Jeg tror dere har fått feil beskjed angående kjønnet, for her er det tydelig å se at dere venter en liten jente.. Ordene brant seg fast! Ikke at det å få en jente hadde vært noe nederlag, absolutt ikke! Men når klesskapet prydes av blå plagg og hodet er innstilt på at vi venter en gutt, så vil man kanskje gjerne ikke høre de ordene. HELDIGVIS var det bare en drøm. En drøm jeg hadde natt til i dag, den dagen vi skulle på 3D-ultralyd for å se på den lille.

Vi venter fortsatt en liten gutt, og denne gutten veier nå 1030 gram og har 0% i vekstavvik. Vi fikk høre at et vekstavvik på 0% var sjeldent å se, så dette skulle vi være fornøyd med. Og det er vi! Se på denne velskapte, lille gutten vår <3 Da den lille var svært aktiv i dag, noe den for så vidt er hver dag, ble ikke jordmor fornøyd med bildene. Hun sa at alt lå til rette for at bildene skulle bli fine og tydelige, men siden den lille ikke ville ligge i ro, så ble bildene utydelige med hender og føtter i veien for deler av ansiktet. Vi ble derfor tilbydd en ny time (gratis) etter påske for et nytt forsøk, noe vi selvsagt takket ja til. Jeg er så enormt lykkelig over at alt står bra til med den lille, og gleder meg utrolig mye til å få hilse på han og lære han å kjenne <3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Termindato: 29 juni 2017 ♥

Kjønn på babyen: En liten gutt.

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg som sagt inn i svangerskapsuke 28 hvilket betyr at jeg er 27+ 0 i dag.

Dager igjen av svangerskapet: I dag er det faktisk 94 dager igjen til termindatoen, men jeg har på følelsen at han kommer før tiden. Vet ikke hvorfor, men er vell gjerne bare en følelse man har? Om det ligger noe i det vet jeg jo ikke enda.

Babyen er så stor som: Babyen er ca 34 cm lang fra hodet til føttene og veier ca 1,1 kg i starten av uken og ca 1,23 kg i slutten av uken.. Dette tilsvarer en aubergine på 34 cm!

Navn på babyen: Navn har vi hatt klart en stund, men har bare fortalt det til de nærmeste. Vi tenker å vente med å annonsere navnet til han er født.

Kjenner du noe til den lille mageboeren: Flere ganger for dagen og sparkene blir bare mer og mer tydelige. Er så koselig <3

Innkjøp: Siden sist har vi vell egentlig ikke kjøpt noe til den lille.

Utstyr vi mangler: vi mangler sengekant, madrassbeskytter, stelleartikler (oljer, salver, febermåler o.l), ammeinnlegg og store bind. På "kjekt-å-ha-lista" mangler vi lekematte/babygym, vippestol, babycall, tripp-trapp-stol og babyjournal. Dette er ting vi ikke tenker på å kjøpe før den lille er født.

Ukens cravings: Baguetter med baconost har jeg virkelig frostet i siden sist oppdatering! Hjelpes det er godt <3

Plager: Minimalt med plager, heldigvis! Jeg er så takknemlig.

Hvordan sover du om natta: Fortsatt veldig variert. Natt til søndag sov jeg veldig dårlig på grunn av ryggvondt, men natt til i dag sov jeg kjempegodt! Våkner rundt kl 07 og da må jeg stå opp da rygger verker. Det eneste som da hjelper er å bevege seg har jeg funnet ut.

Fødselsforventninger: Veldig spent, men tenker at jeg må ta det litt som det kommer. Er forhåpentligvis en liiten stund til enda slik at jeg kan foreberede meg litt mer. Til nå har jeg nesten ikke tenkt på fødsel og at dette barnet skal ut, haha.

Humør: Har dager hvor jeg har mer energi enn andre, mens andre dager kan lunta være litt kort og energien ganske laber.. Slik har det vell egentlig vært gjennom hele svangerskapet til nå.

Neste kontroll: Var som skrevet tidligere på kontroll hos jordmor i dag, så neste kontroll blir ikke før 24 april hos fastlege. På onsdag skal vi likevel noe veldig spennende som vi gleder oss enormt mye til! #hemmelighetsfull

Likes

Comments

Ny mandag betyr ny svangerskapsuke. I dag går jeg altså inn i svangerskapsuke 28 (27+0) og jeg skjønner virkelig ikke hvor ukene blir av. Går det like raskt fremover nå så er jeg redd jeg ikke blir ferdig med alt! 

