Bilder från vår senaste utomlandsvisit och nu är det snart dags igen för i detta ögonblick sitter jag och Malin på bussen som ska ta oss till flygplatsen för att sedan bege oss mot PARIS. Är orimligt pepp och längtar efter Ella så mycket att magen värker så då känns det passande att få krama henne om sisådär fem timmar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 1 readers

Likes

Comments

Liten sammanfattning över helgen. Jag som vanligtvis jobbar 80% av helgen har gjort ovanligt mycket och i sann blogganda måste allt redovisas för er.

I fredags var det internationella champangedagen och alla dagar som innefattar något drickbart/ätbart (i synnerhet dricka) är värda att fira. När vi slutat för dagen så gick vi mot hornshuset, beställde ett glas cava var och satte oss ner för att prata. Rosiga om kinderna efter glaset samt lite öl för de andra så drog vi vidare.

De andra åkte för att köpa dumplings och sushi medan jag träffade mamma vid kungsan. Därefter gick vi mot galleri Wetterling där det var en fotoutsällning om håkan fotad av Marcus Erixson och så lite målningar av Carl Johan de Geer. Helt ok, inget särskilt men fint att umgås lite med mamma.

Middag efter som var så himla god! Ichaicha i moodgallerian där jag valde ris, kyckling, ingefärssås, en massa massa grönsaker samt edamamebönor! Gudars!

Efter så åkte jag hem till Hanna där även Bibbi och Hektor var. Vi korkade upp ännu mer cava, kollade på the babadook som VAR SÅ HIMLA DÅLIG och the duff som var som filmer kan vara. Nåväl. Vid tolv åkte jag och Hektor hem och somnade fort som bara den.

Försov mig på morgonen och fick borsta tänderna samtidigt som jag knäppte byxorna och bredde frukostmackor men hann i alla fall till jobbet. På kvällen kom jag hem, snabbdushade och åt upp hela kylen innan jag satte på mig ytterjackan och drog till stan igen. Jag mötte upp Hektor vid skanstull och så gick och drack öl/vin vid slussen innan vi åkte hem runt tolv som riktiga pensionärer.

Dagen efter vaknade vi upp vid tolv, åt frukost i sängen, pratade om allt och ingenting fram till klockan tre då vi kände att vi kanske skulle fånga dagen.

Lite höst sådär.

Vid sexton så sa jag hejdå till Hektor och mötte istället min moster. Vi åt på shanti, drack chai på blå lotus innan vi drog oss mot biograf Victoria där vi skulle se Julieta. Har inte sett någon av regissörens filmer förut men enligt min moster så var det här inte hans bästa och i och med hur pass fantastisk Julieta var så kan jag bara tänka mig hur de andra är!

Senare så mötte jag upp Hektor igen. Vi åkte hem till mig, poppade popcorn, började kolla på taxidriver som var så_himla_långsam att vi stängde ner locket och sov istället.

​Just nu sitter vi p ilcaffe och pluggar och dricker äckligt kaffe men sämre tisdagar kan en väl ha.

Likes

Comments

Trean har mestadels bestått av diverse stora inlämningar och gårdagen var inget undantag. Efter att ha suttit och skrivit en herrans massa osammanhängande meningar i skolan så drog jag och Hektor på en promenad för att få lite frisk luft. Vi fortsatte sedan mot Nytorget och hamnade tillslut på ilcaffe för att göra klart det sista. En dubbelespresso och 1190 ord senare så var jag färdig och Hektor likaså och vi drog oss då mot tunnelbanan för att åka hem till mig, äta nystekta pannkakor och skypa med Ella och Malin. Fin dag.

Likes

Comments

Från en annan dag

Fikade med några gosisar efter skolan en fredag för inte alls länge sedan. Tanken var att vi skulle prova något nytt kafé men blå lotus morotskaka lockade allt för mycket så där slog vi oss ner. Själv beställde jag bara en vanlig kaffe medan de andra köpte saftiga bullar och te men även kaffe har väl sin charm tänker jag. Där satt vi ett bra tag tills det blev allt för kallt och jag blev rastlös och det började krypa i benen.

Så fortsatte vi att gå längs söders gator.

Hittade en fin vägg.

Och gosade en massa.

