Har inte skrivit på 15 dagar. Har varit lite stressad över skolan och har knappt orkat göra något.

2 dagar efter (3 oktober) Malmö Höstmil sprang jag ut på en liten runda på 7 km. Det var då jag var stressad över skolan. Fick ingenting gjort och då blev jag ännu mer stressad. När jag blir stressad lägger jag ner allting bara. En av de absolut bästa terapierna är löpning. Älskar det.


Tisdag 4 oktober hade vi gymnastik i skolan. Helt galet kul. Känner mig både stel och som en klump. Smidig är jag heller inte.

Filmen föreställer mig in action då jag gör en kombination av tre gymnastiska övningar.


Vill verkligen kunna stå på händer. Tog hjälp av ribbstolen men när jag försökte backa bakåt med händerna mot den gula linjen (in mot ribbstolen) kom jag inte längre än så som syns på bilden. Är alldeles för klen i armarna eller så var rädslan större att jag skulle falla över om jag backade bakåt ännu mer.


Lördagen den 8 oktober sprang jag och min partner in crime (partner in workout, kanske ;)) Run of Hope. Anmälningsavgiften gick direkt till Barncancerfonden. Vi sprang bara ett varv runt pildammarna. 2,7 km. Efter att vi sprungit för den goda sakens skull gick vi till Triangeln och tog en härlig fika på EH.

På kvällen började jag bli förkyld. Attans skit också. Jag har verkligen inte tid med det här NU! Vi har praktisk examination i friidrott och teaching styles på tisdag (11 oktober)!Tisdagens (11 oktober) examination tog jag mig igenom med bravur (enligt mig själv) trots att jag var förkyld och mådde inte allt för toppen precis. Hela klassen blev godkända på sina delar. Underbart!

När jag hade kommit hem efter examinationen blev det te, morden och Lambi. Allt i en enda underbart härlig kombination.
Ska berätta att min förkylning var en mansförkylning. Av den värsta sorten.


I fredags (14 oktober) mådde jag mycket bättre. Dock fortfarande förkyld men hade mer energi vilket var skönt. Dags för gymnastik med skolan igen. Filmen här nedan visar min dolda talang. Jag har garanterat varit en gymnast i mitt tidigare liv.


Igår var vi hemma hos mamma och firade lite att hon kommit tillbaka till Malmö och köpt lägenhet. Lite indirekt firande också att jag köpt lägenhet.


Varje söndag hittills har vi gått på crawlkurs. Idag lyckades jag crawla 25 meter innan det blev kaos med mig själv. Fortfarande lite småsnuvig men jag klarade av det ändå. Det är så sjukt roligt att simma.
Målet med mitt crawlande är att dels försöka crawla hela sträckan på Vansbro Halvsim (1500 m) och att crawla när det är dags för mitt första triathlon. Känner att jag är på rätt väg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var det Malmö Höstmil. Som vanligt innan ett lopp går jag runt halva dagen med en olustig känsla i magen. En nervös känsla. Känslan när man står i startfållan och väntar på startskottet. Lite nervös känsla men samtidigt underbart! Man vet aldrig hur det ska gå i ett lopp. Ska det gå bra? Kommer det gå dåligt? Alltid lika spännande.

Idag gick det bra. Väldigt bra. Jag var bara 34 sekunder från att sätta pb. Det kändes så himla lätt och bra att springa. 🏃

Mitt pb på milen är 58,45. Idag sprang jag i mål på 59,19.

Likes

Comments

Igår (24/9) var dagen då jag och min lillebror sprang Lidingö 15. Sista grenen på Halvklassikern. Klarar vi detta så har vi fanemaj gjort hela Halvklassikern! Hur stört är inte det?!

Jag, Julle och mamma anlände till hotellet i fredags (23/9). Slängde in väskorna på hotellrummet och sedan iväg med taxi till Lidingövallen för att hämta ut våra nummerlappar. Vi gick även runt inne på mässområdet. Där fanns ju definitivt en hel del som man hade velat köpa. En ny garmin-klocka - ja, varför inte?, nya Skins - kan aldrig ha för mycket träningskläder. Nej, det blev inget shoppande i mässan.

