Hejsanhoppsan!

Här om dagen åt jag något gott, som ni borde testa mina kära vänner. Nämligen aubergine fylld med massa godsaker. Det är enkelt och går otroligt fort att göra, 100% vegansk och mycket bra mat dessutom.

Okej då kör vi igång med hur jag gick till väga.

Här ser ni några av de ingredienser jag använde. Som vanligt glömde jag självklart bort att fotografera allt. Men det ni behöver är:

1 aubergine

Soyafärs

1 burk bönor (valfri sort)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

ca 1-2 dl Sweet chilisås

1 dl vatten

Salt och peppar

1 halv avocado till topping

Inte äpplet, det råkade bara komma med.

Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen 200-250 grader. Sedan hacka löken och fräs i olja. När löken fått en fin färg häll i soyafärsen och och pressa ner vitlöken ( eller hacka). Därefter ta sweet chilisåsen och häll över lite, blanda om och kör i vatten. Låt sedan puttra i några minuter innan du häller i mer sweet chilisås. Snåla inte då det kan bli smaklöst. Häll i bönorna, salta och peppra. Puttra lite till och smaka av.

Sedan gröper du ur auberginen så det ser ut typ såhär. Gröp i lite mer på bilden då det blev lite tjockt med kött från auberginen.

Sedan lägger du upp auberginen på en plåt och fyller med soyafärsen. Sen är det bara in i ugnen cirka 15 minuter. Kolla till så det inte bränns.

När den är klar ser den ut såhääär!!Toppa med avocado ( eller något annat) och njut. Min var dock inne liiite för kort stund, så ha inne den tills den har lite mer färg än på bilden.

Ikväll ska jag göra en saffransgryta på lite olika julsmaker. Tack och bock för denna gång! Ha det så braa och hoppas det smakar, hejdå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjolahopp! Det var ett tag sedan jag uppdaterade. Eller ungefär 2 dagar kanske? Hursomhelst. Jag har inte ätit så mycket intressant i helgen då jag inte har orken att faktiskt laga mat. Så det blev inte så mycket spännande. Men i fredags åt jag en god lunch som jag tänkte dela med mig av. Det är en vegansk potatis och purjolöksoppa med inslag av broccoli. Sen grävde jag fram lite potatisbullar ur frysen.

Såhär ser den ut.

Ingredienser för soppan är följande:

Potatis (ögonmått)

1 st Purjolök

broccoli (en 2 nävar)

Havrematlagningsgrädde (ögonmått)

vatten 1 liter

buljongtärning (grönsak)

vitpeppar och salt

Gör såhär:

Börja med att hacka purjolöken och fräs i mjökfritt smör eller olja. Därefter häller ni på vatten, i med buljongen och potatisen. Koka tills potatisen är mjuk. Koka broccolin vid sidan om. När potatisen mjuknat så slänger man i broccolin och mixar allt med en stavmixer. Halvvägs slänger man i grädden och fortsätter mixa. När soppan är slät så smaksätter man med salt och vitpeppar. Låt stå i några minuter så den drar ihop sig lite. Sen är det bara att servera!

Potatisbullarna är från Felix och är otroligt goda, men bröd går också lika bra till soppan.

Ikväll tänkte jag laga aubergine fyllda med smarrigheter. Så det lär komma upp inom kort!

Byeeee


Likes

Comments

hejhopp!

Nu har jag precis ätit lunch och ska om 1 timme åka till jobbet, sen är det helg wiho!

Imorse åt jag en god frukost som jag burkar fixa när jag har tiden. Det är mina proteinpannkakor med endast 3 ingredienser + proteinpulver då.

Här är mina ingredienser. Banan som inte syns på bilden såg jag nu, havregryn som inte heller fick vara med i bilden (haha), havremjök och vegansk proteinpulver naturellt. Börja med att lägg i 1 mogen banan och därefter gå lite på ögonmått med havregryn och havremjök. Proteinpulver ska det vara ca 1-2 tsk. Blanda sedan allt i en mixer och kolla ut hur tjock smeten blir.

