Tallriken ser likadan ut, man äter varken mer sallad eller pasta än någon annan. Även om vegetarianer är kända för att käka rikligt med sallad så är inte det ett substitut för kött. Alla borde käka mer sallad! Kanske har en som bytt kost intresserat sig mer för näringsvärdet i mat och därav insett vikten av "eat your greens".

Vad är det vi får i oss genom animaliska produkter som vi nu behöver ersätta?

- Jo, det är proteiner, Omega och Vitamin b12.

Omega 3 & 6 (fisk): Nötter, ägg, alger, avokado.

Proteiner: Linser, bönor, ärtor, mejeri, soya, quorn/svamp, nötter.

B12: All typ av kål! Ännu bättre syrad då kroppen plockar åt sig ännu mer av näringsämnena. Kosttillskott kan dock behövas eftersom B12 tillskillnad från resterande ämnen finns såpass begränsat att det är svårt att få i sig. Apoteket har veg. tabletter.

Har du sedan tidigare ett lägre järnvärde så ska du också se till att du kompletterar med lite extra. Förutom kött som vi nu vill undvika så innehåller gröna grönsaker som ex. spenat och broccoli massvis med järn. Ett tips är att få i sig c-vitamin samtidigt då det hjälper kroppen att ta tillvara på järnet i maten medan mejeriprodukter hämmar upptaget. Tips på c-vitaminkällor är bär, frukt, tomat & paprika!

Det är varken svårt eller mer tidskrävande.
Tro mig, allt finns på ett veg-way!

Likes

Comments

Fick låna över mormor & morfars glassmaskin förra veckan och gjorde mig lite egen glass! Mums.

Såhär gör man

Börja med att vispa grädden medelhårt. Knäck ägg i en annan bunke och vispa i hop med socker och eller vaniljpulver/ vaniljsocker tills du får en ljusgul, fluffig smet (ish 15sek på högsta hastighet). Lägg ner grädden och tillsätt en vaniljstång och vispa i hop på lägsta hastighet. Ta ur själva stången (se till att du har skrapat ur den väl!) och häll ner smeten i en glassmaskin. Det tar ca 20min och klarar sig själv tills den är färdig.

Jag använde 5dl grädde och 2 ägg. Sötning efter behag. Enligt standardrecept 0,5dl strösocker och 2tsk vaniljpulver.

Likes

Comments

Den senaste veckan har bara flugit i väg. Jag har jobbat 7 dagar i rad, hängt kvar efter jobbet varenda dag med mina nyfunna härliga kollegor. I lördags satt vi på Yaki och käkade middag kl 03. Haha, älskar det med Yaki, att man kan käka pretty much fine-dining på övervåningen all night long, även en kaosig lördag.

På hemvägen träffade jag upp Cazzandra och vi bara råkade trilla in på Parkan när vi var på väg hem till henne. Där hittar vi Per och Wallin, som tog över efter oss på Pixbar, och som är uppe i en beställning som täcker båda sidor av baren. Eh nej, det blev inte bara en stängningsöl på Park innan hemgång.... Vi räddade helt enkelt två killar i nöd med att hinna dricka upp allt under den halvtimman som var kvar. Söndagen på jobbet var som tur var för mig, lugn. Vore dumt att påstå att jag studsade upp ur sängen den morgonen.

I tisdags och onsdags fick jag pay off för att jag jobbat extra och var ledig! Allt för Port du Soleil's premiär av Epic Tuesday, haha. Stökigt och kul kalas. Tack för det!

Kattis, Nadja & Jag! Tack tjejor ❤

Likes

Comments

Rosenkvisten blommar för fullt där ute. Tog in ett par fina kvistar och satt på köksbordet. :)

Likes

Comments

Eller bajsbollar med tanke på att jag förutom katrinplommon även hade i linfrön - perfekt smörjmedel för mage och tarm. ;)

Ingredienser

  • Plommon
  • Hälften havregryn, hälften hackade nötter (jag körde på hasselnöt, mandel & valnöt)
  • Linfrön
  • Smör
  • Kakao
  • Starkt kaffe
  • Salt
  • Kokos

Likes

Comments

Han med stort H. Han som tog mitt hjärta med storm. Och han som tog med sig en bit av mig till himlen. Givetvis måste den viktigaste figuren i mitt liv få vara med.