Likes

Comments

Just nu känner jag en känsla som jag inte känt på allt för länge. På år rättare sagt. Just nu känner jag mig otroligt tillfreds med allt. Jag är inte ständigt sökande efter något nytt, som en krypande ångest som tvingar mig att ständigt vara uppe i varv och göra nytt, göra om, bara för att stilla ångesten. Rastlösheten som funnits i kroppen så länge och hopplösheten likaså har som försvunnit. Bara på någon vecka så har min oro ersatts med ett lugn som är helt oslagsbart. Vardagen som förut bara var ett onödigt ont och helgen förr som var fylld med sådan stark ångest att jag trodde att jag skulle gå av har istället blivit tillfällen då jag mår som bäst och skrattet som förut bara var på låtsas har blivit skratt som känns i hela magen, i hela kroppen. Skrattar så att jag får kramp i magen och det är bara så jäkla fint.

Likes

Comments

I veckan som var spontanfikade jag en massa, precis som vanligt med andra ord. Egentligen skulle jag och Malin träffas för en pluggdejt men det var inte många procent av tiden som gick åt till skolarbete. Vi drack kaffe vid fridhemsplan, förbannade irriterande surtanter bredvid oss och mötte sedan upp Hektor för lite kvalitativ och livsnödvändig shopping, exempelvis en porslinstoalett som kändes välbehövlig. 

Likes

Comments

I lördags stressade jag hem efter jobb för att snabbdusha snabbsminka snabbpiffa kroppen.

Runt halv tio droppade vänner & bekanta in och jag stod mitt uppe i matlagandet och kramades medan svampen stekte vid på spisen.

Lite så. Piffade kök med ljusslinga och ljus och allt var mys.

Bea serverade vin

Sällskapet. Lagade svamppasta och skålade i vitt vin och lyssnade på jazz från en burkig dator.

Balkongmys

Poppade upp cava och skålade och mitti allt så gick toan sönder och ron ersattes av kalabalik och panik och tårar men det löste sig tillslut. Som alltid. Pusspuss

Likes

Comments

Fredag. Kan möjligtvist ha blitt så att jag spräckte min mobilskärm förra veckan och fick stå mitt kast och betala för en ny. Jag och Hektor gick till en suspekt mobilaffär, fick nya skärmar av dålig kvalité men men. Fint blev det i alla fall.

Därefter gick vi mot lotus och mötte upp Emelie.

Hon satt redan där och drack kaffe så det var bara att ansluta sig med en kopp.

Och vi satt där och såg gulliga ut.

Och Emelie svår.

Så som det alltid blir så började det klia något förskräckligt i benen så då blev det att vi gick vidare mot stadsmissionen och diverse andra affärer.

​Och efter det dovas-öl-slut på fredag.

Likes

Comments

Gårdagen började med att jag posade framför spegeln som vanligt.

Följt av att jag tafsade lite på löven

Och sedan på denna donna. Nä, jag skojade bara. Naturligtvis så frågade jag om en kram och det fick jag :)

Känslan över kaoset i kollektivtrafiken

Och vi hamnade här

Och här

Molninga dagar är de bästa

Efter en promenad så hamnade vi tillslut på Skeppsholmen där vi träffade på delar av klassen

Som Julia

FÅR INTE NOG AV ALLA LÖV ÅHHHH

Gos

Poserare. Alltid posera

Efter att ha kollat in utställningen på Arkitekturmuseet så rörde vi oss ut för lite påfyllning av energi

Äkta spons

​Vi fick en guidad visning och det var intressant om något långtråkigt men så blir det väl när en lyssnat på samma gubbe allt för länge. 

Resten av dagen så köpte jag nya löparpjuks, förbannade trasig skärm och pluggade för lite. Klart slut.

Likes

Comments

Kan vi bara stanna upp ett ögonblick och bejaka att hösten är här?? Herre, mår aldrig så bra som nu!

I tisdags (eller var i det i måndags? Blandar ihop alla dagar) så mötte jag och Hektor upp Malin vid zinken och började vår jakt mot det rätta caféet. Jobbade nämligen inte under eftermiddagen så hade all tid i världen.

Efter att ha gått runt halva söder så hamnade vi vid mosebacke och beställde kaffe.

Mys. Där satt vi ett bra tag, lånade toan på södra teatern och drack påtår efter påtår. Fördelen med att inte jobba hela tiden :-)))))

Likes

Comments