Härliga bilder från ett tidigt juli... Traditionsenlig skolavslutningsmiddag med favvosällskapet, käraste familjen<3

13 juli och skolavslutning, finns det en bättre känsla? Lyckoruset när kyrkklockorna ringer och sista raden av "Den blomstertid" är sjungen, UNDERBART!

Vi avslutade dagen som sagt med familjemiddag. Vi hade bokat bord på Djurgårdsbrunns värdshus, beläget vid Djurgårdskanalen. Även om läget varit fantastiskt har själva restaurangen inte varit någon "hit" tidigare... Men sedan de bytte ägare, kan jag inte ge dem mindre än full pott! Deras nuvarande ägare driver även klassiska Nybrogatan 38 och vackra Bockholmen, så det känns inte som ägarbytet kunde gått fel!

Maten var i varje fall super, personalen "service minded" och vem kan klaga på utsikten? En resturang jag verkligen kan rekommendera!


Ovan ser ni bilder på mig och min syster Bianca från en liten "photoshoot" vi hade :) Själv föredrar jag att stå bakom än framför kameran, men denna kväll "ställde jag upp" - det är ju bara skolavslutning en gång om året...
När jag blir fotad känner jag mig obekväm och nervös, vet inte var jag varken ska lägga händer eller ställa fötter - känner någon igen sig?

Ser ni denna utsikt?! Älskar Djurgården, underbar natur bara någon/några kilometer från stan - fantastiskt enligt mig!


Hur som helst fick vi en jättefin, varm & mysig sommarkväll tillsammans, jag tror vi alla i familjen traskade nöjda hem...
Önskar er en fortsatt bra sommar, så hoppas jag vi hörs snart igen!

Kram, Alice<3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ser det inte underbart ut?!
Bilderna är tagna i somras när vi var på Lefkas (en grekisk ö).

Jag hade aldrig varit i Grekland innan och hade en del förutfattade meningar om både deras land och kultur... Nu i efterhand kan jag inte mer än tacka mina föräldrar för att vi åkte dit, idag ÄLSKAR JAG GREKLAND!

Grekland har en fantastisk natur och grönska, underbara stränder och ljuvlig mat... Titta bara på bilderna, hur härligt?!

Bilder tagna från Tumblr!
Man kan bara älska Grekland arkitektur! De fina kaklerna och fasaderna, blått mot vitt - är det inte smakfullt?!Hoppas ni uppskattade inlägget och gillade bilderna!
Vi hörs,
Kram<3

Likes

Comments

Hej allesammans!
Tro det eller ej är jag precis hemkommen från Paris!
Ni undrar säkert varför, när, var, hur??
Fortsätt läs, så ska jag berätta!

På vår skola har vi som tradition att i åttonde klass åka på språkresa. Eftersom jag läser franska, åkte jag och franskagruppen till Paris! Syftet med språkresorna är att vi ska få öva vår franska och lära oss mer om Frankrikes kultur och historia... Vi var där i sammanlagt 5 dagar och under dessa hann vi bo på både hotell och i fransk värdfamilj.

De första två dagarna besökte vi en internationell fransk skola och fick se hur dem hade det... Varje person i franskagruppen blev tilldelad en viss elev som man sedan skulle skugga under dagens gång. Vi fick vara med under deras lektioner, äta lunch i skolmatsalen och följa dem hem. Min elev hette Alix och var en jätte schjyst tjej.

Dag 3, 4 och 5 spenderades i centrala Paris. Vi besökte olika monument, shoppade och åt god mat. En av dagarna tog vi bussen till Montmarte, ett pittoreskt och väldigt gulligt område. I Montmarte fanns en liten marknad, där olika konstnärer samlas för att måla. Många av dem var väldigt skickliga och jag tror vi stannade till där någon timme.
I området låg även Sacré-Cœur, en otroligt fin & välkänd kyrka och monument.

Bilderna ovan är från min snapchats kamerarulle, tagna vid ovanstående platser...


Hoppas ni tyckte om bilderna och inlägget!
Kram, Alice<3

Likes

Comments

Under jullovet åkte vi USA, upptäckte Kaliforniens vackra kust. Jag hade hört mycket gott, men aldrig varit där och innan resan var jag mer än taggad. När man har höga förväntningar brukar man oftast bli besviken, men denna gång, tro det eller ej, blev jag positivt överraskad! Resan blev min absolut bästa hittills och gav mig minnen för livet! Eller vänta, jag ångrar mig! Hur obvious är inte det? Vem i hela friden, kan låta bli att ÄLSKA KALIFORNIEN?😍

En av städerna vi besökte var San Diego. Vad jag har förstått har människor väldigt delade åsikter om just San Diego. Vissa tycker att det rent utsagt är en "skitstad" medan andra älskar den, jag tillhör de sistnämnda. San Diego var en av de städer jag verkligen fastnade för. Kvarteren och restaurangerna var mysiga, och hamnen helt underbar!

