Äntligen helg och min helg med Nellie! 😍
Hämtade henne runt 2 idag, sen åkte vi bussen hem och när vi va hemma kollade vi på Pippi, åt lite och badade!
Nu sover hon och jag och mamma kollar på idol!
Imorgon så ska jag och Othilia bjuda My på restaurang, för hon fyller år på söndag! 😋
Så imorgon kommer min syster hit vid 4-5 för att passa Nellie på kvällen, hoppas bara att det går bra, men hon är van vid barn, så det kommer säkert gå hur bra som helst!

På söndag har vi inget planerat som det ser ut just nu iallafall!

Men vi hörs imorgon! 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varför skulle det vara fel att en ung mamma festar egentligen?
Jag är fortfarande ungdom, har precis fyllt 18 och jag ser absolut inget fel i att jag festar när Nellie är hos sin pappa.
Det är självklart att jag inte festar när jag har Nellie, men det har hänt två gånger, och detta har varit vid speciella tillfällen som nyår och Valborg. Och vid båda högtiderna har jag haft barnvakt till Nellie.

Men ändå är det vissa människor som tycker att det är fel av mig, och jag förstår inte hur det kan vara fel när det inte påverkar Nellie på något sätt.
Bara för att jag har blivit mamma betyder det inte att jag inte är ungdom.
Det är väl bättre att jag lever ut detta nu när jag ändå är ungdom och mina kompisar festar, än när Nellie blir äldre och jag med.

Jag borde kunna få unna mig med lite fest då och då precis lika mycket som någon annan som är 18. Jag tar fortfarande mitt fulla ansvar för både Nellie och skola. Varför ska jag begränsa mig bara för att jag har barn när jag har tillfällen då jag kan roa mig?

Dessutom de flesta som klagar har inte erfarenheter av att vara förälder själv. Som förälder skulle jag aldrig utsätta Nellie för något illa. Hon är min första prioritering, har jag Nellie en helg tackar jag nej till fester.

Hade jag inte haft stöd från någon annan som tar hand om Nellie så hade jag självklart inte festat. Men helger då jag inte ens har Nellie, varför är det då så himla fel av mig?

Likes

Comments

Eftersom att jag svarade på vad det jobbigaste med att vara ung mamma är, så tänkte jag att nu måste jag också svara på vad det bästa är.

Det finns säkert tusen saker som jag verkligen älskar med att vara ung mamma, som överväger det jobbiga.

Jag har aldrig någonsin känt att jag ångrar Nellie, hon var oplanerad, men definitivt inget misstag!
Men det absolut bästa med att vara ung mamma är att jag kommer få älska Nellie i (förhoppningsvis) minst 70 år till, och bara tanken på det får mig varm i hela kroppen.
Hon är ju min lilla flicka, en del av mig! Och det kommer hon alltid att vara!
Jag vaknar oftast med ett leende på läpparna, för att sedan känna världens lyckorus under dagarna och somna med ett ännu större leende.

Det är självklart att jag tycker att det är skönt att sova länge på morgonen eller att gå och lägga mig och sova direkt efter skolan, och att det är roligt att festa.
Jag var också ganska spontan innan, planerade nästan ingenting och tog saker lite som det kom, men nu måste jag planera mer. Och jag kan inte festa varje helg längre, inte heller sova länge eller åka hem och sova direkt efter skolan.
Men jag älskar mammalivet mer. När Nellie kommer till mig efter en helg hos sin pappa är total lycka!

Jag kan med handen på hjärtat säga, att Nellie är det bästa som hänt mig & jag älskar den lilla flickan mer än något annat.

Jag är lycklig med Nellie, och kommer få vara lycklig lite längre än de äldre mammorna får vara, oavsett vad som händer, så länge som jag har henne i mitt liv, och det är enligt mig det bästa med att vara ung mamma.

Likes

Comments

Hej igen allihopa!
Nellie blir 20 månader imorgon, så tänkte skriva lite om hennes utveckling här!

Nellie gillar
- Pippi Långstrump, hon kan sitta i flera timmar och kolla!
- Busa! Gömma sig, klättra där man inte får till exempel på bord, hoppa.

Nytt
- Säger och visar tydligt när det är dags för ett blöjbyte.

Rutiner
04:45-06:30 vaknar hon, då får hon en flaska välling medan vi kolla på Bolibompa på skinnet i soffan. 08:30-10:30 yoghurt. Klockan 11-12:30 sova middag, minst ett mellanmål, t ex mannafrutti, banan eller en macka. Middag ca 18:00, sen somnar hon med vällingflaskan runt 19:00.

