Header

Om 3 dagar så är det den 21 oktober vilket betyder att jag varit aupair i Frankrike i 2 månader. Men jag skulle säga att det inte var förens förra veckan som min hjärna officiellt fattade att jag var här och hur glad jag är över det. Jag stod och diskade när tanken poppade upp i hjärnan. Jag insåg att jag är i Frankrike som aupair något som jag drömt om sedan jag varit liten. Jag bor hos en familj som jag trivs med. Jag har börjat ta franska kurser som jag tycker är roliga där jag får lära mig språket jag alltid velat tala. Och sedan det allra bästa att jag hittat nya vänskaper som jag är så där nyfiken på att utforska. Jag stod där med tvättsvampen i handen och tänkte för mig själv att det finns inte någon annan plats i världen som jag hellre skulle vilja vara just nu och jag kan inte koma ihåg när jag kände så senast.

Sedan sist jag skrev så har jag nu upplevt en hel skolvecka. Jag gillar verkligen det här universitetet. De har ett bra upplägg med duktiga och roliga lärare. Som utlänning har det varit så enkelt att träffa nya människor. Alla är nya och alla vill ha nya vänner. De allra flesta jag har pratat med har varit mina vänners vänner eller vänners vänners vänner. Och det konversationen börjar alltid på samma sätt ”Hey, where’re you from?” 99% av alla gånger så har svaret varit ”from the us.” Det känns toppen att äntligen börja få något slags kontaktnät. Jag har nu människor som jag kan säga hej till och kanske småprata lite med, något som jag hemma i Sverige tog föregivet!

Den här veckan har jag också skaffat mig en fransk koversationspartner. Det är skolan som hjälper till med detta och idéen är att man ska hjälpa varandra att träna på sin engelska respektive franska. Alltså, jag som är engelsktalande blev slumpmässigt ihopparad med en fransktalande person. Sedan få man själv bestämma träffar med varandra där den fransktalande pratar engelska och den engelsktalande pratar franska. Spännande ska det bli!

Under de första 6 veckorna så var jag inte ute en enda kväll men nu sedan jag startade universitetet har jag gått ut 6 gånger på 2 veckor vilket är så roligt! Jag är så glad att jag bor centralt så jag kan ta cykeln hem på 10-15 min och behöver inte tänka på någon buss som har en sista tid. Hela grejen med att vara flexibel är så nytt för mig och kan just nu inte tänka mig ett liv på landet!

Det var allt för mig idag! Hörs nästa onsdag!

Detta var från första dagen. När vi har våra vanliga lektioner är vi i små klass rum med runt 20 personer

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bonjour!

Just nu mår jag super! Jag börjar känna mig ganska säker nu hur denna familj fungerar och hur jag ska anpassa mig. Det har varit ganska svårt för mig att veta hur jag ska anpassa mig då alla familjer fungerar olika och har olika rutiner. Så nu börjar jag glömma mina svenska husregler och huvudet fylls med de nya franska reglerna. Jag skulle inte säga att jag är helt fullärd om hur jag ska agera i alla situationer men jag antar att jag lär mig det snart också. Förutom att jag börjar känna mig mer säker på hemmaplan så har jag nu börjat ta mina kurser här på universitetet vilket känns fantastiskt bra! Det jag förstår nu är att jag tar faktiska kurser på universitetet och pluggar alltså lite mer än halvtid (11h i veckan). Dock så spelar inte resultaten någon direkt roll och jag tror inte att jag kan samla högskolepoäng via detta.

De kurser som jag kommer ta är:

  • Franska
  • Grammatik
  • Översättning från engelska till franska
  • Fransk kultur

Alla kurser är anpassade efter min nivå (B1.2) som är baserad på ett test jag gjorde förra veckan.

Förutom att själva skolan känns bra så har jag börjat träffa människor. Det är otroligt roligt och jag har redan träffat människor som jag gillar och känner mig bekväma med. En otroligt skön känsla efter att ha varit ganska ensam sedan jag kom hit.

Som jag säger i vloggen nedan så börjar allting rulla på nu och därför kommer jag antagligen inte ha samma tid eller behov av att blogga lika mycket längre. Men jag ska försöka att uppdatera varje onsdag hade jag tänkt, så skriv upp det i kalendern!


Likes

Comments

Hej!

Jag sitter just nu i bilen påväg till flygplatsen där vi sedan kommer ta flyget till Madrid! Så härligt ju! Kjolen är på och jag är redo för den spanska värmen!!

