Nöjen, Resor, Asien Runt


Klockan är nu 18:15 i Moskva och vi sitter på flygplatsen, om två timmar åker vi vidare till Arlanda. Vi åkte alltså från Hanoi imorse vid 10, och kom nyss hit. Så snart är vi hemma efter några bra men kalla dagar i Hanoi!

Man var inte riktigt beredd på molnigt och kyligt väder, så vi har inte haft några jackor tyvärr. Men vi har njutit av staden och nu är vi snart i sverigeeeee

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nöjen, Resor, Asien Runt


Nu är det fredagkväll här i Vietnam, kl är 18:20 och vi sitter på ett café och myser. Imorgon åker vi vidare till Hanoi, sista stoppet innan hemfärd på onsdag!! Sjukt.
Vi flög från Ho Chi Minh till Hanoi i förrgår, sedan tog vi en(ganska oroväckande) busstur till Halong. Så nu har vi varit här ett par dagar.

Igår tog vi en sovmorgon och sedan strosade vi bara runt på dom TOMMA gatorna, det verkar inte vara säsong i Halong nu, men man kan ju inte veta allt i förväg hehe. Vi tog en lugn dag iallafall, och idag var vi på en båttur till Halong Bay med lunch och allting. Så vackert och idag var det ganska fint väder!


När bussen blev full fick man alltså en liten pall att sitta på? mysigt


Märta i en våningssäng


En liten apa i djungeln 🐒🐵


OCH det mysigaste kaféet i Halong, Café Công 🙌🏼
En coconut, chocolate smoothiedryck(??)😍

Likes

Comments

Nöjen, Resor, Asien Runt


Nu är det tisdagkväll i Vietnam och vi har varit några dagar i Ho Chi Minh city. Imorgon flyger vi till Hanoi för att sedan ta buss till Halong Bay för några dagar där.

Här har vi iallafall varit på Vincom shoppingcenter, med över 250 butiker💸💸 Sedan har vi gått på Ben Thanh Food Market, en liten gata med massa matstånd och god mat, sedan är det vanlig marknad runtom. Och vi besökte idag Cu Chi tunnlarna, ett stort nätverk av underjordiska tunnlar i ett landsbyggdsdistrikt några timmar utanför Ho Chi Minh, som var viktiga under Vietnamkriget.


Journeys Sandwich Café


SHOPPING SHOPPING SHOPPING


Utflykt till Cu Chi tunnlarna

Likes

Comments

Asien Runt, Nöjen, Resor


Ett par dagar av att vila upp oss i Phnomh Penh, nu är klockan 07:30 och det är första advent. Vi ska strax kliva på bussen och åka en 6 timmarsbussresa till Ho Chi Minh staden, Vietnam!!!


Lite julstämning här med?


Muffins från Bloom Café😍 Vid Riverside Park

Likes

Comments

Asien Runt, Nöjen, Resor


Idag har vi vandrat i Angkor, världens största ruinstad. Vi har sett Angkor Wat(angkor; stad, wat; tempel) som är det största religiösa monumentet bevarat i världen.

Angkor täcker en yta av 400 kvadratkilometer, hur otroligt? Det byggdes av Khmererna mellan år 800 och 1220. Och huvudtemplet Angkor Wat byggdes av Suryyavarman II, i ära till den hinduiska guden Vishnu, i början av 1100-talet. Templet och ruinstaden har alltså stått i flera tusen år. Under de år som khmererna bodde i Angkor var det huvudplatsen i Sydöstra Asien.

Sedan glömdes det bort, i 400 år(!), troligtvis pga invationer. Det återfanns i slutet på 1800-talet av franska arkeologer. Hursomhelst, otroligt.

Ingången till Angkor Wat


Det som förr var bibliotek, det finns så många likadana som byggdes för alla olika ”klasser” i hinduistisk tro.


Vi framför Angkor Wat


Efter Angkor Wat, det största templet, åkte vi med TUC TUC emellan alla ”mindre” tempel och platser, lika mäktigt


Träden som ringlar sig över byggnader och murar.

Likes

Comments

Asien Runt, Nöjen, Resor


Två dagar i Kambodja avklarade och vi har gått på Angkor National Museum, Night Market och sett mycket fina gator OCH ätit bästa maten på Bong Brothers Coffee 😍 (annan mat också såklart men, 5/5 stjärnor på den)


Konst att köpa på Angkor National Museum


NIGHT MARKET


Och lite yoghurt, på I ❤️ Project Y, där man donerar pengar till utbildningen för unga i Kambodja, när man köper deras yoghurt.


Imorgon blir det en heldag för att se ruinstaden Angkor!!

Likes

Comments

Asien Runt, Resor, Nöjen


Vi har alltså varit i Singapore i en och en halv dag nu och åker till Kuala Lumpur imorgon med buss för att sedan ta ett flyg till Siem Reap, Kambodja.

Singapore har varit så fint och vi har hunnit med massor. Ikväll var vi på en skybar, inte så backpackers-liknande men väldigt trevligt. 🙌🏼 Marina Bay Skypark, på utsidan som en stor båt ovanpå 3 hus, med bar, resturang och pool(på TAKET)!!


Art Science Museum

Likes

Comments

Asien Runt, Nöjen, Resor


Ett ”par” dagar i Singapore!! Wow, bara wow.


Klocka


Otroligt shoppingcenter vid Marina Bay


Kinamat på ett ställe i China centre(china town shoppingcenter)!

Likes

Comments


Nu är klockan 7 på kvällen här i Langkawi, och imorgonbitti åker vi vidare till Kuala Lumpur efter 3 dagar här!

En jättemysig kuststad🙌🏼


Såhär har vi bott 😊


Lite myggbett på mitt bleka ben, råkade visst sova med benet utanför lakanet


PIZZA HUT 😍


Streetfood

Likes

Comments