I onsdags så fyllde min kära mamma år och vi bestämde oss för att fira det med att gå på middag inne i stan. Pappa bokade bord på heaven 23 i gothia towers på lördagen.

Vi började dagen med att arbeta lite och förbereda där vi skulle stapla vår ved. Sedan bar det av in till Göteborg och vi åkte runt lite i stan och tittade runt lite allmänt. Min bror ville köpa en skivspelare så vi åkte in och kollade på mediamarkt där vi även råkade köpa ett xbox...!

Vi hade en jätte mysig kväll och middagen var väldigt god. Det var ju Metallica konsert på Ullevi så det var ganska mycket folk och vi funderade faktiskt på att gå och se dem men det blev lite för plötsligt, lite synd att vi inte hade bättre koll. Det var också så att jag körde hem så mamma och pappa kunde njuta av en flaska rosé!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja nu är det dags, nu är det bara timmar kvar tills skolan börjar. Detta sitter jag och reflekterar över nu på tåget på väg hem från Stockholm.

Jag har suttit och läst blandade sms från mina vänner där dem har varit och shoppat nya kläder osv inför skolstarten och funderar över vad man ska ha på sig mm och jag åkte till Stockholm och jobbade. Det är lite skillnad och egentligen är jag i stort behov av att förnya garderoben lite men det är ju lite försent för att tänka på nu. Så enligt mig var tydligen bästa sättet att ladda upp inför skolan att åka och jobba som svetsare/borrare på ett bygge i Stockholm.

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag sa till pappa att jag ville följa med men det var ju försent att ändra sig liksom. Så nu har jag iallafall jobbat färdigt och jag tyckte faktiskt att det var riktigt kul. Om man jämför med vad jag har jobbat med innan så var det här toppen.

Jag och pappa åkte upp söndag kväll och var framme nån gång vid 01.30 och sedan var det upp vid 05.30 och iväg till bygget. Väl där så åt vi frukost innan vi började jobba. Pappa och jag började med svetsningen, som pappa då lärde mig. Han visade hur man gjorde lite lätt och sedan fick jag prova, det visade sig att jag hade talang ;) för att han lämnade mig där och jag fick svetsa på borrkronor på pålar resten av dagen, alltså från kl 7 på morgonen till kl 6 på kvällen. Sedan idag så hjälpte jag pappas jobbarkompis Bernt med borrningen idag, det är han som för det mesta där men han behöver ett par extra ögon eftersom att det är en stor maskin som ska köra i en ganska krånglig terräng med massa rör som sticker upp här och var.

Man blir ganska så smutsig som ni kanske ser på bilderna och då var de bilderna tagna under förmiddagen!! Tänk er hur jag såg ut efter några timmar till... Hehe.

Men jag känner mig inte det minsta förberedd för att börja skolan! Jag fick faktiskt handlat lite innan tåget fick men bara tanken på läxor och prov får det att bildas en knut i magen på mig, jag bara orkar inte! Jag försöker se på det positivt och tänka på att jag kommer ju få träffa alla mina vänner oftare nu iallafall! Så det är inte bara negativt men jag längtar ändå till studenten och när jag kan få börja jobba på riktigt eller plugga vidare..

Likes

Comments

Igår kom Anniken som vanligt och hade träning med mig och Radagast. Vi försöker just nu jobba på att samla galoppen och få ihop honom mer.

Till att börja med så tog vi bort stigbyglarna, vi brukar göra det lite då och då för att träna sitsen ordentligt. Sedan började vi med lite trav och gjorde 10 meters volter, eftersom att han brukar tycka att det är jobbigt och därför kommer bakom lodplan. Men det var inga problem den här gången! Sedan gick vi över till att göra öppna - 10 m volt - öppna, vilket också gick bra. Han är fortfarande vinglig när det kommer till öppnorna men han försöker riktigt duktigt. Eftersom att det funkade så bra gjorde vi till och med några slutor som inte var några problem alls! Vi har provat det förut men då förstod han inte riktigt vad jag ville men nu satt dem riktigt bra!

Nu till galoppen då. Där gjorde vi också 10 m volter vilket också fungerade bra, det var lite jobbigt emellanåt men ibland satte han under sig riktigt fint. Sedan gjorde vi en del förvänd galopp som han gjorde så bra! Han var så super stadig och gick jätte fint ställd inåt och inte någon tendens till att vilja byta! Vi gjorde sedan skänkelvikning i galopp som också funkade bra.

