View tracker

Tankar & Känslor

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit, sagt, eller bloggat om detta. Men nu när de är en ny skola, ny klass, nya människor å tydligen så fattar inte alla så jag tar upp detta igen.

Hur lång är du? Hur kort är du? Vad är långt å vad är kort? Är det något fel om att vara kort? Är det något fel om att jag är kortare än dig? Är de nå fel om att jag är kortare än de flesta? Är de nå fel om att vara lång? Är det fel om att vara längre än de flesta?

Nej, nej, nej , nej å nej?!?!?
Självklart inte!


När du ifrågestätter mig eller när du försöker få min uppmärksamhet för att sedan kalla mig kort? Vad är i helvete ditt/erat problem då? Är det nå problem om att jag är kortare än dig? Bara för att jag inte är en jävla lyktstolpe, eller just den längden du är.
Är det något problem?
Varför ska du/ni fråga mig om varför jag är kort, varför ska ni prata om hur lång jag är, varför ska ni kalla mig kort,liten, lillen ect?
Varför?
Jag skiter i vad ni menar eller vill få fram med att jag är kort. Jag är FULLT medveten om att jag är kortare än de flesta. Å helvete vilket provlem det verkar vara för vissa?
Vet ni hur många gånger jag har tagit upp detta, både med lärare, kompisar å mina föräldrar?
Ni får mig att känna att vara kort är något dåligt, något negativt.

Frågar jag er/dig om de är något fel med det, så är erat svar: nej har jag sagt det eller?
HAHAHAH med tanke om att du/ni ska prata å kommentera de å skratta å försöker reta upp mig så kan de fan inte vara något positivt? Jag tar det inte som de iaf, å de har jag sagt.

Visste du/ni om att ni sänker mitt självförtroende varje dag, varje gång ni ens pratar om hur kort jag är, inte går jag runt å kommenterar erat utseende eller längd?!
Visste du/ni om att jag inte har bestämt om hur lång jag ska vara?
Visste du/ni om att jag blev mobbad över hur kort/liten whatever när jag var yngre?
Visste du/ni om att jag har precis nu de senaste året börjat accepterat mig själv som den jag är?
Visste du/ni om att de är precis sånna som du som får mig att känna att de är något fel på mig?

Tänk på det en stund du, inte bara på mig utan alla som får någon kommentar om sitt utseende osv. Tänk på vad du säger innan du öppnar munnen.

Att säga förlåt efter jag har sagt å visat att de inte är roligt och sedan fortsätta? Är de okej? Nej? Detta "förlåt" betyder ju ingenting.

Tack för att du tog din tid å läsa, hoppas att någon blev lite klokare av detta. Någon kanske känner igen sig.
Angående mitt förra inlägg om " att må dåligt är vanligt" , jag kanske har sagt det förut, men tack så mycket till alla som delade å hörde av sig till mig. Vad roligt!!!

Ha en fortsatt trevlig kväll!
XOXO A

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Varför jag inte bloggar varje dag är för att jag inte alltid göra något "intressant", utan jag går i skolan och sen kommer hem, tränar beroende vilken dag det är osv.

Idag var väl en sån dag, men jag kände bara för att skriva lite. Jag kollade mitt schema om hur jag jobbar på Max, å de är en hel del asså. Men de ska bli roligt!
Inget speciellt i skolan förut spanskan.. De är ju inte min starkaste sida absolut inte. Men jag å Ethan pluggade igår kväll en hel del. Så jag gjorde det jag kunde iaf, mer kan jag ej göra.

Sen har jag dansat idag, snart är de dans uppvisning!
De var ju över ett år sedan, jag var ju i USA förra terminen å den terminen därpå ni som är nya som läser.

Imorgon är de kort dag, jag har rätt mycket känns det som iaf med skolan å så.
Vi får se vad som händer!

Ha en bra dag imorgon!
XOXO A

Likes

Comments

View tracker

Tankar & Känslor, Vardag

Innan jag tänkte skriva om min dag så måste jag bara säga tack så mycket för så fina kommentarer ifrån mitt förra inlägg! Tusen tack till er som delade inlägget också, jag blev chockad å glad över att de var så många som gjorde det!