Igår spenderade jag nästan all min lediga tid på att göra denna video, vilket va väldigt skoj! Videon består av mig som gör en haul. Det känns nödvändigt att jag förklarar begreppet haul då hälften av mina följare är släktingar! Haul är helt enkelt att man visar upp för världen vad man har köpt och delar med sig den materiella glädjen som kommer med det!

Hade!

Likes

Comments

Bonjour!

Som rubriken säger så är jag inte helt bekväm trots att det har gått snart 5 veckor. Jag känner att det är dags för en förändring som jag aktivt måste jobba med. Detta insåg jag idag efter att jag grubblat på gårdagens händelse.

Jag var ensam med barnen när de bada, de skvätte jättemycket vatten och jag gjorde inget åt saken. Sedan började de ena barnet slå det andra och jag sa inget. Till mitt försvar så la jag inte riktigt märket till det då skojbråk ofta förekommer och sedan hade jag hade ögonen på lilleman. Men detta hände bara några få meter framför mig så jag borde lagt sett det. När allt detta utspelar sig kommer mamman och ser allting ske, hon sa till grabbarna och sedan mig. Hon sa till mig lite irriterat att jag måste säga till ifall jag ser något som inte är okej och se till att badvattnet inte hamnar över hela golvet. Samtidigt som jag visste att hon hade 100% rätt kunde jag inte låta bli att känna mig lite butter. Jag är den personen som inte är van vid tillsägelser och kan därför ganska lätt ta åt mig. Mitt humör igår färgade även av sig på min dag idag. Men någonstans i mitten av dagen när jag lekte med Gaston så vände det och från dess till nu har jag varit på bra humör. Jag började tänka på vad min osäkerhet kunde grundade sig i och vad jag kan göra för att förändra det. Jag kom fram till att det till stordel är språket. Familjen har försökt uppmuntra mig från början att prata franska vilket är super, men det har också gjort att jag känt mig pressad. Det här har resulterat i att jag vid vissa tillfällen som vid matbordet inte sagt något alls för att jag inte vågar säga det på franska. Samma sak gäller barnen. Barnen vågar jag prata franska med men jag ska prata engelska med dem vilket de inte förstår jättebra. Detta har också lett till att jag valt att inte prata alls eftersom de ändå inte förstår mig.

När jag har många saker i huvudet så gillar jag att göra listor. På såsätt kan jag liksom rensa hjärnan och få ner allt på ett papper. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av listan som jag skrev ikväll.

För att känna mig mer säker
-Prata engelska tills dess att du känner dig helt trygg att börja prata franska.
-Fråga om ALLT du är osäker om
-Fråga om hur jag ska göra med engelska med barnen och om jag får prata franska
-Försök att säga något varje vid måltid
-Det är inget fel på dig, men det är däremot inget fel på dem. Kommunikation är nyckeln.

Nu ska jag försöka tänka på dessa saker så får vi se om det blir bättre!

Tidigare idag påväg till fotbollsplanen

Likes

Comments

Hej,

Igår var det städdag och efter jag städat mitt rum så gjorde det mig sugen att piffa till mitt det lite mer. Jag menar jag ska ju bo här nästan i ett år så då kan det väl va schysst att ha en hemtrevlig boning. Men jag är lite osäker på hur långt jag kan sträcka mig då jag inte vet hur mycket jag får göra och sedan så är min budget tight då jag inte har sådär oändligt mycket pengar. Det första steget tänkte jag kunde vara att köpa nya sängkläder för dessa är ju så tråkiga! Jag testade också som ni kan se att lägga en pläd från en av barnens rum på skrivbordsstolen som gjorde det lite finare och lite bekvämare så något liknande kanske jag ska införskaffa mig. Jag kollade in på H&M Homes hemsida efter sängkläder och kuddar och gjorde ett litet kollage för att få en bättre bild hur det skulle kunna se ut. Jag gjorde två alternativ, jag tror jag tycker om den stilrena till vänster mer, men jag blev också inspirerad att ha lite "roligare" lakan som dem till höger efter att ha sett barnens. Eftersom mitt rum är ganska tomt så kanske det passar mer med mönster som kan liva upp det lite. Vad tycker du skulle passa bra och har du några andra tips på vad jag kan göra med rummet? Nu kan jag se framför mig att kommentarsfältet kommer vara helt tomt, men jag antar att det inte skadar att fråga!