Personligt:
- Charmar alla främlingar.
- Säger alltid hej till alla som går förbi oss.
- Inte så kramig längre, brukar få muta mig till en kram/puss.

Och det är verkligen jätteroligt att se att ni vill läsa min blogg, för läsarsiffrorna bara ökar och ökar!

Vi hörs senare ikväll, och då blir det en åsikt!

Likes

Comments

Det är en fråga som jag få ofta, och jag har alltid haft svårt att ge ett bra svar på den.

Det jobbigaste enligt mig, är att man aldrig blir tagen som en bra och ansvarsfull mamma. Oavsett hur många gånger man avstår från en barnfri helg, hur länge man håller på med potträningen innan man ger upp.
Man kan dock inte sluta vara människa för att man blir förälder, tycker man att barnet är riktigt jobbigt en dag, man sätter igång film på film, man går inte ut när det regnar, äter skräpmat, ja då är det för att man är så ung och inte redo att ha barn än.

Blir man gravid som tonåring får man säkert höra 100 gånger att man slänger bort livet, att man kommer leva på bidrag resten av livet. Att en graviditet helt enkelt räknas som livets slut för att man blev gravid i tonåren.

Varför skulle en ung mamma ha mindre chans för utbildning och liv, än en "vuxen" mamma? Precis som när de "vuxna" återgår till arbete och lämnar barnen på dagis, gör även vi unga när vi ska börja/fortsätta med studierna.
Om en kvinna blir gravid vid 25-30 års åldern, får hon då höra "Jaha, nu får du sitta hemma i 18 år, kul?" Svar: nej

Det är precis som om hela samhället håller andan medan man sköter sig bra, men vid minsta lilla misstag så trycker de ner en, fort som fan. För att man är ung. Det är inte meningen att det ska gå lika bra för unga föräldrar som det gör för äldre.

Folk i butiken, i parken, kan kolla på mig när jag går med min dotter. Ibland ler de och man set att de och man ser att de tycker att vi ser lyckliga ut. Men om de får reda på hur gammal jag är, så slutar de oftast att kolla på oss, ibland fortsätter de kolla på oss, men inte för att vi ser lyckliga ut, utan för att granska mig.

Folk i allmänhet är ganska respektlösa mot oss unga föräldrar, det värsta är att jag vet om att det inte går att göra något åt det.
Det har väl alltid varit så, och det kommer förmodligen alltid att vara så.
Sen att det finns unga föräldrar som inte klarar av att sköta sitt jobb är jag mycket medveten om, men det finns också äldre föräldrar som inte heller gör det.

Man ska inte bry sig om vad samhället tycker, det vet jag mycket väl om. Och det är just det jag säger när andra unga föräldrar frågar om råd.
Men det är lättare sagt än gjort när man ständigt stöter på det i vardagen.

Det, är det jobbigaste enligt mig.

Likes

Comments

Det här med att om man ska vaccinera sina barn eller inte är en mycket omtalad fråga.
Som med allt annat finns det både för- och nackdelar med att vaccinera eller inte.
Personligen så tycker jag att man ska lyssna noga på BVC och vad dom har att säga om vaccin, men jag tycker också att man ska vara ordentligt påläst innan man låter sitt barn vaccineras.
Men framförallt ska man känna efter med sitt hjärta och fundera ordentligt på för- och nackdelar.

Jag lät Nellie vaccineras, efter att ha lyssnat på BVC samt läst på om vaccinen.
Vi alla föräldrar gör ju det som känns bäst för våra egna barn, och ingen skulle medvetet göra något som får ens barn att lida eller utsätta dem för någon fara.

Att vaccinera sitt barn är helt frivilligt, och man ska inte behöva motivera eller försvara sitt val inför någon.

Vi som väljer att vaccinera våra barn blir ofta påhoppade av föräldrar som inte låter sitt barn vaccineras, vi blir kränkta med ord som oansvariga, oseriösa och dåliga föräldrar. Vilket är helt oacceptabelt, eftersom att frågan om vaccin är upp till var och en att bestämma själva.

Vaccinationer kan vara riskfyllda, men genom att lyssna och ta del av andras råd, kan ni få en klarare bild och därefter lättare fatta ett beslut!

Stå på er och gör det som känns rätt, kram💗

Likes

Comments

Att bli mamma som 16åring var för mig en stor omställning.
Att gå från ett liv med fest nästan två gånger per helg, till att inte festa alls under graviditeten. Men det jobbigaste var att vänja sig och att förstå att jag skulle bli mamma så ungt.

