I veckan var jag och fotade ett restauranguppslag till ett magazin. Bilderna är från Pixbar i Göteborg och det är Simon som står för pintxos:arna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi till min lycka photoshop på schemat! Här är 3 bilder jag fått i hop i veckan. Hittat roliga tutorials på youtube, som den transparenta t-shirten som jag inte hade gjort tidigare. Älskar att det finns ändlöst många saker att göra. Som ett datorspel som aldrig tar slut. Tror att det finns 1500 funktioner i programmet.....

Likes

Comments

I bland blir jag fullkomligt tokig. Ofta tar jag snabba beslut och pekar med hela armen. "Höger eller vänster" "fram eller tillbaka" Det är bara att göra.

Men så händer det. Beslutsångesten. Och det är i regel över de mest simpla sakerna.
Här om veckan skulle jag köpa strumpor.
- Är det nödvändigt, eller klarar jag mig? Ska jag köpa svarta korta, eller höga? eller vita höga? eller korta? Eller det där paketet med blandade färger? I högt eller lågt?

Och så håller jag på i kommande halvtimma. Tills det slutar med att jag inte gör någonting.

Likes

Comments

Ju större industriella produktionsenheter desto flitigare användning av symbolbegrepp som
"hem", "gård" och "svenskt" på förpackningarna i kyldisken. Just termen "Svenskt" ingår i nästan varje köttannons. Man hävdar att god djurhållning är "unikt svenskt". En vit, men effektiv, lögn.

I Sverige står majoriteten av alla kor uppbundna inomhus i 8-10 månader om året. Medan de i länder som Brasilien och Irland kan gå fritt ute i stort sett året runt pga klimatet. Det är en stor skillnad i livskvalitet för den som bryr sig om att djur har levt ett bra liv.

Hade Sverige hamnat i debatt om djuretik skulle vi förlora på flera punkter. Vi koncentrerar oss i stället för på djurets välmående, på teknikaliteter som "säkerhet och hygien" för att sedan kalla allt för "världens bästa djurskydd". När detaljreglering om golvmått blir ett etiskt argument bara för dem vars djur tvingas leva hela sina liv i bås.

Mjölken, den mest effektiva av alla godhetssymboler som blivit synonymt med trygghet. Det är få som konsumerar så mycket av den vita drycken som svenskarna och baksidan? Effektivitetskraven gör att korna mjölkas på 40 liter om dagen i stället för naturliga 5. Den detaljen får inte plats i svenskarnas goda självbild.

Tankeställare när jag läste Magnus Lintons repotage "Blågul gris".

Likes

Comments

Hade en fantastisk intervju i går ute på Fryshuset här i Stockholm. Håller på att skriva en artikel och en kortare webbversion av det som kommer att publiceras längre fram. Fryshuset är ju gigantiskt, men tror alla känner till dem som en verksamhet som jobbar med människor i utanförskap. Fick känna av ett fantastiskt driv och passion för arbetet de gör tillsammans med och för människor. Att vara en länk mellan utsatta människor och föra deras talan i större rum och lyfta in det i politik och näringsliv.

Och att prata om passion. Hur viktigt det är att ha en passion där man kan samla energi för att fullfölja resterande del av livet.

Likes

Comments

Alltså! Jag säger då det. Vilken sötnos.

Nu har jag då Göteborgshäst och Stockholmshund. Det bästa av båda världar. Det här är Aslan, en Podenco hitflugen från ett Dog shelter i Spanien för 4 år sedan. Han ska hänga med mig ut på lite pw's och löparrundor om veckorna. Världens bästa extraknäck. WIn win, I say.

Kommer ni i håg Bear från Australien? Min franska mastiff-lånehund :)

Likes

Comments