DRÖMMAR

Jag står i vårt vardagsrum mitt emot vår gamla mörkblåa soffa, när jag plötsligt får för mig att kolla om det finns någonting under soffan. Jag lägger mig på mage och börjar krypa under soffan för att komma längre och längre in under. Ju längre in jag kommer, desto mindre krymper jag i storlek. När jag kommit längst in inser jag att jag är mindre. Tidigare var jag ungefär 120 cm men nu har jag sjunkit till 10 centimeter. Först blir jag förvirrad över min storlek, men sedan börjar jag kolla mig omkring.

Jag får syn på en ljusblå dörr med ett gammalt handtag. Jag går fram och öppnar dörren och blir chockad över vad jag får se. Framför mig finns en stenad gång som leder mig in till en sagolik trädgård och ett gammalt hus med röda knutar och vita fönster. Det är väldigt varm, och solen skymtar in mellan trädtopparna. Jag blir fascinerad över vad jag precis har hittat och springer in i trädgården för att upptäcka. Jag hittar en allé som jag går igenom och även en gammal, mörkgrön bänk som jag sätter mig på en stund. Sedan traskar jag vidare och hittar äppelträd, grönsaker och olika sorters bär som jag börjar plocka av.

Med munnen full av smultron och händerna fulla av jordgubbar går jag vidare mot huset. Dörren är öppen så jag traskar in, utan att tänka på att huset möjligtvis kanske tillhör någon annan. Jag stiger in i ett rum som delar kök, vardagsrum och sovrum i samma rum, och alla möbler är gjorda utav trä. Jag går runt och inspekterar, och lägger märke till fotografier som hänger på väggarna. På bilderna ser jag kaniner som står i trädgården samtidigt som de fixar och donar med äppelträd och växter, så jag drar slutsatsen att huset tillhör kaninerna. Efter att jag har inspekterat klart, lägger jag jordgubbarna i en kastrull, sätter på värmen och börjar röra om. Alla fönstren är öppna för att det är så varmt, så jag står där ett tag och lyssnar in alla olika ljud jag hör från trädgården: fågelkvitter, syrsor och vinden som susar genom trätopparna.

Allting är frid och fröjd, när jag plötsligt hör att det prasslar i buskarna utanför huset. Jag stelnar till, och får en känsla av att någon iakttar mig, så jag släpper det jag gör och kutar ut från huset, och vidare in på den stenade gången. Tillslut kommer jag fram till den ljusblåa dörren och jag stänger dörren med en smäll. Efter det blir det blir allting svart.Denna dröm drömde jag ganska många gånger som barn, och jag kommer fortfarande ihåg den väldigt bra. Det som varit intressant med just denna dröm, har varit att drömmen ALLTID utspelats på samma sätt. Drömmen avslutas alltid med att det prasslar i buskarna och jag flyr undan som om någon jagar mig. Sedan stänger jag dörren och jag vaknar. Jag vet att min dröm har många liknelser som kopplas till sagan "Nils Karlsson pyssling" och även "Alice i underlandet" så antagligen har jag kopplat många av detaljerna i sagorna till min egen dröm t.ex. min längd, den lilla dörren och kaninerna. Men jag gjorde min egen saga och fick uppleva den i drömmar flera gånger.

Likes

Comments

FÖRÄNDRINGAR, INREDNING

Nu efter några månader har jag ändrat om lite på mitt rum igen och det blev väldigt bra måste jag säga. Jag har gjort ett inlägg tidigare om mitt rum och det kan ni hitta HÄR. Skillnad mellan mitt rum nu och tidigare är att det är betydligt mycket ljusare (dels pga inredningen men också att vi har sågat ner stora delar av trädet utanför mitt fönster som gjort att jag nu får det mycket ljusare).

Nu ska jag inte babbla mer utan ni får ta och titta på mitt rum istället!

Likes

Comments

Men tja! Hoppas att ni mår super och att ni hade en fantastisk jul och nyårsafton. Det hade jag iallafall. Har ingen direkt förklaring till varför jag återvänder till bloggen, men skit i det. Jag tycker att det är kul att skriva, no more.