I dag startet dagen kl. 07:30 med en god dusj, en deilig frukost og avslapping før jordmoren ventet meg kl. 09. Jeg har faktisk vært nervøs og redd for denne timen hele helgen, med tanke på at jeg på sist svangerskapskontroll hadde sukker i urinen. Denne gangen kunne jeg gå blid ut av kontoret, for i dag var det ikke utslag på noe! Du kan tro jeg var lettet.. I tillegg til dette fikk jeg også bekreftelse på termin, noe jeg må sende til NAV for å få innvilget søknad om foreldrepenger, Lars skrev under på farskapsattesten, og vi fikk tatt SF-mål og høre det tydelige, sterke hjertet til gutten vår. Like spesiell opplevelse hver gang! Nå har jeg sendt avgårde søknaden om foreldrepenger, noe som var veldig deilig å få ut av verden. Det føles ut som ti kg forsvant fra skuldrene mine, så nå kan jeg bare fokusere på bachelor og den lille i magen <3

Likes

Comments

God søndagskveld, alle! Denne helgen har gått til jobb, avslapping og bachelorskriving. Jeg har hatt dagvakt både i går og i dag, noe jeg synest er veldig greit. Da har man fortsatt mye igjen av helgen når arbeidsdagen er over. I dag har jeg for eksempel fått tid til å lage en kjempegod middag (speltlompelasagne med oppskrift fra Linda Stuhaug) , laget boller og gått en deilig tur ute i Solen sammen med Lars. Solen har stått høyt på himmelen og vêret har vært fantastisk i hele dag! Etter at bolledeigen var satt gikk derfor jeg og Lars en liten tur langs Godalen, som er en kjempefin turløype langs sjøen her i Stavanger. Utrolig deilig og sommerfølelsen kom virkelig snikende.

Nå venter tv-titting med Lars før sengen skal inntas. Det ble en slitsom natt med dårlig og lite søvn, og det ble ikke bedre av at klokken skulle stilles en time frem.. Kryssen fingrene for at den kommende natten blir bedre :-)

Likes

Comments

Jollyroom.no er en nettside jeg virkelig har fått sansen for! Her har de alt fra mammaklær til interiør til barnerommet, noe jeg virkelig setter pris på. Elsker nettsider som selger litt av alt til en grei pris! Noe av det som står på ønskelisten kan dere se under.

Alice & Fox babygym, her // Neonate BC-5800D, her // Sebra lekematte, her

Frank&Poppy sengekant, her // Bokstavlampe, her // Blå lyslenke, her

Likes

Comments

Helt siden vi fikk barnesengen i hus har det (seriøst) klødd i fingrene etter å reie den klar til mini kommer. Sengetøyet har vært nyvasket lenge nok og det er synd det bare må ligge i klesskapet å vente på å bli tatt i bruk. Når jeg kom hjem fra en spasertur bestemte jeg meg derfor for å reie den, og tårene var virkelig vanskelig å holde tilbake. Så mens jeg stod å plasserte kosebamsene og finjusterte på dynen tok hormonene overhånd og tårene sprutet! Haha. Må ha sett forferdelig dumt ut. Det eneste jeg tenkte var; tenk at om rundt tre måneder så ligger det en liten gutt der. Vår gutt! Åhh, som jeg lengter.. ♥

Jeg er litt usikker på om vi skal investere i sengekant da jeg har hørt litt forskjellig om nettopp det. Noen sier det gir økt fare for krybbedød, andre sier det er kjempepraktisk med tanke på at barnet da ikke skader seg om det dunker borti kantene, eventuelt setter fast en fot eller arm. Men så tenker jeg.. Det kan vell ikke være mer farlig enn dyne? Og det skal jo vi bruke? Hmm.. Vanskelig dette! Sengetøyet er foresten fra Kid (her) og vi har det samme til dynen i sengen som vi har i vognen. Er så søtt ♥

Likes

Comments

Termindato: 29 juni 2017 ♥

Kjønn på babyen: En liten gutt.

Hvor langt på vei: I går gikk jeg inn i svangerskapsuke 27 hvilket betyr at jeg er 26 + 1 i dag. Tiden går så sykt fort!

Dager igjen av svangerskapet: I dag er det faktisk 100 dager igjen til termin! Whææ.. Litt skummelt og tenke på, for da er det bare 58 dager igjen til bacheloroppgaver skal være levert!

