..Har min kära kamera gett upp. Eller egentligen tror jag den skulle funka utmärkt men en av de två pluggarna för objektivet ligger löst och sedan dess har min kamera vägrat knäppa av en bild, utan ger bara ifrån sig fejkartade "klick" ljud. Typiskt. Kanske lättlagat, eller jättedyrt. Men den har ändå så många år på nacken att det må hända vara dags för en ny i alla fall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Två varv runt släta damm och upp till toppen på Bjurslättsberget. Ganska bra utsikt!

Likes

Comments

Nu är det dags! Buskarna är fulladdade med nypon som bara väntar på att bli plockade!

Det kan kännas som en liten evighet innan alla nyponen blivit rensade, men det är det verkligen värt - Se det som en liten terapeutisk stund. Det är ju hela processen som är det fina. Att först ta en skön promenad och plocka nypon, lyssna på en bra podd medan man i lugn och ro rensar nyponen och sedan få dricka den nygjorda nyponsoppan! Magiskt!

Dela först alla nypon och ta bort fröna med hjälp av baksidan av/en liten sked du håller uppochner. Låt de rensade nyponen sjuda i en kastrull med lock i ungefär hälften så mycket vatten tills nyponen är mjuka. När de är mjuka så mixar du soppan till en jämn konsistens med stavmixer. Tillsätt sötning i form av tex. agavesirap, kokossocker eller honung. Om soppan känns tjock i konsistensen så är det bara att blanda i mer vatten och om soppan känns tunn kan du tillsätta lite potatismjöl.

Lite vispgrädde och madelbiskvier gör nyponsoppan fulländad!

Nypon är proppade med C-vitamin, något som verkligen behövs nu för att bygga upp immunförsvaret och hålla sig frisk i höst. De verkar även smörjande på kroppens alla vävnader, har antiinflammatorisk effekt och kan lindra vid onda och stela leder. Nypon är dessutom riktigt bra för huden då det ger kollagenet i huden näring och energi. Nypon innehåller även bla Betakaroten, Järn, Magnesium, A-vitamin, B2 och Kalium.

Likes

Comments

Om bara 2 veckor flyttar jag till Stockholm och börjar en yrkesutbildning inom Journalistik. Har känts ganska avlägset fram till nu när det inte alls är lång kvart och plötsligt en massa grejer om ska hinnas med innan avfärd.

Vill hinna träffa lite vänner, åka hem till mormor & morfar och farmor och min farfar som är sjuk. Vill hinna med några sista dagar i stallet med hästen och försöka hitta trevliga ställen i närheten att söka extra jobb på. Min kamera har lagt av efter, förvisso, 12 år och då skolan kräver en sådan för att kunna göra repotage är det bara att ge sig ut och hitta en ny. Vad av alla modeller man nu bör välja. Och sen framförallt, packa ner mitt liv i väskor och lådor igen.

Vi hörs!

Likes

Comments

Kiss the Frog, eller till vardags kallad "Grodan".

Sist häst ut för en presentation och också den kvarvarande i mitt liv. Grodan och jag har hunnit hänga i 5år. Grodan är också helt unik med att vara både sto och välvillig och vara en fullträff för mig, där annars unga, bångstyriga valacker varit min typ av häst. Grodan är född -99 och har alltså hunnit bli 18år but still going really strong. 😉 Dessutom som ni kan se på halsen så är Grodan född och uppvuxen travare. Inte bara ridtravare utan gått på löpet och sprungit in sin beskära del. Hur hon har kunnat bli en sådan fantastisk ridhäst är ganska otroligt med tanke på att en häst som aldrig ens gått på löpet kan vara tillräckligt svår att få till som ridhäst.

Grodan har ett hjärta av guld, tror typ hennes 500kg består till största del av hennes hjärta. Vill alltid göra rätt och stå till lags, samtidigt som hon har bra spring i benen, älskar att få fria tyglar och galoppera fast as possible. Trygg men som i bland får unghäst feeling och blåser upp sig och studsar fram för icke existerande saker. Bara för att hon är lite cool.

Likes

Comments

Likes

Comments