Header

Min moster skickade denna länken till mig idag från en intervju med Molly Sandén som är aktuell i Melodifestivalen 2016. Jag har vetat länge att hon som jag har diabetes typ 1, men tydligen var det långt ifrån alla som gjorde det. Nu är hon mer öppen med sin diabetes och jag tycker det är jätteviktigt, inte bara för hennes egen skull men också för att belysa sjukdomen och stå upp för vad det är, och vad det innebär att ha diabetes.
Liksom jag har hon också Freestyle Libre som hon visar upp i sitt nummer ikväll 20.00 i SVT1, don´t miss it! Freestyle libre är den största stjärnan skulle jag vilja säga, men Molly är riktigt grym också ;D )

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är allting äntligen bokat och klart! Om exakt en vecka åker jag, Elli och Hanna på ett äventyr i Europa! Vi har pratar mycket fram och tillbaka om vart vi har velat åka, och nu är rutten färdig och planerad.

Vi börjar i Halmstad och åker ner till Köpenhamn för att därifrån ta tåget till Hamburg. I Hamburg stannar vi en dag för att sedan fortsätta ner till Düsseldorf där tågen går till Paris! Så tidigt tidigt på morgonen tar vi ett tåg till Paris för att stanna där i 2 nätter och se och uppleva allt som Paris har att erbjuda. (Jag har aldrig varit i centrala Frankrike, endast i sydvästra Frankrike så det ska bli superspännande!)

Sen fortsätter vi ner till vackra Cannes som är känd för filmfestivalen som hålls där. Genom att sedan fortsätta med ett tåg som bara tar 40 minuter kommer vi till Nice som ligger i södra Frankrike. Därefter kommer den längsta tågfärden som ska ta oss till Verona i Italien. Åh jag har hört så mycket bra om den staden! Om någon av er har sett filmen "Letters to Juliet" så vet ni precis vilken stad vi ska till, för filmen spelas nämligen in där.

Sedan fortsätter vi till Mestre som ligger utanför Venedig och efter det vidare till Lido di Jesolo som ligger på den italienska Rivieran. Där har vi lyckats hitta 2 suuperfina hotell som vi ska bo på. (Skönt efter att ha hoppat runt mellan olika hostel!)

Jag är såå taggad och tror vi kommer ha en underbar resa med mycket skratt, glass och sol!

Låt nedräkningen börja...!

Alice

Paris


Verona


Nice

Cannes


Venedig


Lido di Jesolo

Likes

Comments

Idag är det mindre än 2 veckor kvar tills jag, Elli och Hanna åker på vårt äventyr i Europa!! Jag är så exited, nervös och superglad på samma gång 😄 längtar... 💭

Likes

Comments

San Sebastian måste vara den vackraste och mysigaste staden i hela världen. Redan för två år sedan när jag var på besök för första gången visste jag att det var någonting alldeles speciellt with that place. Jag kan inte säga exakt vad som har fått mig att älska staden så mycket. Kanske är det de underbara människorna man träffar på gatan, har lärt känna i skolan eller Eriks underbara släkt. Kanske är det den varma stranden, det blå vattnet och de stora vågorna. Eller kanske är det bara en liten känsla av hemma som får mig att alltid längta tillbaka?

Oavsett vad det är så trivs jag bättre än någonstans i Donostia, San Sebastian och staden kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Alice

Likes

Comments

Idag är en speciell dag för idag har jag månadsdag med min älskling. Vi har varit tillsammans i 2 år och 3 månader och jag blir bara mer och mer kär i honom för varje dag som går. Jag är så lycklig och tacksam att jag har en så underbar pojkvän 😊❤

Inte nog med det så fyller också min hund Rasmus 10 år just idag! Gud var tiden går fort! Känns som om det var igår han var en liten valp som sprang runt i trädgården och snubblade på sina långa öron.

Så idag myser jag lite extra med mina favoritkillar 😊

Kram, Alice!

Likes

Comments

Hej! I helgen hade jag uppvisning med baletten på Kulturhuset i Folkparken. Det var en underbar dag med strålande väder och föreställningar hela dagen! Jag hade jätteroligt och lärde också känna de som går i min grupp bättre. Jag är så tacksam för alla som kom och kollade på mig, det betyder jättemycket! ❤️

Likes

Comments

Hej! Vad konstigt det känns idag! Det är lördag men känns som söndag, haha fast jag klagar verkligen inte! 😜 Jag har haft världens härligaste långhelg med min boy! Vi har varit på bio, ätit ute och firat Valborg tillsammans med Elli och Stefan. Och imorgon fortsätter det roliga med uppvisning av baletten! Usch jag blir jättenervös av att tänka på det, är rädd att jag ska glömma all koreografi eller ramla 😟 fast det ska bli jätteroligt! Just nu är jag på gymmet och ska köra klart mitt pass. Blir lite lugnt för att jag precis varit förkyld och för att inte vara helt slut till uppvisningen 😉 ikväll ska jag till Elli och vi ska äta grillat! Mums!
Kram, Alice! 💖

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej! Jag har lyckats bli super förkyld och det verkar hålla i sig länge... Jag brukade sällan vara förkyld och sjuk, men efter att jag fick diabetes har det blivit oftare. Det beror på att man får en försämrat immunsystem som diabetiker som om inga betaceller inte vore jobbigt nog! Aja, jag är glad att det kom den här veckan så jag förhoppningsvis är frisk till Valborg som jag ska fira med Erik, Elli och Stefan 😊 Och att jag förhoppningsvis också är frisk på söndag när jag har uppvisning med baletten! Ska bli så roligt! 😃

I torsdags var jag på mitt årliga läkarbesök på sjukhuset för att kolla mina blodvärden, fötter, blodtryck m.m. Tydligen så har jag numera 56 mmol/mol i HbA1c vilket visar på hur blodsockerkurvan har legat under 8-9 veckors tid (fast "rester" från tidigare blodsocker kan också räknas med) Jag är jättenöjd med! Det internationella målet för diabetes typ 1 ligger på 52-54 mmol/mol. Men jag läste för inte så längesedan att många läkare ifrågasätter det målintervallet både på grund av att det är lite för optimistiskt nära ett normalt HbA1c hos en frisk person, men också för att många patienter med ett värde på strax under 70 mmol/mol har klarat sig utan större komplikationer. Så jag är nöjd!

Ibland kan jag vara väldigt hård mot mig själv när det gäller diabetes och mina värden. Om jag har ett högt värde försöker jag att inte lägga för mycket energi på det, korrigera med insulin, och fortsätta som vanligt. Men det är lättare sagt en gjort. Jag tror tyvärr att jag många gånger omedvetet plågar mig själv med samma frågor; Vad gjorde jag för fel? Kommer detta leda till att dåligt händer med mig? Borde jag äta bättre, sova bättre, stressa mindre, träna mer and on and on...

Ibland är till och med inte sprutorna det jobbigaste med allt, utan all press man lägger på sig själv att vara perfekt.

😌Men idag ska jag mysa framför tv:en, vila och bli frisk och äta en STOR skål med ostbågar och choklad. Och jag ska unna mig det utan att ifrågasätta hur "duktig jag är på diabetes", okej iallafall försöka 😌😁

Likes

Comments