Header

Höst? Inte min grej. Kommer in i ett så konstigt mood att jag inte kan ta mig ut ur det hur mycket jag än försöka och nu börjar tröttna ganska rejält på mig själv att jag ens låter mig själv gå såhär långt. Skolan pressar på och jag mår sämre och sämre av tanken på att jag inte får ha fler F, att jag inte får misslyckas något mera osv. Vilket även detta tar på en del krafter. Jag sover inte på nätterna för att jag tänker för mycket. Jag kommer knappt upp på morgonen och kommer jag upp hinner jag inte med frukosten, som för mig är den viktigaste delen på dagen. Men jag hinner inte för att jag låter mig själv må dåligt. Jag vet inte vad som är bästa, att få låta sig själv må dåligt eller ska man försöka spela ett litet spel med sig själv och vara på topp. Jag vet inte.

Jag kämpar på med skolan så gott det går, jag kämpar på med mitt psyke så gott det går och jag försöker verkligen få skolan att bli något positivt. Men ibland går det inte. Men jag kämpar på och försöker, vilket är det viktigaste. Nu ska jag återgå till min vardag och verkligen försöka få mig själv att bli till det något bättre. För jag vet att jag kan få må bra om jag bara ger mig fan på det. Nu kämpar vi, mot nya jag.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ikväll känner jag mig bara så tom, tom på allt. Jag vet inte varför men allt känns så ångestfull och det suger verkligen att känna så. Jag har haft en produktiv dag och nu har jag satt mig ner med allt plugg och bara känner en stor klump i magen över vad som komma skall. Ska det kännas såhär? Jag vet inte. Jag vet inte hur det känns när det ska kännas bra eller dåligt. Nu sitter jag bänkad med plugg i högsta hugg och hoppas så innerligt att provet imorgon kommer att gå bra, snälla. Orkar inte med något omprov. Ser ner på mig själv så mycket då. Suger. Nu ska jag ta tag i detta och sen håller vi alla tummar och tår som går. Kram!


Likes

Comments

Likes

Comments

Söndag idag och helgen har bara flugit förbi. Har inte gjort nånting i helgen känns det som. Igår kväll låg jag bara i soffan och senare mot kvällen pratade jag lite med en kompis. Blir så glad när man har vänner som man kan prata om allt med, älskar det. Gick och la mig alldeles för sent igår men det var mys. Idag vaknade jag vid 11.00 ungefär och har sen dess inte gjort så mycket. Började dagen med en god frukost.

Runt 12 kom pappa och hämtade oss för att övningsköra lite. Kul, men det är svårt. Efter det handlade jag och min syster lite innan vi skyndade oss hem för att hämta våra cyklar och sen åka till idrottshallen för att kolla på innebandy. Vid 15 åkte vi hem till mormor för att äta middag. Älskar middagar där hemma. Älskar att få vara bara jag när jag är där. Största förebilden är morfar❤. Nu sitter jag med en hel hög av plugga och ska försöka ta mig igenom det. Har sån grov ångest över detta men jag får försöka bita ihop helt enkelt. Kram!


Likes

Comments

Träning, vad betyder det för mig egentligen? Jag är en person som kör all in eller inget alls. Det finns inte riktigt något mitt emellan för mig. Utan antingen lägger man ner hela sin själ i det eller så gör man inget. Detta gäller allt jag gör, spelar ingen roll vad. Nu på senare tid har jag varit lite till och från vad gällande träning. Jag har inte haft lust, inte orkat osv. Men jag har under min lilla dipp insett lite saker.

I somras tränade jag ungefär 9 pass i vecka och det är väldigt mycket. Riktigt påfrestande på kroppen. Även om jag kände just då att det var jätteskönt att vara aktiv så mycket så kändes det inte bra. Det kändes som att jag hade nåt att bevisa genom att träna så mycket. Vilket i sin tur inte är så bra. Man ska ju inte träna om man inte känner att det känns bra. Ett tag, för några år sedan, jag tror att jag gick i 9:an. Är inte helt säker men det var på högstadiet. Jag hade kommit in i en rutin att om jag äter något onyttigt så var jag tvungen att gå ut och springa. Vilket jag även gjorde. Men det gick så långt att min kropp, min hjärna inte orkade. Jag åt inget onyttigt, inte ens en snickers under helgen. Jag hade inte aptit till det. Vilket kanske var bra, för nu äter jag allt haha. Men det gick så långt att jag slutade få min mens. Det gav konsekvenser av att jag sprang varje dag i veckan. För det första gav det inga resultat inom träningen. Eftersom det behövs vila för att se resultaten. Sen att jag inte fick min mens gjorde mig orolig. Jag började fundera, vad är det för fel på mig? Men sen insåg jag att det inte är sunt nog att göra såhär mot mig själv. Jag mådde inte bra.

Efter detta valde jag att dra ner på min träning. Jag tränade inte mer än vad jag behövde. Kanske gjorde 3-4 pass i veckan och där var det nog. Detta gjorde att jag fick tillbaka min mens, vilket var så skönt. Tro det eller ej haha. Jag började sakta men säkert äta ordentligt igen, både mat och snacks. Jag började liksom unna mig. Insåg att det inte var fel med att unna sig eller att kanske ta den extra godisbiten. Jag lever ju bara en gång.

