Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Nu är vi äntligen hemma efter en vecka i Schweiz! Jag tycker själv det är väldigt skönt att va hemma igen och träffa vänner som man saknat, dessutom behöver jag antagligen få tillbaka mina rutiner som jag förlorat helt denna veckan. Just nu är det den 5/1-17 och det kan inte bara vara jag som oftast tänker att det är December 2016 fortfarande? Men iallafall idag händer det inte så mycket, jag ska träffa E som jag verkligen saknat och kanske träna lite. Annars kommer det vara en ganska lugn dag idag och dessutom tror jag inte att min plan med rutiner kommer att fungera så bra ikväll. Dessutom tänkte jag förändra lite på min blogg detta året men ,er information om det återkommer jag om.
Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

En sak som jag tror inte så många visste om mig är att jag verkligen älskar vinter och vintersporter! Jag tycker vintersporter är så roligt, mina favoritvintersporter är skidåkning och skridskoåkning. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen så länge! Vi ska nämligen åka skidor i de schweiziska Alperna. Det är en sak vi i min familj gör varje år då alla tycker det är roligt med skidåkning. Detta året ska vi antagligen bo på hotell två nätter och åka skidor där emellan, jag tycker det ska bli så roligt men jag är samtidigt lite nervös inför hur det ska gå.
Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Som jag har sagt några gånger nu så är vi i de schweiziska alperna minst en gång om året. Det är alltid lika mysigt att vara där och själv rekommenderar jag verkligen för dig som inte varit där än att åka dit. Du behöver inte åka till just de Schweiziska alperna för det finns t ex de franska alperna och österrikiska alperna också. Alla är i principt lika varandra bara att bergskedjan delar sig över några olika länder. Jag har därför gjort en lista på varför du vill åka till alperna!

1. Skidåkning och vintersport! För dig som gillar att åka skidor i branta backar men också i lite snällare backar är alperna ett bra alternativ. Det finns många skidanläggningar och varierade backar för alla smaker utan allt för långt att åka.
2. Höga berg och vacker natur. För dig som gillar fridfull natur och höga berg som man kan klättra/vandra/åka skidor i är alperna ett bra alternativ. Som en bonus kan du få underbara bilder när du väl är uppe på bergen.
3. Det kan påverka både din psykiska och fysiska hälsa. Fall du reser till en lugn och fridfull plats t ex alperna kan du bli lugnare och mindre stressad. Det kan dessutom minska en depprition vilket är väldigt bra.

Här under får ni ett härligt vintercollage med lite bilder jag tog igår när vi var på toppen av ett berg.
Hoppas ni får en underbara dag idag puss♡

Likes

Comments

Gott nytt år!

Nu är det nyårsafton igen och 2016 är slut! Jag tycker detta året har gått så fort och att det började för några veckor sedan. Men om man tänker på alla roliga minnen man har från detta år så kan man ibland tro att det är mer än ett år.

Jag firde nyår som jag brukar göra, i Schweiz. Vi gjorde inte så mycket men vi hade nyårslekar, god mat ochdessutom hade en liten nyårsfest. Det mysigaste på nyår tycker jag är vid typ tolv då vi går ut och dricker champanj, tänder tomtebloss och skjuter fyvärkrier.
Hoppas ni får ett underbart nytt år♡
GOTT NYTT ÅR!

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Nu är 2016 snart slut och vi kommer börja på ett nytt år igen! När jag tänker på det så säger jag såhär om det mesta men detta året har varit verkligen mitt bästa år hittills! Jag har varit med vänner typ varje dag och dessutom har jag fått många nya vänner, det är inte bara det som gör detta till mitt bästa år utan mycket mer. Det är också saker som har varit mindre bra detta året så därför tänkte jag sammanfatta allt nu i en nyårsutvärdering!

