Igår natt drömde jag att jag vaknade av en duns. När jag öppnade ögonen såg jag att min katt Leo hade vält en leksakslåda med barbies och gosedjur på den inglasade balkongen. Sen var drömmen slut. 

Inatt drömde jag att jag skulle på tåget hem. Några från jubelspexet var på perrongen. ​Jag hade precis missat ett tåg för att jag var osäker på vilket plattform jag skulle till. När jag kom upp blev jag sur på mig själv men ett nytt tåg kom nästan direkt. Tyvärr var det ett gammalt tåg som åkte mot Upplands Väsby så det stannade inte till så länge, man behövde skynda sig på. Jag kom fram i alla fall och tänkte hur fint det måste vara i backen nu när det var höst och alla löv var röda. Jag ville fota det. Men i stället kom min gamla kompis Matilda och mötte mig och vi flög hem till mig så jag inte såg de fina löven. Sen var drömmen slut. 

Leksaker i drömmar visar på det betydelsefulla när man var barn. Tama katter står för medvetna känslor. 

Tåg står för vägen av händelser som bedriver oss framåt genom livet. Att drömma om tågstationer betyder att man har en önskan om att byta riktning i livet, eller att det håller på. Höst visar bland annat på kunskap, starka uttryck och skördande. Löv står för livet och hopp. Rött står för kärlek, passion, vrede och blod, det är människans livsfärg. Att flyga är en sorts själslig befrielse. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Inatt drömde jag att jag, min familj och min syrras pojkvän var på en ö. Vi solade och badade och hade kul. På en ö i närheten såg vi att det började bli ett vulkanutbrott. Pappa ville dit och kolla, så vi åkte dit. Det var massa klippor i konstiga former, såg ut som stelnad lava. Vi klättrade men plötsligt kom utbrottet och lava började rinna ner. Jag var plötsligt Hermiones vän och vi flög för att rädda fyra personer som var på en lava-ö. Vi kunde bara ta med två pers åt gången så tjejerna fick komma först. Sen var jag plötsligt i en stad. Lavan hade stelnat på gator och torg. Vi letade efter Lollos pojkvän, han blev aldrig räddad men vi visste att han levde. Vi gick på en kanalbåt och det gick lugnt och fint. Vi gick från akter till för och kollade om Björn var där. När vi kom till fören var vi framme vid en kanalport. Han som körde körde väldigt fort mot den och gjorde en tvär sväng för att inte krocka. Vi hade gått från motorbåt till segelbåt med seglen nere. En kvinna på porten ropade att det var fritt fram att köra igenom så föraren gasade igen men de var inte riktigt klara med att öppna porten. Jag stod längst fram i fören och försökte ta emot med benen men det gick inte. Jag sa förlåt. Sen var drömmen slut. 

Att drömma om att klättra betyder att man kämpar för att komma dit man vill. Drömmar om lava handlar om mycket energi eller kreativitet, någonting väller fram. Att flyga kan handla om att man känner sig fri. Städer har att göra med sociala förmågor. Att åka båt står för livsresan. 

Likes

Comments

Inatt drömde jag att spexet skulle ha premiär. Min syrra och hennes pojkvän (som inte såg ut som hennes riktiga) var med. Hennes pojkvän gick iväg som om han skulle lämna spexet så Lollo och jag följde efter. Han satte sig på en buss och vi sprang för att hinna med den och klev på. Jag tyckte hon skulle prata med honom och fråga vart han skulle men hon ville se vad han gjorde så vi satt långt fram i bussen medan han satt där bak. Plötsligt var jag på en fest. Det var utomhus och massa människor. Jag fick en cider och en drink i handen och satt med Junior och hans vänner. Efter ett tag kom jag på att jag ju skulle sjunga på spexet. Jag var osäker på min låttext så var väldigt nervös. Troligtvis hade jag missat min sminktid nu också. Plötsligt satt vi på bussen igen och jag sa att jag vill tillbaka. Jag fråga vart jag skulle då men ingen svarade av Jr eller hans vänner. Då sa jag högt så hela bussen hörde "Kan någon säga vart jag ska av?!"men alla var tysta. Jag sa något om att ingen i bussen svarade och alla tittade på mig. Då gick jag av på nästa station som visade sig vara exakt rätt hållplats. Jag kom in i spexlokalen igen och så Lollo och hennes pojkvän igen. "Vart har ni varit?" frågade jag. Lollo svarade att de åkt ett varv med bussen (som tydligen körde åt ett håll i en cirkel) och sen gått av. Jag var orolig för min sminktid men Lollo sa att det var lugnt. Sen var drömmen slut.