I somras tränade jag också ganska mycket men det gick inte ut över något annat. Jag har lärt mig att lägga upp det ordentligt. Inte köra slut på mig själv. Nu har jag inte tränat ordentligt på ett bra tag. Men jag mår även som bäst nu. Jag tränar när jag känner att min kropp orkar. Jag äter inte överdrivet med mat och snacks utan håller det till en måttlig mängd. Jag är liksom bara en människa. Jag har lärt mig själv att det är bra såhär.

Det är okej att vara fri från träning en hela vecka. Jag behöver inte bevis för någon. Jag behöver inte vara den som tränar mest för jag mår inte bra av att tävla hela tiden. Men ibland saknar jag såklart att ha det där drivet till att orka träna som jag gjorde även om jag vet att det är fel.

Nu har jag vilat ifrån träning i ungefär 1,5 vecka för att jag kände att jag behövde det. I onsdags tränade jag och i torsdags och imorgon söndag tänkte jag träna. Men där får det vara nog för denna vecka. Med detta sagt vill jag bara säga att det är så enkelt att hamna i en ond cirkel. Gäller inte bara träning utan det gäller allt annat också. Det behövs inte tävlas hela tiden utan kom ihåg att du gör allt för din egenskull. Kram!


Likes

Comments

Just nu sitter jag bänkad i soffan framför Göta kanal, gillar verkligen dessa filmer. Så mycket nostalgi i dom om jag får säga det själv. Annars idag så är det lördag. Började dagen med en lång sovmorgon, så skönt. Sen en frukost i soffan framför tvn. Har väl inte varit så aktiv idag utan har mest bara legat och tagit det lugnt. Kollade på innebandy och nu har jag precis ätit middag och ligger som sagt bänkad i soffan igen. Ska ta och plugga lite också så jag får det gjort. Känner verkligen en extrem stress över det men ska nog gå bra. Hoppas ni haft en bra lördag. Kram!


Likes

Comments

Ovan ser ni tre låtar som har gått på reapet hela veckan. Att lyssna på musik är som att få släppa allt som händer runt omkring en för ett tag. Så skönt att bara stänga ute alla ett tag. Ibland behöver man bara få tänka lite för sig själv. Vilket jag gör alldeles för mycket. Men jag kanske är i behov av det? Jag vet inte. Tipsar i alla fall om låtarna ovan.


Likes

Comments

Det är äntligen fredag, längtat så mycket till helg. Det har varit en bra men fullspäckad vecka. Har hunnit må dåligt, hunnit köra min första körlektion på körskola och hunnit med att säga hejdå till mamma & Co som drog till Spanien inatt. Kul för dom, mindre kul för mig som får stanna i kylan. Men det är dom värda kan jag tycka. Jag själv har ju lov snart och ska på semester då. Eller det är i alla fall vad jag kallar semester. En vecka på amfibieregementet, skönt. Annars har min vecka varit bra, jag har gått som jag ska i skolan och det är skönt. Riktigt nöjd och stolt över mig själv om jag får uttrycka mig så. Haha, låter som att jag aldrig är i skolan, men jo alltid.

Helgen ska jag spendera hemma. Har inga direkta planer förutom en hel del plugg och lite träning. Annars bara vila upp mig och ta hand om mig själv. Imorgon blir det en skön sovmorgon, god frukost och senare mot kvällen minst två timmar i idrottshallen. Söndag ska vi ut och köra lite med pappa. Efter det blir det middag hos mormor och morfar, tror jag. Annars så ska jag väl sitta hemma i allt plugg. Sen börjar skolan igen. Sista veckan innan lov. Det ska vi nog klara av. Hoppas jag i alla fall. Kram på er!


Likes

Comments

Halva veckan har gått och det ska bli skönt när helgen kommer. Idag är de som sagt onsdag och det är en skön dag. Vi hade sovmorgon till 11.35 och endast två lektioner. Slutar 14.25 och då ska jag hem och byta om till träningskläder för att sen äntligen ta mig ut och träna. Har varken haft lust eller ork till det på senaste men nu ska jag verkligen försöka ta tag i det igen. Har ju nämligen en vecka med bara träning inplanerad, vecka 44 here we go. Ska bli skönt att lämna Sala och bara fokusera på det man vill mest.

Just nu sitter jag på en geografi lektion och jobbar med en enskild uppgift som ska vara klar efter lovet vilket är grymt skönt. Känns bra när det inte behövs stressas då jag har lite annat som ska vara klart innan lovet. Härligt. Nu ska jag nog ta och skriva lite mer på uppgiften så kanske det kommer ett annat inlägg senare. Beroende på vad jag hinner idag. Ska försöka lägga ner lite energi på bloggen nu hade jag tänkt. Även om jag vet att det inte blir så. Men jaja. Ska hem och ladda kameran så kör vi. Kram.


Likes

Comments