Klarat 1 vecka på andra sidan jordklotet !!!

Så för en vecka sen tog jag mitt pick & pack och total förändrade mitt liv bara sådär och det börjar kännas mer och mer okej. För en vecka sen kändes det JÄTTE jobbigt, jag kände mig förvirrad, ensam och hade bara allmänt noll koll på saker och ting. Jag ska vara ärliga med er, att flytta hem ifrån, från sitt hem i Sverige, från sina föräldrar och trygghet till ett HELT nytt land och dessutom på andra sidan jordklotet, det är en jävla utmaning! Haha! Det tar verkligen hela dig till en helt ny nivå. Nu måste jag vara hjärnan för mig själv, och det finns ingen annan som tänker åt mig. Och det är inte enkelt i början, det är en chock och en kultur chock. Men jag lovar man vänjer sig. Kan ju låta enkelt, men här sitter jag i mitt 4 share dorm och försöker tänka positivt för det är så jag successivt också kommer in i detta och kommer ha FETT kul sen. För med en positiv attityd kommer man långt med.

Igår surfade jag! Och JA vad kul det var men svårt när man är okunnig. Surfing är något jag ska göra här i Byron, så jag kommer att boka in fler lektioner för att bli bättre på det. Och förhoppningvis kan även jag gå runt med en egen surfbräda och vara cool på stranden hehe!

Idag hade jag mitt första arbetspass, mindre kul men funkade. Lite skönt att komma in i rutiner och det blir ju en vardag här i Byron för mig med som i Sverige. Bara en roligare sådan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heyyy!
Så igår åkte jag ut till Nimbins som man kan lite jämföra med Christiania i Köpenhamn. Bara att Nimbins är 10ggr mindre! Haha och ja det var en väldigt speciell upplevelse.. att se på människor som lever där och hur deras livsstil är. Men samtidigt var det ingen "wow-känsla" ändå för Byron är redan ganska så hippie. Träffade två svenska tjejer på bussen som jag sedan hängde med på kvällen och även på dagen idag! Det är ju detta som är det bästa att man kan lära känna vem som helst när man reser själv!

Var även i regnskogen och kollade på vattenfall, var naaajs!

I morgon blir det surf!! I'm stocked!!

Likes

Comments

Min manager på hostelet där jag strax ska börja arbeta har bokat in mig på lite roliga aktiviter denna veckan när jag är ledig! Så idag hade jag kayaking med delfiner på morgonen som jag höll på att missa då jag inte förstod först att jag skulle dit haha! Men då ringer australiensaren (med riktigt grov accent) och "don't worry I'll pick you up by car in 5 minutes". Så jag slänger på mig bikinin och blir upphämtad av en riktigt skön australiensare som "don't worry it's Byron Alice" när jag ursäktar mig för att vara sen. Älskar hur avslappnat det är här i Byron!

Tyvärr fick vi inte sett några delfiner men stora vågor fick vi se och vara i!! Havet här är otroligt powerfull i Australien! Tänk att vi surfade in till stranden sen med kayakbåtarna i dessa vågor, hur kul?!

Sen vid 5pm var de dax för "staffparty" mitt ute i djungeln, kändes det som! Riktigt exotiskt känsla, med bbq, snacks - gratis dricka - gött häng - live musik - tänd brasa osv! Ovant för mig som svensk att vara med på! Haha och någon hade också tagit med sig sin get ut djungeln som man fick krama på. Djurälskare som jag är så är det klart att jag tog hundra bilder med denna get <3 Kvällen slutade på en klubb "woddys" inne i Byron igen. Det var nice!

Likes

Comments

Hello!!
Vaknar väldigt tidigt här i Australien, nog för jetlagen. Men bra för då slipper jag att trängas med massa andra i köket när jag gör min älskade gröt haha. Så idag fixade jag så att jag har ett Australien simkort och nummer, för att vi ska kunna nå varandra billigare här. Internet blev kanon efter det, så värt! Nu kan jag FaceTimea utan avbrott var tredje minut..

Sen gick jag en promenad på 30 min mot Wategos Beach och fortsatte till The Light House som är ett populär ljustorn här i Byron. Gjorde största misstaget och bar byxor?! Dom trapporna var inte att leka med och ja ni kan ju förstå själva vad det resulterade i... Sen la jag mig på stranden och bara solade. Och nu har jag precis kommit till rummet igen för att vila lite innan jag ska gå ner och hänga med lite folk! Jag möter nya personer hela tiden, vilket är väldigt bra då jag tvingas ta för mig. Känner redan hur jag har växt som person, blivit mer framåt och det har bara gått 4 dagar!

Så alla som tvivlar på att åka själva , gör inte det!! Det kommer kännas tufft i början men det blir bättre I promise! jag tycker det fortfarande är jobbigt i vissa stunder då jag inte är van eller bekväm i att ta för mig så mycket, men jag kommer med tiden bli mer och mer van vid det. För det är så Australiensare är! Och det äger att få vara en del av den kultur!

