Header

07.00: La ner kraft och själ på att göra en smoothiebowl. Den bestod utav havtorn, yoghurt, banan och passionsfrukt. Ouuuff så gott så hörni!

Har hört att havtorn ska vara bra för immunförsvaret, och det kan ju behövas i höst. Jag är nu förberedd, så bring it on!

09.10: Hittade morfars gamla brillor liggandes skräpande i en gammal utklädningslåda för några år sedan. Fiskade upp dom och tyckte dom var skitballa. Älskar när man hittar gamla begagnade saker hemma hos mor och farföräldrar och försöker applicerar på det mode vi har idag. Jag tycker att det är så himla mycket roligare än att man bara går och köper.

Återanvändning - det gillar jag!

09.15: När jag ska någonstans så brukar jag lyssna på poddar, och denna vackra och soliga morgon satte jag på Alex och Sigges. Brukar även lyssna på bland annat P3 Dokumentär samt Toms och Petters (så jäkla rolig!!). Någon som har förslag på några andra poddar?

13.45: Amen jojojo se, hösten är äntligen på ingång och jag är inget annat än exalterad. Den kommer nu med stora steg mot oss och jag står redo för att famna om den.

16.21: Lånade finally en ny bok idag. Efter att ha läste ut "Himlen börjar här" så har jag letat nästintill desperat efter en ny och voilà! Snälla säg att den är bra!

Peace n Luv

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

09.00: Förlängd sovmorgon. Igen. Tror min lärare borde kolla upp sitt immunförsvar.

09.45: - När ska man ut och gå?

- När det regnar, svarade jag imorse utan att tveka. Att ta på sig ordentligt och traska in i skogen när det regnar, blåser och är ruggit är något av det bästa jag vet. En av orsakerna till att jag fullkomligt älskar hösten.

Vänta inte ut stormen, ge dig in i den istället! Skogen är aldrig så levande som när det är riktigt kasst väder.

10.45: När jag kom hem igen var jag lika blöt som kissen ovan. Dock inte det minsta arg. Klädde på mig torra kläder, värmde upp jordärtskockssoppa till löönch och satte mig sedan ner vid bordet för att ta mig igenom några körkortstester.

Peace n Luv

Likes

Comments

Gångjärnen gnisslar när vi steg efter steg närmar oss slutet av bryggan. Ringar skapas omkring oss när bryggan möter det stilla vattnet och precis ovanför vattenytan flyger knottet runt i cirklar, om och om igen. Klockan är halv åtta och solen håller på att gå ner när vi sätter oss vid kanten och låter fötterna förstöra vår spegelbild i vattnet. Våra blickar fäster vi utåt mot andra sidan sjön och vi ser två graciösa svanar guppa långt där ute bland vass och näckrosor. De enda vi kan höra är vågorna som slår in mot stranden. Plötsligt bryter du tystnaden och sätter på "Du är snart där". Jag sluter mina ögon, låter Håkans ord blomma i min själ samtidigt som jag andas in den kyliga oktoberkylan och dess dofter.

Peace n Luv

Likes

Comments

07.45: Slår upp ögonen. Fredag. Lättnad. Hur kunde denna vecka gå så snabbt? Glädjerus, check!

12.00: Jag och mitt nöjda flin fick sluta skolan tidigare. Det uppskattade vi.

Förresten: gjorde en schysst affär med en kompis och tog över hennes gamla huvudbonad som jag har på mig. Tror dock jag ska byta ut knapparna. Kanske några gamla guldiga knappar skulle passa snyggt?

12.45: Lagade lite löönch när jag kom hem. Den enklaste, snabbaste, mest praktiska och smartaste lunchen någonsin: broccolisoppa. Kan LÄTT äta detta varje dag, nemas problemas!

13.30: Här kommer ett boktips! Ingenting och allting av Nicola Yoon läste jag när jag låg på Platanias stränder för några veckor sedan. Läste ut den på tre dagar tror jag. Egentligen hade jag kunnat läsa ut den på en dag, men sparade på den för ville inte att den skulle ta slut. Den ställer frågor som "är kärleken värd att dö för". Jag ryser så vackert. 

När jag hade läst ut den så var jag helt tom inombords. Vill inte säga mer om den, mer än LÄS DEN. Snälla.

Ni får ha en underbar fredag!

Peace n Luv

Likes

Comments

07.30: Efter att ha ägnat 20 minuter åt att googla havssköldpaddor (som för övrig är så jäkla häftiga djur) traskade jag ner till köket och preppade lite frulle. När jag har sovmorgon så brukar jag laga pannkisar. Det har blivit en tradition för mig.

07.45: Kärleken till min Mon Amie-kopp är enorm. Tänk att ha en hel servis?