Dagen D var kommen. En tidig morgon. Vi åt hotellfrukost klockan 07.30. Klockan 08,45 hämtade taxin oss och vi for iväg ut till Lidingö. Vi gick genom Lidingövallen mot Kolstorps gärde där starterna för 15 respektive 30 km var. En sträcka på ca 1,8 km. Skön promenad-uppvärmning i skinande sol som värmde gudomligt gott.

Klockan närmade sig 9,50. Tiden då vi skulle starta. Vi gick in i startfållan - startgrupp 2. Vi var med på den gemensamma uppvärmningen, åtminstone några övningar. När det blev för mycket koordination la jag ner projektet.

Bilden till vänster: Jag och min bror innan loppet.
Bilden till höger: Jag och min bror är med på uppvärmningen i startfållan.


Vi höll ett hyfsat lagom tempo. Jag var fokuserad på min löpning och hörde inte så mycket om vad som skedde runt omkring. Hörde ändå någon som ropade. Jag och Julle tittade och där stod vår vän Alan och fotade oss vid 3 km. Riktigt kul och verkligen en överraskning att han lyckades se oss. Vi visste att han skulle komma till Lidingö och titta men vi visste inte om han skulle få syn på oss eller ej. Vid gissningsvis ca 5 km såg vi en äldre herre som sprang som hade en t-shirt med en text på ryggen som löd "Jag springer mitt 40:e Lidingölopp". Wow, tänkte jag, vilken krutgubbe! Jag klappade honom på ryggen för att visa min uppskattning.

Alan som fotade oss vid 3 km. Hans tumme kom i vägen 😂


Det var riktigt fint att springa. Härlig natur. Vi sprang väldigt mycket i skogen. Jag visste att det skulle vara många uppförsbackar - många små "mördarbackar". Lite skämt å sido. "Mördarbacken" eller Aborrbacken som den egentligen heter springer man i när man tar sig an 30 km. I Skåne har vi knappt några backar att springa i. Vi har Bokskogen och sedan typ två småbackar vid Lernacken. Sprang hela tiden enda fram till 10 km. Där blev jag totalt slut i benen. Jag höll i princip samma tempo från start till 10 km i både upp- och nerförsbackarna. Efter 10 km gick jag i nästan alla uppförsbackar. Några 100 meter från vätskekontrollen på ca 11 km drog Julle ifrån mig. Jag köttade på i mitt tempo och när jag kom fram till vätskekontrollen såg jag Julle komma ut från en Bajamaja. Haha. Alan stod även här och lyckades fota oss båda.Jag tog kilometer efter kilometer, steg efter steg. Ett steg närmare mål. 1 km till mål. Skyltar som dök upp längs vägen med texten "Snart mål". Jag kämpade på med min kanelbulle i handen (fick en sådan vid vätskekontrollen på ca 11 km men kunde inte äta den så jag höll den snällt i handen). Till slut såg jag en stor skylt med texten "MÅL". Åh, är det sant, är det verkligen målet som jag ser? Jo, det är det! Nu krämade jag ur det absolut sista jag hade kvar i benen. Fy bubblan vad jag knatade på. Sprang som en gasell (ja, det kändes så i alla fall). Kom i mål och fick min välförtjänta medalj. Tog vatten och en kanelbulle till. Yrade runt lite. Letade efter mamma, Julle och Alan. Visste inte för en sekund var de befann sig. Yrade mig ut från målområdet. Började frysa lite. Fan också, tänkte jag. Var hämtar man sina påsar med överdragskläder någonstans? Jag hörde mamma som ropade efter mig. Puh, nu finns det någon som kan hjälpa mig att hitta området med påsarna. Julle och Alan anslöt sig direkt.

Bilden till vänster: Julle spurtar in mot mål.
Bilden till höger: Jag spurtar mot mål.


När vi hade satt foten över mållinjen var hela Halvklassikern i hamn! Vi gick till "Profilkläder"-tältet och köpte varsin Halvklassiker-tröja som vi var så oerhört förtjänta av. Har man gjort en sådan stor bragd som Halvklassikern är för mig så har man all rätt i världen att få gå runt och indirekt skryta med sin tröja.
När vi anlände till hotellet firade vi ordentligt att vi precis hade gjort hela Halvklassikern. Vi firade med en medhavd flaska champagne Moët.

