Gymnasiet...då skolan förvandlades till en ångestbubbla. Jag minns första dagen som om det vore igår. Jag var så spänd, så glad och så himla taggad. Men inte visste jag vad dessa 3 år skulle bjuda på. Jag tog sällskap med en kompis första dagen och vi kom in där i salen som var full med människor. Alla lärare, pedagoger och övrig personal på skolan. Det kändes pirrigt men det kändes bra. Det var en ny fräsch start på livet. Jag kände mig så himla redo.

Sen hände det något. Jag tappade lusten, jag tappade känslan och jag tappade gemenskapen. Skolan blev jobbig, den blev tuff och jag kunde inte riktigt hänga med. Jag kände mig inte som alla andra för jag var inte som alla andra. Jag hade det inte lätt i skolan, jag kunde inte plugga. Det gick inte. Jag skrev omprov på omprov och kände mig mer och mer värdelös. Det var jobbigt, riktigt jobbigt. Jag fick bita mig själv i tungan för att inte gräva ner mig för långt varje gång jag skulle skriva ett prov. Jag fick kämpa så jävla hårt för att ens få ett godkänt.

Detta fick mig att se ner på mig själv. Det fick mig att framstå som något jag inte ville vara. Jag ville inte vara dålig, men självkänslan svek mig även denna gång. Jag tog ett steg tillbaka, hamnade i en uppförsbacke och kom inte in i klassen på ett sätt som jag gärna hade velat. Jag är blyg, jag har svårt för att ta för mig. Men att det skulle ha satt så många käppar i hjulet för mig, det var jag inte beredd på. Jag kände mig så hemsk varje gång jag gick hem, varje gång jag gick dit. Jag ville inte till skolan. Jag vill inte till skolan. Det är den värsta platsen som existerar. Men jag kan inte sätta ord på varför jag känner så.

Som ett plus i kanten på allt detta har det viskats, fnissats och kommit ord ur folks munnar när jag mött dom i korridoren. Jag har känt mig mindre värd, jag har känt mig värdelös och jag har sett ner på mig själv alldeles för mycket. Och att ha gått 3 år i en miljö jag känt mig så otroligt felplacerad i har gjort att jag idag trivs i mitt egna sällskap, samtidigt som det gett mig så mycket ångest att jag velat försvinna varje dag klockan har ringt. Jag har aldrig skolkat så mycket som jag gjort dessa år under hela min skoltid. Det är så otroligt tråkigt men jag vet heller inte vad som skulle ha löst det. Jag har många gånger tagit mig i kragen och dragit mig själv upp men ibland har det inte gått.

Nu är det bara 23 dagar kvar av min skoltid. Efter detta är jag fri, fri från allt vad mitt gamla jag säger och jag känner mig så himla lättad. Samtidigt känner jag mig också väldigt ledsen och besviken på mig själv. Jag har låtit min skoltid bli till något ångestfullt, när jag i själva verket hade kunnat vända det och gjort något bra av det istället.

Jag säger inte att min skoltid har fått mig att aldrig mera vilja vara i skolan, utan den har fått mig till något mer ansvarstagande och glad. Jag har trivts, i perioder men jag har också många gånger tvingat mig själv till att försöka trivas...jag har också fått så otroligt många fina vänner som jag vill tacka. Jag vill tacka dom för att dom har gett mig styrka till att ens vilja ta mig upp. Jag är så glad. Så tacksam och så himla stolt. För jag har snart tagit mig igenom något jag aldrig trodde jag skulle klara. En stor klapp på min axel, från mig själv och till mig själv!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er, idag har det varit en bra dag om jag får säga det själv. Jag tog tag i mig själv och gick till skolan, faktiskt riktigt nöjd över det. Startade dagen med natur, där vi bara gick igenom en ny uppgift som ska genomföras nästa vecka. Sen hade vi lunch och därefter geografi. Sista lektionen var samhällskunskap. Så det var en bra dag. Efter skolan gick jag raka vägen hem och tog mig något att äta för att sen bara relaxa i soffan ute på altan med mamma och grannen. Tog sen en sväng med bilen för att sen åka hem och slänga i mig lite mat innan bilen rullade till spåret. Tog mig en springtur och sen åkte jag hem, hoppade in i duschen för att sen ta bilen hem till mormor för att hälsa på. Efter det åkte vi till några vänner för att mysa lite och nu har jag pluggat lite, packad inför imorgon och ställt klocka. Nu sängen.

