Header

Hej på er och HAPPY HALLOWEEN! Vad gör ni ikväll? Jag är sååå taggad, det här är min absoluta favorithögtid, julafton i all ära men halloween har bättre dresscode och godare godis.. Ikväll så ska jag hem till en kompis och vi ska tillsammans med några andra gå ut på trick & treating. Jag har inte gjort det sedan jag gick på lågstadiet tror jag men det ska bli så roligt! Trodde faktiskt inte att man "fick" göra det i min ålder, men vem bryr sig haha.

Det här är den sminkningen jag såg mest fram emot, jag tyckte det var så snyggt på den tjejen vars sminkning jag försökte efterlikna och det var denna sminkningen jag personligen tyckte att jag lyckades bäst med.

Nu kör vi!


Jag använder halloween smink som foundation, svart, röd, silvrig och lila ögonskugga och en himla massa läppstift och eyeliner!
Jag börjar med en massa primer, det är extra viktigt med den här sminkningen då det är väldigt mycket lager på lager och allt måste hålla.
Jag blandar den här vita ansiktsfärgen med en väldigt ljus foundation från kat von d och använder rikligt över hela ansiktet som jag sedan sätter med translucent puder.
Mina ögonbryn fyller jag i med svart halloween smink då jag inte har någon svart ögonbrynsskugga eller en svart skugga som inte är skimrig. Jag använder sedan ett silvrigt glitterlim som ett slags gel på ögonbrynen. Det är alltid en risk att använda saker på ansiktet som inte är gjorda för att vara där, såsom sånt här lim eller glitter och man får helt enkelt göra det på egen risk! Men mina ögonbryn var kvar efteråt haha :)
Jag markerar mina ögonbryn med eyeliner och gör "ögonbrynsrynkor" eller vad man kan kalla det för att se arg och skrämmande ut.
Nu börjar jag med ögonen! Jag använder en röd ögonskugga för att få en clown effekt på ögonen, jag drar ut ögonskuggan lång ut från ögonlocken och in mot ögonvrån för att en lång båge som form på ögonen, likt en clown. Vid den nedre fransraden så drar jag ner skuggan som om att jag gråter, dels för att se riktigt trött och skräckinjagande ut men också för att skugga clown "märkerna" jag kommer att måla dit senare.
Jag skuggar konturerna av det röda med lila ögonskugga och använder svart ögonskugga över hela ögonlocken för en urholkad effekt av ögonen. För en mer glamorous look så använder jag en silvrig skugga i den inre ögonvrån.
Det här är dm "märkena" jag pratade om förut, jag har absolut ingen aning om vad jag ska kalla dom mer än typ "clowngrejer" haha, det här gör jag med eyeliner. På mitt högra öga så gör jag det inte likadant som på det andra ögat för att göra det lite "roligare". Men istället för raka symmetriska linjer så försöker jag få det att se ut lite mer som tårar för mer skräck.
Jag gör ihålningar i ansiktet med eyeliner, detta för att ansiktet ska bli mer urholkat och skelettliknande. Det här skuggar jag med svart ögonskugga för att det ska se ut som om att det kommer "naturligt" i ansiktet.
Då den här sminkningen är lite som en blandning mellan ett skelett och pennywise så gör jag en skelett näsa med en "clownig prick" på som ska representera clown-näsan. Jag gör clownäsan med rött läppstift som jag ramar in med svart eyeliner. Jag toppar med rött glitter för lite mer glam.
Jag börjar göra tänderna som är en blandning mellan skelett-tänder och pennywise's huggtänder. Det här fyller jag sedan i med vitt läppstift.
Jag gör det lite slarvigt för att inte helt få en skelett-effekt utan framhäva det "clowniga"
Jag ramar in grinet eller leendet med skuggor som för att få det att komma inifrån huden och för att få det vidare mot öronen.
Jag ramar in "munnen" med rött läppstift för att få mer färg till looken och för att pennywise bär rött läppstift.
Och jag är färdig! Jag sätter på mig lite mascara, lösfransar och sprutar i röd sprejfärg i håret som toppen över i:et. Jag hoppas att ni tyckte om inlägget! Det har varit så roligt att göra dom här inläggen och jag hoppats att jag inspirerat eller hjälpt iallafall någon :) Hoppas ni har det bra så hörs vi snart igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej älsklingar! Nu är det halloween på riktigt snart och jag är självklart tillbaka med en ny sminkning. Efter att jag sminkat mig så insåg jag att jag inte riktigt visste vad jag skulle föreställa eller i vilket sammanhang man skulle kunna ha sminkningen.. Men jag tyckte att det var så vackert på looken jag skulle återskapa och det verkade vissa utav er tycka också det ni röstade fram den här! Men nog med babbel, let's get started!