Sedan steker jag mina pannkakor i kokosolja. Denna är faktiskt från Lidl, första gången jag köpte något där tror jag. Men den var billig och fungerar till viss grad. Hursomhelst så steker ni sedan mina pannkakor och toppar med frysta bär, nötter och lite lönnsirap.

Medan jag steker så brukar jag dricka ett glas av detta för att få igång kroppen lite. Ni borde verkligen testa denna, toppengod och fruktansvärt nyttig.

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag parkerat mig i soffan framför nyheterna efter en lång dag på jobbet. När jag kom hem slängde jag ihop en snabb men mycket god middag. Det blev en liten sallad med en sås och bröd till. Lite tacokänsla över det hela.


I denna sallad är det kikärtor som är en bra källa till protein. 1 hel mogen avocado som innehåller bra fett till din kära kropp. Sen är det basic- grönsaker så som romansallad, gurka, majs, rödlök ( rödlök ger en otroligt bra syrlighet i din sallad) , röd paprika och till sist tomat.

Såhär blev min kära sallad med en god kall sås som är havre cream fresh och liiite citronsaft i. Citronsaft utgör en god sötma i såsen och gör faktiskt stor skillnad. Brödet är vanligt mjukt GROVT tacobröd. Ett tips är att alltid välja fullkorn/grova produkter. Så som fullkornspasta och grovt bröd osv.

Tänk på att om ni äter detta så ät en stor mängd så kommer ni inte bli hungriga efter 1 eller 2 timmar. Utan äter man en växtbaserad kost så är det viktigt att äta mer än man brukar i vissa fall. Kött och mejeri innehåller oftast mer fett och vissa ämnen som gör att kroppen reagerar annat och blir mätt längre. Så var inte rädd att äta en STÖRRE mängd!


Tack och hej!

Likes

Comments

Igår gjorde jag ett experiment med lite olika ingredienser som kunde bli katastrof eller också bli gott. Mycket riktigt så blev det gott. Mamma som inte tycker om dadlar ( som är huvudingrediensen). Vi åt upp allt chokladbollarna igår så idag passade jag på att göra nya. Jag har kollat på olika klipp och läst recept och utefter det gjort mig en egen uppfattning och testat lite. Sooooo here we go!


Här är alla ingredienser. Ekologiska FÄRSKA dadlar, riven kokos, kakao och mörk choklad (70%). OCH havregryn! Glömde dock fota det.

1. Börja med att kärna ur dadlarna. (ca 10-12 stycken beroende på storlek). Lägg sedan i allt i en matberedare. Du kan använda dig av ögonmått. Har inga exakta direkt.

2. Sen mixar man allt ett ganska bra tag tills smeten ser ut såhär. Men mixa inte för länge, då blir det kladdkladd. Typ samma som ni ser på bilden. Sen är det bara att rulla smeten till bollar i den storlek som önskas.

3. Sen smälter man chokladen hur man nu vill.

4. Sen är det bara att rulla runt bollarna i chokladen med en gaffel eller en sked. Inte med händerna då det blir satans varmt för er.

5. FÄRDIG! Toppa med valfri dekoration och sen in i kylen så chokladen stelnar. Ät och njut nu! Tjolahopp!!

Likes

Comments

Halloj, tjena och hej!

Egentligen så är denna blogg först och främst till mig själv så jag ska kunna bevara på något sätt. Sen så får ni mina kära vänner självklart också få vara med och stalka lite. Jag kommer dels att lägga upp mycket vad jag äter eftersom en av mina stora prioriteringar är vad jag äter och min hälsa. Ni kommer få se olika recept, måltider, experiment och ibland annat om jag får lusten att lägga upp något. 

Jag är nästintill vegan men kan slarva ibland om jag känner att det där vill jag väldigt gärna ha. Även är jag insatt i just mat och kost samt miljöpåverkan, djurens påverkan och kroppens påverkan. Kanske kommer jag också dela med mig lite spännande fakta om olika saker. För- och nackdelar, ge inspiration och bara babbla på helt enkelt.

Ja ni kommer fatta grejen, hoppas ni kommer besöka denna blogg någon gång iallafall, det skulle ju vara la roligt va?


Likes

Comments