~Bästa/sämsta sommarminne
Bästa:
i somras var jag och min familj i Sthlm, då var vi också på gröna lund, vi var där bara familjen, det var verkligen mysigt så det är nog mitt bästa minne sedan i somras.
Sämsta:
jag har inte så många dåliga sommarminnen men det sämsta var när jag badade och brände mig på ca 7 brännmaneter. Det sämsta var inte när jag badade utan just att jag brände mig.

~Bästa/sämsta händelse i skolan
Bästa:
Det allra bästa är nog alla kompisar som man träffar varje dag i skolan.
Sämsta:
Det var i slutet av höstterminen då det var väldigt mycket att göra och därför var jag väldigt stressad.

~Bästa/sämsta mående
Bästa:
under sommaren när man inte hade några krav på sig och kunde göra exakt vad jag ville.
Sämsta:
När det var stressigt i skolan precis innan sommarlovet.

~Bästa Serie
Jag har kollat otrolig mycket på två serie detta året och det är orange is the new black och skam. Detta har nog varit det året jag har kollat slut på flest serier men jag är en serieälskare så jag tror jag kommer kolla minst lika många nästa år.

Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Efter ca 20 timmar i bil är vi äntligen framme i Schweiz! Denna gången tycker jag att resan kändes relativt snabb om jag jämfört med andra gånger vi åkt hit, idag jag har jag dock sovit ganska mycket så det kan ha varit därför jag upplevde resan som snabb. I Sverige och Danmark pratat jag dessutom med världens bästa E i telefon vilket var mysigt även fall jag halvsov (hahaha). Det är ganska sent nu så vi ska äta kvällsmat snart och mysa lite. Sedan ska vi försöka lägga oss ganska tidigt för att komma upp i lagom tid imorgon fall vi ska göra något.

Jag ville till sist berätta att under tiden jag är i Schweiz kommer jag inte skriva lika långa uppdateringar men min tanke är att skriva längre igen när jag kommer hem till Sverige fall ni undrar.
Hoppas ni har en underbar dag idag puss♡

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Just nu är klockan 22:50 och jag har precis packat klart mina saker inför resan till Schweiz om några timmar. Jag vet inte hur ni är med detta men jag har en tendens att alltid packa för mycket onödiga saker som till exempel 7 olika mascaror men ingen mobilladdare. Jag tror dock att jag har packat ner allt jag behöver denna gången då jag skrev upp en lista på vad som jag skulle packa ner och packade då efter den. Men som vanligt packade jag med ungefär dubbelt så mycket mer än vad jag kommer behöva och fick då knappt plasts i mina resväskor.

Vi kommer att bila ner till Schweiz för att vi behöver bilen för att ta oss till t ex skidbacken när vi väl är framme på plasts. Men på vägen dit behöver vi också åka med båt i ca 2h. Jag är dock lite orolig för att åka båt men hoppas såklart på det bästa. Sammanlagt är det en färd på ungefär 20h med stopp inräknat. Jag gillar dock inte att åka bil långt då jag tycker det är tråkigt och obehagligt. Men jag har några tipps på vad ni kan göra i bilen fall ni ska åka långt eller bara har tråkigt i bilen (lista står nedan). Men jag ser verkligen fram emot att komma fram då det ska bli så roligt att träffa de vi ska till.

Tipps på vad du kan göra i bilen:
~Lyssna på musik, redan innan jag ska åka iväg någon stanns brukar jag göra några olika spellistor på Spotify med musik som jag gillar och när man sitter i bilen är det väldigt avslappnande att bara lyssna på musik.
~Ladda hem en podcast och lyssna med hörlurar, själv tycker jag det är hur mysigt som helst då det känns som tiden går snabbare med en podcast att lyssna på. (min favoritpodcast är sanningens mammor med Zara och Olivia).
~Titta på film som du kan ladda ner via t.ex Netflix och fall du vill kan du äta något som godis eller snacks. Samtidigt.
~Sova/ ta det lugnt.
~Kolla sociala medier eller spela något spel på mobilen.

Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Likes

Comments

God jul! Hur var eran jul? Min jul var bra iallafal.

