Att börja arbeta som personlig assistent, är något utav de absolut bästa valen jag har gjort i mitt liv. Varje arbetspass fyller mig med energi och det är exakt så ett jobb ska vara, inte tvärtom. Att använda sig själv för att hjälpa någon annan är någonting utav de finaste man kan göra, å att dessutom kunna ha det som jobb är så jävla stort på något vis. När jag går på mina arbetspass blir jag någons armar, ben och får vara med och strukturera upp en vardag tillsammans för att maximera personens livskvalite och vardagsglädje. Det är på personens villkor, önskemål och åsikter som vi skapar en vardag ihop. Myskväll framför teven, då blir det så, en långpromenad då blir det så etc.

Sen finns det en jäkla bonus att jobba inom LSS. För inom detta jobbet har jag mött så otroligt mycket kärlek, gemenskap och framför allt fått se starka anhöriga som stridigt för sin närståendes rättigheter. För det är någonstans där. Som jag känner en sån enorm tacksamhet mot Sverige och de framstegen vi har gjort. Vi har gått från att anse att personer med funktionsvarians inte har något värde till att vi idag har en paragraf i lagboken som ska ge dessa människor samma rättigheter att leva som vem som helst. Vi snackar om att dessa människor fick låsas in på institutioner, bli fastspända och inte hade någonting att säga till om - för 30 år sedan. Idag har vi en lag som ska säkra dessa människor goda levnadsvillkor.

Idag, just nu sker omstrukturering inom detta området. Insatserna som kan ges håller på att begränsas/förändras och är just nu under en enorm granskning. Förändringar och tyvärr försämringar väntas komma. Fler kommer behöva kriga för att få rätt.

Denna bilden tog jag från ett utav mina arbetspass. Vi tog bilen ner till Skrea Strand. Satte oss med utsikt över havet, solen sken, himlen var blå och vi hade inte någon tid att passa. Jag blev rörd och jag blir känslosam nu när jag skriver detta. För där satt vi & det var lycka för mig. Älskade jobb.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ett benpass på gymmet, följt av bananpannkakor. På vägen hem var det universums motvind och jag blev då nära lipen. Nu väntar egentligen hemtentamensskrivning, men helt enkelt så lockar allt annat så jävla mycket mer. Men nu kör vi! Puss!

Likes

Comments

Satan i gatan vilken fin dag jag har haft idag. Ställde klockan på 8 och när den ringde så kände jag bara att fan heller att jag ska gå upp nu. Jag har tvingats upp cirkus 5:30 när jag ska till skolan annars. Så argumenterade med mig själv en stund. Slutade med att jag snoozade ett par timmar till. Studsade sen upp och gjorde pannkaksfrulle, städade och traskade hem till morfar & gunnel å snodde med deras hund på en tvåtimmars promenad. 1 mars alltså. Solen skiner och snart ställer vi om till sommartid. Så jävla energigivande att tänka på!!! Vid klockan ett blev jag utbjuden på lunch av pappsen & mammsen. Så nu sitter jag här i hörnet av min soffa och tänkte preppa lite för en redovisning imorgon. Stor kram!

Likes

Comments

ALICE

Någonstans efter årsskiftet hände något med mig. Kanske var det mammas peppande ord: "2017, det ska fan bli ditt år Alice!" eller om det var något som föddes utav allt det som varit. Det kanske var det + kombinationen av att vara omringad av helt jävla fantastiska människor som kan lyfta en, trots att mycket kändes tungt.. För det är just när man står i kraftig motvind som min insikt fördjupas, hur starkt jag alltid kommer värdera de som står mig nära. Det är förbjudet att glömma bort.

Så vänner, detta året livet ska fan levas och det ska bli mitt år. Det var garanterat den inställningen som rådde för ett par veckor sedan när jag valde att tacka ja till att agera baldejt.. Helt plötsligt hamnade jag på en bal på ett slott i Stockholm. Närmare bestämt en  kunglig bal på militärhögskolan i Karlberg. Jag hade sånna fantastiskt fina dagar där. Fick bland annat möjlighet att träffa en drös med nya människor, lära mig vett och etikett, bli presenterad för skolchefen & valsträna i tre timmar osv. Knäppt på ett nice sätt. Jag ska helt enkelt fortsätta gå dit vinden vänder & där med fortsätta provocera mitt kontrollbehov. Jag avrundar detta inlägget med lite bilder, have a look vettja, puss!

