Header

Är du i Helsingborg och letar efter ett mysigt men ballt café? Jasså där ser man, vilket sammanträffande! Var för någon dag sedan på Ebbas fik och det ringde 50-tal som bara den när man klev innanför dörren. Visst var fikan väldigt god, men det jag blev mest impad av var den häftiga miljön - stringhyllor, galonmöbler och jukebox! Förtjänar definitivt all uppmärkelse de fått i tidningar och recensioner! Ett café som står ut ur mängden. Betydligt mycket roligare än Espresso House som jag tycker är så vanligt och tråkigt.

Så om ni är i Helsingborg och är sugna på en mix av fika och 50-tal - nu vet ni vart ni ska gå!

Peace n Luv

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När starten och turbulensen är över kan jag äntligen slappna av en stund. Jag öppnar mina händer och ser avtryck från mina naglar som grävt djupt ner i mina handflator. Men märkena försvinner innan jag hinner räkna till tio. Förhoppningsvis kommer min rädsla för att flyga försvinna någon gång. Och det hade varit skönt ifall den försvann lika snabbt. Det är bara starten som är värst.

Jag sätter på "Rockenroll, blåa ögon - igen" samtidigt som jag svagt hör i högtalarna flygpersonalen berättar vilken tid vi kommer landa i Florens.

Första dagen åkte vi upp till Fiesole - en stad som ligger på ett berg lite utanför Florens. Väl där käkade vi lunch och jag åt den godaste pasta med tomatsås. Jag tror bestämt att det var den godaste jag någonsin ätit! Säger ba "buono ristorante!", italienare kan verkligen laga mat. Den saken är klar iallafall.

Efter lönchen så gick vi vidare upp bland smågatorna för att försöka få en glimt av den otroliga utsikten vi blivit lovade. Men, oturligt nog låg hela Florens under dimma just denna dag så vi kunde tyvärr inte se så värst mycket vilket var lite trist. Dock kunde vi se siluetter av bergen vilket var väldigt vackert!

Fina fina Minou!

Jag och Elli tog sedan spårvagnen in till centrala Florens och lekte turister några timmar. Vi besökte bland annat Ponte Vecchio som var den enda bro efter Andra världskriget som lyckats stå kvar, åt glass som kostade 10 euro och köpte blommor till Bella och hennes mamma som tack för att de stod ut med oss.

Peace n Luv

Likes

Comments

Söndag 16.30: Skrev precis klart mitt sista arbete, så nu kan jag ta lov. LOV!! Det är otroligt underligt, otroligt märkvärdigt (mitt sista höstlov) och bara otroligt. Dock kommer jag inte hinna rulla tummarna så värst mycket, då jag behöver plugga en massa tråkig körkortsteori. Någon som känner igen sig? Hann med en lång promenad, underbart UNDERBART!!
Måndag 14.30: Jag har trots plugg otroligt roliga planer framför mig. Jag ska nämligen återse en kär vän som jag inte sett på länge. På torsdag far jag söderut. Äntligen.
Onsdag 17.10: packar och förbereder mig mentalt för att flyga. Tar bara med det nödvändigaste. Okej Alice, vem försöker jag lura?

Jag vet inte vad det är med mig. Förr va det inga som helst problem för mig att flyga, men nu är det världens grej. Jag tror att det handlar om att jag inte har kontroll över mig själv. Mitt liv läggs i någon annans händer. Men det ska gå bra. Det gör det ju alltid.


Arrivederci!

Peace n Luv

Likes

Comments

07.00: La ner kraft och själ på att göra en smoothiebowl. Den bestod utav havtorn, yoghurt, banan och passionsfrukt. Ouuuff så gott så hörni!

Har hört att havtorn ska vara bra för immunförsvaret, och det kan ju behövas i höst. Jag är nu förberedd, så bring it on!

09.10: Hittade morfars gamla brillor liggandes skräpande i en gammal utklädningslåda för några år sedan. Fiskade upp dom och tyckte dom var skitballa. Älskar när man hittar gamla begagnade saker hemma hos mor och farföräldrar och försöker applicerar på det mode vi har idag. Jag tycker att det är så himla mycket roligare än att man bara går och köper.

Återanvändning - det gillar jag!

09.15: När jag ska någonstans så brukar jag lyssna på poddar, och denna vackra och soliga morgon satte jag på Alex och Sigges. Brukar även lyssna på bland annat P3 Dokumentär samt Toms och Petters (så jäkla rolig!!). Någon som har förslag på några andra poddar?

13.45: Amen jojojo se, hösten är äntligen på ingång och jag är inget annat än exalterad. Den kommer nu med stora steg mot oss och jag står redo för att famna om den.

16.21: Lånade finally en ny bok idag. Efter att ha läste ut "Himlen börjar här" så har jag letat nästintill desperat efter en ny och voilà! Snälla säg att den är bra!