En bussresa i drömmen kan visa på hur man förhåller sig till andra och om man litar på människor. Följer man efter något står det för känslor man vill ha men som kanske "flyr" från en. Fest visar på själslig förnöjsamhet och vänner för gemenskap. Att jag frågade vart jag skulle i drömmen men inte fick något svar och ändå hamnade rätt kanske betyder att jag inte ska lyssna på andra utan gå min egen väg, då kommer jag rätt till slut. 

Likes

Comments

Igår natt drömde jag att jag var med i en stor orienteringstävling. Det var mycket folk, många jag inte kände igen men även några killar från min gamla klass och en kille från här på universitetet. I alla fall så var det två delar på tävlingen, första gick bra för mig. Jag följde efter de i min förra klass haha. andra varvet var klurigare. En väg gick uppför mot ett torn och där var det kö. Jag stod där ett tag men efter att ha kollat kartan sprang jag åt ett annat håll, där tre stationer fanns. Sen var drömmen slut. 

Inatt drömde jag att vi i kören var med i en tävling. Man sjöng två lag åt gången och vi var mot Linnéa och de hade också rosa klänningar på sig. Jag skulle tydligen dirigera. På vår låt gick det bra men när det gick över mot Linnéas låt följde de inte mig och allt hamnade ur tempo. Även den här tävlingen var i två delar och i pausen klagade jag på att de inte följt mig för tjejerna i min kör. När det var vi igen sjöng vi vår låt som vanligt men när det var Linnéas tur hade de supermycket specialeffekter. Jag gav upp på dirigerandet för de följde ändå bara sin dirigent. De kom in på sitt podie med lyftkran och sedan började de dansa. Alla uttryckte olika sporter. De hade samarbete med LKSS också och några killar kastade omöjliga kast till varan med en handboll liggandes på golvet, de träffade alltid rätt utan att titta vart bollen skulle så det såg ut som en film. Jag blev lite butter och tänkte att de nog hade en spegel i taket. ​Sen kommer jag inte ihåg mer. 

Drömmar om kartor kan antingen betyda att man behöver guidning eller vet vilken riktning man ska åt själv. Eftersom jag i min dröm ändå läste kartan och visste vilken väg det var andra varvet så tror jag min dröm betydde det senare. Mycket folk i en dröm tyder på en viktig dröm. En tävling kan handla om konkurrens och om man ser sig själv duglig eller ej. 

Sång i en dröm är positivt och kan handla om uttrycksvilja. Det kan även stå för längtan till djupare insikter. Musik är kreativ, har man konsert som går dåligt kan det betyda att man känner att man inte duger. 

Likes

Comments

Kom på vad det var jag drömde i lördags natt också! :)

Jag hade massa väskor som stod på en hylla ovanför en rulltrappa så jag fick gå baklänges i rulltrappan för att stå still och kunna rota i mina väskor. Jag hade barbiedockor och gosedjur i dem. Jag var hela tiden rädd att jag skulle ramla. Jag vet att jag jämförde en av mina gamla barbiedockor med en liten tjejs nya, men annars tror jag drömmen var slut.

Likes

Comments

Igår natt drömde jag att jag körde nån slags husvagn av gammal modell med släp. Pappa hade parkerat och vi tog en liten rast ute i skogen. Medan mamma och pappa höll på att packa in i släpet igen satte jag mig bakom ratten. Utan att röra någonting började ändå bilen rulla. Parkeringsbromsen var i och jag satte foten på bromsen men ingenting hände. Så jag fick helt enkelt styra. Det kom bilar på båda sidor av vägen så jag fick åka mittemellan dem. I uppförsbackarna tänkte jag att den ju borde stanna men vi bara fortsatte rulla. Mamma och pappa hade i alla fall lyckats komma på och undrade vad som hände. Jag sa att bromsarna inte funkade. Vi åkte upp och ner för en slingrig grusväg rätt länge men sen var drömmen slut.

Får tolka denna senare också :P

Likes

Comments

Inatt drömde jag att jag var i ett hus med flera andra. Några såg ett monster och vi alla blev rädda och sprang och gömde oss. Jag sprang till ett rum på övervåningen där det stod en frys som jag satte mig i. Det var väldigt kallt men jag kröp ihop och hoppades att monstret inte skulle komma hit. Efter ett tag förstod jag att monstret inte alls var ett monster utan min katt Leo. Jag klättrade ur frysen och han stod vid dörren till rummet och tittade på mig. ​Plötsligt var vi framför brasan på landet och han var väldigt intresserad och gick in och nosade. Jag lyfte bort honom men hans framtassar hade redan hunnit glöda. Jag lyckades blåsa ut den ena tassen men den andra fick jag stoppa i munnen för att släcka. Sen var den drömmen slut. 

