Igår var det midsommarafton, eller som jag såg det, en vanlig fredag förutom att jag hade blomsterkrans. Midsommar är aldrig något som vi i vår familj firat speciellt mycket. Vi kanske träffar några i släkten eller några familjevänner men inget mer än så. Detta tycker jag personligen är väldigt skönt men ibland lite tråkigt också såklart. Gårdagen såg ut på så sätt att vi träffade en familjekompis och åt god mat. På kvällskvisten gick jag till en kompis en stund men det blev tidig hemgång eftersom vi båda var väldigt trötta. Såklart så regnade det också vilket nästan är som en tradition i Sverige så ingen blev nog förvånad :/

Idag är det midsommardagen vilket betyder Cruising i vår lilla stad. Det är alltid lika roligt när det händer något här och iår var inget undantag. FoodTrucks, raggarbilar, dansande folk, godisstånd osv ja you name it. Det var sjukt mycket folk, som alltid, och dagen spenderades med både släkt och vänner. En väldigt bra dag helt enkelt. <333

Såklart glömde jag helt bort att ta bilder på allt roligt idag men fick iallafall en bild på mina goda Churros :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det 9 juni vilket betyder att den nya säsongen av orange is the new black (äntligen) kommer ut!!!! Det är en av mina absoluta favoritserier (så alltså ännu ett stort serietips) och jag har verkligen längtat efter denna dagen så sjukt länge. Slutar även väldigt tidigt idag så vi får se hur många avsnitt som jag hinner se idag ;)

Likes

Comments

Igår började jag kolla på en serie som heter "the 100". Jag fastnade direkt vilket resulterade i att jag redan är på säsong 2.
Den handlar kort och gått om att jorden inte längre gick att leva på så folket skickades upp i rymden för att leva där. Nu börjar syret uppe i rymden ta slut så de bestämmer sig för att skicka ner 100 ungdomsbrottslingar för att ta reda på om det går att leva på jorden igen.
Som sagt har jag bara sett lite mer än en säsong men än så länge är den verkligen jättebra så det är ett stort serietips. Säsong 1 och 2 finns på Netflix men jag vet att det släppts iallafall 4 säsonger, dem finns att se på dreamfilm!

Likes

Comments

.. med en fin vän <333

Likes

Comments

Förut så skrev jag att det lutade åt en fika efter skolan men planerna blev ändrade då en nära vän till mig kom hit till Lysekil. Hon bor en bit härifrån så vi ses tyvärr inte så ofta så därför tog vi vara på stunden. Vi tänkte gå någonstans och äta men eftersom jag bor i en så liten stad så va allt stängt vid 15:00, därför tog vi oss över till Fiskebäckskil och åt istället. Det blev var sin räkmacka men förväntningarna var högre än resultatet. Det var nämligen inte så gott, men trevligt hade vi ändå ;)

Likes

Comments

Idag är det fredag och det är ju jättekul kan man tycka men nej.. jag är tyvärr sjuk men ändå drog jag mig till skolan för att göra klart det sista. Jag slutar visserligen vid 13:40 och det lutar åt en fika efter skolan så dagen är ju inte helt onödig. Sen får vi ju faktiskt långhelg IGEN eftersom det är nationaldagen på tisdagen och måndagen blir då en klämdag. Jag har inga större planer inför långhelgen förutom att jag och Amanda ska åka till Smögen imorgon och träffa en kompis. Förhoppningsvis hinner jag bli frisk tills onsdagen och så kanske det kommer fram lite sol så jag kan sola också ;)

Just nu sitter jag i skolan och skriver en samhällskunskapsuppgift (eller bloggar) som handlar om Citizenfour. Vi kollade på den dokumentären och den var faktiskt väldigt intressant. Den handlar om internetövervakning och man fick sig en tankeställare om vad som faktiskt kan hända för oss alla. Nu ska jag fortsätta skriva min uppgift så den blir klar idag. Hoppas alla har det jättebra <3333

Likes

Comments

Jag har många gånger fått höra att jag är en duktig flicka, att jag sköter mig och att jag är bra på att ta ansvar. Det låter väl jättebra tänker ni då, det är väl bara positivt? Men vad gör mig till en så duktig flicka då och är det verkligen så bra i alla lägen?

Jag har alltid haft lätt för mig i skolan (sjukt tacksam för det) och fått hyfsade betug utan att göra specillt mycket, det har lätt till att jag har höga krav på mig själv och pluggar tills jag får de betyg som jag är nöjd med. Alltså går det bra på skolfronten.

Jag har aldrig varit tjejen som varit ute jättesent på kvällarna och smugit ut när föräldrarna somnat. Jag kommer hem i tid och att smita ut har jag aldrig ens funderat över. Jag ser även min mamma som min bästa vän och att ljuga för henne hade tagit död på mig.

Min erfarenhet av alkohol och fester är inget att skryta över då jag knappt varit på någon fest alls och jag anser att man inte ska dricka alkhol förens man är 18år.

I mina olika klasser genom åren har jag snabbt tagit/fått mamma-rollen vilket jag älskar. Jag älskar att ta ansvar, jag älskar att planera saker och att höra frågan "vad ska man plugga på och när är provet" är inget som stör mig alls.