Likt föregående sminkningar så börjar jag med basen, så länge det inte är någon extravagant sminkning. Jag har gjort min bas helt som vanligt. Sminket som jag använder är färgglada skuggor från la girl och urban decay, contour skuggor och akryl färg! Den här sminkningen var otroligt rolig att göra och inte svårt alls, det finns inga fel i den här sminkningen, jag följde inte bilden slaviskt utan jag sminkade lite som jag kände för i stunden och utgick från bilden som inspiration, vilket ni också borde göra!
Jag börjar med att göra min contour mörkare, mer definierad och bronzy likt tjejen på bilden har. Detta ger mer utmärkande drag och en mer solkysst look!
Jag använder färgen som är markerad med en etta och använder som både rouge och highlighter för fina och skimriga kinder!
Jag börjar med att använda skuggan som är markerad med en tvåa och pressar över hela globlinjen.
Jag använder färg 3, 4 och en svart skugga från h&m och blandar ihop på ögonlocket utan någon speciell plats utan jag blendade ihop allt och hoppades på det bästa för en holographic effekt.
Jag gör en halv cut-crease med vit eyeliner för att sedan kunna matcha den vita målarfärgen som ska på.
Alla färger jag har använt på ögonlocket blendar jag nu ut på den nedre fransraden. Jag blandar ganska långt ner för att få den där riktigt sotiga och nästan smutsiga effekten då jag bara använder jordnära färger.
Jag fyller i mina ögnbryn mörkare och mer dramatiskt än vad jag brukar, jag får ine riktigt samma effekt som tjejen på bilden men om man jämför med hur jag brukar se ut så är det en stor skillnad för mig.
Jag börjar nu med att applicera färg 2 och 5 på ansiktets höga punkter som en highlighter, detta för att få det här jordnära skimret som flickan på bilden har som kommer se naturligt ut tillsammans med målarfärgen.
Hmm.. Hur ska jag förklara det här steget, när jag gjorde sminkningen så placerade jag definitivt inte ut färgen på måfå utan jag tänkte mer att jag skulle "rama in" ansiktet med färg och samtidigt markera ut lite drag, som kind och käkben. Som tur var så tog jag ju massor av bilder så ni ser hur jag gjorde, trots att jag inte kan förklara :D
Jag skuggar halsen och axlarna också för att få den där extra effekten och för att det är fruktansvärt snyggt enligt mig!
Jag slänger på mig lite mascara och ett metalliskt liquid-lip som jag skuggar med vit eyeliner. Och vi är klara!
Detta är nog den roligaste sminkningen jag gjort so far! Du behöver ingenting annat än lite kreativitet, målarfärg och skimriga skuggor. Jag hade det så roligt när jag sminkade mig, men jag kan förvarna om att jag inte hade det lika roligt när sminket skulle av.. Ha det så bra så syns vi imorgon med den sista sminkningen! kram <3

Likes

Comments

Hej fina ni. Kan inte beskria med ord hur mycket jag saknat er den senaste tiden, att blogga är bland det roligaste jag vet och jag ber om ursäkt för 1000e gången för dålig aktivitet här på bloggen. Ni anar inte hur mycket plugg och prov jag har haft dom senaste veckorna, och hur mycket jag verkligen behöver höstlovet.

Men, nu till det roliga med det här inlägget, den andra halloween sminkningen! Let's get started! :D


Den här sminkningen är väldigt enkel och det finns inte mycket man behöver för att fixa den. Jag gjorde min bas som vanligt, kanske lite mer heltäckande och en väldigt stark contour då tjejen på bilden hade det. Jag köpte ett halloween kit till att använda till den här sminkningen och till pennywise sminkningen. Men egentligen behöver man bara svart ögonskugga och svart eyeliner.
Men det första jag gjorde var självklart att stöta på problem. Som ni kanske ser, så satte jag på mer concealer över mitt gamla smink, vilket i sig inte behöver vara ett problem, beroende på hur snabbt och bra man blendar ut den sedan. I mitt fall så såg det bra ut i spegeln, men inte lika bra ut på kameran med blixt då jag hade satt concealern med vitt puder som "flashed back". Det här syntes inte i verkliga livet sen eller på mobilkameran ;(

En utav anledningarna till att jag köpte halloween kitet var för att det fanns en svart krita där i som skulle gå att använda på ansiktet, jag hade tänkt att använda den på ögonlocket för att få det så svart som möjligt då min svarta skugga inte är jätte pigmenterad. Självklart så var kritan bara skit, men med lite (ganska mycket) värme så funkade det bra.