Själva bodde vi på en halvö vid namn "Corornado". Vi ville ha lugna, sköna kvällar och slippa allt oljud om nätterna. Dessutom skilde det endast en bro mellan fastlandet och ön, vilket gjorde det smidigt och snabbt att ta sig däremellan

Ovan ser ni ett par bilder därifrån...
Översta är tagen på Corornado's strandpromenad, hela familjen letandes efter ett frukostställe.
De två nedre är tagna i city och på motorvägen på väg dit.Nedan har jag satt ihop ett collage med temat "Roadtrip California". Solsken, blå himmel, en fulltankad bil och gott sällskap - då kan inget gå fel!😉
Alla bilder är tagna från Tumblr.

Hoppas ni gillade inlägget och bilderna!
Vi hörs, kram<3

Likes

Comments

För exakt 1 och ett halvt år sedan drabbades jag av en psykisk sjukdom. Pågrund av min diagnos togs jag ifrån både skola & fritidsaktivitet och flyttade in på ett behandlingshem. Behandlingshemmet låg på Söder, en stadsdel som jag knappt besökt eller visste något om. I behandling var du tillåten att ta promenader, 15min•2 /dag. Dessa vid första anblicken, fjuttiga och korta promenader skulle bli nyckeln till något mycket större...

Jag började successivt upptäcka Söder. Jag besökte butiker, parker och caféer, studerade stads- och folklivet. Efter utskrivning, ca 170 promenader senare, hade Söder blivit en storslagen favorit!

Inläggningen var bland de värsta jag varit med om, men om man vill tänka positivt öppnade det dörren till en helt ny stadsdel, platser jag än idag, fortsätter besöka.

Översta bilden är utav de första platser jag besökte under min behandlingstid - Kinneviksberget

Den mittersta är tagen vid ungefär samma tidpunkt - Münchenbryggeriet

Sista bilden vet jag inte riktigt var den är tagen, men fin är den iallafall!😉


Detta blev ett lite mer personligt inlägg, vilket jag hoppas ni uppskattar?❤️

Ha nu en fortsatt bra, så höra vi!
Kram, Alice <3

Likes

Comments

Tegel, sten, betong och cement, det kan vara fashion det med!


Hoppas ni gillade bilderna!

Kram, Alice<3

Likes

Comments

Bild på min bästa, bästa kusin Molly❤️
Hoppas ni allesammans har en jättebra påsk!

Kram, Alice <3

Likes

Comments

Regn, blåst, regn - Usch!

Kan det bara inte bli vår någon gång? Eller förresten, jag menar, kan våren bara stanna?

Våren kom för flera veckor sedan, men det behöver inte betyda att den stannar? Ena dagen är det 16 grader och solsken och i nästa sekund kan det vara snöstorm, jag längtar efter en permanent värme, detta kan väl inte klassas som vår!?


Ett litet sidospår kanske, behövde bara få skriva ut min ilska haha :)

Status just nu: I skrivande stund sitter jag i vid köksbordet, ihopkurad i en filt, läser Per Anders Fogelströms bok "Mina drömmars stad". Regnet smattrar utanför och vinden viner, inget "Glad Påsk väder" direkt...


Ovan ser ni bilder av det fantastiska vädret! Även om lite solsken inte skulle skada, är det nuvarande vädret extremt fotovänligt... Det mulna, lite halvdisiga ger ett speciellt sken, skapar mystik och spänning i fotografierna. Vad tycker ni?

Jag hoppas att vädret är bättre hos er och att ni har och fortsätter ha en trevlig Påsk!

Kram!

Likes

Comments

Vem längtar inte till sommaren? Till blå himmel och solsken, det gör jag!

Två bilder från förra sommaren, himmelen klarblå och molnen alldeles puffiga - DRÖM!


Hoppas ni gillade bilderna och fick lite "sommarfeeling" en mulen dag som denna (iallafall för mig).

Kram, Alice<3

Likes

Comments

Hej allesammans, jag kom och tänka på en grej idag...

Vi är alldeles för sällan ute i naturen!

Jag är uppvuxen i stan, bland betong, cement och bilar - är en "stadsråtta deluxe". Det är väldigt sällan (läs aldrig) jag kommer ut i naturen, (låter fruktansvärt) men jag använder min adress som ursäkt...


Här är några bilder från i somras när vi besökte våra kusiner nere i Båstad. De drog oss med ut i skogen, fick oss att andas frisk luft istället stadens smust. Vi promenerade, lekte, grillade och hade det mys, en riktigt härlig eftermiddag och kväll! Den dagen lovade jag mig själv att ta mig ut i naturen oftare, hålla den underbara känslan av fågelkvitter och solsken färsk i minnet. Naturen är ju trots allt underbar!


Kram, Alice<3

Likes

Comments