Idag så har jag legat i sängen för det mesta, jag vaknade tidigt.. Vet ej varför :( jag behövde verkligen städa rummet idag vilket jag tillslut gjorde tackvare Ethan. Han snackade i telefon med mig samtidigt.

Sen gjorde jag mig i ordning då jag skulle på en ABBA konsert som pappa spelade i och min faster sjöng i. Det var så bra! Jag å mina systrar satt längst ut , längst fram. Sen efter det så åkte jag hem till Ethan, klockan var då 21.10 å Daniel kom precis före mig. Han bodde super fint, vi hängde en stund och lyssnade på musik. Jag fick även hans onepiece då den var för liten för honom. Men passade mig! Jag blev jätte glad hahah jag vänta ur min för flera årsedan. Å sen hämtade pappa mig.

XOXO A

Likes

Comments

Vardag, Tankar & Känslor

Jag tror nog att alla ni som läser detta, unga som gamla har mått riktigt dåligt någon gång. Jag tror säkert att många av er, speciellt tonåringar, men självklart yngre å äldre är i en jobbig period just nu, eller har kanske just tagit sig ur en jobbig period eller är påväg in i en jobbig period.

När man mår dåligt då, vad är det som orsakar att du mår dåligt? Berättar du för någon när du mår dåligt? Eller är du bara tyst? Vad gör du när du mår dåligt? Vad tänker du när du mår dåligt? Visar du när du mår dåligt? Eller låter du ingen se? Får du en slags ångest när du mår dåligt? Får du panik när du mår dåligt? Släpper du taget om allt? Eller försöker du fixa det? Försöker du göra något åt det du mår dåligt över? Eller går de inte att fixa? Har du försökt? Finns de någon du kan lita på? Mår du ofta dåligt? Hur mår du?!

De finns så många frågor... man tänker på mycket när man mår dåligt. Oftast kan de bli för mycket tänkande så att man bryter ihop. När man tänker för mycket på något dåligt så kommer man på fler saker som är dåligt och mår ännu sämre.
I dagens samhälle så känns det som om flera ungdomar speciellt mår sämre. Det är många som bär på jobbiga och tunga saker som de inte berättar för någon. Eller så berättar dom de fast för "fel personer" och det jag menar med de är att de är personer som antingen bryr sig inte tillräckligt utan bara lyssnar å säger " de blir bra snart ", eller att de inte säger "dom rätta sakerna".
Och vadå dom "rätta sakerna" då?
Ja enligt mig å mina åsikter, så är de oftast sanningen, att hjälpa och stötta en person ifrån djupet av ditt hjärta. Visa att du vill hjälpa och att du tror på personen. Inte alltså bara säga saker som du vill att personen ska höra för att bli glad. Utan göra det tillsammans.
De är så jag vill att en person ska göra när jag mår dåligt. Inte bara lyssna utan även försöka hjälpa mig.
Man hittar och vet tillslut vilka de är. Annars funkar en psykolog jättebra! Få tankar ifrån en annan person som är utbildad.
Kurator finns på alla skolor och gymnasium!

För mig så känns de bättre när jag pratar om vad jag mår dåligt över, eller att berätta om saker som har hänt. Tex idag, så ringde först Victoria till mig å ville prata, å sen samma kväll så ringde jag henne för jag behövde prata. Jag älskar de, jag älskar henne. För mig känns de oftast bättre efter att ha pratat en stund, inte bara om de som jag mår dåligt över, utan att den andra personen kan sätta en på andra tankar för sen stund. Så man får ta det lungt.
Jag tror och hoppas att ni förstår vad jag menar.
Liksom att få ut de man bär på, slappna av å så.
Men självklart så kan även dina närmaste som du pratar allt med göra saker du trodde inte att de skulle göra eller att ja du mår dåligt pga dom osv. De är ju jätte tråkigt, de jag tycker att du ska göra är att prata med dom. De är ju trots dina närmaste.