Jag använder en väldigt hårt packad borste för att blanda in färgen. Färgen lägger jag över exakt hela locket med rundade rörelser för att få en rund form.
För att blenda ut och få ögat att inte se så hårt ut, så använder jag en svart ögonskugga över kritan. Jag använder sedan kritan som en kajalpenna och gör en tunn sotning under ögonen :)
Jag börjar sedan med spindelbenen, till detta använder jag bara en vanlig eyeliner. Inget svårt alls. Jag skuggar varje spindelben med svart ögonskugga på en ögonbrynsborste och gör ett likadant ben bredvid.
På varje spindelben så använder jag vit eyeliner för att skugga och ge dimension till benen.
För att inte få bort fokuset från ögonen så använder jag ett nude-läppstift för att avsluta looken!
Jag hoppas att ni tyckte om inlägget! Som sagt så är detta en väldigt snabb, enkel och rolig sminkning som vem som helst hade kunnat slänga ihop! Vi ses igen med fler sminkningar innan hallowen, kram <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej fina ni! Jag hoppas att ni har det bra, jag har haft en riktigt stressig vecka med en massa prov, som det brukar vara innan höstlovet.. Det blir riktigt jobbigt med bloggen och skola samtidigt, tyvärr. Och det är därför det inte kommit ut något inlägg. Det här inlägget skulle ha kommit ut igår, men jag kom inte in på min blogg!

Det var så konstigt, och ni som följer mig på sociala medier såg at jag inte kom in, men några fina själar skrev igår att nouw låg nere och idag kom jag in utan problem. Så tack till er! Panikens mamma när jag trodde att bloggen blivit kapad...

Nu till sminkningen! På ett sätt så blev det en liten fail... Jag tänkte efterlikna sminkningen nedan, men när jag skulle göra den så visade det sig att jag glömt mitt nät hemma som jag skulle ha till sminkningen. Men jag tänkte att, vi kör ändå! Alla har inte ett nät hemma och det här skulle vara min tolkning, så det är det ni kommer få hihi.

Som ni ser så blev sminkningarna heeelt olika, men från en ljusa sidan så är min sminkning lite mer allsidig, du kan ha den till fler halloween-utstyrslar haha (här försöker man försvara sig lite), jag glömde även mina diamanter hemma, så ja, fail.

Jag har förberett med en bas på foundation, concealer osv. Jag har också en massa highlighter för en "fairly" effekt, för att få den perfekta highlightern som inte blir för kakig är att använda en flytande highlighter och möjligtvis en i puderform över.

Jag kommer i stort sett bara använda en borste under hela sminkningen, det är en väldigt kompakt contourborste. Då jag nästan endast under den här sminkningen kommer att sminka delar av ansiktet som jag hade använt contourskuggor på vanligtvis så det blir enklast. Jag börjar med en peachy rosa färg och placerar över hela pannan och kindbenen.

Jag använder sedan en knallrosa färg och placerar på samma ställe, men mer koncentrerat på kindbenen och tinningarna för att ansiktet ska få mer dimension.

Jag använder sedan 3 st skimriga skuggor, en som är mer kallt rosa från en sleek palett, en som är mer orange/guldig och en som är korallrosa, dom här skuggrna placerar jag mer centralt i ansiktet. Alltså i mitten av pannan och i mitten av kinderna. Detta ger mig en mer skimrig och metallisk hy.

Nu använder jag en mindre borste för att göra contour på riktigt, jag använder en mix av lila och blå skimriga skuggor och de här skuggorna applicerar jag bara i kindbenen, för att se exakt vart du ska göra din contour kan du suga in kinderna, skuggan ska då appliceras i hålen som bildas. Jag tar också skuggorna på tinningarna, men endast på dom, inte runtom.