Vid större tillställningar dras jag oftast till de vuxna då jag tycker att det oftast är trevligare att ha en konversation med vuxna personer. Jag pratar även väldigt mycket med folks föräldrar och jag är inte den som sitter tyst vid matbordet hos mina kompisar. Och såklart, att hälsa på sina lärare och vara trevlig mot dem är något som jag ser som en självklarhet.

Så, mina föräldrar är nöjda och glada och vuxna verkar tycka att jag är trevlig. All good, right? Nej kanske inte alltid... Frågor som "är inte du hemma och pluggar" "du är ju en duktig flicka och borde inte vara ute såhär sent" och "sluta säg att du tror provet gick dåligt för du har säkert pluggat jättemycket och får A som vanligt" är inte alltid jätteroliga att höra. För det kan faktiskt gå dåligt på ett prov även för mig, även jag kan vara ute sent och även jag kan skippa lektioner bara för att jag inte orkar gå dit. Men med min "duktig"-stämpel blir det oftast en större grej än om någon annan hade gjort precis samma sak. Det känns liksom som att jag måste leva upp till något och att jag inte alltid kan göra som alla andra utan att bli dömd. Det är jag sjukt trött på. Jag är så sjukt trött på att inte kunna göra som alla andra utan att det ska vara världens grej. Men juste, duktiga flickor får ju inte det, eller?

Det är så mycket som folk har svårt att föreställa sig att "duktiga" personer gör, även fast det är helt naturliga saker. Som att jag en gång fick höra "men det känns bara så konstigt att du har haft sex, du är ju en duktig flicka liksom" eller "det känns så konstigt att du förlorade din oskuld före mig" jag menar hallå, att ha sex har väl inget att göra med att jag sköter skolan? Det är fullt mänskligt och varför skulle inte jag kunna ha det? Och det tar inte slut där, det är så mycket som folk blir helt chockerade av när dem själva gjort det hur många gånger som helst och det blir plötsligt mer konstigt när jag gör samma sak.

Alla gör fel och alla gör misstag, ibland struntar alla i vad man egentligen bör göra och har roligt istället och så även jag. Så visst, att vara en duktig flicka är jättebra men hallå, jag är ju fortfande en tonåring, jag vill också ha roligt och strunta i allt för en stund, så låt mig? Och låt alla andra också, låt folk vara duktiga och sköta sig men glöm aldrig bort att de är lika mänskliga som ni och bara för att dem/vi inte alltid gör som man brukar så är inte det en större grej än om vem som helst skulle gjort samma sak. Och snälla, tänk på vd ni säger för vissa saker kan faktiskt tas som kritik när ni egentligen bara är chockade över en förändring. För man får vara chockad, man får fråga, men få det inte att låta som att vi inte får eller kan vissa saker. Få inte de folk som sköter sig att tycka sämre om sig själva på grund av just den anledningen. Var istället glada när de gör något som du kanske inte trodde att den personen skulle (om det såklart inte är något olagligt).

Var rädda om varandra för man vet aldrig hur den andra personen mår eller kommer ta en kommentar. Ni är fantastiska precis som ni är, kramar från mig <3333

Likes

Comments

Första doppet // Fredagens outfit

En selfie där jag bränt mig (lite) // Min bästa vän Emma på ett berg. Jag hade inte träffat henne på över ett halvår så det var behövlig kalitetstid <3

Jobbade på brännan // plugg...

Jag och Saris // en mysig promenad med Mammi och vovven

Likes

Comments

Något som jag längtat till väldigt mycket är alla de sena sommarkvällarna där du umgås med trevligt folk och bara njuter av att inte behöva tänka på skolan, när du kan vara ute sent och fortfarande ha shorts på dig eller kanske till och med nattbada.

Igår hade jag min första "sommar"kväll ute för i år. Jag och Sara gick ner till ålevik och träffade jättemycket trevligt folk, både bekanta, vänner och nya.. Det var lite kyligt men absolut inte så att man behövde ta på sig jacka

.Vi satt på berget och kollade på den fina solnedgången och bara njöt av att det snart är sommarlov. Det är i sådana lägen som man uppskattar att bo på västkusten precis vid havet.

Hoppas allt är bra med er, massor av kramar <3333

Likes

Comments

Shit asså vad mycket läxor jag har just nu och haft sedan ett tag tillbaka. Man märker verkligen att lärarna vill plåga oss med att ge oss nya saker såhär strax innan sommarlovet...
Igår och idag fick jag iallafall lämnat in och skrivit klart 4st inlämningar vilket känns extremt skönt. Nu återstår bara en engelskpresentation på onsdag (som jag förövrigt inte är klar med än hehe), Nationella proven i kemi (som jag inte ens hunnit titta på än) och ett slutprov i matematik (där jag just nu inte förstår någonting). Känns stabilt... utöver detta måste jag även läsa ut en bok i svenskan och skriva en sammanfattning av den, tur att jag nästan är klar med det iallafall :/
Men hallå nu ska man ju inte klaga för de är ju faktiskt snart sommarlov??? Om mindre än en månad??? Helt sjukt vad första året på gymnasiet har gått fort. Det känns så konstigt att jag kommer stå där på flaket om 2 år och skriker FYFAN VAD JAG E BRA.
Förutom alla läxor och stressen över att få vardagen att gå ihop är allt bra med mig och jag hoppas allt är jättebra med er också <333

Likes

Comments