Imorgon är det torsdag vilket betyder lång dag. Jag startar förhoppningsvis min dag med en promenad innan skolan startar klockan 8. Detta för att jag vill prova hur det känns. Har nationella första lektionen och jag vet hur nojig jag blir innan sånt. Efter det ska vi ut i skogen för att ha idrott och efter det rullar väl dagen på fram till 16.00. Så fort jag kommer hem ska vi äta och sen ska jag ut och springa. Mot kvällen blir det nog bara plugg fram till jag ska sova. Får se om jag hinner till skolan på fredag, då jag ska till tandis men vi håller väl tummarna, haha. Hoppas ni haft en bra dag, godnatt!


Likes

Comments

Jag känner att ni som läser min blogg kanske inte riktigt har fått en bild av vem jag är. Eller hur jag är som person. Jag anser att det är ganska viktigt att veta det. Så jag tänkte att ni ska få läsa lite om vem jag, tjejen på alla dessa bilder är. Jag är 18 år gammal. Är väldigt målinriktad och vet precis vad jag vill göra med mig själv och mitt liv. Jag har sen många år tillbaka satt upp mål som för mig är rimliga. Och det har varit skönt att alltid ha en liten tanke över vad jag vill göra sen, när jag är klar med skolgång och annat. Det har varit skönt att slippa denna stress som jag vet många går igenom just nu. Jag är en väldigt glad person som älskar att se andra glada och jag älskar också att ta eget ansvar.

Mitt i allt detta så är jag också en person som tycker om mitt eget sällskap. Jag är hellre hemma med mig själv än att vara med mina vänner. Vilket många gånger är väldigt ångestfyllt för att jag liksom inte hänger med. Jag är väldigt blyg och har jättesvårt för att ta tag i saker. Och det här med att prata inför andra är något som jag verkligen måste jobba på. I ett klassrum är jag den där som sitter tyst i ett hörn och vägrar prata med lärarna eller be om hjälp om jag fastnat. Detta för att min självkänsla suger. Jag har ett väldigt högt självförtroende men min självkänsla ligger ofta på nivå 0. Vilket många gånger skapar problem för att uppgifterna blir så mycket svårare. Jag har svårt för människor som sätter sig själva i en högre rang än andra, jag har också lätt för att döma människor utifrån ett första intryck. Men jag har också lätt för att tycka om människor, vilket i slutändan kan blir väldigt dåligt.

Mina största rädslor i livet är att bli lämnad och att bli utsatt för något som inte är okej. Jag har även en stor rädsla för att göra mig illa och jag hatar sjukhus. Skulle jag av någon anledning hamna på ett sjukhus så skulle jag göra allt för att komma därifrån. Jag har tyvärr väldigt lätt för att ta åt mig av saker folk säger men är oftast insatt och säker på min egen sak. Jag påverkas mycket av vad alla andra säger och i många fall vet jag själv inte vad jag tycker. Om bara några månader kliver jag in i min största utmaning jag haft och jag är så himla taggad. Min högsta dröm i livet är att bli säker i mig själv och att nå mitt drömjobb, som just nu är pilot. Då jag älskar att flyga. Jag har väldigt lätt för att läsa av människor och backar om jag känner att personen i fråga inte alls tycker om mitt sällskap, vilket jag tycker är bra. Jag skulle kunna säga att jag är stolt över mig som person och jag gillar mitt driv och min snällhet. I och med detta så hoppas jag ni fått en större inblick i vem jag är och hur jag är. Det kommer att komma en del 2 på detta, då det finns mer att berätta. Med detta sagt så vill jag bara säga, var er själva, bry er in om vad andra tycker och lev er eget liv. Puss.