Så vad har jag gjort under lovet, kanske ni undrar? Förutom att jag har slapp-kollat på juniorhockey samtidigt som jag har proppat i mig grönkålschips, har jag läst ut två böcker, tränat och försökt koppla bort mina tankar från skolan. Men vet ni vad? Det går inte. För mig känns det som att det är helg och att jag har har så mycket prov och läxor nästa vecka att jag ballar ur, vill lägga mig under en sten och gråta. Ta mig bara igenom 2an nu, please..

Mitt 2016 har involverat väldigt många olika känslor vad gäller innebandy, mående och framförallt skola. Men det tänker jag lägga bakom mig och inte fokusera på mer. Egentligen är det så oförskämt av mig att sitta här och klaga, när många andra människor i världen skulle dö för att få gå i skolan. Invånarna i USA har haft någon typ av mental breakdown, i och med att de röstade fram surgubben Trump. Ja, 2016 har varit ett av de sämsta åren någonsin. Inte bara för mig, utan för många Många MÅNGA människor runt om i världen. Men det ska vi ändra på till 2017. Och för att peppa lite, tänkte jag presentera några av mina mål och händelser som kommer få 2017 att inte suga lika hårt.

Så här har ni några av mina nyårslöften och punketer jag ska försöka pricka av:

- fokusera på min hälsa. 2017 ska vara det åter då jag ska må psykiskt och fysiskt fantastiskt. Før livet, det er fantastisk.

- se Coldplay live på Ullevi i käraste gbg.

- resa med mina vänner. Ingen aning vart, men varmt måste det va.

- äta mycket mer vegetariskt.

- läsa mer böcker och lära mig något nytt.

Det känns bra att vara tillbaka. Jag hoppas att ni kommer hänga på mig och att ni är lika taggade som jag. Och vänner: stötta, peppa, och ta hand om varandra i år. Nu kör vi. 2017. BOOM. Im out, haha!

Likes

Comments

Mina nya babes! Jag är så svag för Adidas så jag klicka hem ett par till. De vanligaste skorna från superstar-samlingen men så jäkla snygga.

Likes

Comments

SOMMAR 2K16

Hej allesammans!! Herregud så lång tid jag varit borta här ifrån, men de finns anledningar. Nu innan sommaren har det varit ganska mycket i skolan, och jag har helt enkelt inte hunnit eller kunnat sätta mig vid datorn. Och till den största anledningen - min bror tog studenten! Alltså hur sjukt är inte det? 

Innan vi kollar på lite bilder vill jag bara säga att i sommar kommer jag försöka blogga så mycket som möjligt. Jag tycker att det är så galet kul, och jag tycker om att samla alla stunder och minnen på ETT ställe nästan, och inte bara ha bilder liggande på telefonen som bara jag kan se och ingen annan.

Jag tänkte lägga upp lite bilder för att ni ska få se lite hur denna underbara dag var, så ta er en tit:

Likes

Comments

VEGETARISKT GOTT

Idag tänkte jag tipsa om en lunch som jag äter när jag vill få mat snabbt och vill bli mätt, men ändå vill att det ska vara galet gott - gazpacho. Det är alltså kall tomatsoppa, och den är till och med VEGANSK så det är supahhh. Väldigt enkelt att göra (alla kan verkligen göra denna maträtt), du behöver knappt hacka något utan mixern sköter allt jobb. Det du behöver för 1 portion är:

- 2 tomater

- 10 cm gurka

- 1/2 röd paprika

- 1/4 rödlök

- 1/2 vitlök

- 1 msk olivolja

- 2 msk bladpersilja

- 1 krm cayennepeppar

- Salt och peppar

- Krutonger (inte nödvändigt)


Du gör såhär:

Skär upp och dela grönsakerna i större delar. Det spelar ingen roll angående storleken, de kommer ju mixas i mixern senare. Skala lökarna. Lägg allt i en mixer och mixa tills slät konsistens. Samtidigt som du mixar, häll i oljan i en tunn stråle, och häll även i bladpersilja, salt och cayennepeppar. KLART! Det är verkligen hur enkelt som helst, och GALET GOTT!

Likes

Comments