Här är den delen av rummet som jag vill fokusera på då jag spenderar mestadels av min tid här och eftersom köksdelen och badrummet ser ganska okej ut. Väggarna är väldigt tomma och det skulle jag vilja ändra på men vet inte om det är möjligt. Och om jag hade möjligheten skulle jag hemskt gärna velat köpa nya lampor, men med tanke på att lampor är ganska dyra så blir det svårt.
Sängkläderna säljs i set som kostar 40€. Kudarna kostar 7-9€/st. Den gråa filten och kudden i de två kollagen ska föreställa de som jag redan har.

Detta var vad jag hade på tankarna igår. Sett utifrån kanske det verkar ytligt och meningslöst att bry sig över ett rum som egentligen inte är ens egna och bara under en kortare period. Men jag går igång på sådana här saker och jag tycker det är roligt att få pyssla med, så varför inte dela med sig!

Ha det gött!

Likes

Comments

Under helgen och början av veckan har jag:

Besökt Natnes under en eftermiddag med familjen. (Farmor om du läser detta så kan jag meddela att det var riktigt fint)

Varit hos farföräldrar där jag träffa en annan amerikansk aupair som jag klicka med. Det var fasters aupair så det blir typ min aupair kusin.

Efter jag träffat amerikanen insett att min franska kanske inte är så dålig ändå.

Tränat och känt att jag har utvecklats.

Skrattat med Gaston, samt fått den oslagbara reaktionen när jag hämta honom då han som springandes och gav mig en kram. (Men allt är inte en dans på rosor då han kan vara väldigt bestämd om vissa saker t.ex. vilken färg det är på tallriken eller vem som ger honom hans flaska mjölk. Om inte det blir som han vill så får man hålla för öronen. Igår vaknade han upp 1 på natten och ville spela "baby shoot" vilket är ett sånt där fotbollsspel men det fick han inte, då blev det hus i helvete.)

1. Nantes 2. Joseph och kusin

1.Gaston 2. Kram/brottning

Likes

Comments

Hallå!

Som sagt så har det blivit mycket fotbollssnack på bloggen. Men jag har ju inte riktigt berättat vad jag gör om dagarna heller så då är det väl på god tid att jag gör det! Nu har barnen börjat skolan och därför har den vanliga rutinen för familjen Thomas och därmed Alice också börjat. Så om du någon gång tänker under de kommande 3 veckorna "undra vad Alice gör just nu?" så kan detta inlägget antagligen besvara din frågan!

Jag vaknar upp till frukosten som är kl 8. Efter frukosten hjälper jag till att plocka undan, när jag gjort det är det dags att ta i tu med Gaston. Gaston vill ofta leka och därför kan det vara svårt att få honom att koncentrera sig på att borsta tänderna och klä på sig. Sedan går jag eller kör honom till dagis när klockan är ungefär 9. Innan vi går in på dagis har vi flera gånger haft diskussionen att man inte får ha med sig leksaker hemifrån. Jag har lärt mig att det bästa är att försöka förklara att han kommer få se leksaken senare ikväll och inte att ta den ifrån honom då den tekniken har slutat i skrikande och stampande i golvet. Sedan går jag in med honom och försöker prata med dagisfröknarna på franska vilket är stelt för både dem och mig.

När jag kommer hem är jag ledig fram till 17 alltså när jag ska hämta Gaston igen. Dessa timmar har jag spenderat på olika sätt. En gång i veckan städar jag pojkarnas rum och lekrummet. På onsdagar slutar de äldsta kl.12 så då hämtar jag dem och är/leker med dem fram till 16 när föräldrarna kommer. Några gånger har jag åkt ner till stan och strosat runt och även köpt sådant som jag behöver men även sådant som jag inte behöver. Om jag inte gjort någon av de ovanstående aktiviteterna har jag helt enkelt stannat hemma och underhållit mig själv genom serier, läsande (på franska) eller bloggande. På kvällarna så tar jag hand om barnen då föräldrarna återvänder till restaurangen för att jobba eller så tränar jag. Och sedan börjar det om igen. Jag är väldigt glad att jag hamnat i en rolig familj där speciellt barnen bjuder på många goda skratt och att jag får träffa lite nya människor på träningarna om inte hade jag nog ruttnat. Även fast jag trivs bra så kan jag inte låta bli att räkna ner dagarna tills jag börjar franska kurserna om 3 veckor!

I vloggen så får ni se lite smak på hur det kan vara när jag är med barnen. Sedan berättar jag också om min inte så vanliga dag idag. Jag träffade nämligen en annan aupair som bor här i Angers, jag fick alltså napp på ett av inläggen som jag skrev i en facebookgrupp!

Likes

Comments