09.15: Praise the lord, kände jag som var lite halvt stressad. Nu hann jag till och med gå ut och gå en runda!

Med andra ord: en lyxig sovmorgon för mig! Jag vill även passa på att tacka min engelskalärare för att hon blev sängliggande. Tack, mycket bussigt av dig!

Peace n Luv

Likes

Comments

09.00: Det är ganska komiskt hur pilligt det är att göra en smoothie bowl egentligen. Drar en stor suck över hur mycket tid man lägger på onödiga saker, men vackert blev det ju må jag säga!

09.30: "Men heyy det är ju studiedag", tänkte jag när jag kollade i kalendern. Men så mycket studier blir det nog inte för mig, även fast det hade varit behövligt.

11.50: Fixade snabbt till mig och tog såklart på mig nya dojjorna. Hur kan jag bli så förälskad i ett par skor? De är ju bara skor? Ett par alldeles underbara skor..

12.15: En något försenad MEN sprallig Alice drog hem till Isabel för att lööncha. Vi gjorde en av mina favoriträtter: tagliatelle med sås av svamp, parmesan och persilja. Halleluja moment såklart! Skåda! Bland chiliplantor och humlor satt vi och åt ett bra tag, några timmar senare drog jag hem igen.

Sammanfattningsvis: man borde ha studiedag varje dag!

Peace n Luv

Likes

Comments

Spana in vilka godingar jag hittade på Monki och deras rea. Olalaaa säger jag bara!

Känner att jag förtjänar en klapp på axeln faktiskt, bra jobbat Alice! 

Peace n Luv

Likes

Comments

Ett scenario (som är fake men till för att få er att förstå vad jag menar): 

Jag satt och talade med mina kompisar en sen sommarkväll på stranden för cirka en månad sedan. Vi tänkte tillbaka på minnen vi haft tillsammans och kom så småningom in på en specifik dag då vi hade varit på Liseberg och åkt berg och dalbana. En av mina kompisar säger då att hon inte åkt den med oss, men alla andra i gruppen kom ihåg att vi åkte den tillsammans. Det går så långt att en av mina kompisar tog fram en bild från när vi åkte och visade henne för att bevisa att hon hade fel, men fortfarande förnekar hon det och säger att det inte är hon på bilden. I stunden såg vi alla situationen som ganska komiskt då hon vägrar erkänna att hon hade fel, men när jag kom hem så vänder mina tankebanor helt. Varför vägrade hon inte erkänna, fast hon innerst inne visste om att hon hade fel?

I grund och botten tror jag att det har med självkänsla att göra, och att våga visa att man kan ha fel. Om man har en stark självkänsla så vågar man ta till sig kritik och råd från andra parter. För många är det svårt att ta till sig kritik och råd från andra, för i deras värld ser de bara att de har rätt i sin sak. Låser man sig vid uppfattningen att det är den andra parten som har fel och bara håller sig till sin åsikt utan att ens överväga om man har fel, sätter man sig i en knivig situation som i slutändan blir svår att ta sig ur. Men om man istället öppnar upp sig och vågar tänka i den andra partens tankebanor och till slut vågar inse och ändra sin åsikt, har man kommit en lång bit på vägen. Om man är öppen för förslag och andra tankebanor samt inser att man har fel, så kommer man visa mognad och gå segrande ut från diskussioner.

Så min insikt är att du kan vinna diskussioner genom att erkänna att du har fel. På så sätt visar du mognad och en god självkänsla, samt även blir du en förebild för andra att våga ta steget och erkänna. Och vem vill inte vara en förebild, right? Stor eloge till er som vågar.

Peace n Luv

Likes

Comments

8.45: Ingen söndagsångest här inte! Trots att jag vaknade med en snorfylld näsa och har en hel del att bocka av från min "att göra-lista" så kände jag direkt efter att ha öppnat ögonen: "idag kommer jag få mycket gjort!". Dagen kommer bli bra.

09.00: En kvart senare gick jag en promenad på cirka 20 meter. Till köket. Slängde ihop en höstig variant av gröt: äpplen från trädgården, kanel, pumpafrön och kokosflingor. Jag tror att idag kom hösten, och jag accepterade det LÄTT. I och med att sommaren har retat oss med sitt usla väder, så är det nog lika bra att hösten kommer. Egentligen har vi haft en blandning mellan vår och höst hela sommaren, men nu blev det officiellt.

09.20: Ska nu sätta mig med morgonkoppen och skiva på en historieuppgift som handlar om källkritik. Blää känner jag mest men jag måste bli klar med den idag, då inlämningen är IDAG. Det här med planering har jag nog tappat helt.

Peace n Luv

Likes

Comments