När jag mår dåligt, så får jag oftast en ångestkänsla. De sätter sig i magen och sedan vid bröstkorgen, nästan så att det blir svårt att andas. Så när jag tar djupa andetag så känner jag hur skönt de är när jag andas in och sen ut allt de dåliga inom mig. Jag vill kanske inte skriva för privat om saker om att må dåligt. Men om jag kan hjälpa någon så gör jag mer än gärna det.

Jag vet ju själv om hur de känns, på alla olika slags sätt. Kompisar, killar, hemma, media, skolan.
Vad brukar ni bli mest påverkad av när de kommer till att ni mår dåligt? Är de en kille/tjej som har lämnat dig, eller som kanske har varit otrogen och du är fortfarande kär i en? Är de kompisar som det känns om att de har glömt bort dig, de hänger med varandra men du får aldrig förfrågan om du får vara med? Att du inte blir bjuden på fester? Du bråkar för ofta med din familj? De går dåligt i skolan? Betygen är inte som förväntat? När du kollar på mystorys så ser du hur "roligt" alla har det eller när folk är med varandra och du ligger hemma själv. Du kanske tänker varför fick inte jag vara med? Eller att din crush inte tycker om dig, utan bara som en vän?
Tro mig allt har hänt mig en eller flera gånger. Men man klarar sig kan jag säga. Visst i know de är jobbigt som faaaan, men du överlever. Jag mår inte så jätte bra just nu om jag ska vara ärlig. Jag har den känslan då jag har ont i magen och de känns som jag inte kan andas. Men jag vet att jag klarar mig trots att de är jobbigt. Prata med någon, eller om du känner nej, att prata med någon hjälper inte mig så försök sysselsätt dig med något annat som får dig på andra tankar.

Jag är jätte ledsen för dig som mår dåligt idag och hoppas verkligen att de löser sig och att du kommer på något sätt att ta dig igenom det. Hitta någon att prata med, annars kan du höra av dig till mig! Eller om du inte känner för att prata , gör något annat.
Men lägg inte din dyr bara tid och energi på folk som inte är värda det.
DM mig på instagram tex: @aalicewiklander


Jag vet detta inlägg blev långt, men de känns bättre efter att jag har bloggat.
Tack för att du tog din tid att läsa detta!

XOXO A

Likes

Comments

Tankar & Känslor, USA

I can't sleep bc the only thing I'm thinking on rn is everyone in Texas. Everyone in my family over there. My sister Hannah that did so much for me, without her and the rest of my family I wouldn't been that person I am today. So I'm very thankful for them!

Without KC and all the teachers that helped me thru a lot of things, school, soccer and people ect, I wouldn't been that person I am today either. So thank u so much.

One of my favorite teachers, Ms. Woll who were my English 4 teacher, well she is AMAZING!
( utan henne å min familj så hade jag nog lämnat USA och åkt hem efter ett halv år )
Coach Bruce in my BIM class such an amazing Teacher and person!

I miss the shopping, San Marcos, the outlet malls, the food, my friends, chickfile, church, the pool, my house, the dogs, my teachers, Klein Collins, soccer, the restrooms, choir, hallways ect!!!!

We did a lot of things the second half year, like we stayed up late and at 03.00pm we went to whataburger!
Or "doctor Queen" Icecream!
I HOP was good too!

I feel better after I've been writing all of this!
And no my English is not perfect or correctly, but I don't care! I know they understand me and prob u to!!

So goodnight, have a good day, night , evening or school!
I miss u so much! All of u!!!
I'm saving up so I can come and visit next year

I promise u. Love yall!!!!!!
❤️❤️❤️
XOXO A

Likes

Comments

Vardag

De blev ingen tävlingsdans idag pga min danslärares tåg gick inte eller nå, han bor i Västerås så de blev lite krångligt. Väldigt tråkigt :(

Vi orienterade idag i -5 grader, härligt?!?!?! NAHHH
Svinkallt, sen har dagen gått relativt snabbt. Efter skolan så gick jag Ethan, Daniel och Rasmus till stan å sen tog bussen därifrån.

