daily life

När jag fyllde år fick jag ju som bekant en resa till Oslo av min fina sambo. I helgen tog vi lilla kryssningen dit. På vägen fick vi se en underbar solnedgång i stormen ute på havet någonstans.

Oslofjorden är något av de finaste jag sett, och ju längre in mot hamnen vi kom ju vackrare blev det. Väl inne i Oslo promenerade vi först bort till operahuset. En häftig byggnad där man kunde gå upp på taket. Vi kollade på häftiga byggnader runtomkring. Efter operahuset gick vi bort till Karl Johans gata, där halva befolkningen var. Gatan var fullsmockad med folk, hälften var nog asiater.

Längst upp på gatan låg konungens slott. Vi tog ett varv i värmen innan vi gick tillbaka längs Karl Johan igen. Vi hann även med en snabb visit vid rådhuset som låg lite avsides från själva centrum. Efter en god lunch på T.G.I.F. promenerade vi tillbaka till hamnen och den lilla kryssningen.

Summan av kardemumman: En mysig helg med min bästa kompis, min sambo. En helg med massor av goda drinkar, fina utsikter och bra sällskap. Han vet hur man visar uppskattning på sin kärlek.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

daily life

Idag fyller mor år.

Hon den där som är värd allt vad livet kan ge en. Hon är fortfarande min förebild vad gäller allt i livet. Hur man ska vara som mor, som arbetskamrat, som kompis, som pelare i andras liv. Hon är den som lyssnar även fast hon själv har det lite jobbigare någon period. Hon är den som ibland får för sig att hon inte har gjort ett skitbra jobb som förälder till mig och min syster utan istället "lärt oss fel", fast hon gjort det bättre än vad man någonsin kan föreställa sig.

Mor har lärt oss att stå på egna ben, vara självsäkra, våga satsa, våga säga emot, vara ödmjuka, våga tro på oss själva. Ja, allt. Jag hade inte varit hälften av den jag är idag utan mor.

Mor förtjänar mer än vad hon får och vad vi kan ge. Idag förtjänar hon till exempel en fika, och det ska hon få. ❤

Likes

Comments

mat

Jag gjorde en riktigt god smoothie idag, eller juice. Den bestod av 3 morötter, 1/4 ananas, lime och isbitar. Pressa morötterna och ananas i juicepress och mixa tillsammans med lime och isbitarna. Done and drink! Kör man inte ananas genom pressen först blir det äckliga klumpar i juicen vilket fördärvar.

  • mat
  • 106 readers

Likes

Comments

daily life

På fredag åker vi till Köpenhamn för att där ta Oslofärjan. Sen ska vi spendera hela lördagen i Norgeland och Oslo. Ska bli så mysigt! Min present från min stjärna. Vi ska åka igenom alla fjordar, se fin miljö och bara njuta. Kameran kommer följa med och fånga de finaste miljöerna.

Det vi gjorde första gången vi sågs var att sitta och titta på alla "Oslobåtar" som körde förbi ute vid Gröningen. Därför är det något speciellt att få åka kryssningen som tar oss till Oslo.

Väl framme ska vi se operahuset sen blir det väl att strosa runt på deras gator och köpa något litet och speciellt. Ser framemot denna minisemester med bästa.

Likes

Comments

daily life

Idag har jag varit hos frissan och fixat frillan. Sist blev det inte så ljust som jag ville ha det, så gick tillbaka till min gamla frisör som ordnade upp det. Nu känner jag igen mig själv med mina ljusa slingor. Tänk vad lite färg kan göra med humöret.

Resten av veckan ska jag ägna mig åt träning och vila. På fredag ska vi på studentfest och på lördag har jag lovat att jag ska jobba. Det blir trevligt det!

Likes

Comments

mat

Idag gjorde jag granola. Tredje gången gillt, äntligen blev det bra.

Slängde i:
Havregryn
Solrosfrön
Pumpafrön
Linfrön
Sesamfrön
Kokosflingor
Flingsalt
Kokosolja
Honung

Så nu har jag till frukost i några veckor.

  • mat
  • 184 readers

Likes

Comments

daily life, musik

Hemma efter en härlig helg i Götet. Två dagar av musik. Tråkigt nog har Summerburst blivit sämre och sämre. På lördagen spelade en DJ samma beat i en timme, men jaha. Allt som allt var det ändå bra.

Vi hade pratat om att sticka ut efter festivalen på fredag, men under kvällen fick jag mer och mer ont i kroppen så jag höll tummarna på att min kompis inte heller orkade i slutändan. Och så blev det, tack och lov, för annars hade jag verkligen inte orkat natten eller dag 2 (gammal tant deluxe). Vi hann äta lite hamburgare, lite pirre och ryggbiff under helgen med. Det var nog det bästa, maten. Matvrak.

I lördags stack vi till Ullevi lite senare, lyssnade på Eric Prydz, och det var alltså han som var riktigt kass. Det var inte förrän sista kvarten som han bytte beat. Vi satte oss istället på marken och vilade. Sen var det dags för Steve Angello. Dansade i princip hela tiden för att slippa tänka på ryggen. Helst av allt ville jag gråta och sitta ner men bet ihop som den kvinnan man är.

Två dagar räcker gott och väl. Huvudet var tömt på energi igår och jag somnade gott på kvällen.

Likes

Comments

daily life

Du har trott att ni ska bo på ett helt annat hotell i flera månader. Två dagar innan inser du att du är ute och cyklar. Vad tänkte jag på liksom?

Har trott att vi ska bo på Gothia Towers i helgen. TYDLIGEN har Nathalie bokat ett annat hotell i hemlighet (kan vi iaf säga) haha. Men vi bor lika fint ändå, om inte finare. Så jag klagar inte, mer än på mitt minne.

Likes

Comments

träning

Tänkte för min egen skulle skriva ner vad jag äter under en dag. Denna vecka försöker jag äta så bra som möjligt och utesluta allt onyttigt. För till helgen blir det en del onyttigt. Än så länge har det gått bra. Dagens måltider ser ut såhär:

Frukost:
Äggröra gjord på 3 äggvitor och en äggula med bacon. + 1 glas Oatly.

Mellanmål:
En näve chashewnötter

Lunch:
En kvarg och en smoothie på 1 banan, hallon och mandelmjölk

Mellanmål:
4 riskakor (några kinapuffar råkade slinka ner)

Middag:
Kommer bestå av taco på nötfärs andlots and lots of sallad.

Likes

Comments

daily life

Nu är i princip allt klart innan sommarlovet. Det enda som fattas är en presentation som ska göras, sen ska den redovisas. På torsdag är jag klar för denna gång. Och på fredag går bussen mot Göteborg.

Imorgon åker jag till Malmö för att fixa presentationen. Och för att hämta ut våra tröjor till Midnattsloppet. Igår bokade vi våra platser. Sen ska jag inom systemet och köpa lite Asti och annat gott.

Men nu ska jag ut och gå en runda i det varma vädret.

Likes

Comments