansvar", "vi har valt den här utbildningen", "det ska vara tufft", "det är faktiskt viktiga saker vi lär oss" men det är svårt att ta in allt och hinna smälta informationen när man pluggar STENHÅRT konstant, klarar tentan och sedan rusar iväg till nästa ämne. Förhoppningsvis fastnar någonting innanför pannbenet som jag kan använda framöver.


DET JAG VILLE SÄGA MED DETTA ÄR att jag är ledsen för alla er som hamnat i kläm. Det är verkligen inte så att jag glömt bort er. Jag har spenderat alla vakna timmar i skolan eller framför böckerna hemma. Tränat lite och sovit resten. JAG HAR INTE GLÖMT ER! Jag lovar och svär att prioritera er HÖGST UPP när jag är klar med den här terminen.

Likes

Comments

GYMNASTIK, RESA, VARDAG

Hallå!
Jag lever och andas, tro det eller ej. Jösses vilken dålig uppdatering av mig. Den här terminen har verkligen varit utmattande så det har inte funnits varken ork eller motivation till att skicka här, och sedan har jag ju i stort sett enbart pluggat och tränat hela tiden haha.

Jag åkte i alla fall iväg till England och gjorde en bra tävling, vilket var välbehövligt. Efter det hade jag ett par grymma träningsveckor hemma med nya övningar på ingång som jag sedan kunde visa för förbundskapten på landslagslägret i början på december. Fick stanna kvar 6 månader till, KUL!!

Nu är vi mitt inne i slutspurten med plugg och det är officiellt 4 seminarium och 2 tentor kvar av denna terminen. Håll ut nu flicka lilla...

Blandade bilder från senaste gången.

Likes

Comments