Grejen med Radagast är att han vill vara till lags och göra som jag säger så även om det inte blir helt perfekt alla gånger så försöker han alltid. Det är bara en av alla de bra sidorna med min prins!

Jag kom på att vi inte hade lastat ut sadelskåpet ur transporten så då gick jag och Radagast ner till transporten och sadlade! Han är så duktig min lilla häst!

Likes

Comments

Gårdagen började med att pappa väckte mig med ett telefonsamtal. Han ville att jag skulle hämta några stål plattor i Uddevalla och köra dem till Oslo, bara sådär liksom. Eftersom att det var akut så fick jag väl släpa mig upp ur sängen och göra det. Jag lyckades lyckligtvis få med mig Fanny som sällskap!

Vi hade en väldigt trevlig biltur och vi unnade oss en mysig lunch när vi hade lämnat av grejerna. Så det var inte helt fel ändå!

Nu ska jag gå ut och göra iordning min häst inför Anniken träning.

Likes

Comments

Igår och i förrgår var det jobb på schemat. Vi håller på att göra en väg från uteboxarna till grusplanen vid ridhuset. Den kommer alltså gå nedanför mitt lilla hus och garaget, därav så kommer vägen bli upplyst av belysningen på garaget. Det är ganska skönt att ha en upplyst väg till ridhuset på vintern, den vägen vi använder nu är bara relativt upplyst, lamporna räcker inte riktigt hela vägen fram.

Vi har jobbat ganska mycket i sommar och vi har faktiskt fått gjort riktigt mycket. Vi har bland annat haft hjälp från några polacker och sedan lyckades pappa få hela 3 veckors semester, vilket inte hör till vanligheterna.

Så nu är muren på bortre delen av grusplanen färdig samt golvet i uterummet, stenläggningen på gårdsplanen, en del av veden är staplad, ett tak till veden är uppspikat, i det blivande garaget har vi gjutit golv, vi har huggit all ved. Jag tror att jag fick med det mesta nu iallafall.

Nu håller vi ju på med vägen iallafall. Igår kom vi riktigt långt och det är bara sista gruset som ska köras ut. Jag fick köra traktorn för en gångs skull, det är alltid Carl som kör annars för att han tycker det är kul och för att han har mer erfarenhet. Vi fixade mest med dräneringen, vi lade rör och täckte dem sedan med makadam istället för sprängstenen som vi använt på resten av vägen.

Sedan så kom pappa på att vi borde ju ha vattenkoppar i uteboxarna så vi lade ner en slang i vägen när vi ändå höll på. Det skulle ju vara så skönt att slippa allt detta kånkande med vatten!

Likes

Comments

Det har hänt ännu en spännande grej nu i sommar och det började med att vi pensionerade Rosette. Vi åkte på våran sista tävling i mariestad den 14 juni. Det var väl egentligen inte tänkt att vi skulle åka dit men laget behövde en ryttare till så då ställde vi upp, sedan gick det ju sämre än vanligt eftersom att: För det första så var det MsvB:4 vi red och det kan rosette utantill och tycker att hon vet bäst. För det andra så var vi inte riktigt redo, som sagt så var det inte tänk att vi skulle vara med.


Nu kommer vi till den spännande biten! Vi hade tänk länge och väl på hur vi skulle göra med Rosette, kanske fortsätta tävla även nästa år men vi kom fram till att jag har lärt mig det jag kan av Rosette så vi åkte och betäckte henne! Jag har fantiserat om att betäcka henne sedan vi fick henne och har suttit och tittat på alla möjliga hingstar. Eftersom att hon är så gammal (21 år) så ville vi ha en hingst med levande föl avgift och inte 90 dagars dräktighet som det är på de flesta. Det minskade ner antalet hingstar och det slutade med att vi tänkte betäcka med Zaladin, en hingst som står hos Jan Brink på tullstorp. Vi fick sedan tips om en seminstation i skara där dem tydligen är riktigt duktiga och bestämde oss för att köra henne dit. När mamma ringde och beställde tid så frågade hon även om de hade någon hingst som dem rekommenderade och då sa dem Zuidenwind. Han har hög dräktighets statistik och levande föl och dessutom så är han riktigt fin därför ändrade vi oss och betäckte med honom istället.

Allt gick ganska snabbt och när vi åkte upp med rosette till skara så trodde vi att det bara var en undersökning, vilket det var men eftersom att allt såg bra ut så sa dem att vi skulle lämna kvar henne där. Det kom lite som en chock men vi lämnade henne motvilligt där och hämtade upp henne några dagar senare. Nu har vi varit tillbaka på ett antal kontroller och hon är dräktig så nu får vi bara hoppas att hon inte kastar det.

