Ett av mina nyårslöften är att komma igång på riktigt nu med att blogga, men på grund utav att jag är så trött och slut och nu sjukskriven så är de inte riktigt de jag kommer att prioritera, men de kommer att komma sen.
Men de kommer ju inte så klart att vara helt dött här fram till jag börjar om att jobba och mår bättre, men jag kommer bara skriva när jag känner jag vill och orkar, ska inte känna någon press.
Jag har redan två inlägg som jag vill skriva, ett om våran julafton och så, och ett om nyårs, men dem kommer när dem kommer. jag ska känna att jag orkar skriva dem, för ska ta lite bilder av julklapparna innan och så, men förhoppnings vis är dem skrivna innan januari är slut, haha ;)

Så vi får se när vi ses nästa gång efter denna inläggskavalkad som blev nu ;)


Likes

Comments

Man har ju inte missat vilken skam-hets det varit senaste tiden, skam är en norsk ungdomsserie som nu har börjat sändas på svtplay,
Jag har inte fått tummen ur att börja se den, men igår så tänkte jag att jag skulle börja se den och hoppsan råkade visst plöja igenom både säsong 1 och 2. När jag sen kollat klart säsong två så kollade jag igenom facebook innan jag somnade och såg då att släppt datumet för 3 säsongen, 6/1, så på fredag! är ganska lätt att veta vad jag gör på fredag!
Bästa serien jag sätt på länge! man blir verkligen fastklistrad, ni måste verkligen se den om ni inte gjort de än!!

Bildresultat för skam säsong 1

Likes

Comments

Nu tänkte jag fortsätta skriva om mina svimningar och allt som kommer med det. Så har ni inte läst förra inlägget så gör de före ni fortsätter läsa här.

Som jag avslutade i förra inlägget så misstänker dem nu epilepsi och ska därför börja medicineras för de, även om dem inte vet helt säkert än för att jag då inte gjort ett EEG än, för det skulle jag göra den 5 december.
Nu har jag ju gjort den också men väntar fortfarande på resultatet.
Med epilepsi medicin så kan de komma väldigt mycket biverkningar, och en som jag kände av nästan på direkten var trötthet, typ en 40 minuter efter jag ätit middag och då tagit första tabletten så däckade jag totalt och låg och sov fram till att Jocke kom på kvällen och hälsade på mig en stund och när han for sen när besökstiden var slut så somnade jag direkt igen. Sen så blev de morgon och frukost och då skulle jag ta min andra tablett och sen en stund efter frukosten så däckade jag igen och låg och sov från och till hela förmiddagen blev väldigt frusen och sånt, men dem sa att de också var en biverkning.
När jag blev utskriven så åkte jag hem till Jockes mamma för Jocke var borta med hockeyn hela dagen, så när jag kom dit så tog jag en dusch och sen låg jag bara i soffan resten av dagen och kvällen, när Jocke sen kom och hämtade mig på kvällen så somnade jag nästan direkt vi kom hem.
Jag blev hemma och sjukskriven en vecka från det att jag kom hem från sjukhuset, nu i efterhand så skulle jag kanske varit hemma lite längre dem pratade om kring 2 veckor men jag ville inte vara hemma så länge så det blev en vecka.
Första dagarna jag började om att jobba så gick det bra tyckte jag men sen efter några dagar så började tröttheten slå till igen, så jag somnade så fort jag kom hem efter jobbet, jag orkade inte laga mat eller knappt äta mat vissa dagar och orkade inte plocka bort eller göra något alls, utan bara sov hela min lediga tid. Och när jag inte hade ork till något alls, inte ens de vardagliga som man ska orka, så byggde jag upp en stress över att jag inte orkade göra allt jag behövde och ville, utan bara la allt på Jocke, men sen en dag som jag satt och gjorde handlarlistan för att vi skulle veckohandla sen efter jobbet, och för att jag inte blev klar med handlarlistan innan jag behövde börja gå till jobbet så bröt jag ihop totalt och bara grät, och när jag började gå till jobbet så pratade jag med Jocke i telefonen så var jag arg och irriterad på han utan någon riktig orsak. när jag då kom fram på jobbet och skulle byta om så bröt jag ihop igen, sen bröt jag ihop framför chefen, och då bestämde vi att extrapasset jag tagit på mig dagen efter skulle hon hitta en annan vikarie till så att jag skulle få en långhelg att vila upp mig på, när jag sen kom upp till avdelningen och skulle börja jobba så frågade en kollega hur de var för de syntes att jag gråtit, och då bröt jag ihop igen.
Efter den dagen så bröt jag ihop av minsta lila och hemma så kunde jag bli irriterad och sur på Jocke för minsta lilla också,
Jag ringde då och sökte min läkare och hon skulle ringa upp mig veckan efter, så på onsdagen så ringde hon upp mig men då hann vi bara börja prata lite innan hon behövde springa iväg för hon hade jour och behövdes då på akuten så då ringde hon tillbaka på torsdagen, och då blev de sagt att hon ville sjukskriva mig tre veckor, och hon sa att hon brukar sjukskriva hela veckor så för mig blev det nästan tre och en halv vecka, så är hemma fram till den 15 januari, och så sa vi att jag skulle stanna av med upptrappningen av medicinen, så jag stannade då vid 50mg ist för att öka dagen efter 75mg och sen 100mg efter två veckor till,
Så vi får se nu hur det går med 50mg, hittills så har jag svimmat två gånger sen jag började med medicinen för lite mer än 6 veckor sen, första gången var efter tre veckor med medicinen och andra gången var nu på julafton.