Bilden till vänster: Våra tröjor.
Bilden till höger: Ja, det säger väl sig själv - champagnen 😉


Efter målgången.


Julle kom i mål på tiden: 1:40:21.

Jag kom i mål på tiden: 1:47:53.


Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv och min bror att vi tog oss igenom Lidingöloppet 15 .

2016 blev det året då jag och min lillebror gjorde Halvklassikern! ❤


2016-09-24. 100% av Halvklassikern är nu avklarad. 🏃 🏁

2016-07-08. 75% av Halvklassikern är nu avklarad. 🏊 🏁

2016-06-12. 50% av Halvklassikern är nu avklarad. 🚲 🏁

2016-03-01. 25% av Halvklassikern är nu avklarad. 🎿 🏁


Yes. Halvklassikern är numera rodd i hamn! Känns helt galet. Nu är det dags för en ny utmaning. Nästa utmaning blir att genomföra ett triathlon. Malmö Triathlon 2017 är tanken. 🏊🚲🏃

Likes

Comments

Idag hade vi säkerhetstest i simning och livräddning med skolan.

Vi började med dykningen. Vi skulle simma 25 m och sedan dyka ner och plocka upp en orange docka på 4 m djup. Därefter skulle vi bogsera en person 25 m, ta upp denne på kanten av bassängen och lägga denne i framstupa sidoläge.
Så fort vi kom in i rummet där testet skulle ske började paniken göra sig påmind. Rummet är ett litet rum där man tränar på simhopp. Där finns olika trampoliner (eller svikter som det väl egentlige heter). Bassängen är en liten fyrkantig håla fylld med vatten med ett djup på 4 meter. Dit ner skulle vi för att plocka upp den förbannade dockan. Ju längre jag var i rummet desto mer panik fick jag. Hjärtat bankade som en trumma, mina händer skakade och ögonen tårfylldes. Jag stod på kanten och tittade på dockan som låg där nere på 4 meters djup. Jag tänkte flera gånger att jag skulle vända och gå ut genom dörren. Kände mig så fruktansvärt löjlig när ögonen tårades på grund av min panik. När jag får panik så rinner tårarna. Det var en fruktansvärt obehaglig upplevelse och känsla. Det är mycket sällan som jag får panik. Idag var tyvärr den dagen då jag fick ordentlig panik. Trots rädslan och paniken hoppade jag i bassängen och simmade mina 25 m. Jag dök ner men kom lika snabbt upp igen. Kom väl knappt ner 50 cm ens. Jag försökte i alla fall.
Varför jag fick panik vet jag inte riktigt. Kanske kan det ha att göra med att när jag var liten och dök från kanten slog jag huvudet i botten på den djupa delen i något badhus (minns ej vilket badhus). Fast jag vet inte. Det kanske kan bero på annat också. Tack Helena för att du tröstade och stöttade mig. Minns dock inte vad du sa - paniken och rädslan raderade det.
När vi lämnade rummet la sig paniken efter ett tag.

I 50-meters-bassängen var det dags för klädsimmet. Vi skulle simma sammanlagt 200 m i en följd. Först 100 m valfritt simsätt följt av 50 m med livboj och sedan bogsera en jämstor person i livbojen 50 m. Vi hade endast tillgång till 25-meters-bassäng så det blev flera vändor vi fick göra för att skrapa ihop de metrarna. Det gick galant. Jag klarade det med 2 minuters marginal. Maxtiden på denna delen var 8 minuter. Känner mig sjukt nöjd med det.

Likes

Comments


Sprang en runda på 7 km idag. Det kändes väldigt tungt faktiskt. Sista rundan innan Lidingö 15. 🏃


Efter löpning åkte jag och Helena till Hylliebadet för att öva på dykning. Jag klarade att dyka och rädda den orangea dockan UTAN simglasögon på både 2 och 2,5 m djup. Jag klarade inte rädda dockan på 3,8 m UTAN simglasögon. Däremot klarade jag att rädda dockan på det djupet MED simglasögon. Sjukt stora framsteg för mig idag med tanke på att jag får panik UTAN simglasögon då jag inte ser och är rädd att slå huvudet i botten. Världens finaste människa som jobbade på badet var så oerhört hjälpsam och gav oss tips och visade oss. 🌹 Ett superstort tack!

Likes

Comments