Inget speciellt har hänt direkt, legat i sängen å haft lite ångest inför KM. Då jag ville verkligen träna idag..
Men men...

IMORGON så är de ju presidentval! Ska ni kolla??
Jag ska!! Jag kommer va sååå trött men jaja

XOXO A

Man skulle ta en selfie på varje station man tog på orienteringen!

Likes

Comments

Vardag

Idag så var vi på Ikea och åt lunch, sen har jag och Signe tränat inför KM. Jag har städat mitt rum och pysslat lite inför jul. Jag ska visa er en annan dag.

Imorgon så börjar jag skolan igen, å jag kommer ha de rätt fullt alla dagar, skolan, jobb och dans. De är KM i helgen, som ni kanske redan vet nu.

Har inte så mycket å intressant att skriva just idag, men kommer jag på något så skriver jag, ha en bra vecka!

XOXO A

Likes

Comments

Tankar & Känslor

Angående inlägget igår, man blir eller jag blir rättade sagt trött på att för höra bullshit ifrån någon som jag vet att " de du säger är så unnecessary, för jag vet att du kommer kommentera hens foto på instagram att hen är så perfekt eller att du kommer försöka vara nära personen när ni ses osv. " Jag blir inte förvånad längre när sång händer för de händer all the time.

De som förvånar mig är när de väl talar sanning och de inte kommenterar eller ja inte är med personen.

XOXO A

Likes

Comments

Tankar & Känslor

Okej,

Jag har tänkt på detta väldigt mycket, instagram som ett exempel. Jag blir lätt irriterad när folk snackar dåligt, alltså bullshit om andra och sedan låtsas att vara ja men deras bestfriend. Många av er som läser förstår nog vad jag menar redan, men jag förklarar ändå.

Tex: om jag inte tycker om någon i mitt innebandylag ( bara ett exempel , jag går inte ens på innebandy ) och du säger att du inte heller tycker om den personen alls och ja snackar skit om den personen till mig. Ja men gå fan inte då till den personen och act like you love that person. Jag får inte ihop det, eller ja instagram förslaget som jag ser för ofta och de är något som jag stör mig på. ( såklart så ska man inte vara otrevlig oavsett om man inte tycker om personen men man behöver väl inte överdriva )
Kommentera inte att personen är världens snyggaste du har sätt?! Du tycker ju inte om personen sa du till mig, du avskyr hen. Eller varför snackar du bullshit om du sedan visar något helt annat.

När de kommer till verkligheten, jo men självklart ska man inte vara otrevlig även om man inte gillar personen. För de är ju bara dumt gjort men de är när de kommer till liksom ja men sociala medier. Kommenterar du för att du ska få någon slags bekräftelse ifrån den personen du inte tycker om eller för att du ska få en kommentar tillbaka? Eller vill du visa hur snäll å omtänksam du är?

Ja många frågor å jag förstår verkligen inte.
Jag tycker de är konstigt och falskt i det hela.
Jag förstår inte liksom konceptet i det hela.
Detta är ju något jag tycker, så min åsikt.

XOXO A

Likes

Comments

Vardag

Gud vad jag har saknat att bara skriva ut vad jag känner och även att skriva ner minnen så jag kommer ihåg.
I tisdags så hade jag och mina fyra kompisar en fest i stångtjärn stugan. En halloween fest på 135 personer skulle jag gissa på, städningen var inte rolig alls.
Men de var väl kul!

Sen så ja, jag har ju höstlov nu. Jag åt lunch med mamma idag å så har vi varit på kupolen. Halvt städat mitt rum och anmält mig till KM.
De är gratis å ligger i Enviken om ni vill komma å kolla. De kommer bli super roligt!! Det är nästa helg på lördag.

Jag har varit barnvakt rätt mycket och nästa vecka börjar jag jobba på Max. Hehe nervös ja!
Jag sparar förfullt till att åka tillbaka till USA, å ja de går bra tycker jag. Saknar Texas å alla där borta såååååååå mycket. Min kompis Destiny skickade en bild på swedish fishes , vilket är godis å skrev att hon tänkte på mig!!!!!!

XOXO A

Likes

Comments