Ja så de var nog allt. så jag är nu hemma och sjukskriven, börjar känna mig bättre bryter inte ihop längre och humöret börjar också bli bättre och Jocke säger att han märker skillnad.
Så nu är jag bara hemma och tar de lugnt, försöker vara ut lite varje dag så att jag inte bara stänger in mig utan så att jag "lär" kroppen att orka, för målet är ju att jag sen när jag börjar om att jobba, både ska orka jobbet och orka de vardagliga efter jobbet.
Så är de någon här i Piteå som vill gå ut och gå eller så, så är det bara att höra av sig, jag är ju hemma.
Ta hand om er!


Likes

Comments

Hej tänkte kolla in här så här under mellandagarna, hopps ni haft en bra jul alla, det har jag haft iaf, men tänkte att jag gör ett separat inlägg om min jul och julklapparna sen för som rubriken lyder så tänkte jag nu uppdatera er lite om mina svimningar och så, men känner att de kommer bli ett ganska långt inlägg om jag skulle skriva allt i samma, så kommer ta de i flera delar.

Som dem flesta utav er vet så har jag svimmat i snart två år, i början var det inte så ofta alls men nu på senare tid så har de blivit oftare och oftare, och i sommar var de typ en gång varannan vecka men även ibland en gång i veckan.
I början när jag just hade börjat svimma så tog man det på allvar i Skellefteå (där jag bodde då) och gjorde flera undersökningar och testar på hjärtat. Men som tur var så var det ingenting med hjärtat, men efter det var de som om att dem tog avstånd och skyllde på stress, och dem ville inte göra några tester på hjärnan även fast det finns epilepsi i släkten.
Så vi gick då på läkarens linje att de var stress, för det kan vara väldigt stressigt och jobbigt i skolan.
Men sen när jag då tog studenten i början av sommaren och mina svimningar ändå bara fortsatte och nästan bara blev värre så fick jag tillslut tummen ur och sökte hjälp här i Piteå i mitten av oktober, läkaren jag fick träffa på vårdcentralen tog det på allvar direkt och tyckte att det var konstigt att dem inte kollat hjärnan när dem kollade hjärtat. Så jag fick då remisser till att göra magnetröntgen och EEG.
Men så den 23 november så svimmade jag på kvällen, och så svimmade jag igen på förmiddagen dagen efter, och mådde inte så bra då utan hade kvar att jag kände mig konstig i kroppen och kände i magen och även huvudet som jag brukar göra innan jag svimmar men nu så höll de i sig hela natten och även hela dagen på torsdagen, så ringde då till vårdcentralen kring fyra och dem tyckte och ville att jag skulle åka in på akuten, så vi slängde i oss maten lite snabbt som var klar men fick inte i mig så mycket hade inte kunna äta så bra under dagen heller så kring halv fem var vi på akuten och gick ganska snabbt innan vi fick ett "rum" att vara i, dem tog lite prover och så, sen så kollade dem även på resultatet utav magnetröntgen jag hade gjort dagen innan så då fick vi resultatet utav de redan då, och de såg då bra ut sa dem, ingen hjärntumör iaf som jag hade fått för mig dem senaste veckorna.
