View tracker

Godmorgon på er!

Igår kom alltså jag och Karl till farmor och farfar för att vi ska sova här två nätter. Det är typ som en tradition vi har på höstlovet kan man säga.

Jag ligger fortfarande i sängen och Karl sover fortfarande. Ska nog gå upp efter jag har skrivit klart det här inlägget.

Planerna för idag. Vi har inte bestämt något så vi får väl se vad vi gör denna dagen.

Det är också bara två dagar kvar tills jag fyller år. Då blir jag 16 år. Det känns så sjukt att jag har levt i 16 år. Har lite planer för torsdagen så det kommer ni att få se här på bloggen sen.

xoxo Alice

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

​Hej på er! Idag så hjälpte jag och Lena farmor och farfar att sälja sin bil som dom haft sen 02 till Christopher. Så det var eventuellt sista gången jag åkte den bilen. Kändes konstigt för jag har åkt den ända sen jag var liten. Nu har farmor och farfar en ny bil, kommer ta lång tid att vänja sig för mig och Karl tror jag. 

​xoxo Alice

Likes

Comments

​Heej! Detta var alltså den goda middagen i söndags. Små pizza bollar länk HÄR till receptet. Länk till Nutellacheesecake HÄR

​xoxo Alice

Likes

Comments

Idag var jag, mamma, Karl och Hasse inne i stan. Vi åkte in för att göra lite ärenden. Köpte en väska på Ginatricot.

Vi fikade på NK för att vi kom in till stan så pass sent och vi ville inte äta en mättade lunch, eftersom vi senare kunde äta middag lite tidigare och sen åka hem.

Vi gick in i ut i vissa affärer på tex bibloteksgatan och andra affärer i närheten.

Vi gick sedan till gamla stan för att leta efter ett ställe som vi skulle äta middag på.

På restaurangen Agaton hamnade vi tillslut efter en lång tids leta och det var inte precis en varm höstdag. Jag och Karl tog en varsin plankstek som var hur god som helst.

​Har haft en otroligt mysig dag även om jag har haft mensvärk som gjort ont då och då.

​xoxo Alice

Likes

Comments

Feminismen framhåller kvinnoperspektivet. Feminismen hävdar att kvinnors värde och rättigheter ska vara likställda männens. Utgångspunkten för många feminister är kampen mellan könen och kvinnoförtrycket.

Många feminister anser därför att vi lever i ett patriarkat där mannen är en överordnad kvinnan. Feminister arbetar för att detta ska förändras så att kvinnorna får samma politiska, sociala, juridiska och ekonomiska möjligheter som männen.

(från so rummet)


Det som står här ovan är väldigt viktigt för mig eftersom jag är feminist. Jag vill att både tjejer och killar ska få samma rättigheter och jämställdhet. Så mycket som kvinnor behandlas som dom vore mindre värda än männen är helt sjukt. Det är oftast män som har viktiga stora roller i världen, som tex USA har aldrig haft en kvinnlig president men tänk om det skulle hända. Det skulle vara jätte stort världen över att en utav världens makter har en kvinnlig ledare.

Det är många killar som tror att vi feminister är manshatare men det är helt fel, vi vill få upp kvinnors rättigheter upp dit där männens är idag. 

Min största förebild är Zara Larsson och hon är feminist och hon är ingen mans hatare heller. Hon får tusentals elaka kommentarer från vuxna män till och med ibland från pappor som skriver kränkande kommentarer. 


​xoxo Alice

Likes

Comments

Dagens humör: ​Otroligt trött, men annars bra.

Dagens borde: Plugga biologi, hemkunskap & spanska.

Dagens frisyr: Utsläppt

Dagens smink: Mascara och ögonbrynsskugga

Dagens klädsel: Tröja med tre-kvartsärm från Lager 157, svarta jeans från Cubus & min DW klocka.

Dagens planer: Gå i skolan från 09:35 - 16:20, sen plugga efter skolan..

Dagens materiella vill ha: ​Bath & Bodyworks höst doftande ljus.

Dagens tråkigaste: Längsta dagen i skolan på hela veckan.

Dagens längtan: Tills jag kommer hem och ska sätta på mig myskläder.

Dagens låt: ​Side to side - Ariana Grande


​xoxo Alice

Likes

Comments