Likes

Comments

Day 2,
Jetlagen kickar in, kunde inte somna förens 4 på morgonen, och vaknade sen igen vid halv 6. Så då fick jag ett ryck, morgonmänniska som jag e, och gick ner till havet med frukost. Satt och titta på hur folk fångade vågorna och knäppte några bilder. Sen mitt i allt stöter jag på en amerikansk surfare , som det slutade med att jag hängde med hela dagen. Älskar hur kulturen här är så annorlunda, här är det fullt normalt att hälsa och le när man går förbi varandra på gatan/stranden. Och även bara hänga med en total främling, så det var skit kul verkligen. Fick se Byron mer, fick badat i dom stora vågorna, fick se otroliga utsikter, fick lärt mig massa engelska. Känns redan bättre för mitt självförtroende, haha då engelskan är lite ringrostig.

Så hela dagen spenderade jag i solen. Känns galet att det är sommar här, har ingen julkänsla alls. Här är det ett helt annat liv! När man glömmer kolla klockan på en hel dag , då lever man verkligen.

Likes

Comments

Sååå äntligen befinner jag mig i Australien! Hade ju föreställt mig att det skulle vara jätte svårt att flyga hit själv, men det var det inte! Allt flöt verkligen på, sov på varje långflyg och nu är jag hääär!! Känns jätte konstigt, väldigt ovant och otroligt nytt. Är även väldigt jetlaggad, men ska försöka komma in i rutinerna så gott det går.

Nu har jag någon dag på mig att bara ta det lugnt, sen börjar jobbet med nomads family. Ska bli kul att lära känna alla mer, blev liksom så hastigt nu, så det blir säkert bättre om några dagar! Ska ju vara just i Byron Bay i 3månader, vilket är bra då jag har tid att lära känna stället.

Imon hade jag tänkt gå till stranden (som ligger 3min ifrån!!) o se till att få en bränna, för nu ser jag ut som ett spöke jämfört med alla andra haha. Kanske ta med lite frukost med? Ska bli skönt att bara ta det lugnt, med inga måsten just nu.

Likes

Comments

29 november 2017. Sista dagen i Sverige på lång tid! som jag har väntat på detta och i morgon är det liksom dags?! som tiden bara har flugit iväg, o jag kan bara inte fatta deeeeet.
Alla som har hört av sig till mig, tack verkligen, ni anar inte vad det betyder! Det värsta med att flytta till andra sidan jordklotet är att lämna min familj och bästa vänner. Jag trodde aldrig att jag kunde bli så ledsen, och att det skulle kännas så hårt som det gör att lämna.

Idag var sista frullen med Jonna, sista jäkla frullen... haha usch! Jonna du är det bästa som någonsin kommit till denna jord. Alla borde ha någon som dig i sitt liv. Inte nog med att vi stod o bölade i varandras famn så hade hon skrivit ett brev !! älskar dig för att du kan sätta ord på hur bra vår vänskap är, och jag hade velat skryta så mycket om den. Jag lovar att detta brev kommer jag att läsa när jag känner mig ensam, längtar hem och bara vill minnas dig.

Är så känslosam nu så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det kanske är bra att känna så mycket för någon och något, så man minns det för alltid liksom?

Hörs i Australien nästa gång!

Likes

Comments

Det var längesen nu. Vad har hänt? ska jag va ärlig så har det inte hänt ett skit! Jag jobbar på som vanligt och nu är det nästan två veckor kvar tills flyget lyfter från Landvetter till AUSTRALIEN. GAHH!
Livet just nu är ganska monotont, vilket jag verkligen vantrivs med. Jag älskar spontanitet och frihet och vill inte känna mig låst. Någonsin. Självklart kommer man stationera sig någon gång i livet men vill så att säga inte leva det typiska "Svensson-livet" med villa, Volvo och hund, haha ni förstår. För mig låter det uuuur tråkigt. Min dröm är ju att uppleva så mycket som möjligt i livet. Utmana mig själv. Ska inte sitta som en gamling och ångra att jag inte gjorde det jag ville göra. Livet är för kort för att ständigt "stå ut" med ett tråkigt jobb, en tråkig utbildning, ett tråkigt förhållande, en tråkig livssituation. Gör en FÖRÄNDRING nu istället och lev det liv du vill leva. Jag vet att vissa gånger måste man stå ut med ett tråkigt jobb för att tjäna pengar för att kunna göra sin drömresa t.ex.. Men att hela livet ska gå ut på att ha det där tråkiga arbetet för att kunna få de där korta kickarna, hmm vet inte om det är definitionen av att må bra.

På tisdag åker Olivia till Frankrike för att säsonga och på måndag ska vi säga hejdå till varandra. Hur fan säger man ens hejdå när man ska vara ifrån varandra sålänge????

Likes

Comments

Hej på er kära vänner!
Idag är det så jäkla kallt? Hösten är officiellt här och jag känner mest TA MIG UTOMLANDS NU. Jag har kommit på att jag är en person som måste ha värme, sol och gyllenbrun hy för att känna mig lycklig. Detta väder gör mig rent ut sagt seg på livet.
Men jag ska inte ljuga om att jag inte har resfeber!! För det har jag. Det känns tungt att lämna min familj och nära vänner. Blir ledsen när jag tänker på det för dom betyder så otroligt mycket för mig. Jag vet att när jag väl är i Australien kommer jag har livets tid där, men jag tycker också att det är jobbigt att lämna min trygghet. Ser framför mig hur jag kommer gråta floder på flygplatsen när jag kramar mamma och pappa för sista gången på lång tid haha... Men någon gång måste man ju gå vidare i livet och göra sitt eget, så är det.

Uppdateringen går sådär här men det är för att jag jobbar konstant! Lovar att det blir bättre snart!

Likes

Comments