Detta kommer bli en lite längre sammanfattning på min jul. När jag skriver detta är det sen 24/12 dvs julafton! Idag har varit en över förväntan lugn dag. Jag vaknade ganska sent efter gårdagens uppesittarkvällen och när jag vaknade åt jag och min familj julfrukost. Det var mysigt men ganska snabbt efter det fixade jag iordning mig inför kvällen. I min familj har vi som tradition att kolla på Kalle Anka och det gjorde vi även detta året. Jag gillar inte julmat så mycket, det är för att jag inte äter fisk. Men efter filmen åt vi ändå julbord. Det var gott, iallafall det jag åt. Presentöppning hade vi inte förens på kvällen. Det var väldigt mysigt att sitta hela familjen samlade i soffan och bara öppna julklappar. Jag blev väldigt nöjd med mina presenter och det var delvis parfymer, kläder och smycken. Denna julen hade vi bara en julklappslek, men den var väldigt rolig och jag rekommenderar den verkligen. Den leken gick ut på att men skulle öppna ett paket så fort som möjligt med grythandskar (beskrivning av leken finns nedan). När vi lekt klar den leken var det ganska sent så därför spelade vi ett spel och gick och la oss efter det. Jag tycker denna julen var väldigt mysig och längtar absolut till nästa jul.

Till leken behöver du:
1 svårt inslaget paket
1 tomteluva
2 stora grythandskar
2 tärningar

Beskrivning för presentlek: leken går ut på att men står från 2-10 personer runt ett bord eventuellt sitter i en ring. En person börjar med att ha grythandskar på sig och en tomteluva på huvudet. Med grythandskarna ska hen då försöka öppna paketet. Personen till höger om den med tomteluva ska då börja slå med tärningar så snabbt dom möjligt och ifall den slår två lika tal ska hen rycka av tomteluvan och grythandskarna från den andra personen, ta på sig det och själv försöka öppna paketet medan nästa börjar slå med träningarna. Så fortsätter det tills någon lyckats öppna paketet och då får innehållet. I min familj tyckte vi detta var en väldigt rolig lek där vi skrattade mycket och framförallt skrattade åt hur roliga vi såg ut när vi försökte öppna paketet.
Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Bilden är från julavslutningen men tycker att den passade här med♡​​

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafal.

När jag skriver detta är det den 21/12, (detta är en liten fortsättning på gårdagens inlägg så ifall ni missat det rekommenderar jag att ni läser det innan ni läser detta). Idag hade vi äntligen våran julavslutning. Den var mysig och definitivt efterlängtad. Det var elever från alla olika klasser som frivilligt valt att uppträda på olika sätt, det var väldigt mysigt att titta på hur duktiga de var på att t ex sjunga och spela instrument. Direkt när det var slut så tänkte jag och E gå till stan. Men på vägen dit frös vi såpass mycket och vi var dessutom väldigt trötta så därför gick vi hem till mig istället. Vi poppade popcorn och kollade lite på SKAM. Vi somnade några gånger men det var ändå en mysig eftermiddag.
Jag tycker i nuläget att det är väldigt skönt att ha jullov och ser fram emot min ledighet och allt jag ska göra med kompisar och med familjen. Mina betyg blev jag också nöjd med, iallafall de flesta (hahaha).
Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Förlåt för att jag inte hinner skriva så mycket idag men jag tänkte iallafall skriva en liten uppdatering om vad som händer i nuläget.
Just nu är det den 20/12, jag är med tre vänner och har en liten myskväll i samband med förberedelserna för imorgon. Vi har köpt godis, chips och lite annat gott som vi ska ha till ikväll vi ska inte göra något speciellt, bara mysa lite. Imorgon bitti ska vi förbereda oss inför julavslutningen och jag tycker det ska bli superskönt att få jullov. Jag är dessutom taggad men samtidigt nervös inför att få se mina betyg.
Hoppas ni får en underbar dag idag puss♡

Likes

Comments