Likes

Comments

Hej på er! Visst är det skönt nu när solen skiner, man blir ju alldeles glad i kroppen. Helt underbart. Den här veckan börjar lida mot sitt slut och skönt är väl det. Snart sommarlov. Denna vecka har varit rätt slapp, inte gjort mycket alls. Skolan har väl flutit på, ledig i måndags, kort dag i tisdag, Stockholm i onsdags och idag har jag varit på en lektion för att skriva prov och imorgon är jag ledig. Hur underbart? Stockholm igår var hur mysigt som helst, vi var på dramaten och kollade teater. Eva röse var med och jag var väl lagom starstrucked, älskar verkligen henne. Hur grym som helst. Innan de så strosade vi runt och bara myste, åt lite mat och glass i det fina vädret.

Imorse vaknade jag runt 10 och en timme senare befann jag mig i spåret för att springa lite. Var tvungen att bara sätta mig och bara må ett tag. Så grymt skönt. Solen bara lyste, det var varmt, inget ljud. Helt underbart. Sen har jag varit en sväng i skolan och skrivit ett prov och nu har jag hamnat ute på altan och ska plugga lite. Ikväll ska jag ut och gå, så ja det rullar på. Jag känner verkligen att det är slutspurten nu, vilket äger. Hoppas ni får en bra dag! Kramisar.


Likes

Comments

Tiden går så fort och jag älskar det. Majmånad redan och det närmar sig sommarlov. Så otroligt skönt. Denna månad är fullspäckad, ska bli kul. En hel del med studenten händer, en hel del jobb och en hel del plugg. Men det som just nu driver mig är att det snart är studenten. Ska bli skönt. Denna vecka kommer bestå av några samtal som jag måste ringa, helst imorgon. Ska till Stockholm med skolan, sen ska jag försöka plugga. Måste även få in en hel del träningspass också, men det ska nog gå bra. I helgen är vi hemma själva så jag funderar på utgång men har inte bestämt mig än. Annars så ska jag väl bara vara hemma och ta det lugnt. Skönt de också.

Valborg var roligt. Började dagen med att kolla match med min partner in crime. Sen tog vi en sväng med bilen innan jag körde hem henne. Åkte hem och färgade mitt hår och sen var det middag med familjen. Åkte sen ner på stan och träffade Wilma för att strosa runt där. Efter det åkte jag hem, bytte om och drog på förfest och sen var det utgång. Kom hem väldigt tidigt, redan halv 3 så det var skönt.

Nu sitter jag i sängen med en kopp varm choklad och ska snart sova. Är riktigt trött. Kram på er!


Likes

Comments

Onsdag idag och halva veckan gjord. Jag är så trött, allt är så tröttsamt hela tiden. Idag har det varit en relativt bra skoldag om jag får säga så. Kom hit vid 10.00 och har sen dess haft två lektioner, ätit kladdkaka med min partner in crime och bara tagit det lugnt. Så det har varit en bra dag. Nu sitter jag i skolan och ska försöka plugga lite. Skriver på en rapport vi ska lämna in i samhällen som ska vara klar om 2 veckor. Har en hel del kvar att skriva. Ska även läsa igenom ett gymnasiearbete och jobba med det då vi har opponering nästa vecka. Sen ska jag läsa en text till engelskan imorgon också, samt försöka plugga in lite glosor. Ja, ni ser. Det är en hel del att göra. Men detta ska nog gå bra.

När jag kommer hem ska jag ta det lugnt ett tag, sen ska jag kanske träna lite. Vi får se vad jag hinner med. Jag vet i alla fall att jag blir bänkad framför teven ikväll. Härligt. Nu ska jag plugga vidare och sen ska jag ta och gå hem. Kram!


Likes

Comments

Oj, ja hej på er. Det var ju ett tag sen man kika in här. Ursäkten till det är att jag har fullt upp eller så är det för att jag inte gör något utöver det vanliga. Så inläggen blir ju inte intressanta haha. Jag har pluggat en hel del, tränat har jag hunnit med och sen har jag jobbat också. En hel del så att säga. Idag är det i alla fall måndag och jag har varit ledig, som alla andra måndagar. Så tog en sovmorgon innan jag gick ut på en långpromenad med blandning av lite trappintervaller, det var skönt att göra ett lugnt pass. Har så himla ont i mina ben, det är som växtvärk ungefär och det är riktigt jobbigt så jag hoppas det försvinner snart. Jag är precis inkommen ifrån en promenad med hunden och gud var det snöar. Inte alls skönt, vilket resulterade i den korta promenaden idag. Både jag och Semlan ville hem.

