View tracker

Varför är det alltid så att helgerna går så sjukt fort?

I lördags var vi i Köpenhamn. Ströget, Magasin du Nord, Jensen's Böfhus. En toppendag. Vi gick förbi Tivoli och köerna för att komma in var sjukt långa. Förmodar att det är nu när det är juletider som alla vill dit. Hade varit kul att vara där inne men inte att stå i de oerhört långa köerna. Fixade även lite fin julbelysning på balkongen. Stiligt värre!


Magasin du Nord


Tivoli


Juleljus


Idag tog jag en liten löprunda på 6 km innan jag skulle iväg och simma. Hade alldeles för mycket kläder på mig när jag sprang. Det var 5 grader ute och den vita hooden var alldeles för mycket. Jag borde haft koll på det men jag är nöjd ändå. Lite onödigt genomsvettig men det som inte dödar härdar.Kort och gott - Glad andra advent på er 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

1 December idag. 23 dagar kvar till julafton. 🎄 🎅
Har en lite olustig känsla i kroppen. Kommer nog bli en lite mentalt jobbig jul. Har redan varit min brors födelsedag utan farmor. Farmors födelsedag utan farmor. Min födelsedag utan farmor. Pappas födelsedag utan farmor. Nu blir det julen utan farmor. Farmor fick aldrig uppleva att jag och min bror klarade Halvklassikern. Farmor fick aldrig se hur min lägenhet ser ut. Farmor vet inte om att jag håller på att lära mig crawla. Jag har slutat att se på Bonde söker fru. Mitt favoritprogram. Tänker bara på farmor då. Hon kollade också alltid på det. Varje gång vi sågs pratade vi lite om programmet. Det var så himla kul att höra farmors åsikter om de olika bönderna! Det kommer bli så konstigt att fira julafton utan farmor. Ser faktiskt inte så mycket fram emot julafton just nu.


Som sagt, 1 december idag.

Likes

Comments

View tracker

Var på spinning igår eller Cykel som det egentligen heter. Cykel är så kul. Musiken är så grymt peppande och när instruktören säger att "snart kommer vi till en enorm stigning", då visualiserade jag mig själv i Ombergsbacken - att jag köttade järnet. För er som inte vet så är Ombergsbacken en fruktansvärt brant backe 3 mil efter starten på Halvvättern.

Ja, varför heter det inte Spinning? Varför heter det Cykel? Spinning är Trademark vilket betyder att varumärket Spinning är ett skyddat namn. För att få ha sina pass vid namn Spinning måste personalen ha utbildning av Schwinn eller att cyklarna kommer från Schwinn. Då är det spinning. Så enkelt var det 😊

Spinningcykel från Schwinn

Likes

Comments

Var på Body Worlds idag på Malmömässan. Riktigt intressant och fin utställning. En del kände jag igen, så som musklerna och skelettet. Det sitter ganska så färskt just nu eftersom vi läser det i skolan. Kroppens organ och sådant sitter också lite i huvudet sedan gammalt. Läste väl det i 7an kanske. Evigheter sedan 😂

Titanic 😉


Celler med deras långa utskott (axon) och deras korta utskott (dendriter)


Alla nervtrådarna i en människokropp ​


En 4 månader gammal bebis


En människa uppdelad i små bitar


Ja, tydligen är muskel- och benmänniskorna riktiga. De är konserverade. Sjukt häftigt faktiskt. Att skänka sin döda kropp till vetenskapen är oerhört fint gjort. 😊

Likes

Comments


I veckan som varit har jag varit förkyld och är tyvärr det fortfarande. Är inte lika mycket förkyld idag men tillräckligt för att det ska vara jobbigt.
Vi hade omtenta i dyket idag på badet i Lödde. Simma 25 m, dyka ner och ta upp en docka och sedan bogsera en kompis 25 m. Jag var ganska nervös. Inte nervös för själva dykandet eftersom jag och Helena har varit och tränat på det ganska mycket. Jag visste att jag kunde klara av att dyka ner på 3,4 meters djup och plocka upp dockan. Jag var mest nervös för hur det skulle gå med tanke på förkylningen och att mina ögon måste vänjas vid kloret innan jag kan dyka med öppna ögon. När det var min tur simmade jag ca halva bassängen ordentlig bröstsim (ner med huvudet i vattnet vid varje armtag) och resterande meter simmade jag bröstsim med huvudet ovanför vattnet. Jag gjorde så den första halvan för att vänja ögonen vid kloret vilket tydligen gick väldigt bra. Måste få ner andningen till okej andning innan jag dyker. Var ganska andfådd efter halva bassängen och därför tog jag det lugnare resterande metrarna fram till dockan för att försöka få ner flåset.
När jag hade simmat 25 m skymtade jag dockan där nere i djupet. Han låg där så fridfullt och ville bli räddad. När jag såg dockan var det bara jag och dockan. Jag väntade någon sekund och sedan dök jag ner. Jag kände att det höll på att bli kaos med näsan och min förkylning men jag hade allt fokus på dockan. Dockan kom närmre och närmre eller så var det jag som simmade längre och längre ner. Jag kom ner till dockan. Ingen panik. Ingen stress. Bara ta det lugnt. Andas - eller nej, andas för sjutton inte! Jag tog dockan om armarna och höll den intill kroppen och sedan sköt jag ifrån allt vad jag kunde med benen mot botten. Jag såg ljuset i simhallen komma närmre och närmre. Shit, jag kommer klara detta! Jag är snart uppe vid vattenytan. Tryck/dra nu upp dockan så mycket du kan över vattenytan så att examinatorn verkligen ser att jag har tagit upp den. "Bra gjort, Alice!!" hörde jag examinatorn säga. Jag släppte dockan direkt och påbörjade nästa moment. Bogserade Helena 25 m i ryggsimsläge. Jag flåsade och kunde knappt andas med näsan. Inte en chans att jag ger upp nu. Jag simmade som om det var det allra sista jag gjorde! Jag gav järnet. För de som stod där uppe och tittade gick det säkert riktigt sakta men min känsla var att det gick fort. Jag kom in på tiden 1 minut och 45 sekunder. Herregud, jag klarade det! 5 sekunder till godo! Heja mig! Snacka om att det kändes bra!
Är så glad att jag lyckades med dyket med tanke på hur första tentan gick. Där hade jag sådan hemsk panik redan när jag steg in i rummet där vi skulle dyka. Fy sjutton.

Likes

Comments