I bland blir jag fullkomligt tokig. Ofta tar jag snabba beslut och pekar med hela armen. "Höger eller vänster" "fram eller tillbaka" Det är bara att göra.

Men så händer det. Beslutsångesten. Och det är i regel över de mest simpla sakerna.
Här om veckan skulle jag köpa strumpor.
- Är det nödvändigt, eller klarar jag mig? Ska jag köpa svarta korta, eller höga? eller vita höga? eller korta? Eller det där paketet med blandade färger? I högt eller lågt?

Och så håller jag på i kommande halvtimma. Tills det slutar med att jag inte gör någonting.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ju större industriella produktionsenheter desto flitigare användning av symbolbegrepp som
"hem", "gård" och "svenskt" på förpackningarna i kyldisken. Just termen "Svenskt" ingår i nästan varje köttannons. Man hävdar att god djurhållning är "unikt svenskt". En vit, men effektiv, lögn.

I Sverige står majoriteten av alla kor uppbundna inomhus i 8-10 månader om året. Medan de i länder som Brasilien och Irland kan gå fritt ute i stort sett året runt pga klimatet. Det är en stor skillnad i livskvalitet för den som bryr sig om att djur har levt ett bra liv.

Hade Sverige hamnat i debatt om djuretik skulle vi förlora på flera punkter. Vi koncentrerar oss i stället för på djurets välmående, på teknikaliteter som "säkerhet och hygien" för att sedan kalla allt för "världens bästa djurskydd". När detaljreglering om golvmått blir ett etiskt argument bara för dem vars djur tvingas leva hela sina liv i bås.

Mjölken, den mest effektiva av alla godhetssymboler som blivit synonymt med trygghet. Det är få som konsumerar så mycket av den vita drycken som svenskarna och baksidan? Effektivitetskraven gör att korna mjölkas på 40 liter om dagen i stället för naturliga 5. Den detaljen får inte plats i svenskarnas goda självbild.

Tankeställare när jag läste Magnus Lintons repotage "Blågul gris".

Likes

Comments

Hade en fantastisk intervju i går ute på Fryshuset här i Stockholm. Håller på att skriva en artikel och en kortare webbversion av det som kommer att publiceras längre fram. Fryshuset är ju gigantiskt, men tror alla känner till dem som en verksamhet som jobbar med människor i utanförskap. Fick känna av ett fantastiskt driv och passion för arbetet de gör tillsammans med och för människor. Att vara en länk mellan utsatta människor och föra deras talan i större rum och lyfta in det i politik och näringsliv.

Och att prata om passion. Hur viktigt det är att ha en passion där man kan samla energi för att fullfölja resterande del av livet.

Likes

Comments

Alltså! Jag säger då det. Vilken sötnos.

Nu har jag då Göteborgshäst och Stockholmshund. Det bästa av båda världar. Det här är Aslan, en Podenco hitflugen från ett Dog shelter i Spanien för 4 år sedan. Han ska hänga med mig ut på lite pw's och löparrundor om veckorna. Världens bästa extraknäck. WIn win, I say.

Kommer ni i håg Bear från Australien? Min franska mastiff-lånehund :)

Likes

Comments

Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg om hur man gör sin egen nyponsoppa. Läs HÄR
Men plockar man mer nypon än man behöver så kan man ju spara och använda senare i höst och vinter!

De är fulladdade med c-vitamin som preppar oss väl i höst. De nypon du inte använder direkt kan du torka och spara!

Såhär gör du!

Dela nyponen och sprid ut på en plåt. Du behöver inte rensa, det är lättare att göra när de har torkat. Låt dem torka i ugnen på 40-50c i 4 timmar. Därefter tar du ut fröna med antingen baksidan av en sked eller lägger i en kökshandduk som du bankar lätt mot köksbänken så får du fröna att släppa.

Spara till en nyponsoppa i vinter eller gör ett Nyponte!

PS. Luktar HELT fantastiskt när man öppnar locket!

Likes

Comments

Helgerna på Tollare bjuder inte in till så mycket hyss alltså. Nog för att jag såg fram emot en mognare studentsituation än gymnasiet men kontrasten mellan att typ aldrig ha en ledig timma till att ha en jävla massa fri tid att disponera är ganska stor. Visst har jag tyckt att vissa perioder ha varit lite väl stressiga i bland, men ärligt talat så trivs jag nog bättre med att ha för mycket att göra än för lite.

Anyway.

Det gäller att vara kreativ. Och inte hamna i sofflunket.

Jag bestämde mig i alla fall för att ta båten över till Djurgården för att gå "Djurgården runt". Sagt och gjort så tog jag bussen utanför mig till Nacka Strand där färjan avgår. Var inte direkt vältajmad med Djurgårdsfärjan utan turen till Lidingö anlände först. Kändes som att det mest skulle vara bostadshus därute men efter en snabb googling fick jag tips om Kottla sjön och naturreservatet som låg runt om så jag hoppade på färjan och tog mig dit i stället.

Andades som ett större Släta damm om jag ska jämföra med Göteborg. Jag promenerade runt halva, vilket tog mig 1,5 timma so there´s a lot of walking to do haha. Tog tåget tillbaka till färjeläget och kom hem ordentligt vädrad med tanke på att det dessutom blåste ganska bra.

Well. Nog med frisk luft för i dag. Haha. 😉

Kottlasjön

Likes

Comments

Ingredienser

Kokta linser (ca 3dl färdiga) och 5 dl soyafärs
2pkt tomatkross.
1dl kokade Kidneybönor
1 gullök
5 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Oregano
Röd chili
Sambal
Zucchini
Spenat
Potatis & ev andra rotfrukter
1dl naturell fil + 0,5 dl creme fraice alt 2 dl yoghurt
2 ägg
Fetaost
1/2 apelsin

Gör såhär
  1. Fräs lök och vitlök i en kastrull eller större stekpanna. Tillsätt tomatkross, färs, linser & kidneybönor. Låt puttra samman tillsammans med kryddor.
  2. Smörj en lassangeform / ugnsäker form med smör.
  3. Skär Zucchinin i 1cm tjocka skivor, lägg på ett papper med salt. Vänd skivorna och salta andra sidan. Torka av skivorna innan du lägger dem i formen.
  4. Ta en skål och blanda yoghurt/fil/creme fraice, ägg och vitpeppar.
  5. Skiva potatis, morötter och rödbetor i tunna skivor.
  6. Börja med att lägga ett lager färs i botten. Varva med rotfrukter, färs och avsluta med ett lager zucchini. Lägg på spenaten och häll sedan över yoghurtsmeten. Toppa med fetaost och avsluta med att pressa över en halv apelsin.
  7. När det är ca 7min kvar i ugnen kan du lägga på tomatskivor som du har saltat & pepprat. Du kan även toppa med färsk oregano.

    Ugnen sätter du på 225c och gräddas i 20-30min.

Likes

Comments

Mötte upp Amanda och Stina och käkade lunch på Scandic Haymarket! Började med ett glas bubbel och tyvääärr hade dem bara champange att erbjuda, haha!

Jag och Amanda träffades när vi jobbade på samma klubb i Australien. Det var också i samma land som jag träffade Stina. Henne har jag dock inte sett sedan jag var i Sydney, för typ 2 år sen.

Chevré och tomatsallad för moi!

Likes

Comments