View tracker

Från andra dagen här i Mumbai. Vi hade runtur i skolan som mer kändes som ett zoologiskt labb från tidigt nittonhundratal vilket är något helt annat från de salar en hade NO i under högstadiet.

I skrivande stund är jag dock inte i skolan utan knaprar extra stark paracetamol för att sänka min 40gradiga feber. En helt ny känsla att huttra av kyla i ett annars otroligt varmt klimat.

Likes

Comments

Första dagen i Mumbai. Så mycket nya ljud intryck dofter. Trodde att det skulle ta mer på huvudet än vad det faktiskt gjort och det är ju fantastiskt.

Vi anlände tidigt på morgonen, runt fem eller så. Kom hem från Australien 18 timmar innan avresa så var aningen mör i huvudet. Vi mötte upp eleverna från skolan och dagen gick ut på att lära känna dem och lära känna staden så gott det går då en blir skjutsad i en buss överallt!

Likes

Comments

Airlie beach och systrarna mina. Vi har umgåtts med min syster Sofie och hennes pojkvän i några dagar i Airlie där de bor. Åkt jetboat, väntat förgäves på flygturer som skulle ta oss över reven, sprungit från regn, ätit äcklig mat, ätit rätt så god mat, grillat känguru och firat mamma som fyllde femtio. Mycket information på få ord men så får det bli.

Likes

Comments

Dreamland Island, där det springer runt vilda wallabies! Med små ungar i pungen och som sitter där lugnt och tuggar gräs. Sött.

Efter vår tur till Whitehaven så snorklade vi i vattnet utanför en annan ö, Black Island. Snorkelturen var så mäktig, att se alla olikfärgade koraller och det turkosa vattnet och alla fiskar som simmade runt en. Fotade med en engångskamera så förhoppningsvis så blev det något fint, om inte så räcker minnena gott och väl pga mäktigaste jag varit med om.

Likes

Comments

Vi besökte whitehaven igår och förstår varför det räknas som topp tio av stränder i världen. Eller om det var i Australien? Vackert var det åtminstone. Kritvit sand som letade sig in överallt och klarblått vatten som tydligen var varmt och skönt, detta enligt de som badade. Fastän det var fint och varmt så blåste det något otroligt vilket ledde till att 99% av alla bilder ser ut som ----->

den här. Spontan, naturlig och utan sand i bikinitrosan. Skoja, det knastrar fortfarande oroväckande mycket från samtliga skrymslen på min kropp.

Likes

Comments

View tracker

Från en annan dag då vi fortfarande befann oss i brisbane. Vi badade i lagunen, besökte ett chokladcafé där vi åt allt möjligt gott, träffade min systers pojkväns mamma samt shoppade.

Numera så befinner vi oss på airlie beach och har nog aldrig längtat tillbaka så mycket som jag gör till Hamilton. Här regnar det KONSTANT och allt som vi bokat in, som snorkling vid korallreven och kryssning och flygtur jag ställts in pga vädret. Grått och trist och kallt och hela stället ger mig sådan brutal ångest. Åker dock hem på tisdag så nog står jag ut några få dagar.

Likes

Comments

Har jag dött och hamnat i paradiset? Skulle nästan tro det. Vi åkte tidigt från brisbane och flög med ett propellerplan till turkost vatten och palmer vart en än vänder blicken. Ön vi är på nu heter Hamilton Island och även fast det regnar varannan sekund så är det nog den vackraste plats jag någonsin satt mina stora fötter på. Har kramat om min syster som bor här, ätit kilovis med vattenmelon till frukost och druckit kokosvatten medan jag skvalpar omkring i poolen. Åh vad jag är nöjd med tillvaron just nu.

Likes

Comments

Gick upp tidigt tidigt igår för att ta en buss till surfers Paradise. Väl framme var det vinterkylan själv som välkomnande oss (kändes det som) men stranden var vacker och resten av familjen tog sig ett dopp. Egentligen vet det tjugofyra grader men det kändes knappt. I brisbane senare så åt vi mexikanskt till middag och rundade av dagen med att äta popcorn och prata med hektor hemma i Sverige. Fin dag.

Likes

Comments

Lite bilder från nyår som vi firade i Sydney. Började kvällen med att dricka bubbel i trädgården, likt det vi gjorde dagen innan. När klockan närmade sig sju så gick vi mot tunnelbanan som var fullsmockad med folk, i och med nyårsfirandet hade de nämligen stängt en del stationer vilket gjorde att det blev större tryck på alla andra.

Runt åtta kom vi till restaurangen där vi bokat bord för kvällen. Tre rätter med allt mellan friterade biffar till palak paneer till nygräddat naanbröd. Gott var det och mätt blev en kan jag säga, och då lyckades vi inte ens moffa i oss en tredjedel av allt vi fick serverat.

Då vi bodde på Kirribilli så kände vi att det var skönast att se det storslagna fyrverkeriet därifrån. Satte mig i en buske för bästa möjliga chans till att se Harbour bridge men det slutade med att jag sprang skrikande därifrån då det var en spindel i storlek som en golfboll som kröp strax ovanför mig och hamnade i publikhavet istället. Blev raggad på av fulla britter som sa att jag "looks better than a cheap Monday" referat till tröjan jag bar för kvällen samt kramande mamma vid tolvslaget. Kan säga att fyverkerishowen det bjöds på var något alldeles extra och något helt annat än det som brukar vara i Stockholm. Klar fördel också att inte behöva stå och frysa i minusgrader som det brukar vara.

Väl hemma igen som korkade vi upp en till flaska champagne innan jag drog mig tillbaka mot rummet för att skypa med hektor. Blev ingen nyårskyss i år då vi befinner oss på varsin sida av jordklotet men en pratstund fick vi i alla fall. Var väldigt fint och blev väldigt saknig men om någon vecka så ses vi igen.

Allt som allt en väldigt fin nyårsafton måste jag säga!

Likes

Comments

Lite mobilisar från de senaste dagarna.

Idag har jag inte gjort mer än att dricka kaffe, promenera runt i området där vi bor, handlat det sista inför nyårsfirandet ikväll samt lyssnat på Gotye. Har även fnulat en del på en årsresumé som blev fin men allt för personlig så den får ligga kvar i mobilanteckningarna för eget bruk, kanske slänger ihop ett inlägg med det gångna året men vi får se.

Likes

Comments