Nu börjar det roliga! Jag använder en vit eyeliner för att dra flera olika streck i ansiktet, jag hade i åtanke att göra det lite nätlikt som i den bilden jag ville efterlikna men sedan tyckte jag att det blev bättre med lite slumpmässiga streck, tycker däremot att jag ser mer ut som en avatar haha.

Jag använder färgglada eyeliners till att göra prickar över hela ansiktet, då jag tänkte att det skulle ge "det där lilla extra". Efter det, så tar jag det som har blivit över på contourborsten och duttar på näsan, då jag tänkte att det skulle se gulligt ut.

Som ögonsminkning gör jag en cut-crease, jag använder en kall brun contourskugga och stryker över hela globlinjen och målar ut själva ögonlocket med concealer som jag sedan sätter vitt puder över. Väldigt enkelt men det blir också väldigt snyggt och ger illusionen av större ögon, vilket passar en sagolik/älvlik sminkning.

Jag avslutar looken med en grov eyeliner och långa och väldigt tjocka lösögonfransar, för att få till den riktigt sagolika effekten, och kanske lite prinsess-lik. Jag tar även på mig ett ljusrosa läppstift.

And we are done! Det blev som sagt inte riktigt som planerat, men när det gäller smink så tror jag inte att det gör så mycket. Jag tycker att sminkningen hade passat perfekt till vilken sorts halloween utklädnad som helst i "fairy" kategorin, kanske om du ska föreställa en älva, ängel eller någon form av avatar. Jag hoppas att du gillade inlägget, kram på er!

Likes

Comments

Hej på er! Förlåt för att jag inte skrivit på nästan en vecka. Det har varit ännu en jobbig vecka för mig, det känns som om att jag varje gång jag skriver om min vardag här så är det deprimerande inlägg, jag hade kunnat be om ursäkt för det, men målet med min blogg är att inte be om ursäkt för något (förutom när jag inte håller mina löften om att blogga 3/4 gånger i veckan, för det är dålig stil).

Vart ska jag börja? Det känns som om att inget har gått bra helt enkelt. Jag har till exempel inte haft min mobil under hela veckan då den var på lagning, att inte ha en mobil i sig var faktiskt inte jätte jobbigt, personligen så tyckte jag att det var ganska avslappnande att istället för att kolla instagram 100 gånger på bussresan, så läste jag i en bok istället. Jag har alltid älskat att läsa men har nästan aldrig tid för det längre, tyvärr. Det är lättare att kolla på en serie, man sliper fokusera och vända blad, haha ;) Det som var jobbigt var att inte ha någon kontroll, jag kunde inte kolla hur mycket pengar jag hade, jag kunde inte hålla koll på viktiga sms eller mitt schema i skolan, så det var lite irriterande, men nu är den tillbaka igen haha.

Nu i helgen så hade jag och Filip lite myskväll med tapas och sällskap-spel, vilket var jätte mysigt. Efter en jätte jobbig vecka både socialt och professionellt så var det underbart att bara sätta sig ned, andas, äta god mat och umgås med den jag älskar mest, så trots allt så slutade veckan bra.

Idag har jag pluggat hela dagen, och jag har faktiskt (konstigt nog) tyckt att det varit lite mysigt, att bara jobba på i min egen takt och inte ha något annat att tänka på.

Nu i veckan kommer halloween sminkningarna att trilla in också och det ska bli så roligt, jag ser fram emot en ny vecka med nya tag. Skål för att inte ha söndagsångest för en gång skull! Ha det fint så hörs vi snart igen <3


Lite av maten jag och Filip åt, dvs det som blev bra på bild haha

Likes

Comments

Hej! hoppas allt är bra med er! Kan ni tänka er att det redan är oktober? Att vi är närmare 2018 än 2017, närmare julen än sommaren? Det är helt sjukt egentligen, hur snabbt det har gått. Jag ser iallafall väldigt mycket fram mot den här månaden, jag har väl inte kommit igång med allt jag vill göra än, men planerna finns där.

Det är också snart dags för halloween! Är så taggad på sminkningarna jag ska göra, nu är det bara dags att skriva en inköpslista. Sminkningarna jag kommer göra är framröstade av er som kommenterade inlägget. Men det är inte försent än, till er som ännu inte har kommenterat eller som har missat inlägget.