Imorgon är det tisdag och jag går kort dag. Men kommer att sitta kvar i skolan ett tag efter då mamma jobbar natt och vill sova till åtminstone tre dagen efter. Men det gör mig ingenting då jag måste plugga en hel del. Så det är mina planer för imorgon. Ska försöka hinna ut på en springtur också, men vi får se hur mina ben är imorgon. Nu ska jag plugga lite och senare ska jag nog iväg och köpa lite frukt samt yoghurt. Ha en bra kväll!Likes

Comments

Det är fredag och lovet börjar lida mot sitt slut. Helgen bjuder på plugg, träning och jobb. Snart är vi tillbaka i den förbannade verkligheten. Men ska försöka ändra mitt sätt att se på det. Dags att vakna liksom, ta tag i allt igen. För i denna takt kommer vi inte långt. Vaknade väldigt sent idag, runt tio och har sen dess ätit frukost och lunch. Hunnit köra mamma till jobbet och nu sitter jag i vårt matrum och ska plugga lite. Har även bakat en liten kladdkaka jag ska ta en bit av snart. Ikväll blir det go mat med halva familjen och sen ska jag gå ut och springa lite. Känner att jag behöver det. Ska bli skönt i alla fall.

Försöker komma fram till hur mycket uppgifter jag har att ta mig igenom i skolan haha. Men jag har svårt att minnas vad som ska göras haha. Har just nu 5 uppgifter som ska göras till nästa vecka och jag vill bara blunda för dom. Släppa dom och bara låta de vara. Men det är kort tid kvar nu, måste hålla ut. Nu ska jag plugga vidare så får ni ha de bra. Kram!


Likes

Comments

Vilket påsklov alltså. Inte gjort nånting utan bara tagit det lugnt hittills. Har varit på gymmet lite, nån springtur och sen bara varit hemma. Himla skönt men det är rätt segt också. Känner att när jag inte gör så mycket så hinner jag tänka ganska mycket vilket är jobbigt. Men det kanske behövs? Idag är det i alla fall torsdag och jag har varit vaken länge men inte gått upp fören typ nu. Ska snart gå upp till övervåningen och äta lite. Sen kanske jag går ut och går en sväng, inte riktigt bestämt mig än. Senare ikväll blir det go middag tillsammans med familj och några vänner plus att jag kanske ska ut och springa lite. Beroende på hur jag mår ikväll. Har tappat lite av mitt träningsflow vilket är riktigt tråkigt men det kanske bara är så att min kropp behöver vila några dagar, eller veckor. Så jag försöker få mig själv att inse att det inte är dåligt av en att inte träna, utan snarare bra att få kroppen att vila. Då man hela tiden lever i sin lilla stressbubbla. Jag ska nog också ta och städa idag, samt plugga lite. Hoppas ni har de bra. Kramisar!


Likes

Comments

Hej på er! Det är fredag har nästan hela dagen har gått haha. Jag har inte varit i skolan idag utan i stort sett bara varit hemma. Vaknade imorse och fick jättemycket ångest av att jag skulle till skolan så jag valde att inte gå dit. I och för sig hade jag bara en lektion men det är så synd. Vissa dagar suger något enormt. Så idag har jag handla lite, varit i skolan en snabbis för att hämta lite böcker så jag kan plugga under lovet samt åkt lite bil. Nu ligger jag helt död i sängen, är verkligen helt slut. Förstår inte vad det är som händer. Snart ska vi äta lite mat och efter det ska jag väl gå och lägga mig, känner att en film och lite popcorn skulle sitta fint.

Imorgon är det lördag, jag har planerat att starta den på gymmet. Sen får vi se vad jag gör. Har inte direkt några planer, utan tänkte att dagen får bli som den blir. Måste försöka plugga lite, ta det lugnt och bara vara. Kanske ser till och träffar någon saknad kompis. Är lite sugen på att luncha. Aa, vi får se vad som händer. Kramisar!


Likes

Comments