Det här är Jappalou och vi fick spendera 10 år tillsammans innan han hastigt och lustigt lömnade mig i februari 2013. Jag har gråtit badkar av bara tanken på att han ska gå bort så när dagen kom och jag fick samtalet tidigt på morgonen så kände jag mig bara helt tom. Tror inte jag kunde ta in det riktigt heller.

Han ser för en vanlig människa ut som en helt vanlig häst. Och för mig är han världens vackraste och jag älskar varje del av honom. Han är så operfekt men samtidigt så fantastiskt. Han har en del fullblod i sig vilket gör att han jämt var smal. Normalviktig efter en betessommar. Hans ena framhov var mycket större än den andra. Han hade jämt mugg. Hans svans var tunn och han hade knappt någon pannlugg. Han var extremt känslig. Ständigt på sin vakt. Gick knappt att hålla i hans mun. Sparkade och slog.

Han var så mycket på insidan. Man kunde bara sätta sig ner i hans box och vara översvämmad av tysta konversationer. Lägga panna mot panna. Han blev aldrig sådär brötig om man bara var lugn. Han älskade att bli pillad i svansen. Jag kunde stå och reda ut hårstrå för hårstrå med fingrarna. Jag aldrig haft ett stort tålamod men med den hästen blev det plötsligt oändligt.

Han var med mig genom mina tuffa tonår och jag är säker på att han räddade livet på mig. Jag är skyldig honom allt i världen. Ville flytta honom från den stressiga miljön han inte trivdes i. Försökte men fick avslag. Det har gett mig skuldkänslor jag aldrig blir av med.

Jag blir fortfarande tårögd när jag tänker på honom. Jag blev tårögd varje dag när jag sa hans namn när jag närmade mig hans box. Såg hans huvud titta ut och tyckte han var vackrast i världen.

Han kommer alltid vara speciell. Han kommer alltid vara Den.

Påsk 2009

Måste väl vara ärlig nog att visa hans icke-likable sidor. Grin-Olle.

2009. Fortfarande frisk och fin.

Absolut världsbäst hopphäst och han såg till att jag fick vinna många tävlingar ända sedan mina ben knappt nådde nedanför sadeln.

Min sprätt... ❤

Mr. Big foot

Den högra bilden hänger över min säng..

Även om det inte alls var hans paradgren så fick han ställa upp på en del dressyrtävlingar. Tror aldrig vi vann dock, haha.

TBT när vi hade placerat oss i allt i hela cupen som pågått under våren. Jag var stoltare än aldrig förr.

Tack för allt.

Likes

Comments

Som en riktig förstagångare..

Shit. Gårdagen blev aningen kaotisk. Skulle varit ledig och ha en lugn dag i stallet och finna lite ro, typ. I stället fick jag låna pappas bil, köra järnet, parkera den mot hans vilja i stan och köra en servering på jobbet innan hemfärd. Så det kan bli.

Anyway. Det här var första gången jag satt i sadeln på åtta månader. Så sjukt. Måste varit mitt längsta uppehåll någonsin. Min lilla "Groda" har under tiden hunnit flytta ut till Kungsbacka vilket gör det lite knivigare att ta sig ut eftersom jag blir beroende av att någon kan låna ut sin bil varje gång.

Mycket satt faktiskt kvar trots uppehållet, vilket var skönt. Dock var inte mina sittben vana att bli tryckta så mycket på så tja, det är tur att jag har ett jobb man står upp på haha. Ganska öm.

Sen tog jag alltså bilen direkt till stan, promenerade över avenyn iförd ridbyxor och kom fram 8min innan servering. Bra tajmat.

Grod❤

Likes

Comments