Men, innan vi börjar med halloween sminkningarna så tycker jag att vi kör på en vanlig, klassisk brun sotning till höstmörkret. Här kommer en smink tutorial på min variant :) Hoppas att ni tycker om inlägget, kram <3


Den här gången tänkte jag vara lite mer strukturerad i vilka färger jag använder. Jag vill be om ursäkt för att i dom senaste sminkningarna använt exakt samma paletter, ska bli bättre på att variera mig. Men glöm inte att smink inte har några som helst regler, om ni skulle vilja efterlikna någon utav mina sminkningar så är det inte nödvändigt att använda exakt samma skuggor eller paletter. Om jag använder en mörkbrun skugga, så spelar det egentligen inte roll vilken jag använder, bara att den är mörkbrun, haha.

Om man inte är intresserad av att köpa paletter så är ensamma skuggor ett bra alternativ, och jag rekommenderar starkt H&Ms skuggor, väldigt lättarbetade och fint pigment som går att bygga upp hur mycket man vill.

Jag börjar med att använda skugga 1 tillsammans med skugga 6. Dom här skuggorna är inte the star of the show utan jag använder dom bara för att ge lite mer dimension till ögonlocket och för att jag ville använda en varm färg tillsammans med de mörka och kalla. Jag placerar skuggorna ut till det yttre V:et och formar det där efter, detta för att ge ögat en annan och mer öppnare form. Notera att jag också har dragit skuggan fram närmare näsan, detta för samma effekt men också för en lite mer "airbrushed" look.

Jag använder skugga 7 och packar på hela ögonlocket och blendar in med dom två andra färgerna strax under dom, för att ändå ha kvar den gula tonen högst upp.

Efter det så använde jag skugga 5, men endast i det yttre V:et och under den gula globlinjen, detta för att ge mer effekt och en lite mörkare färgskala.

Jag packar på skugga 2 över hela ögonlocket, är inte den här färgen sååå fin? Jag älskar färgerna i paletten av Kylie, men dim är inte dom bästa och smular mycket. Ett tips med en sån skugga är att efter ha applicerat den på borsten spruta lite vatten eller setting spray på, det gör också skuggan mer pigmenterad.

Jag tar skugga 3 och packar över den förra skuggan, men bara precis i mitten. Detta ger en "halo" effekt, ofta brukar man använda en ljusare skugga där men jag är på ett lite.. mörkare humör.

Jag applicerar skugga 4 i ögonvrån.

jag blandar skugga 6 och 7 till undersidan av ögat, då jag inte vill ha det för mörkt men jag vill ändå framhäva det lite.

ALLA tar en tyst minut för min anastasia palett, som just nu bara har 4/6 överlevande skuggor :'(

Jag tar iallafall en av highlighter skuggorna (den söndriga vita) och placerar under ögonbrynet och i ögonvrån precis vid ögat, så att det gröna fortfarande syns.

Med tanke på att jag är lite extra så slängde jag på en vit eyeliner också, bara för att. Haha :)

Jag avslutar allt med mascara (mycket mascara) och ett nude-läppstift.

Done! Tack för att du läste, glöm inte att trycka på gilla-knappen om du tyckte om inlägget!

Likes

Comments

Det som hänt idag gör mig så arg. Jag vet knappt vart jag ska börja, vart frustrationen börjar. Men jag antar att den börjar med att NMR, den nordiska motståndsrörelsen fick tillåtelse av polisen att demonstrera i Göteborg. Med det här beslutet stod polisen i Göteborg inför en rad problem.

Först och främst kritiken, varför gick dom med på detta? och med kritiken kom motdemonstranterna och polisens första problem blev påtagligt. Hur många blir det och vilka slags demonstranter kommer det att vara, kommer dom vara våldsamma eller lugna?

Det uppskattade antalet motdemonstranter tillsammans med det uppskattade antalet nazister stressade polisen lite och dom förstod att det lär bli ett kaos, så vad gör dom? Dom kallar in varje polis i hela landet, för att samlas i Göteborg och hjälpa till med de hemska kravallerna som lär ta plats.

så låt mig bara förtydliga, polisen vars löner betalas av skattebetalarna, tar ett beslut som går emot vad de flesta i Sverige tycker och tänker (skattebetalare) så dom tar poliser från hela Sverige som hjälp och hindrar dom från deras arbeten (som skattebetalarna prioriterar).