Zuidenwind

Rosette

Likes

Comments

​Jag tittade tillbaka på lite gamla inlägg nyss och insåg att jag aldrig lade upp bilderna som Paula tog när hon var hemma hos mig senast. Så nu, bara några månader senare så ska ni får se resultatet... hehe.

Likes

Comments

Jag och Radagast deltog i år i Lilla edets summer dressage festival där vi var anmälda till kopparcupen, vilket innebär att det är först två kval tävlingar och sedan en final. Kopparcupen innebär att tävlingen går i LB, torsdag LB:1 fredag LB:2 söndag final LB:3.

Första dagen gick det så bra!! Han hade en härlig energi och var verkligen med mig och trots att domar kortsidan var lite små läskig och längningarna kunde haft lite mer power så blev det hela 70%!!! Jag startade som tredje ekipage och gick upp i ledning. Sedan väntade vi på att jag skulle bli ner petad, vilket var troligt eftersom att det var många fina hästar där och det var hela 38 startande i vår klass men det var ingen som gick förbi mig. Visst att jag satsade på vinsten och gav 110% inne på banan men när jag går av banan släpper jag allt det där. Det får gå som det går liksom, jag har gjort mitt bästa och vi får se hur långt det räcker. Det är något som pappa alltid har varit noga med att lära mig, alltid ge 100% men om det inte går hela vägen så ska man inte vara en dålig förlorare.

Men just den här gången så gick jag och min stjärna till häst in och vann! Den känslan man fick att allt jobb och slit som jag har lagt ner faktiskt har lönat sig, jag har inte varit bortskämd med framgång precis och efter ett tag börjar men tvivla på sig själv. Med Rosette var jag aldrig ens i närheten av någon placering och jag började fundera på om det faktiskt var jag som var problemet, att jag inte var tillräckligt duktig. Min tränare gjorde ett riktigt bra jobb med att hela tiden berätta för mig hur duktig hon tycker att jag är. Det fick mig att behålla hoppet och kämpa vidare, visserligen visste jag att jag aldrig tänker ge upp men ibland känns allting bara så hopplöst men redan efter andra tävlingen med Radagast så tog vi vår första placering och då kände jag hur jag fick tillbaka den där glädjen som man bara kan känna när allting fungerar. Jag har ju utbildat den här hästen nästan helt på egenhand och då visade det sig att jag inte är helt värdelös trots allt.

Nu gick det tyvärr inte lika bra de andra dagarna men trots detta så tog jag mig till final. Han blev lite trött och hade inte riktigt samma energi de andra dagarna men han är ju inte heller van vid att tävla flera dagar i rad så jag tycker att han skötte sig riktigt bra!

Likes

Comments

Vi var ju inte bara och red på terrängbanan utan det blev en hel del dressyr ridning, vilket inte gjorde mig någonting! Anne är en riktigt bra tränare och jag har fått med mig många bra tips och övningar hem. Eftersom att det är dressyren som jag satsar på så blev jag väldigt glad över att Anne lade så stor vikt på dressyren och betonade att det är grunden till alla discipliner och de problem som du har i dressyren återkommer i då till ex. terrängen. Så var de iallafall för mig, han ville inte riktigt ta mina ytterhjälper i dressyren och så var det också i terrängen. Det var nästan vårt största problem och inte de läskiga hindrena. Andra dagen på terrängbanan när han förstod vad det hela gick ut på så var han mer motsträvig innan vi ens kom fram till hindret och var egentligen inte särskilt rädd för hindrena. Han försökte se om han inte kunde komma undan på något sätt och då var det yttersidan som skapade problem.


Under dressyr passen så var han lite motsträvig ibland men gav sig tillslut och var riktigt fin! vi jobbade mycket med att komma åt yttersidan ordentligt och även med att få upp honom lite i formen inför LA programmen.

alla härliga foton är tagna av min kära vän Paula Holmquist!


Det här lägret har verkligen varit super bra för både mig och Radagast. Det var en perfekt blandning av ganska tuff dressyr träning och super rolig terräng! Jag och Radagast kunde ju bara ha kul ute på terrängbanan utan att känna någon press att prestera vilket var riktigt skönt för omväxlingsskull. Jag kommer definitivt planera in detta nästa år också!

Likes

Comments

Det blev en del bilder och det finns ganska många till! Nu kommer några bilder från några av våra lite mer vilda skutt.

Likes

Comments