Trots otroligt mycket stöd från både mina föräldrar, men också mina "låtsasföräldrar" Fredrik och Charlotte, så har det varit tufft med att vara mamma, samtidigt plugga och ha ett socialt liv och träffa kompisar. Men med all hjälp av dessa fyra personer så har det funkat hur bra som helst. De har varit hemma kvällar när Nellie har gått och lagt sig så att jag har kunnat gå ut och träffa mina vänner, men de har också stöttat mig och pratat med mig när saker har varit jobbigt.

Som de flesta vet så var min pappa hemma med Nellie det första året, jag var borta max 6 timmar per dag, men hon sov bort 2-3 av dem timmarna. Just då var skolan väldigt tuff, det jobbigaste var väl att psykiskt var jag hemma med Nellie, men fysiskt satt jag i skolan. Det var också jobbigt att komma hem och plugga till något prov eller någon annan läxa, då Nellie oftast distraherade mig!
Nu går ju Nellie på dagis, och det funkar hur bra som helst där. Hon verkar trivas toppen och jag hämtar henne och sen åker vi hem, och om jag behöver plugga så gör jag det när hon har gått och lagt sig.
En fråga jag får ganska ofta är "men Alice, hur går det i skolan nu då?"
Och ja, det går bra, men jag hade kunnat göra bättre ifrån mig. Men det räcker, och nu när jag går sista året i gymnasiet så vill jag verkligen försöka ge så mycket som möjligt, så att jag kan komma in på sjuksköterskelinjen och plugga vidare till mitt drömjobb!

Vissa unga föräldrar brukar berätta om hur de har förlorat många vänner för att de blivit gravida och fått barn. Men jag har kvar de som betyder mest för mig, Othilia, My, Anna, min syster och fler. Jag vågar nästan säga att jag har fått fler vänner, om det beror på att jag har barn eller inte kan jag inte svara på, men jag tror nog att jag har fått fler kontakter.

Jag tycker inte att Nellie har påverkat mitt liv på ett negativt sätt överhuvudtaget.
Ibland kan jag bli lite uttråkad när jag sitter hemma själv och mina kompisar är ute och festar, eller när Nellie vaknar 04:20 en söndag, men allt är värt det.
Varenda fest jag har missat, varenda gång som mina kompisar legat hemma och sovit medan jag har lekt med Nellie eller kollat på Bolibompa klockan 5 på morgonen, så är jag hellre hemma med henne än att sova eller gå ut på morgonen, för hon är faktiskt min dotter.

Likes

Comments

Idag är det två år sedan som jag var hos gynekologen och gjorde ett vul för att fastställa graviditeten och gå på abortsamtal. Två år sen jag fick reda på att jag skulle bli mamma redan som 16åring!
Det är helt sjukt hur snabbt livet kan ändras och hur snabbt tiden går!
Känns som det var max ett halvår sen typ, haha😅

Hämtade Nellie vid 14 i stan, för dom hade varit på bio, ätit och sen lekt på en lekplats i stan 😋
Har varit på väla idag med Fanny och Nellie, Nellie var jätteduktig trots att hon inte hade sovit så mycket middag
Kom hem vid åtta, gick och la Nellie sen kollade jag och mamma på idol, nu efterlyst och sen Paradise Hotel!😍

Vi hörs imorgon!😚

Bild på min mage i vecka 23 😍

Åh gud vilken liten plutt 😥😍

Likes

Comments

Hej, nu var det ett tag sen sist, haha
Har inte bloggat sen vi var i Turkiet, men resan gick hur bra som helst och Nellie var superduktig på flygplanet och under hela resan, så roligt när det går så bra!😍

Min sommar har varit hur bra som helst och har hunnit med mycket. med många fester, resan till Turkiet, stugsemester i Djupnäs, min 18årsfest och mycket mys och roligt med Nellie!😊

Tänkte verkligen ta tag i det här med bloggandet nu, men jag har inga idéer om vad jag ska blogga om, känns så tråkigt att skriva om vad jag och Nellie gör om dagarna...😅

Imorgon ska jag iallafall till skolan, sen hämtar jag Nellie, och sen ska jag, Nellie och Fanny till väla och handla lite kläder 😍

Kommer några bilder från i somras här också😋

Likes

Comments

Kom fram till hotellet vid åtta igårkväll, och allt gick superbra både på flyget och på bussen till hotellet
Nellie sov bara en halvtimme på flyget och en halvtimme på bussen, och när hon va vaken så va hon jätteglad!

Nu ska vi snart ner och äta lite frukost och sen ska vi till poolen och bada

Vi hörs ikväll eller imorgon!

Likes

Comments