Sverige är en demokrati, vilket är fantastiskt. En demokrati innebär att alla får vara med och bestämma, att alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Du får däremot enligt svensk lag inte uttrycka din åsikt om den kränker någon annan, ännu värre är det om det är utifrån deras etnicitet, kön, sexuell läggning, religion osv. Detta går nämligen emot de mänskliga rätigheterna, som vi i Sverige strävar varje dag efter att bättra ytterligare. Personer som bryter mot detta ska polisen ta hand om, enligt svensk lag.

Trots att den nazistiska ideologin står för motsatsen till allt som är okej, så ger POLISEN dom rätt att demonstrera, samtidigt som man hindrar poliser över hela landet från att göra sitt arbete.

Okej, demonstrationen ägde till slut inte rum, då motdemonstranterna var för många (kärlek vinner alltid vänner) och vissa var för våldsamma. Men nu så har fokuset riktats på de våldsamma motdemonstranterna. Folk är arga, förbannade på hur dessa människor reagerade. Jag tror verkligen inte att våld löser något, jag tror inte att AFAs våld någonsin kommer att lösa problem MEN vad hade folk förväntat sig?

Vad hade polisen förväntat sig? Och vart går också gränsen på vad man får göra i en demokrati? Ska verkligen en organisation som är emot allt vad demokrati innebär få demonstrera på våra gator, och om dom ska få det, vad är det då som säger att motdemonstranterna inte får visa sin våldsamma ideologi, som på sitt sätt också är odemokratisk?

Grejen är den att inget av detta hade hänt om polisen inte hade låtit nazisterna demonstrera överhuvudtaget. Antalet motdemonstranter det har varit över hela Serige så fort en nazistisk organisation fått tillstånd att demonstrera borde visa vad det svenska folket vill, det borde visat att majoriteten inte tycker att detta är okej. Så varför fortsätter vi låta dom demonstrera? Varför fortsätter vi slösa våra resurser och främst, varför ska vi trycka upp nazismens hemska tankar i ansiktet på folk istället för att visa folk kärlek, varför ska folk behöva må dåligt när majoriteten ändå inte vill det?

Det känns som att det inte spelar roll vad vi tycker, vi är för små, och ur känslan av att vara liten väljer folk att gå med i partier som kräver förändring fort, som NMR eller AFA. Platser som inte är säkra, så om folk, politiker, regeringar börjar lyssna på oss som demonstrerar, bloggar, instagrammar, som skriker i tomma intet vad vi tycker så kanske inget av det här behöver hända igen.

Ingen ska behöva känna sig osäker.

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas allt är bra med er! Jag har haft en skitvecka, rent ut sagt. Nu känns det som att hösttröttheten är här på riktigt. Varje morgon jag går upp för att cykla till tåget så är det kolsvart ute och kylan sipprar in gemon varje millimeter av klädesplagg. Jag har även hamnat i bråk med en person som står väldigt nära mig, så det är lite jobbigt. Men jag antar att jag måste lära mig att hantera motgångar bättre.

Nu till dagens inlägg. Jag är så taggad på Halloween! Det är min favorithögtid of all times och nu när jag har blogg dessutom, så tänkte jag slå på stort. Varför bestämma sig för en halloween sminkning, när jag kan göra flera som jag dessutom kan fota till er?

Här är några sminkningar som jag hittat på pinterest, något som jag vill göra är konstnärsminkningen och IT-sminkningen, men resten är upp till er! ovan finns det några ideer, men ni är fria att önska vad ni vill! Jag ser så mycket fram emot detta, att göra mina egna tolkningar av olika sminkningar och visa er hur jag gör, och därför kanske även vara en hjälp till er.

Hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som jag gör, kommentera nedan vad NI vill se mig göra! kram på er och hoppas att ni får en bra helg <3