Men de dem kom fram till på akuten var att dem misstänkte epilepsi och ville lägga in mig över natten iaf så kring halv nio så kom en undersköterska och följde oss till avdelningen, och visade mig till min säng, sen kom en sjuksköterska som skulle sätt en PVK på mig, kan ju säga att de inte kändes som om att hon visste vad hon gjorde, så efter 3 försök så ringde hon läkaren och då sa han att jag inte behövde den då så fick vara utan då, men hon har efter de gjort mig ännu mer stickrädd än vad jag redan är.
Men måste bara säga att sjuksköterskan jag fick på akuten var en av dem bästa, hon var så bra, och verkligen brydde sig och kändes bara allmänt mysig.
Jocke fick sedan åka hem och packa en väska åt mig och sen åkte han hem och fick sova, han som skulle upp och jobba dagen efter.
Den natten sov jag inte så mycket ska jag säga,var inte så skön säng och kändes konstigt att Jocke inte var med mig, blev även väckt av sköterskan tre gånger under natten för att hon skulle se så att jag gick och väcka och sista gången skulle hon ta temp och blodtryck och så, men det var ju lugnt, det värsta var att bli väckt av tanten jag delade rum med hon låg och skrek att jag skulle dra och svor åt mig och sa att hennes man bara lurat mig och att jag kommit in i hennes hus, hon kom även och drog av mig täcket flera gånger, men sen dagen efter så fick hon byta rum till ett eget rum för hon var så dement och glömde bort hela tiden att hon var inlagd på sjukhus.
Dagen efter så tog det väldigt lång tid innan läkaren gick sin runda och när hon kom så var jag inställd på att få åka hem men då sa hon att hon också tyckte att de verkade som epilepsi och att jag skulle få börja med epilepsimedicin, så var då tvungen att vara kvar till eftermiddan dagen efter, för dem ville hålla koll när jag tog dem första tabletterna, skulle ta första tabletten till middagen och sen till frukosten dagen efter.


Likes

Comments

Kan fortfarande inte fatta de, därför har jag inte skrivit något än, men vi ska se Håkan Hellström på Ullevi i sommar!! Är så taggad vi fick tag i biljetterna ganska fort när den släpptes! Är så sjukt glad och taggad!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är vi kattvakt nu åt söta Svante, utav personliga skäl så fick vi agera akutkattvakt på söndag kväll, lilla Svante blir mest troligt här någon dag till men är så mysigt med en kattunge, han är så mysig och gosig, han ligger gärna i famnen och är mycket uppe i oss, direkt vi går till sängen så följer han efter och kommer och sover bredvid oss, är så mysigt och kunde inte passa så mycket bättre i tid att de blev nu som vi har han ett par dagar för jag ska i veckan vara hemma för är "sjukskriven" nu ett par dagar men tänkte att skriver mer om de sen i ett annat inlägg!

