Skovvangs Spirit, Tävling

jaa, hur kommer man tillbaka efter ca 2 veckors upphåll? JO, med ett tävlingsinlägg förstås.

I söndags packade vi bilen och lastade in Spirit i transporten och åkte till Hufvudsta ridskola. Där startade jag en LA:3 och till skillnad från förra tävlingen gick det riktigt bra. Inga missar och stadigt igenom hela programmet.

Vi red på 66,85% och det räckte till och med till en 3:e placering. Vi fick min allra första 8:a, på ena förvända galoppen och många 7:or. Även riktigt fina poäng på de allmänna intrycken med 7-6-7-7-7. Dock tycker jag att han var bättre ihop i formen på första tävlingen. I söndags blev han kanske lite lång och det resulterade i att mina händer blev lite breda och låga.

Det enda vi fick 5 och 5.5 på var ena skänkelvikningen och en mellanskritt. I skänkelvikningen gick han lite med rumpan före. I skrittövergången från trav tappade han framåtbjudningen och det drog därför ner poängen för mellanskritten.

Men överlag kändes det superbra och att rida ärevarv är ju alltid kul ;-)

Pappa filmade som vanligt så är kommer filmen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilder

Yes, igår blev det röda ridbyxor. Fint tycker jag, bara man inte har något annat färgstarkt.
Här kommer lite bilder från gårdagens ridpass. Om ni vill se en filmsnutt, gå in på min instagram @alicethom.

Likes

Comments

Skovvangs Spirit

Nu är jag påväg hem från stallet och Spirren var såå fin idag. Riktigt bra energi från första början och väldigt samarbetsvillig. Det som är så fint med honom är att han alltid vill vara till lags och alltid försöker göra det jag säger till honom att göra. Älskade häst!
Mellantraverna satt nästan hela tiden. Det var någon gång han fattade galopp. Jag tror att jag åker bak med högerskänkeln i ökningen och då fattar han ju galopp eftersom han tror att jag säger till honom att göra det.
Bilder kommer imorgon!

Bjuder på två från måndagens uteritt

Likes

Comments

Allmänt

Jag sitter i skolan och har precis skrivit klart den andra nationella provet i So. Svårt och tråkigt! Vill ju säga att jag har världen motivation till att jobba i skolan men då skulle jag ljuga.
Idag efter skolan ska jag på ett möte om sommarjobbet jag har blivit erbjuden och sen blir det ett dressyrpass på Spirit på kvällen. Mycket att göra idag. Hoppas på en bättre känsla i ridningen än i tisdags. Han var dock fin i tisdags men hade inte den energin jag önskar. Bästa hästen ändå! <3

Kram!

Likes

Comments

Allmänt

Sitter just nu i skolan och ska avsluta ett projekt som min grupp ska redovisa idag på morgonen. Alltid ute i god tid ;-). Har ingen bra känsla alls inför redovisningen. Ganska stort projekt med powerpoint och debatt som innefattar ekonomisk-, ekologisk- och social hållbarhet. Inte jättespännande område att ha ett projekt om, dock väldigt viktigt att tänka hållbart. Idag åker jag inte till stallet så då är det ännu mer plugg som gäller.

Hoppas ni får en fin dag hörni!
Innan start i lördags

Likes

Comments