Babyen er så stor som: Babyen er ca 32 cm lang fra hodet til føttene og veier ca 950 gram i starten av uken og ca 1075 gram i slutten. Dette tilsvarer en blomkål på 32 cm!

Navn på babyen: Navn har vi hatt klart en stund, men har bare fortalt det til de nærmeste.

Kjenner du noe til den lille mageboeren: Absolutt! Han vekker meg rundt kl. 07 hver morgen, blir veldig aktiv igjen rundt lunch-tider og fra ca kl. 18:00 og frem til jeg legger meg er han virkelig en villbass. Ingen tvil om at det er en aktiv liten gutt inn i der! Kanskje en fotballspiller?

Innkjøp: Vi har som skrivet tidligere kjøpt seng, madrass og litt annet dilldall. Det er så deilig å endelig ha det på plass, og nå kan vi krysse dette av listen også. I går var vi innom Biltema å kjøpte bilspeil og skilt hvor det står "barn i bilen".

Utstyr vi mangler: til den lille har vi igjen småting vi vil få bruk for under stell. Blant annet: tisselaken, Pyrisept og bommulpads til vask av navlestumpen, babyolje, zink-salve, bleier, neglesaks, febermåler, Paracet for 0-4 mnd, nesedråper for små barn, og en pakke morsmelkerstatning. Til meg selv har vi igjen å kjøpe store bind, Paracet, flere ammebh-er og engangs ammeinnlegg. På lista vi kaller for "kjekt å ha" har vi igjen lekematte/babygym, vippestol, babycall og babyjournal. Dette er ting vi ikke tenker på å kjøpe enda, da det ikke er absolutt nødvendig!

Ukens cravings: Gjennom hele svangerskapet har jeg hatt cravings på pasta og forrige uke var vell egentlig ikke noe unntak.

Plager: Minimalt med plager, heldigvis!

Hvordan sover du om natta: Fortsatt veldig variert. Noen netter sover jeg hele natten gjennom uten å måtte gå på toalettet, andre netter er jeg mer urolig og må ofte på toalettet.

Fødselsforventninger: Veldig spent, men tenker at jeg må ta det litt som det kommer.

Humør: Tror det faktisk har vært ganske stabilt forrige uke! Haha. Har dager hvor jeg har mer energi enn andre, mens andre dager kan lunta være litt kort og energien ganske laber..

Neste kontroll: Neste kontroll er i morgen da jeg skal ta glukosebelastningen. Gruer meg som bare det! Har holdt meg unna sukker siden i går for å være på den sikre siden!

Likes

Comments

Gjett hva vi endelig har fått i hus? BABYSENGEN♥ Det var nemlig babykveld på Barnas Hus i går, og når det var tilbud på sprinkelseng kunne vi ikke gå i fra det. Sengen kostet opprinnelig 1199,- (tror jeg..) og vi fikk den for 599,-. Utrolig greit. I tillegg til sengen kjøpte vi madrass, sengelaken, ammepute og amme-bh. Alt på tilbud! Så her har vi virkelig spart noen kroner :-)

Sengen finner dere her

Ammeputen finner dere her // Madrassen finner dere her


Laken finner du her // Amme-BH finner du her

Jeg er utrolig fornøyd med kjøpene og nå klør det bare i fingrene etter å reie sengen klar til den lille. Kanskje eg skal begynne med det i ettermiddag?

Likes

Comments

Helt siden jeg fant ut jeg var gravid i november har jeg vært opptatt av at jeg i svangerskapet skal holde meg i aktivitet og leve sunnest mulig. Dette gikk så som så. Når energinivået har vært på 0 og kanskje til og med på minussiden, så var det lite jeg tenkte på aktivitet. Og jeg spiste vell egentlig akkurat det jeg hadde lyst på. Noe annet kunne jeg nesten bare glemme..

Nå har jeg derimot mye energi og tenker at så lenge jeg får gått meg en tur hver dag, så får det holde. Jeg sitter såpass mye på rumpa om dagene da jeg skriver bachelor, at det å komme seg ut og få bevegelse i beina bare gjør godt! Det å komme seg ut litt klarner sinnet, mjukner opp stive ledd og et stivt bekken, og letter på knytninger i ryggen. Veldig deilig! Det trenger ikke å være lange turer på flere timer, men gjerne bare en tur rundt i byggefeltet. Og i noe raskt tempo går det ikke! Det går akkurat passe fort, nok til at jeg blir andpusten (noe som ikke skal så mye til..)

Likes

Comments