Likes

Comments

Vi har äntligen (!) fått tapetserat i hallen och vardagsrummet nu, och nästa vecka blir nog sovrummet klart oxå, men nu vill jag ju bara få börja fixa så som vi ska ha det i lägenheten, dem blev klara med tapetseringen igår, och jag är ledig idag så hade ju verkligen velat börja flytta möblerna och så tillbaka till hall och vardagsrum nu och fixa allt annat oxå, men då ska ju Jocke så klart bort över helgen, så får se om jag orkar flytta några av möblerna iaf själv idag, så får vi ta resten sen när han är hemma igen.
Men sen när allt är klart så ska ni få se resultatet, glömde tyvärr att ta några "förebilder" men ni får se efterbilder iaf sen :)

Hittade en "förebild" på sovrummet iaf, som jag bjuder på tillsvidare iaf ☺️☺️

Likes

Comments

Jag vet att det är ett tag sedan nu, men jag har ju inte hunnit skriva ett inlägg om den dagen än.
Det var den 10/6 som jag tog studenten, det var en dag med så blandade känslor, man var super glad över att skolan äntligen var över, rädd över framtiden, ledsen över att behöva skiljas från klassen.
Men jag hade då en riktigt bra dag.
Vi började med att ha champagnefrukost i partytältet vi hade haft hela studentveckan och sen fotografering på skolan sen bar det mot kyrkan och sen "utspringet" och så gällde det bara att hitta sin familj bland alla människor som stod och väntade utanför.
Och där fick jag en rolig överraskning, att farmor hade kommit från järpen för att vara med, sen var det att åka på flaket, in till stan, sen på eftermiddagen/kvällen hade vi middag hemma för släkten innan jag for vidare på studentfest med klassen.

Mina student naglar som var gjorda av Johanna @beautynailsbyjohanna som jag blev super nöjd med!

Man märkte bland mina studentpresenter att jag skulle flytta helt dagen efter studenten.

Det här är bara lite av de jag fick, fick även en kamera, parfym och smycken och lite sånt.

Dagen efter studenten, innan jag och Jocke skulle bege oss mot piteå tillsammans med mina sista grejer, så bjöd pappa oss och farmor på middag på bryggargatan.

Sen bar det av mot en framtid som Pitebo!

Likes

Comments

Förra helgen så åkte jag och Jocke med mamma och Fredrik till Luleå, för jag gav mamma i födelsedagspresent att jag och hon skulle gå och se Orup i luleå, så då tog vi med Jocke och Fredrik och gjorde de till en myshelg med god mat och hotell, så mamma och Fredrik kom och hämtade oss strax efter klockan tio på lördagmorgonen och när vi var framme i Luleå så hade vi så tur att våra rum var lediga så fick checka in direkt. så sen gick vi på stan fram till att vi skulle börja göra oss klara för kvällen, vi gick ut och åt och sen lämnade jag och mamma, Jocke och Fredrik som skulle gå iväg och ta någon öl medans jag och mamma skulle se Orup, en väldigt lyckad och trevlig helg skulle jag säga.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är jag verkligen sämst på de här med att blogga! Jag vill verkligen komma igång med det, och det är inte så att jag inte haft saker att skriva om för det har jag, och jag tar mycket bilder och verkligen tänker på vad jag ska skriva om, men blir ändå bara att det rinner ut i sanden och då känns et nästan "försent" sen att skriva vad man gjort typ två veckor senare. Men ska verkligen ta tag i det här nu!
Ska sätta mig nu och skriva lite tidsinställda inlägg till att börja med då jag är på jobbet just nu och jobbar men alla ligger och sover just nu (peppar,peppar, ta i trä) så har lite tid att fördriva just nu, jobbar mellan 21-07 i natt, så har ju några timmar kvar.

Men innan jag for på jobbet nu ikväll så gjorde vi mys middag med lite efterrätt. Väldigt gott och mysigt.


Köpte även lite blommor till Jocke som han fick när han kom hem, jag tycker de e super mysigt att ha blommor hemma.

Likes

Comments