Följ @alicelennartssonS på insta allesammans!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har som ni säkert ser och vet, inte bloggat på ett bra tag. Anledningen är att jag tycker det är ett moment extra just nu med skola och hästar och allt runt omkring och jag känner inte att jag vill känna den pressen att jag MÅSTE blogga varje dag.

Jag kommer endast slänga in något inlägg när jag känner för det nu. Iallafall tills allt lugnat sig, om det någonsin gör det ;)

Jag har skaffat en hästinstagram där jag uppdaterar mycket om ni känner att ni ändå vill följa mig någonstans. ALICELENNARTSSONS heter jag där, in och följ, den är öppen och alla är välkomna!


Likes

Comments

Ior var väldigt fin igår!

I första klassen, L:B, så hade jag pelhambettet då han kan vara lite spänd i första klassen ibland. Dock fick jag inte fram honom alls så det blev bara att jag satt och backade intill hindren. Det funkade ändå på denna höjden och han var felfri genom båda faserna. Valde att satsa mycket på honom då jag vet hur lätt han kan svänga och hur bussig han faktiskt är när det gäller omhoppningar. Det räckte till en vinst :) Rundan i sig var en av de sämsta vi gjort, tyvärr. Skulle skippat pelhamet och ridit på tredelat direkt.

Filmen från denna rundan får ni ändå trots att den inte var den bästa vi gjort.

I L:A'n valde jag att ta tredelade för att kunna få fram honom bättre. Det funkade precis enligt planen och han var mer framme av sig själv vilket gör det lättare för mig att låta han gå i det tempot. Planen var bara att nolla här då vi inte nollat L:A på ett tag på grund av fasonerna han hade förra året.

Hela banan gick galant och han nollade båda faserna. En av de bästa rundorna vi gjort bortsett från de två sista hindren då jag inte höll om benen i svängen tillräckligt. Så NÖJD med honom igår. Hoppas verkligen detta håller i sig.

Bra priser var det hela dagen dessutom vilket jag HISSAR! 4:e placeringen med Toppen gav vattenflaska, choklad och presentkort på Donken, Iors 1:a placering gav ett segertäcke och typ 1 kg choklad & Iors 3:e placering i L:A gav en biobiljett och ännu mer choklad! Även rosett och plakett då, men det var ganska självklart tror jag ;)

Film från Iors L:A

Likes

Comments

Som sagt en dag på Botkyrka RK igår med Toppen och Ior. Tänkte bara ta Toppens ritt i detta inlägg för att det inte ska bli för långt.

Som sagt hoppade jag Toppen första gången i fredags. Då var hon väldigt pigg och studsig eftersom hon inte var riden dagen innan. Igår på tävlingen var hon däremot braaa mycket lugnare! Framhoppningen gick väldigt bra och hon studsade ingenting. På banan blev hon lite mer taggad men ändå helt kontrollerbar.

Det var en L:B A:0/A:0 och banan var helt okej. Planen var att göra en lugn och fin runda utan att satsa i omhoppningen. Allt gick enligt planen och Toppen gjorde en lugn och stabil nolla genom båda faserna! Som bonus på det så räckte vår tid ändå till en 4:e placering :)

Här har ni filmen också!

Likes

Comments

Det blev lite ändrade planer i helgen. Eller kanske inte ändrade egentligen, utan bara mer planer! På söndag ska nämligen Buzzer få åka till Strömsholm och hoppa en nationell MsvB. Han är i sjukt fin form just nu så både jag och min tränare tyckte det var en bra idé.

Imorgon ska ju som sagt Toppen och Ior till Botkyrka och tävla. Toppen hoppar en regional L:B och Ior L:B & L:A. Har fortfarande aldrig direkt hoppat (eller ridit) Toppen bortsett från de tre språng jag tog i mjukisbyxor för några veckor sedan...! Tänkte därför åka med henne till ridhuset ikväll och ta något så jag iallafall får känna på henne lite. Ior får också åka till ridhuset och hoppa lite då jag har bytt sadel och jag gärna vill känna innan tävling att den går att hoppa i. Troligtvis får Buzzer också åka till ridhuset idag då vädret är fyyyyy.

Ska mocka, smörja och packa nu under dagen.

Ha en bra fredag peeeepz!​Buzz från gårdagens hoppträning, som för övrigt gick suuuuperbra!

Likes

Comments

Har precis tagit ut hästarna så nu blir det lite frukost för min del. Chiapudding med frukt och bär!👌🏽

Likes

Comments

Denna bilden är såååå Buzzer och Ior! De blir avundsjuka på varandra när jag är med den andra, står och sparkar med frambenen för uppmärksamhet. Ior gör dessutom några skumma ljud med munnen när han vill ha uppmärksamhet av mig, lite som en fisk.

Jag kan inte heller rida i paddocken utan att den andra av dem står och stirrar vid sidan om, haha knashästar.

Men bättre det än tvärtom 😉

Likes

Comments

​I söndags sov jag hos Silvia i Tumba. Åkte hem runt 10 igår och mockade sedan stallet. Simon kom runt ett och då gick vi ner till paddocken med båda ponnyerna. Jag red lite lugnt på Ior efter helgens träningar medan Simon longerade Buzzer. Det gick helt okej för honom att longera, haha. Jag testade Buzzers sadel på Ior. Den satt bättre än hans men ska kolla med mamma och Mariele vad de tycker. 

Runt fyra kom Denise och vi kollade några avsnitt av Grey's Anatomy innan vi lagade middag. Det blev en tacopaj, sjukt god faktiskt! Och även chokladmousse till efterrätt. 😋

Alla tre favoritkillarna 😉

Likes

Comments

Hoppträningen i söndags med elit & Div.1 laget gick väldigt bra med båda ponnyerna!

Ior var först ut igen. Hoppade som en miljon hela passet och det var inga konstigheter alls. Han har fått mer mat nu och jag rider på ett "snällare" bett och därav har han ett bättre tempo nu än förut. Nu behöver jag inte skänkla som jag behövde förut, skönt. Det känns som att han är mer villig av sig själv. Däremot märkte jag att han har musklat på sig och hans sadel har blivit för trång, så han måste byta sadel.

Buzzer gick även han som en klocka. Pigg som bara den i början, även han har ökat sin foderstat! Han har fått sååå mycket bättre teknik och jag känner att han hoppar mer med hela kroppen. Känns som att det kan bli en bra säsong med grabbarna!


Likes

Comments

Gårdagens markarbetsträning med lagen gick bra på båda ponnyerna.

Ior var först ut. Var väldigt fin och lydig! Vi började med lite ren dressyr på volten första kvarten och gick efter det över till en kryss-serie där målet var att hästarna skulle stärka sig och få bakbenen under sig medan ryttaren skulle koncentrera sig på sits och balans. Det gick bra men Ior tyckte det var lite konstigt och hoppade jämfota för att få plats, haha. Gjorde lite fler övningar som gick bra även dem.

Buzzer var också fin men markarbete är inte hans starkaste sida och han blir lite springig mellan åt när han inte får bakbenen under sig. Men som Mariele sa till mig igår, Rom byggdes inte över en natt. Det är bara att fortsätta öva.

Idag är det hoppning och jag hoppas på att båda ponnyerna är lite mjukare efter gårdagens träning. Igår blev det tyvärr ingen film då mamma och pappa var tvungna att åka och hämta de andra hästarna, men idag kommer det troligtvis på båda passen!

Likes

Comments