Likes

Comments

Vem älskar inte lite kyla och mystik nu när hösten smyger sig på? Här är mina bästa tv-serie tips som ger en den där perfekta värmen i hela kroppen när kylan försöker omringa en, samtidigt som man inte kan sluta kolla. Och som ni säkert vet, så älskar jag tv-serier. Det kanske kommer ett nytt tips vid varje årstid haha. Hoppas att ni uppskattar inlägget. Kram på er.
”Pretty Little Liars” – Den här serien är en utav mina favoriter sedan lång tid tillbaka, tillsammans med Gossip Girl och 90210 så var detta den första riktiga serie som jag började följa, på swefilmer (originalet) när det fanns haha. Det handlar om 5 tjejer som bor i en liten ort i USA, ”ledaren” i gruppen, Allison försvinner dock spårlöst. Vart har hon tagit vägen? Ett år går, och ingen har ännu fått svar. En kropp hittas, som visar sig vara hennes men vännerna har svårt att tro det när dom konstant får meddelanden och hot utav någon som kallar sig för ”A”, speciellt när ”A” börjar hota om att avslöja hemligheter som bara Allison vet om.
”Scorpion”- Ett gäng med genier börjar samarbeta med Homeland för att lösa brott, alla relaterade till teknik. Vid varje avsnitt får man följa gruppen hantera olika fall under press, samtidigt som dom själv måste hantera deras omgivning som inte har samma tankesätt som dom tack vare deras extremt höga IQ. Så otroligt spännande serie där man ser hur viktig vetenskapen är för samhället och brottlösning men också otroligt rolig och djup när man ser hur dessa människor jobbar och hanterar känslor.

”Bones”- Det här är nog min favoritserie genom tiderna, ett geni till antropolog (person som hittar svar på brott i skelett) börjar arbeta med en FBI-agent för att dom tillsammans ska kunna lösa mord. Den här kvinnan och mannen är så olika varandra och håller inte med varandra om något, men under seriens gång får man ändå följa deras attraktion till varandra samtidigt som dom gör ett otroligt bra team tillsammans med att lösa mordgåtor. Jag älskar dessa serier där vardagligt liv tillsammans med vetenskap blandas, då lär man sig dessutom något varje gång man kollar.

”Riverdale”- Den här serien började jag kolla nyss faktiskt, och jag kollade klart den typ 3 dagar efter det haha… Den här serien är en riktig deckare, baserat på en serietidning. Två syskon, tvillingar, åker båt över en flod i staden, men bara en kommer tillbaka. Vart tog den andra vägen? Ingen vet riktigt, och ryktena börjar florera över staden. Dagen och händelsen leder tillbaka till flera olika personer, vad gjorde DOM vid floden den dagen? Och hur känner dom, Jason den försvunna killen?

Det här är en så typisk amerikansk high-school tv-serie med en mean girl, en ”tönt”, en sportkille och en rik tjej som alla suktar efter men som man kryddat till ordentligt, och den är sååå spännande! Nästa säsong släpps dessutom nu i oktober, så perfekt höst-serie.

”Black Mirror”- varje avsnitt är en egen film, en ny handling som ska visa vad som kan hända när tekniken går för långt. Dom flesta avsnitt utspelar sig i en framtida verklighet, men många också i nutid. Avsnitten visar i stort sett nackdelen med teknik, ur ett skräckinjagande perspektiv. Man fastnar för varje avsnitt och man känner sig lika tom efter varje, det är så starka handlingar och avsnittet slutar aldrig med att problemet löser sig, utan snarare eskalerar. Det får en verkligen att tänka efter!

Likes

Comments

Hej! Har ni haft en bra helg? Min har varit otroligt hektisk men händelserik.

I fredags så var jag på fest i Jönköping, vilket faktiskt inte var jätte roligt. För mycket folk på liten yta och jag var sååå trött, vilket jag alltid är på fredagar haha. Tror att jag måste vara den enda människan som ogillar fredagar. Visst, man är ledig, helgen kommer men man får ingenting gjort för att man ett är exalterad över att det faktiskt är helg och dels för att man är så trött efter en vecka i skolan, eller jobb.

Igår så var jag på fest i Värnamo, japp jag festade två dagar i rad, fråga inte ens.. Men det kommer inte att hända igen. Den festen var riktigt rolig och jag träffade verkligen så många nya och fina människor som jag umgicks med kvällen ut. Det var en födelsedagsfest faktiskt och det bjöds på tårta, vilket uppskattades för det värsta som finns är att gå på en fest där det inte finns mat, hehe..

Det här med att gå på två fester på raken är inte riktigt min grej, att festa i all ära men jag har saknat min säng och att ha ett osminkat ansikte men jag har tagit igen allt idag. Har faktiskt mest legat i sängen och pluggat idag, samtidigt som jag haft en härlig tv-serie i bakgrunden.

Jag hoppas att ni har haft en härlig helg så hörs vi snart, kram <3


Min sminkning från i fredags

Likes

Comments