Likes

Comments

Slutet på något gammalt, början på något nytt. En veckas skidsemester i Idre med folk som fått mig att skratta mitt fulaste & högsta asgarv. Fick fyllt på med enormt mycket positiv energi, som plåster på såren för allt det som varit. Jag är redo för en nystart, 2017 är mer än välkommen.

Likes

Comments

Helgen är över och jag vill ge pluspoäng till lördagskvällen! Var hemma hos Emelie & Anton, tillsammans med Emil & Malin, å min axel. Vi käkade pizza och fick planerat ihop lite mer inför vår kommande resa!! Är så peppad! Vi ska bege oss upp till Idre för en skidsemester över nyårsafton. Å jag har inte varit iväg på jättelänge känns det som. Precis detta jag behöver. Jag och axel tog en tripp till laxbutiken på söndagen. Vilket innebär att jag käkat ute tre dagar på raken, haha ajaj. Helgen i övrigt finns inte något att säga om. Stannar där och väljer att fokusera på det som varit positivt! Stor kram till er alla. Pusspuss!

Ps. Bilderna nedanför är från dagens promenad på skrea strand. Får mig att återigen påminnas om varför jag inte tar mitt pick och pack för att flytta upp till GBG där jag studerar. Folk får tycka jag är en idiot som pendlar varje dag. Hade de bott här så hade de förstått varför, brukar jag tänka.

Likes

Comments

Klockan är så mycket som 06:48 & jag är redo att gå på ett tio timmars arbetspass!! Jag är så jävla peppad. Ska bli så oerhört kul, inser någonstans här att jag låter ironisk - vilket jag inte är. Det är verkligen så jag känner 😍

Igår åt jag på Tacos and tequila med Elin, dör så gott... Sötpotatispommes to die for. Dock vart tacosarna lite osmidiga att äta så rann sås och matrester i våra knän och på golven :-) Lika grisiga båda två, men verkligen värt det! Så där fick vi firat att vi klarat tentan i människans livslopp kursen!! Avrundade kvällen med att kolla på Morran & Tobias, haha så sjuk film. Kan vara det absolut sjukaste jag sett!

Nu ska jag sätta igång! Ikväll ska vi träffa skidresegänget för lite planering + pizza! Blir en mycket trevvvvli helg! Kram!

Likes

Comments

ALICE

Jaha, då var helgen över och det är tillbaka till rutiner och juridikböcker - skönt faktiskt! Känner mig peppad på en ny vecka, även om jag är trött som attan. En kväll har spenderats ute på landet hos Axels föräldrar tillsammans med mina. På bilden ovan är en utav katterna som bor hos Axels föräldrar, så otroligt mysig 😻 Vill bara ha med den hem... Den andra bilden är från ett morgonlöp runt ätran - så fint!

Denna vecka står det inte så mycket på agendan, en del plugg, träning och förhoppningsvis något jobbpass! Ha en fin vecka ni också, kram!

Likes

Comments

ALICE

Trots ett trist uppvaknande och deppigt sänghäng hela lördagen, så vände min gårdag till sin direkta motsatts på kvällen! Cyklade i höststorm & regn hem till Emelie för en fantastisk kväll. Det bjöds på så otroligt god mat, fint sällskap, vinprovning och det var bara precis en sådan kväll som jag behövde. Vaknade upp med helt annan energi idag och fick plöjt igenom ett kapitel juridik, morgonpromenad, en hetsig promenad med Emelie och sist men inte minst få ett bra lägenhetsbesked!!! Nu väntas kvällsjobb till klockan 22:00. Imorgon blir det upp i ottan för att fira Axelpojken som fyller 22 år. Tror amerikanska pannkakor står på frukostmenyn... Kram på er!

  • ALICE

Likes

Comments

ALICE

Yes, i två månader fick vi behålla denna lägenhet som vi fått iordning så fint... å livet gav mig verkligen en käftsmäll. Så nu har vi två månader på oss att hitta en ny lägenhet - hej omöjligt. Så antagligen blir det en hemflytt till mamma och pappa, å likaså för axels del. Å.. vill inte, men vad gör man. Ska egentligen vara glad att vi har föräldrar som står med öppna armar.. men det var inte riktigt såhär man hade tänkt att det skulle bli. Får väl flytta till någon by i norrland och se om det finns någon som vill hyra ut sin källare där. Känns så hopplöst! Gah. Nu har jag klagat av mig. Får ta tag i livet lite nu och rycka upp mig. Puss!

++ Bilderna är från när Emelie var över här på lite gofrulle och bilderna nedan är påväg till skolan I GBG. Lite positivitet i detta inlägget trots allt.

Likes

Comments