Peace n Luv

Likes

Comments

09.00: Förlängd sovmorgon. Igen. Tror min lärare borde kolla upp sitt immunförsvar.

09.45: - När ska man ut och gå?

- När det regnar, svarade jag imorse utan att tveka. Att ta på sig ordentligt och traska in i skogen när det regnar, blåser och är ruggit är något av det bästa jag vet. En av orsakerna till att jag fullkomligt älskar hösten.

Vänta inte ut stormen, ge dig in i den istället! Skogen är aldrig så levande som när det är riktigt kasst väder.

10.45: När jag kom hem igen var jag lika blöt som kissen ovan. Dock inte det minsta arg. Klädde på mig torra kläder, värmde upp jordärtskockssoppa till löönch och satte mig sedan ner vid bordet för att ta mig igenom några körkortstester.

Peace n Luv

Likes

Comments

Gångjärnen gnisslar när vi steg efter steg närmar oss slutet av bryggan. Ringar skapas omkring oss när bryggan möter det stilla vattnet och precis ovanför vattenytan flyger knottet runt i cirklar, om och om igen. Klockan är halv åtta och solen håller på att gå ner när vi sätter oss vid kanten och låter fötterna förstöra vår spegelbild i vattnet. Våra blickar fäster vi utåt mot andra sidan sjön och vi ser två graciösa svanar guppa långt där ute bland vass och näckrosor. De enda vi kan höra är vågorna som slår in mot stranden. Plötsligt bryter du tystnaden och sätter på "Du är snart där". Jag sluter mina ögon, låter Håkans ord blomma i min själ samtidigt som jag andas in den kyliga oktoberkylan och dess dofter.

Peace n Luv

Likes

Comments

07.45: Slår upp ögonen. Fredag. Lättnad. Hur kunde denna vecka gå så snabbt? Glädjerus, check!

12.00: Jag och mitt nöjda flin fick sluta skolan tidigare. Det uppskattade vi.

Förresten: gjorde en schysst affär med en kompis och tog över hennes gamla huvudbonad som jag har på mig. Tror dock jag ska byta ut knapparna. Kanske några gamla guldiga knappar skulle passa snyggt?

12.45: Lagade lite löönch när jag kom hem. Den enklaste, snabbaste, mest praktiska och smartaste lunchen någonsin: broccolisoppa. Kan LÄTT äta detta varje dag, nemas problemas!

13.30: Här kommer ett boktips! Ingenting och allting av Nicola Yoon läste jag när jag låg på Platanias stränder för några veckor sedan. Läste ut den på tre dagar tror jag. Egentligen hade jag kunnat läsa ut den på en dag, men sparade på den för ville inte att den skulle ta slut. Den ställer frågor som "är kärleken värd att dö för". Jag ryser så vackert. 

När jag hade läst ut den så var jag helt tom inombords. Vill inte säga mer om den, mer än LÄS DEN. Snälla.

Ni får ha en underbar fredag!

Peace n Luv

Likes

Comments

07.30: Efter att ha ägnat 20 minuter åt att googla havssköldpaddor (som för övrig är så jäkla häftiga djur) traskade jag ner till köket och preppade lite frulle. När jag har sovmorgon så brukar jag laga pannkisar. Det har blivit en tradition för mig.

07.45: Kärleken till min Mon Amie-kopp är enorm. Tänk att ha en hel servis?

09.15: Praise the lord, kände jag som var lite halvt stressad. Nu hann jag till och med gå ut och gå en runda!

Med andra ord: en lyxig sovmorgon för mig! Jag vill även passa på att tacka min engelskalärare för att hon blev sängliggande. Tack, mycket bussigt av dig!

Peace n Luv

Likes

Comments

09.00: Det är ganska komiskt hur pilligt det är att göra en smoothie bowl egentligen. Drar en stor suck över hur mycket tid man lägger på onödiga saker, men vackert blev det ju må jag säga!

09.30: "Men heyy det är ju studiedag", tänkte jag när jag kollade i kalendern. Men så mycket studier blir det nog inte för mig, även fast det hade varit behövligt.

11.50: Fixade snabbt till mig och tog såklart på mig nya dojjorna. Hur kan jag bli så förälskad i ett par skor? De är ju bara skor? Ett par alldeles underbara skor..

12.15: En något försenad MEN sprallig Alice drog hem till Isabel för att lööncha. Vi gjorde en av mina favoriträtter: tagliatelle med sås av svamp, parmesan och persilja. Halleluja moment såklart! Skåda! Bland chiliplantor och humlor satt vi och åt ett bra tag, några timmar senare drog jag hem igen.

Sammanfattningsvis: man borde ha studiedag varje dag!

Peace n Luv

Likes

Comments