Sedan drömde jag att jag hade hemkunskap med gamla högstadieklassen. Vi hade en genomgång och gjorde inget särskilt på lektionen. Men på kvällen kom alla tillbaka för vi hade pratat om tacos innan och nu var alla sugna. Så vi gick till hemkunskapssalen och gjorde tacos. Några var redan där och höll på att göra brödet. Jag hackade mina grönsaker och hade i kikärtor ur en burk. Fast bara halva burken innehöll kikärtor, andra halvan bestod av chili. Jag hade en burk med gul, grön och röd majs också, det var väldigt fint. Jag tänkte att jag skulle göra guacamole med allt men jag hade ingen avokado. Jag skulle blanda i en bakmaskin tänkte jag men hade ju aldrig använt en sån så visste inte om det skulle gå, eftersom det inte var en deg. Jag frågade massa personer flera gånger. Men det hände inte så mycket på den fronten. Mathilda kom fram och frågade när hon hade smsat mig. Jag kom inte ihåg vilket sms men hon sa att hon hade skrivit att pennorna eller slevarna låg i bunken. Då mindes jag och sa att det var vid 10-11 i morse. Hon sa då till en annan tjej att ja, sen dess hade hon varit här och pluggat/lagat mat. Sen kommer jag inte ihåg mer av den drömmen.

Vet att jag drömde nåt mer men det kommer jag inte ihåg... Har inte min drömbok här just nu heller så får tolka dessa drömmar senare. 

Likes

Comments

Älskar denna sång, så fin :)

Likes

Comments

Inatt drömde jag flera drömmar. Den första handlade om att jag var reporter typ. Det var en kille som hade lagt upp en video på hur han infryst i ett isblock hoppade i vattnet och sen gungade upp sig själv så att han kom ut ur isblocket och landade på ett isberg bredvid. Han hade två kompisar i vattnet också som flög upp samtidigt med hjälp av honom. Jag frågade hur han gjorde och han beskrev att han gungade isblocket tills han fick fart upp. Sen fick jag vara med på deras övningar. Det låg massa människor på badmadrasser i en pool och en annan person välte madrassen så de hamnade under vatten. Då simmade de neråt för att hämta något och kom upp igen. De höll andan väldigt länge. Bassängen var helt kolsvart dit de dök. Jag har en förnimmelse av valar och fiskar också men kommer inte riktigt ihåg hur de kom in i bilden... Men annars var drömmen slut där. 

Min andra dröm liknade den jag drömde igår. Mitt ex var där vet jag och han frågade om jag hade mycket tentor nu och berättade om sina. Men den här gången förklarade jag för honom att vi inte var vänner, jag var inte intresserad av vad han höll på med sa jag. Jag var två personer, eller snarare var jag den starka som pratade med Lukas. Den andra var en kopia av mig men som ville ha tillbaka honom och satt tyst bakom och tittade på. När Lukas gått satt vi på sängen och den svaga jag sa att hon tyckte det var jobbigt och hon grät tyst. Jag som såg allt genom den starka var mer bestämd och visste att det var rätt det jag gjort. Men samtidigt fanns en lite oro i mig att all kontakt skulle vara bruten med mitt ex. Sen var den drömmen slut. 

Det sista jag drömde var att jag var på en sittning i skogen. Alla var finklädda och på bordet låg det en vit duk och massa mat. Runt omkring var det barrträd. Det var några barn med och en man berättade om att de hade blivit bjudna på alkohol tidigare, medan han berättade såg jag allt framför mig. Barnen fick punsch ​och cider och tyckte det var jättegott. Men alla runt omkring tyckte det var helt absurt. En tjej kom till sittningen med champagne, hon tappade flaskan i golvet och vi alla såg hur den började bubbla och glaset expanderade. Alla skrek och höll för öronen i väntan på att flaskan skulle sprängas. Någon sparkade lite på den så den rullade iväg en bit. Färgen på champagnen ändrades till mörklila mot blått. Det var när den blev blå som den skulle sprängas. Någon sa att den ju inte var blå än så han tog upp den och gick iväg för att kasta bort den så att den skulle sprängas bortom allt folk. Men jag vet inte hur det gick gick för sen vaknade jag. 

Is i drömmar står för känslor som frusit och som inte fått utlopp. Isberg kan stå för att någon i ens omgivning är omöjlig att nå. Att drömma om hav drömmer man om livet. Är man i en båt är man medveten. Vatten är alltings ursprung och därför en stark symbol. Drömmer man om djupt vatten har man förmågan att se djupare på saker och ting. Att det var kolsvart där nere kan stå för det okända eller tomhet. Det kan också vara mörkret innan ljuset. 

Min dröm där jag satt och pratade med mig själv tror jag visar att jag har gått vidare. Hon jag pratade med var mitt gamla jag, nu är jag starkare.

Att drömma om bomber kan visa på rädsla för explosiva känslor. Det lila och blå i champagnen kan stå för behovet av att känna efter vad man själv känner för att få makt över livet. Alkohol i drömmar kan var både positivt och negativt. 

Likes

Comments